Header

Nå sitter jeg behagelig og godt i sofaen min etter å ha vært ute og spist med familien. Julemiddag skulle vi ha, og for min del ble det pizza, haha. Nå tenkte jeg at jeg skulle se en episode eller to med Game of Thrones før jeg krøp til sengs, men jeg måtte innom her først. Jeg har egentlig ment å oppdatere tidligere, men det har vært så mye med møter, evaluering, timer, og MBT, at det har falt igjennom, så jeg beklager den.

På torsdag var jeg på julekonsert med Trygve Skaug. Endelig fikk jeg kommet meg på konsert med han, det har liksom ikke passet tidligere, men nå var det min tur! For en god type - så jordnær og medmenneskelig, og ikke minst utrolig kreativ og musikalsk. Det var en konsert med følelser på begge poler, det var stunder jeg ikke kunne annet enn å sitte og smile, for det var så vakkert, mens andre ganger skulle det utrolig mye til for meg å ikke begynne å hulke, det ble så nært. Han er ufattelig god med ord. Er det én person du reise på (jule)konsert med, oppleve live, så er det han.

// den ene øra mi er endelig 20mm!

Noe annet gøy som har skjedd, i tillegg til konsert, er at jeg har vunnet luke nummer ni i @xanjac 's julekalender! Jeg har aldri vunnet noe mer enn tjuefem kroner på flaxlodd før, jeg hadde null tro på at jeg skulle vinne, men jeg har tenkt på å skulle kjøpe nye lipliners og lipsticks en stund nå, så jeg tenkte at joda, det skader ikke å prøve. Og når jeg våknet idag så hadde jeg jo søren meg fått mail. Jeg vant! Haha, kanskje det er nå lykken i livet mitt snur? Jeg burde ta sjansen mens lykken min er on fire til å kjøpe inn flaxlodd, kanskje jeg vinner en million, hvem vet? (Lite sannsynlig, men er jo lov å håpe).

Likes

Comments

Jeg har akkurat fått satt meg ned i sofaen etter handletur med mutt, (vi måtte visst ha litt mer Pepsi Max og Alpro sjokolademelk, blant annet), og etter en lekerunde ute i snøen/regnet med hundene. Jeg har tilogmed rukket å rydde litt før jeg fant sofaen. Stuebordet mitt var et fjell av ting, og Julie kommer på besøk etterhvert, så jeg ryddet det kjapt vekk før rompa mi klistret seg til sofaen. Nå som det er ryddig og fint, kan jeg bare ta det med ro til besøket ankommer.

Forresten! Jeg har fått julegenser! Jeg kom over denne på Ebay, og valpen på genseren ligner så mye på Khaleesi da hun var en liten fluffball, at jeg rett og slett måtte ha den. Nå slipper jeg å stresse mer over hva jeg skal ha på meg til jul. Check!

Likes

Comments

Desember og vinteren har ankommet! Tiden er her for å utvide antall kopper te som har blitt drukket gjennom høsten og tviholde på den lille varmen man har under ullpledd. Det er tid for å ta vare på hverandre, (selv om dette gjelder hele året), og ikke minst ta vare på seg selv! Hver og en trenger vi litt mer i kulda og mørket.

Jeg skulle egentlig ha startet dagen med yoga, men da jeg kom til treningssenteret var det ingen fra gruppa der. For andre gang har de avlyst uten at jeg har fått beskjed. Det er jo igrunn litt kjipt, for jeg kunne sovet lenger, men istedenfor å krype meg hjem igjen under dyna tenkte jeg at jeg like godt gjøre noe nyttig ut av morgenen når jeg først var ute så tidlig, så jeg puttet i øreproppene, tok bena fatt, og begav meg ut på en fin tur i desembersol. Målet var kjøpesenteret, i håp om å finne litt julegaver.

