Det här är mina resultat på hur jag reagerar i grupp angående en viktig fråga. 

Jag brukar vara den som vill ha rättvisa i gruppen och att ingen ska hamna utanför med sin åsikter osv. 

Jag tyckte svaren jag fick här stämde överens med vårt arbete ​i FN-rollspelet.  Jag tycker att jag visar mina åsikter utan att ta över någon annans och det tycker jag är viktigt! 

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Gruppen fungerade på olika sätt. Det började med att alla var lite försiktiga att ta någon roll och stå upp för sina åsikter med gruppen fungerade ändå på ett bra sätt. Det tyckte jag liknade närmandefasen att alla var positiva men vågade inte riktigt ta en sån stor plats för att vi aldrig har jobbat tillsammans på detta sett med dessa personer. Men det var absolut inga negativa signaler i gruppen utan vi har alltid varit schysta mot varandra och respektera varandras åsikter. 

Sedan ledde det till samarbetsfasen. Då började vi ta roller och ficks ett bra samarbete i gruppen och vi hjälpte varandra för att få ett bättre resultat.

Den informella ledaren tyckte jag till en början var Anna. Hon visade liksom hur och vad alla i gruppen skulle göra och det kändes som om hon hade lite mer kunskaper inom just detta ämne. Senare in på uppgiften och rollspelet tyckte jag att jag själv och Anna fick en lite mer ledarroll tillsammans. Vi samarbetade bäst tror jag och fungerade väldigt bra tillsammans! 

Vårt projekt tyckte jag var väldigt bra förutom att en person inte gjorde någonting och inte kom till rollspelet annars var allt felfritt. Vi hade förtroende för varandra och visste vad de andra var bra eller dålig på osv. Vi hade en bra kommunikation och delade upp de olika uppgifterna till varandra och sedan slog i hop de, vilket fungerade väldigt bra! Anledningen till att vi delade upp arbetet tror jag var för att ingen orkade och sitta göra så mycket arbete när man lika gärna kan dela upp det och samtidigt lära sig lika mycket. 

Jag tyckte också att vi hade bra kunskaper som alla delade med sig av. 

Våran grupp hamnade inte direkt i någon konflikt med någon annan grupp eller med oss själva. Kanske lite på rollspelet med det var mest att folk hade så starka åsikter mot just USA så vi fick lov att stå upp för oss själva. 

Likes

Comments

Vi var i Aulan idag och fick reda på hur FN-rollspelet ska gå till och med schema osv. Gjorde inte så mycket på lektionen eftersom vi är nu klara!

Likes

Comments

Idag hade vi 1 lektion med FN-rollspelet men vi gjorde inte så mycket vi slipade lite och gjorde allt lite bättre bara.

Likes

Comments

Idag gjorde vi klart resolutionen vilket blev otroligt bra! Anna kommer att läsa den högt för de andra nationerna Vi är även klara med vårt Engelska öppningstal som kommer att framföras av Ebba. Vi har börjat skrivit upp frågor som vi tror att vi kommer att få och sen hittat bra svar som vi kommer ta upp senare i FN-rollspelet. 

Likes

Comments

Idag började vi med våra engelska ''opening speach''. Vi har läst upp dom för varandra och imorgon ska vi rösta vilket vi tyckte lät bäst. 

Likes

Comments

Idag kollade vi mycket på internet på vad USA tänker och tycker om klimatet och vilka länder de vill samarbeta med. Vi började även att skriva på våran resultion. 


Likes

Comments

Idag var det bara att finslipa de sista jag hade att göra och hjälpa de andra i gruppen.

Likes

Comments

Idag fick vi hela eftermiddagen att jobba med våra uppgifter. Under dessa lektioner gick arbetet väldigt smidigt och jag hann nästan klart.

Hittills har jag inte så mycket koll på dom andra i gruppen p.g.a. att dom går ifrån gruppen rätt ofta och går och sätter sig någon annan stans, det kan vara jobbigt ibland när man behöver lite stöd och hjälp. 

 


Likes

Comments

Idag var vi på föreläsning och lyssnade på en dam som hette Lisen. Hon berättade och frågade oss saker som rörde klimatet vilket även är årets fråga i FN-rollspelet. 


Likes

Comments