Title

Det har nu gått en vecka sen jag började på gymnasiet. Jag har valt att gå på Curt Nicolin på Vård och omsorgs programmet. Första veckan såg ut såhär:

Måndag: Vi samlades och fick gemensam information efter det delades klasserna upp och gick till respektive klassrum. I klassrummet fick vi träffa våra mentorer och senare lära känna våra nya klasskompisar. Dagen fortsatte med lite ficka medan våra faddrar presentera sig. Efter det hände inte mycket och vi fick sluta vid ett tiden.

Tisdag: Idag skulle VO17 och två andra klasser till Boda borg och senare sova över på skolan. Vi blev uppdelade i grupper inom klassen som vi skulle gå med. Jag och min kompis var i samma grupp som två andra tjejer från klassen. (Det är inte så att vi inte tycker om dom, kände bara att vi var lite för olika). Efter lunch så bytte vi grupp så att jag gick med några bättre kompisar från klassen. (På Boda borg finns det ett rum som heter typ fängelset.) Vi klarade nästan aldrig dt andra rummet så när vi "förlorade" stannade jag och min kompis och gömde, för vi kände dom som var efter oss. Då skrämde vi våran andra kompis i klassen och hade sedan nästan ont i magen efter vi hade skrattat så mycket.

Senare på Boda borg gick vi ihop med en annan Teknik grupp för att hjälpa varandra. Vi hade mycket kul med gruppen och fick några stämplar. Men det bästa var att man fick lära känna andra elever från skolan.

När vi hade kommit tillbacks till skolan duschade vi bara och sen fick vi hemmagjord pizza. Efter vi hade ätit skulle vi spela brännboll. Jag tyckte att det var jätte roligt. Efter brännbollen fick man nästan välja vad man ville göra. Det fanns så att man kunde titta på film sen fans det också spel och snacks. Jag och mina kompisar stanna uppe lite och titta på film men efter ett tag blev vi trötta och valde att gå och lägga oss.

Onsdag: Vi blev väckta och sen skulle vi börja packa ner våra grejer och ställa tillbaka brodden vi hade flyttat på. Vi fick frukost på skolan och sen skulle vi gå på en Finspångs vandring för att hämta ut våra gym kort. Vi fick sluta efter lunch.

Torsdag: Idag vad det int något speciellt vi fick lite information om hur skolan fungerade och på eftermiddagen var vi med VO16 för "lekar".

Fredag: Idag fick vi våra skåp och datorer. Men vi fick också skriva två "brev" till lärarna. Ett av breven var mer för skoj men det andra var mer seriöst. Breven var typ hur ser ditt liv ut 2020 och vad vill du bli, vad kommer du att bli. Idag var det också chokladbolls dagen för mig och några andra i klassen. Vi hade sätt fram emot chokladbollen hela veckan.

Vi hade fått sluta skolan när vi gick till cafeterian och sen såg vi bussen så vi vällde att springa med våran chokladboll i handen. Men typiskt när vi kom fram så var bussen full så vi skulle få vänta på nästa buss (som skulle komma om en timme). Då kom en utan faddrarna som skulle vara med på brännbollen dom skulle ha och övertalade oss att vara med. Vi hann bara vara med på första delen för annars skulle vi missat våran buss.

På bussen hem pratade vi hela tiden med många skratt. Men när vi hade åkt halva vägen påminner en av oss att vi hade glömt våran kompis vid brännbollen och alla fick typ panik, men det var ändå roligt.


Det här var min först vecka på gymnasiet och hoppas ni inte tyckte att det var för tråkigt. Jag ska försöka uppdatera mera men har inte orkat. Men om det är något ni vill att jag ska skriva om skicka gärna på Instagram eller Snapchat.


Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Hej

Nu när jag är för gammal att få på sports camp blev jag ledare istället. Hela veckan var så sjukt rolig. Allt började med at jag fick träffa ledarna från förra vecken och byta om till "uniformen" vi skulle ha på oss. Jag fick vara med på avslutningen för vecka 1 och sen när dom sa hejdå till deltagarna för den veckan. Efter dom hade sagt hejdå och alla deltagare hade gått gick vi till login för att bytta om och duscha för att sedan mötta up några på stan för att gå och äta. Vid fem tiden gick jag, Ofelia, Emelie, Emmy, Moa och Filippa till satan för att äta. Efter maten gick vi runt på stan innan vi skulle se Hov1. Hela den kvällen var så rolig och alla var jätte trevliga.

Nästa dag skulle sports camp börja. På söndagen var det mest bara att lära känna varandra och göra oss redo för veckan. Gruppen av barn vi fick var jätte bra. Under veckan fick jag hålla i fyra danspass och det var jätte roligt att få hålla i danspassen. Under veckan fick vi också prova på Discgolf, Slackline, Born to move och min favorit Skadebord. Det ända jag skulle viljat ändra var att jag skulle viljat lära känna dom andra ledarna och deltagarna mer. För Jag och Filippa var verkligen med dans tjejerna 24/7, vi sov till och med i samma rum som dom. Det var inte förens fredagen då vi lärde känna inbandy killarna och terass ledare men då var det för sent. Nästa år hoppas jag att det finns stunder så att alla ledarna kan gå ihop och umgås med varandra, men också så att deltagarna kan lärarinna andra från campen.

Veckan gick för snabbt och önskar veklingen att jag hade jobbat båda veckorna. Till alla från Stadium Sports Camp Halmstad hoppas vi ses nästa år.

Likes

Comments

Hej

Eftersom dance camp är en "hel" vecka kommer jag skriva lite om vad som har hänt efter varje dag men det kommer fortfarande vara ett inlägg. Då jag kommer skriva lite om vilka stillar och vilka lärare vi hade den dagen.

Dag 1:

Idag var det jätte kul. Jag var lite nedös först men nerverna släppte så fort jag gick igenom dörrarna på dansen. På förmiddagen var alla deltagare i sal 4 (Den stora salen). Först delade vi ut tröjor och tog ett upprop för att se till att alla var där. Efter det fick vi en gemensam dans gjord av Malin blomberg. Den var ganska enkel för att eftersom det går minisar på campen men dansen var ändå rolig. Efter vi var klara med förmiddags passet skulle vi gå och äta lunch på Paus. Vi hade ungefär en timmes lunchrast. Sen på eftermiddagen hade vi en gäst lärare Josefine Carlson. Vi blev uppdelade i två gruppen dom med förkunskaper av mordren dans och dom som var nybörjare. Det var nybörjarna som fick börja med Josefine medan den "avancerade" gruppen hade Malin igen. Vi i den avancerade gruppen började med att springa lite med Malin och sen resten av tiden jobbade vi med diagonaleer. Efter ungefär en timme bytte vi lärare och då var det våran tur att ha Josefine. Vi började med att värma upp med lite installationer och styrka. Efter det började vi med diagonaleer för att värma upp med lite hopp. Efter vi var klara med all uppvärmning lärde vi oss en grym koreografi till låten "The Greatest" av sia. Den var svår men också väldigt rolig.


Dag 2:

Efter dag ett var min kropp helt förstörd, träningsverk genom hela benen. Men även med all träningsverk man hade var dagen ändå rolig. Idag hade vi bara disco men olika stillar av disco. Dagen började med disco slow med en gästlärare, Ylva Sved. Disco slow är en vätte rolig dansstill och kommer nog vilja börja tävla i slow någon gång. Efter lektionen med Ylva hade vi "vanlig" disco med Malin. Dansen var inte så svår eftersom vi hade minisar i gruppen. När lektionen var slut hade vi lunch på paus med en timmes lunch rast. När lunchen var slut började jag med Ylva igen och då hade vi istället Engelsk freestyle som är en anan typ av disco. Freestyle var också väldigt roligt men takten var väldigt snabb så det var svårt att hänga med. Efter lektionen med Ylva gick vi tillbaka till sal 2 (Hip hop salen) För att ha friträning med Malin. Eftersom jag inte har börjat tävla än hittade jag och tre andra tjejer på en gruppkoriagrafi. Den blev agnsak bra och sen funderade vi på om vi faktiskt ska börja tävla i grupp tillsammans. Dagen avslutades med lite strech.


