Hej!

Idag tänkte jag berätta om veckan som gått hittills och mina helgplaner, hoppas ni tycker det är roligt att ta del av!

Min måndag börjades med några tidiga jobbtimmar. Det gick återigen kanon, känns roligt att det går framåt! Jag fick till ett bra konditionspass på gymmet efter jobbet. Jag tycker i vanliga fall att konditionsträning är väldigt tråkigt, men har hittat en förkärlek för HIIT. Det går snabbt, det är bra träning och är faktiskt roligt! Denna gången körde jag på löpbandet, 40 sek on 20 sek off tills jag stupade. Inför passet hade jag gjort en lista med låtar som jag tycker är perfekta när jag ska springa. Det är mestadels gamla låtar, men gillar att träna till musik där man verkligen kan sjunga (skrika) med. Jag tycker att alla låtarna i den här spellistan har ett beat som är perfekt att springa snabbt till. Enjoy!


Under eftermiddagen passade jag på att slå in de julklappar som hade kommit i posten. Det känns skönt att ha kommit en bit på vägen, så slipper jag stressa in i det sista. Jag har alla julklappar planerade, men har några kvar att köpa och slå in. Jag passade även på att ta fram det enda juliga jag och Simon äger, en tomte och röda ljus. Vi har det inte så juligt här, men det gör ingenting eftersom JAG SKA FIRA JUL I LUND! Jag är verkligen såå glad över det, att få träffa familj och vänner! Jag kände att det var dags att komma hem några dagar nu, och dessutom jobbar Simon på julafton. Om jag inte hade åkt till Lund över julen hade jag alltså suttit ensam med min glögg på julafton, vilket kändes tråkigt. Jag blev dessutom ledig hela julveckan från jobbet, så det är klart att jag passar på!

Min tisdag började med ytterligare ett träningspass. Gymmet flera dagar på rad, vem har jag blivit? Påväg till gymmet gjorde jag en riktig vurpa, butt down. Det gick så snabbt så jag hann inte reagera, men fick faktiskt ont i rumpan. Det är alltid lite pinsamt att ramla, framförallt om man är ensam. En tjej kom fram för att fråga om jag var ok, sen sa "det har vi alla varit med om", vilket faktiskt gjorde att det kändes lite bättre (inte i rumpan då, det var inte pinsamt). Tur att jag skulle träna överkropp i alla fall! Jag körde lite olika övningar, bl.a lat pulldown, sittande rodd, enarmsrodd med hantel, militärpress och lite bicepcurls.


(Bild lånad från http://www2.visitostersund.se/sv/se-gora/a115275/storsjobadet/detaljer)

Under kvällen åkte jag och Simon till relaxen som finns på Storsjöbadet här i Östersund. Relaxen är en avdelning i badhuset där de har bubbelpool både ute och inne samt en stor variation av olika bastus. Där finns bland annat en romersk bastu, någon form av ljusbastu och en massa andra sorter. Där finns även ett vilorum och snacks/bar. Det var så mysigt, framförallt bubbelpoolen utomhus eftersom det snöade.

Efter badhuset åkte vi in till stan för att äta buffé på BBQ garden. Det påminner lite om Rosegarden i Lund och Malmö, med asiatisk mat. Jag har ätit på BBQ garden under lunchen tidigare, men aldrig på kvällen. Vilken skillnad! Det var verkligen superfin mat, kändes väldigt lyxigt och gott. När vi kom hem på kvällen tittade vi på lite film och drack te. En riktigt datenight!

Igår, onsdags, spenderade jag med att försöka lära mig om kameran och fota lite. Jag tycker verkligen att det är roligt, men det är en helt ny värld. Det finns så många inställningar man kan använda, och slutartiden ska vi inte ens prata om. Det tog en timme innan jag ens hittade rätt knapp. Men jag lyckades ta bilden ovan, jag tycker faktiskt att den blev cool! Men som sagt, jag håller på att lära mig och är väldigt mycket nybörjare. Kom gärna med tips och idéer på hur jag kan utvecklas och lära mig mer om kameran.

Under eftermiddagen jobbade jag några timmar, för att sedan åka iväg på årets första julbord. Det var jobbet som bjöd på julbordet. Det var väldigt trevligt, att träffa de andra assistenterna och brukaren med familj utanför jobbet. I bilen på vägen hem sa ett syskon till brukaren till mig att det skulle bli roligt när jag började jobba heltid och att jag skulle passa in bra i familjen, vilket gjorde att jag blev helt varm i hjärtat. När man jobbar som personlig assistent bli man inte bara väldigt nära med brukaren, utan även med familjen, därför känns det väldigt bra att familjen redan har accepterat och välkomnat mig.

Idag har jag bara tagit det lugnt. Jag har känt av en början till förkylning, så jag har försökt återhämta mig för att det inte ska bryta ut. Jag åt en stor och god frukost:

* Kaffe med havremjölk

*Havregrynsgröt men banan, kanel, linfrön, jordnötssmör och bär

*Majsknäcke med kokt ägg

Jag har lite random fakta, men det är något som gör mig lite bekymrad. En utav mina tår har, helt oprovocerat, svullnat upp till trippel storlek och blivit väldigt öm när jag går? Haha känns helt sjukt och oseriöst när jag skriver om det, men jag blir så irriterad på att inte veta varför det har blivit så. Jag har inte slagit mig eller något liknande, så känns verkligen skumt;) Om det finns någon tåexpert där ute som skulle läsa detta får ni gärna höra av er till mig och berätta vad som händer, för jag förstår ingenting.


I morgon ska jag jobba några timmar på förmiddagen. Jag är taggad på att ta mig till gymmet efter jobbet, men vi får väl se hur det blir med det med tanke på tån haha. Sen har jag och Simon tänk åka och hälsa på hans familj, vi får se hur länge vi stannar där.

Hoppas ni tyckte detta var intressant att läsa om, trevlig helg på er!


Puss & kram

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments