"Hon är kändare än Beyonce" - mamma, om Mona Lisa.

Idag kommer inlägget bestå med av bilder, då det var de vi spenderade dagen med att kolla på. Eller nej, inte bilder men målningar, skulpturer och konstverk. Jag är även löjligt trött och tror inte jag kommer orka skriva så mycket.

Men vad är det man säger, en bild säger mer än 1000 ord.

Dagen påbörjades idag på Louvren där vi trängdes och köade för allt. Inte riktigt min favorit aktivitet så att säga.
Det fanns många vackra tak och inte lika vackra rullstolsburna gamlingar som trängde sig, eller en i alla fall.
Mona Lisa fick man knappt se då det säkert var hundratals som stod och trängdes i de trånga utrymmet för att få se Mona Lisas leende på nära håll. Själv gav jag upp ganska snabbt och nöjde mig med att se den från långt håll, jag får väll googla en bild sen annars.

Efter Louvren gick vi genom en park mot Triumfbågen via Concorde. Det var dock en lång strecka och efter cirka halvvägs var jag extremt trött och hungrig så vi satte oss på en liten resturang och tog varsin pizza. Måste säga att den smakade över förväntat då restaurangen inte var den finaste.

Vi fortsatte sedan mot Triumfbågen och väll där kollade vi snabbt på den okända soldatens grav som mamma envist alltid vill kalla den döda soldatens grav. Tog även några bilder på den maffiga bågen.

​Efter detta bestämde vi oss för att börja röra oss hemåt men skulle först till ett apotek i hopp om att hitta en sheet mask.

Tyvärr fanns de ingenstans och efter en lång tids letande hittade vi en tunnelbanestation och begav oss hemåt.

Hemma chillade vi ett tag innan vi gick ut och åt lite (väldigt mycket) sushi. Påväg dit hittade vi en liten beauty shop som hade sheet masks och när vi kom hade vi spa night (bild finns på mammas instagram.)

OBS, den sista delen av detta inlägg är skrivet 1 augusti efter som jag är slö och inte lag ner tid på att skriva färdigt så minnet är lite halv dant!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Har fått för mig att jag vill flytta hit nu, så mycket tycker jag om denna stad.

Denna härlig söndag startade med en extremt trött Lea som verkligen inte ville gå upp. Dock försvann den inställningen så fort jag vaknat tillräckligt för att inse vart vi är. Åt en underbar frukost med banan och nutella pannkakor.

Vi påbörjade dagens äventyr med att bege oss till en marknad vid Bastille. Mysig, men bestod mest av frukt och kött-stånd vilket inte riktigt var vad vi var ute efter. Däremot hittade vi en fin magnet till kylskåpet hemma!

Efter marknaden hade vi inte så mycket planer inför dagen så vi strosade omkring på Paris vackra gator och såg vackra byggnader. Med allt planlöst gående bestämde vi oss för att ta en kaffe på ett brunch cafe vid ett litet gulligt torg. Där såg jag även en bedårande hund som troligtvis var en italiensk vinthund vilket jag nu tror är min framtida hund, dock ändras detta väldigt ofta så vem vet vilken hundras jag vill ha nästa vecka hahah.

Därefter gick vi runt och kollade lite i affärer på den stora shopping gatan i mitten av staden. Dock var väldigt mycket stängt då de va söndag. Vi hittade däremot en Zara som va öppen där vi kollade och prövade lite kläder, dock hittade varken jag eller mamma något intressant.

Vi började sedan promenera hemåt efter en liten lunch och passerade på vägen Palais Garnier, en av de två opera som finns här i Paris och passade även på att besöka de gigantiska varuhuset Galeries Lafayette. De var nog ändå inget för mig då de bestod av massa märkes kläder och rika asiater som var där och shoppade. Dock var de väldigt vackert inne för att vara ett varuhus så var tvungen att vara väldigt turistig och fota.

Vi tänkte efter de bege oss hemåt men jag var tvungen att ta en trip till Ladurée där vi stannade och fikade.

Efter att vi hängt på hotellet och återhämtat våra krafter en stund fortsatte äventyret mot Sacre Coure. Trapporna upp var lite jobbiga så att säga men kyrkan var otroligt vacker, för att inte tala om utsikten. Inne var det inte heller dåligt. Älskar lugnet i kyrkor, även en så pass stor turist attraktion som denna. Där inne satt vi en tag och bara va, underbart.

En paus och dricka var välbehövligt efter de trapporna och trängel så vi satte oss på ett annat mysigt torg och kollade på folk. Komiskt att vinet är billigare än en cola.
Vi försökte sedan hitta någonstans att ta en lätt middag då mamma började bli hungrig. Dock visade sig detta va extremt svårt men efter en viss tid hittade vi ett asiatiskt ställe som var öppet.
Vi beställde där en sallad och Bo Buns, som verkar va värsta grejen här. Tyvärr märkte vi ett tag efter vi beställt att det va jordnötter i maten så jag fick ta salladen medan mamma fick de goda. Men enligt henne var det väldigt gott. Vi åt detta på rummet medan vi kollade på nån Mona Lisa film med Julia Roberts. Rätt så bra men blir så lätt uttråkad så hängde inte med 100%. En rätt så mysig kväll alltså!

Likes

Comments

Eiffel tornet, vilket jävla byggnad!

Lördagen startades med en relativt tidig uppgång runt sju samt fix på rummet innan vi begav oss mot frukostbuffén här på hotellet. Frukosten var bättre än förväntat och hade både yoghurt, croissanter och färsk juice.
Efter detta tog vi tunnelbanan här ifrån Saint-George till Bir-Hakeim och Tour Eiffel. Väll på plats fick vi gå igenom ett antal säkerhetskontroller och långa köer men sedan var vi snart i hissen och påväg upp till toppen.

Några timmar senare var vi nere igen och bestämde oss då för att ta oss an Musée d´Orly som låg en bit bort.
Påväg dit tog vi en lunch på en resturang på vägen där vi båda beställde in varsin sallad, mammas med mozzarella och zucchini och jag med chévre och honung. Väldigt simpla men oj vad gott det var.

Därefter promenerade vi vidare mot d´Orly och efter en viss tids köande där också var vi inne. Vet inte riktigt vad jag hade förväntat mig men fick först reda på att det var ett konstmuseum i kön in så tror inte riktigt jag var beredd på den extremt stora mängden intryck av olika tavlor och skulpturer som skulle komma.

Men vackert var det verkligen och efter lite slö-tittande på några för mig okända konstnärer kom vi till "the good stuff."
Där bland fanns både Monet och Van Goghs otroliga målningar som näckrosorna och stjärnrika himlar.

Själva byggnaden i sig var helt otrolig och såg verkligen ut som en extremt
maffig järnvägsstation, tagen rakt ut Harry Potter eller liknande.
Det fick bli en stor den av vad jag fotade med alla väldigt klockor och det rundade taket.

Efter detta gick vi vidare mot Notre-Dame för att se den vackra kyrkan och stannade på vägen vid ett juiceställe där jag köpte en juice som var som en stor ingefära shot, inte de bästa valet då det blev extremt starkt efter ett tag.

Vi gick sedan mot kyrkan och när vi väll kom fram och såg de stora folk massorna insåg vi att det inte fanns ett ben i våra kroppar som orkade stå i den oändliga kön för att få komma in. Så vi satte och istället och tittade på folk, därbland människor som frivilligt matade duvor på sina armar och huvuden, ush.


Sedan började vi promenera hem men insåg ganska snabbt att vi var alldeles för trötta och tog sedan tunnelbana hem.
Väll hemma var vi båda så slut att vi bara chillade och kollade på serier.
Lite senare gick vi och åt middag på ett pasta ställe längre upp på gatan nära Moulin Rouge.

Nu ligger mamma och sover bredvid mig och jag är super trött. Vi har även precis bokat hotellet i New York!

Gonatt, nu måste jag sova!!

Likes

Comments

Nu var man här igen, tolv år senare. Måste nog påstå att stan har förändrats, blivit lite större kanske.

Resan hit påbörjades med att jag, efter ett långt samtal med Lillian, begav mig med
buss till pendeltåget som sedan skulle ta mig till arlanda och Paris!!

Vid Stockholm Odenplan anslöt sig mamma till festen och 45 minuter senare var vi framme på Arlanda city.

Resan startades där med en halloumi burgare på max och cirka 3 och en halv timme
framåt i tiden stod vi redo utan för Paris Orly Airport, redo att hoppa in i första bästa taxi.

Vi hade världens gulligaste taxichaffis som med sin halv bra engelska skulle berätta om alla turistiga saker vi åkte förbi.
Han förklarade även att kvinnor var bättre på att styra för dem såg allt som sina barn
och ville beskydda de mot allt dåligt medan män bara ville ha makt.
Han tyckte även att vi pratade ett vackert språk och att svenskar räknade som på indiska
medan finskar pratade hårt och fult. Dessutom var jag och mamma, enligt honom, syskon.
När han sedan frågade om danska och svenska var lika gav jag honom ett halv dant skämt om att danska är som att prata svenska fast med mat i munnen, vilket jag fick ett nervöst skratt och "they had a big meal" till svar. Lite kommunikationssvårigheter där va?

Efter den fina guideningen genom stan och lärorika konversationerna var vi äntligen framme vid hotellet.
Vilket än så länge är super mysigt, mer invecklad recension kommer senare.

När vi sedan lämnat väskan på rummet gick vi ut för ett litet äventyr där kaffe var målet.
Vi gick endast några kvarter bort och hittade en resturang där man kunde sitta
utomhus och titta på alla intressanta fransoser.

Där insåg vi även att öl var billigare än kaffe och mamma beställde ett glas vin och jag en cappuccion som var över förväntan. Därefter när klockan började bli elva, begav vi oss hemåt och ligger nu i hotellsägen och softar, början på en nice semester!

Likes

Comments