Det ble flest gaver til meg selv for å si det sånn, hehe, (selv om det skal nevnes at jeg fikk fullført en gave og startet på en annen). Jeg tok meg den friheten til å unne meg selv litt ekstra siden det tross alt er første desember. En genser, noen matte leppestifter, litt nytt undertøy, og to ultrafine tallerkener fra Kremmerhuset. (Jeg har en ting for tallerkener, ser du, jeg samler på dem).

Det går opp for meg nå at jeg ikke har åpnet første luke på mummikalenderen min. Jeg skal gjøre det nå. Nå som det er gjort og klokka nærmer seg midnatt, er det vel på tide å legge seg. God natt, vi snakkes plutselig!

Likes

Comments

På MBT idag snakket vi om personlighetsforstyrrelser (PF) og etter timen gikk det opp for meg at jeg ikke har sagt noe spesifikt om hva en personlighetsforstyrrelse faktisk er her på bloggen. Jeg er jo åpen om at jeg har Emosjonelt Ustabil/Borderline Personlighetsforstyrrelse (jeg skal forklare om den i et innlegg senere), så at jeg ikke egentlig ikke har forklart noe ble veldig feil for meg. Det finnes mange ulike forestillinger om hva en PF er, og mye er myter og falskheter. La meg gi deg et lynkurs!

Å ha en personlighetsforstyrrelse/PF vil si at en viss mengde av personligheten din er preget av det man kaller uhensiktsmessige personlighetstrekk. Det gir en karakteristisk måte å tenke, føle og regulere følelser på, og det gjør noe med hvordan du forholder deg til andre mennesker. For at det skal være en PF må det være noe som har pågått over lang tid, og som er det samme mønsteret uansett tilstand, altså uansett om du er i en depresjon eller om du er nygift, eller om livet går sin gang - det er sånn du tenker, føler, handler, reagerer.

Personlighetstrekkene rammer både selvbilde og selvfølelse, men også hvordan man oppfatter og ser på andre. Trekkene går utover evnen til å tilpasse seg utdannelse, arbeid eller familieliv, (f.eks om man er veldig unnvikende og konfliktsky, veldig mistenksom, sky, aggressiv eller er veldig tvangspreget i det man gjør). Det har blitt forsket på og man har kommet fram til at rundt ti prosent av Norges befolkning har en PF.

Det finnes elleve ulike PF-er, og hvis du leser om dem vil du antageligvis kjenne deg igjen i trekk i forskjellige av dem, de fleste mennesker gjør det, til forskjellige tider i livet og ulike situasjoner, men det betyr heldigvis ikke at du definitivt har en PF. Værsåsnill, hvis du tror du har en, ikke selvdiagnostiser deg selv - gå til en psykolog som er spesialist innenfor (antatt) PF.

F.eks er det å være følelsesflat et trekk ved Schizotyp PF, men at du har vært deprimert og nummen i følelsene dine betyr ikke at du har Schizotyp PF. At du er glad en dag og trist en annen dag betyr ikke at du har Emosjonelt Ustabil PF. At du har angst og ikke er glad i familiesammenkomster betyr ikke at du har Unnvikende PF.

Å ha en PF går ikke utover hele personligheten og man er ikke automatisk et dårlig(ere) menneske om man har det. Man kan ha mange gode kvaliteter og personlighetstrekk og være en god person selv om man har en PF!

Likes

Comments

Ett trykk på tastaturet og skjermen fryser til. Jeg konkluderer med at jeg har sett nok episoder av Game of Thrones for idag - nå er det kveld.

Den eneste, dog ikke sjenerte, lyden som er igjen i rommet da munnene slutter å snakke, kommer fra vifta som skrur seg av og på etter hvor varmt det er. (Note to self: husk å skru av vifta før du legger deg). Det er kun et hjerte som slår i rommet i kveld, hundene ligger nede i stua og døser, men jeg vil ikke egentlig si jeg sitter alene her i hulen min, for ordene, karakterene og historiene holder meg med godt selskap. Jeg skal ha selskap av ordene litt til, for den kommende natten planlegger jeg blant annet å komme meg til side nummer tohundre i The Handmaid's Tale før Søvnen kommer og omfavner meg, men først skal jeg ha en kort pause.

// flickr

Jeg leverte tilbake nøkkelen til leiligheten idag, med en blomst som takk for tiden jeg har bodd der. "Neimen, å, takk! Så koselig", smiler B da den innpakkede blomsten skifter eier. Hun sier at K dessverre ikke er hjemme, men spør om jeg vil inn og sette meg litt, ha noe å drikke. Jeg skulle gjerne gjort det, en siste gang før jeg reiste, ventet på K slik at jeg kunne sagt ordentlig farvel til han også, men jeg avslår hyggelig og forteller at pappa venter på meg i bilen utenfor. Jeg overrekker nøkkelen med et smil og trekker meg mot døra. "Tusen takk", sier jeg. Jeg tør ikke gi henne en klem. Jeg kommer meg ut på trappa, men før jeg lukker døra etter meg, snur jeg meg, og legger til et kjapt "god jul!". Imorgen er vel sporene etter meg snødd igjen.

Likes

Comments

God dag, kjære du! Desember er rett rundt hjørnet og det er snart lov til å åpne første luke i kalenderen.

For min del så har oktober og november har gått veldig fort. Jeg aktiviserer meg mer enn det jeg gjorde før; leser, spiller og synger, ser serier, skriver, jobber med behandling, går turer. Før gjorde all tiden meg gal, (den gjør fortsatt det, men ikke i like stor grad). Alle følelser og tanker satt meg helt ut av spill og alt jeg gjorde var å vente, holde ut, til det gikk over.

Dagene går litt lettere nå. Jeg har vært seks ganger på gruppe-forkurs til MBT, og bare på de seks gangene er det så mye som har gått opp for meg, som har blitt satt ord på. Ting jeg ikke har klart å sette fingeren på, men har opplevd i stor mengde, har nå fått ord og navn og grunner. Følelser, reaksjoner, relasjon- og tilknytningsmønstre har blitt noe konkret istedenfor et stort kaos.

I tillegg til å jobbe mye med MBT på fritiden, så har jeg har prøvd meg på å lese litt igjen i det siste, for å finne ut om jeg har konsentrasjon og ro nok. Jeg har startet på en del bøker tidligere, men den ene forsvant, (jeg aner seriøst ikke hvor den er, den lå ingensteder i leiligheten da jeg pakket ned og den var ikke på rommet mitt hjemme da jeg ryddet det heller), og den andre datt jeg helt ut av, (jeg var tydeligvis ikke helt i tilstand til å lese da). Men nå har jeg konsentrasjon nok til å tilogmed holde på med to bøker samtidig og jeg klarer å følge med på begge. (Et mirakel, altså). Det er så godt å klare å få med seg ordene.

Det jeg egentlig skulle si da, apropos bøker; skal man flytte inn i kollektiv har man jo begrenset med plass, derfor har jeg kjøpt de siste bøkene mine på iBooks og leser de på iPaden. Jeg har hatt iPaden i noen år, men har aldri vurdert å ha bøkene mine der, jeg har liksom vært så fiksert på at skal man lese så er halve opplevelsen å sitte og holde i boka, og at å lese på iPaden ikke vil måle seg med det, men jeg har fått en reality-check av å flytte så mye i det siste - bøker veier og bøker tar plass, og når kollektiv er en realitet som nærmer seg er det lurt å ta forhåndsregler. Jo mindre ting, jo mer plass.

Og i grunn så er det er ikke så gærnt å lese på skjerm som jeg hadde trodd, ikke er det så slitsomt for øynene som man skulle tro heller, for man kan endre bakgrunnsfargen og lysstyrken. I tillegg er det jo mange fordeler; man kan ta med seg bøker overalt uten å tenke på vekt og plass, det er billigere å kjøpe virtuelt for man slipper å betale ekstra for at den blir trykket, og det er mer miljøvennlig! (Høres ut som en selger nå merker jeg, men det har blitt en åpenbaring for meg å lese på iPad, haha).

