Träningstips för dig med ont om tid!

Jag införskaffade mig en 16kg kettlebell för ett tag sedan, tanken med det var att Lina skulle kunna hinna med träningen när hon var föräldraledig även för de dagarna som hon och Lykke inte kom iväg till gymmet.

Hon har använt den flitigt och har kunnat träna igenom hela kroppen med ett enda redskap, suveränt säger jag! Visst, det är inga problem att träna igenom hela kroppen utan redskap heller, men av någon anledning tror jag ändå att folk har lättare att träna samt tycker att det är roligare ifall man får lyfta en vikt och använda sig utav den på olika vis, då lägger man fokus på just den biten istället för att tänka på att det är jobbigt.

Men som sagt, Lina har använt den mycket och även jag har snott åt mig den då och då.
Lina är väldigt mycket för intensiv träning som är konditionskrävande och kräver styrka, inom den kategorin fungerar det utmärkt med kettlebellen, köra lite ryska svingar, amerikanska svingar, alla möjliga olika svingar finns det!

Det där med intensiv och konditionskrävande träning har aldrig varit min grej, jag tycker det suger med andra ord. Jag älskar att träna, men framförallt utövandet av en sport med boll eller att gå till gymmet, stå/sitta på stället och lyfta vikter.
Därav så är inte kettlebellen det ultimata redskapet för mig eftersom att man måste svinga och kasta runt den där. FEL!
Jag kan använda den till massvis med roliga övningar som passar även mig.

Jag sammanfattar: ni som vill träna mer men inte har möjlighet eller tid till den prioriteringen, köp en kettlebell i passande vikt! Det kostar inte många kronor och det är ett mångsidigt redskap som du kommer ha glädje av!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Fantastisk dag, vilket väder!

På förmiddagens promenad väcktes riktiga vårkänslor och jag kom fram till att det förhoppningsvis kommer att bli många riktigt härliga promenader framöver. När vädret är på bra humör så kommer jag och Lykke också att vara det!

Precis som vädret så har Lykke varit en solstråle hela dagen, hon fick följa med pappa till kontoret idag igen, vilket fungerade suveränt. Efter förmiddagsmålet kunde jag gå på en promenad med henne ute på terassen, fram och tillbaka, fram och tillbaka, fram och tillbaka, precis som vilken annan promenad som helst så somnade hon och fortsatte så i ungefär 1 timme. Tack bästa Lykke för det!

Nu ska jag se vad hon tycker om bananpannkakor, håller tummarna för en direkt succé.

Mot köket!

......

Pannkakan blev riktigt god, Lykke undersökte och kladdade mer är vad hon faktiskt åt av den, men det verkade uppskattat trot allt. Det var åtminstone väldigt roligt att gegga runt med pannkaksbitarna och sylten!
Receptet var inte svårare än: 1 ägg och 1 halv banan, mixat luftigt med stavmixer, smöra pannan och stek på relativt svag värme.
Likes

Comments

Idag var en bra dag.

Lite tidigare morgon än föregående dag, men det är ju inga konstigheter!

Lina hade gått upp tidigt och förberett med frukost till oss alla, så det blev gemensam frukost för bästa möjliga start på dagen!

Lina gick iväg och jag och Lykke var kvar, vi busade lite och sedan gjordes lilltjejen iordning för att gå ut på promenad. Men först: dagens första grötportion.

Lykkes absoluta favoritmat har alltid varit gröt med olika variationer av sylt. Men (!) av nån märklig anledning är hon inte längre lika taggad på gröten, så det blir lite mer strid nu än vad vi är vana med. Det gick bra tillslut ändå.

Sen promenerade vi iväg på 2h promenad, med dagens Morgonpasset i P3 i lurarna så gick tiden undan och Lykke kunde sova hela promenaden, strålande!

efter promenaden fixade jag iordning lite puré till henne, kokade upp morötter och lite paprika och mixade det med en skvätt grädde och en klick osaltat smör, blev riktigt fint.

Lykke käkade och kunde ta sig en liten tupplur efter det, då kunde jag passa på att plocka fram datorn och jobba ihop lite rapporter och hade kontakt kontoret för att stämma av lite uppgifter. Justja! jag ringde försäkringskassan också, det verkar ju vara så som de flesta säger "det är alltid strul med det där", jag hade ännu inte upplevt detta, men fick känna på en liten känsla av att det kanske kan stämma. Köplats 165, jaha, bara att vänta då, 20 minuter senare "din plats i kön är 4", strålande nu är det min tur... NEJ det blev det inte för när jag väl kom fram så blev mitt samtal bortkopplat och avslutat. yay!

Ringde upp igen och kom fram tillslut, lagom road av situationen. Det är väl bara att rätta sig i ledet och hålla god min!Likes

Comments

Då var det första riktiga lediga dagen med Lykke.

Började bra, skön morgon med extremt låg stressfaktor.
Lykke fick sin frukost, vi vinkade "hejdå" till Lina.

Rätt som det var va klockan 09.30 och vi skulle ut på promenad, jag har i skrivande stund inte en aning om vad som hände mellan 08.00 och 09.30, tiden bokstavligen försvann!

En promenad ner på staden i detta grymma väder kan ju inte skada, kanske sticka in huvudet på kontoret och säga hej? Japp de blir bra!

Promenaden slutade med att jag och Lykke blev kvar på kontoret till närmare 16.00, jag fick lite arbete gjort och kunde hjälpa min inhoppare med ytterligare vägledning.
Det är lite svårt att klippa banden helt och hållet första dagen... men Lykke trivs bra där och de kära kollegorna verkar tycka det är kul när hon hänger med, så det är ju toppen!

Vi ska försöka hålla oss ifrån kontoret imorgon, men man vet ju aldrig...

Likes

Comments

Sådär ja!

Idag är min första dag som föräldraledig, dock är ju denna helg precis som vilken annan helg som helst, den stora skillnaden kommer givetvis märkas av på måndag.

Då blir det ombytta roller i hushållet!

Med höga förväntningar och en härlig nervositet kommer Lina gå iväg på morgonen mot sin första arbetsdag.

Kvar i lägenheten kommer jag och Lykke vara, vi kommer att titta på varandra och tänka "vad tusan ska vi hitta på nu då?"
Jag misstänker att mitt första uppdrag blir en långpromenad, då får jag lite tid till att tänka igenom vad vi ska göra resten av dagen.

Perfekt då har vi en plan!

Likes

Comments

Endast 2 arbetsdagar kvar, sen är det jag som tar över ansvaret för vår 8 månaders dotter på dagarna.

Kul!

Men hur ska det gå?

Vad ska vi hitta på?

Vad kommer jag lära mig av att vara ledig med Lykke?


Likes

Comments