Uansett, nå skal jeg jobbe litt med MBT, så lager jeg meg vel noe mat etterhvert, og ikke minst så må det bli en episode eller to av GoT før kvelden er over. Ha en fin uke!

Likes

Comments

Hele leiligheten ligger nå i pappesker. En stor jobb er gjort, og det som gjenstår å gjøre nå er kun å bære ut senga og nevnte pappesker. Og å vaske da. Og når det er gjort, så er det takk og farvel til det som har vært hjemmet mitt i ni måneder. Litt vemodig, men også godt å tenke på at jeg skal få starte på nytt med blanke ark.

Nå er jeg altså så trøtt og sliten at jeg vurderer å legge meg for kvelden. Litt tidlig kanskje? Kan jo ta med meg iPaden og se en episode av GoT i senga? Det hadde i grunn vært veldig deilig. (Kan forsåvidt gjøre det meste hvis det bare lar seg gjøre i liggende stilling). God kveld!

Likes

Comments

God fredagskveld! Endelig er det helg, og uansett hva du har bedrevet uka med så vil jeg si du har fortjent en god pause. Forhåpentligvis er du så heldig at du kan sove lenge imorgen, óg? Jeg elsker å ligge og dra meg til formiddag i helgene, men imorgen skal jeg tidlig opp i leiligheten og forhåpentligvis få til å rydde og få ut det siste som er der i løpet av dagen. Kan vel allerede nå si at det er et litt vel ambisiøst og urealistisk mål, men det er jo alltid godt å ha noe å strekke seg mot!

For øyeblikket sitter jeg ved kjøkkenbordet, pc-en foran meg, en flaske med Pepsi Max til min venstre side, med utsikt til tv-en. The Voice er akkurat ferdig, og jeg føler meg bedratt av TV2 over at August gikk ut. Det bare... nei. Han skulle jo være topp 3 sammen med Agnes og Thomas!

Annet enn The Voice har jeg brukt kvelden på Game of Thrones. Jeg har startet på den opptil flere ganger tidligere, men ikke hatt ro og konsentrasjon nok til å klare å se og få med meg det som faktisk skjer. Jeg har stoppet fordi jeg ikke vil se den halvveis og egentlig ikke få med meg noe, men jeg vil se den i optimal sinnstilstand så jeg klarer å få med meg alt historien innebærer. Så nå har jeg da startet igjen, og jeg kjenner at det går greit denne gangen, og det er skikkelig etterlengtet, for jeg har hatt lyst til å se den så lenge!

Nå er det ikke altfor lenge til turen går senga, men før det tror jeg at jeg skal ta frem ukulelen og spille litt. Go' hælj!

  • 65 Lesere

Likes

Comments

ikke sponset

Den er her! Pakken jeg bestilte fra Crazyfactory har kommet! Jeg er så, så, så fornøyd, og ikke tok det lang tid heller. Må innrømme at jeg var veldig spent på hvordan pluggene i stein ville komme til å se ut, det kan man jo ikke vite når det er naturlig variasjon i farger og mønster i steinen, men jeg hadde ikke trengt å engste meg for det et sekund, for de er altså så fine. Nå må bare ørene mine kjappe seg å stretche de siste millimeterne så jeg kan ta de i bruk!

// Double flared tunnel i mahogany-tre - 20mm. Double flared plug i stein - 20mm.

Pluggene er jo veldig vakre og iøyenfallende, men så tenkte jeg at det kanskje ville være kjekt å ha noen som var litt mer diskré også, derfor kjøpte jeg et par tunneler i tre i tillegg. Helt enkle og fine. Og igjen så gleder jeg meg bare til ørene mine er store nok så jeg kan få brukt de.

// Crescent i kirurgisk stål - 2mm x 13mm, 2.5mm x 13mm, 3mm x 16mm

Til slutt så bestilte jeg noen halvmåner til å utvide septumen med. Piercingen jeg hadde i septumen var opprinnelig 1.2mm, så jeg hadde egentlig kjøpt en halvmåne som var 1.6mm tykk for å smoothe stretchingen, men den på 1.6mm gled rett på plass, så jeg gikk rett på 2mm istedenfor. Fra igår til nå sitter den på 2mm helt rett, så jeg kunne spart de tjue kronene jeg brukte på den på 1.6mm, men det var jo ikke akkurat det store tapet da, haha!

Tips: hvis du liker hvordan en piercing eller utvidelser ser ut, men ikke har helt lyst til å stikke en tykk nål gjennom huden eller forårsake noe permanent "skade", så har de mange fine fake piercinger og utvidelser på Crazyfactory i tillegg!

Likes

Comments

Det blir vel litt feil å si at er november her, for november har jo faktisk vært her i over en uke allerede, men siden jeg er den eneste på nouw som har igjen å proklamere det, så tenkte jeg at jeg fikk gjøre det jeg óg. Tida har flydd overraskende fort siden slutten av oktober, og jeg tror grunnen til det er at jeg har litt planer på gang. Tida flyr når det er mye som skjer, gjør den ikke?

Først av alt så har jeg sagt opp leiligheten min. Den fantastisk fine leiligheten min i kjelleren til K og B skal jeg nå forlate. Det er veldig trist å skulle flytte derfra, som sagt så er leiligheten den beste jeg kunne fått her i Skien, og den er hos de koseligste menneskene i det tryggeste strøket, men det ble rett og slett for ensomt. Jeg har alltid tenkt, og likt å tro, at jeg egentlig ikke trenger mennesker rundt meg, at jeg kunne bodd på en hytte langt inni skogen alene med alle dyra mine, men har blitt motbevist på det punktet det siste trekvart-året. Samvær og samhandling med mennesker i hvert fall litt hver dag, om det så bare er for å si "god morgen" og utveksle et smil, tror jeg er veldig viktig. Jeg har lagt merke til at det er noe som er viktig for min egen trivsel. Det og å ikke måtte stå for alle lydene selv, (for da har det en tendens til å bli få), men at man hører noen holder på på kjøkkenet, eller drar i do, eller hører på musikk i naborommet - å høre bevegelser og høre at det er liv utenfor seg selv.

Og det første punktet har ledet til det neste, for hva kan jeg gjøre med det? Jo, jeg kan enten gjøre som K foreslo, å flytte inn med dem (seriously, koseligste utleiere), eller jeg kan flytte inn i kollektiv! Og det å flytte har ledet til neste punkt, for når jeg først har tenkt til å flytte, så burde jeg jo flytte for det bedre, eller hva? Og derfor har jeg bestemt meg for å flytte fra lille Skien til store Oslo. Oslo har veldig mange fordeler ved seg: større, pulserende musikkmiljø, flere mennesker, større utvalg av kollektiv, konserter, arrangementer, museer, DBT-behandling, veganvennlig. Det med musikkmiljø er viktig for meg, da jeg jobber mye med musikken for tiden og elsker det. Musikkgleden har virkelig blomstret opp igjen etter at jeg fikk ukulelen, jeg spiller og synger dag ut og dag inn, og jeg har fått dette bisarre og skumle ønsket om å ville komme meg ut og prøve meg i musikkverdenen. Og hvilken by i Norge er vel bedre til det enn Oslo?

Før det blir Oslo så må jeg jo gjøre noen ting her hjemme i Skien først, som å selge møbler, pakke ned og vaske leiligheten, spare opp penger, ikke minst finne aktuelle kollektiv som godtar litt ukulele og at en liten Khaleesi sleiker de i nesa, dra på visninger, så det er jo litt igjen kan man si, men det føles godt å ha et mål, noe å se fram til, ha et ønske om noe bedre for seg selv.

Nå skal jeg se på CSI med mamma, så snakkes vi plutselig igjen!


- Aaron -


Likes

Comments