Dag 3:

Idag på dance camp hade vi lärarna Hannah Levander och Malin Blomberg. Dagen började med lite jazz med Hanna i sal 4. Lektionen började med en lätt uppvärmning och lite styrka. Efter det hade vi lite diagonaleer och sen började vi med koriagrafi. Dancen var jätte rolig men på de av svårare sidans sidan. Det blev ännu svårare att komma ihåg dansen när man knappt kunde röra sig för all träningsverk, från dom tidigare dagarna. När lektionen var slut var det daks för oss att gå till lunch med den vanliga en timmes lunchrast. Efter lunch hade vi Malin och först övade vi på dom danserna vi hade gjort tidigare och sen fortsatte vi med en disco koreografi som den avancerade gruppen hade gjort. Eftersom alldrig har ansat du scones som en krurs kunde inte jag dansen men jag lärde mig den mot slutet. Prisis som igår avslutades dagen med en gemensm strech.


Dag 4:

Idag på dance camp hade vi Malin och gästläraren Jonathan Isaksson som undervisade i Hophop. Dagen började med att alla samlades i sal 4. Vi tog en halv timme bara för att dansa igenom alla danserna. Sen gick den avancerade gruppen till Malin för att ha street jazz. Dansen var väldigt rolig att dansa och jag har saknat att ta kurser i street jazz. Vi lärde oss dansen relativt snabbt så vi övade lite på det andra dansrea och gick igenom Hannahs dans från igår. Jag lärde mig också den avancerade discon. Discon var inte svår men den var ganska snabb. Efter det gick vi och åt på paus med den vanliga en timmes rast. Efter timmen bytte vi lärare och då var det våran tur att ha Hiphop. Det började med en liten uppvärmning och sen lärde vi oss en liten tävlings kombination innan vi lärde oss den "riktiga" dansen. Dansen var inte svår på det sättet att det var mycket att komma ihåg det var bara att vissa av stegen hade jag aldrig gjort förut. Efter Hiphopen var man ganska tröt och då samlades alla i den stora salen för bara för att gå igenom hiphop danserna för en sista gången idag.

Dag 5:

Sista dagen av dance camp. Idag hände det inte jätte mycket. Vi började med en samling och sen lite uppvärmning i den stora salen. Efter det delade vi upp oss i samma grupper som på onsdagen. Jag började med att ha Hannah och vi la på några åttor på jazz koriografin från onsdagen. När lektionen var slut vad det tid att gå och äta lunch. Efter lunchen bytte vi lärare så att min grupp hade med Malin. Då gick vi bara igenom danserna och tittade på kör körschemat. Vid två tiden gick alla till den stora salen för att gå igenom med alla danser. Efter det hade vi en halvtimme innan vi skulle vissa upp det vi hade lärt oss. Eftersom det regnade ute valde vi att vara i den stora danssalen istället. Uppvisningen gick bra men det var väldigt varmt i salen.

Nu sitter jag i bilden påväg till Halmstad för att jobba på Ssc.

Det var ett väldigt långt inlägg men hoppades att ni gillade det. 💕

Likes

Comments

Innan ni läser min blogg kanske ni vill veta mer om mig. Just därför ska jag skriva lite fakta om mig själv så får ni lära känna mig lite bättre!

Vad heter du? Jag heter Leah Janita Eucintia Maria Boström Balthazar.

Född? Jag var född i London men flytta till Northampton när jag var ett/två och sen till Sverige när jag var fem.

Smeknamn? Eftersom jag har ett så kort namn har jag aldrig haft något smeknamn.

Födelsedag? 25 mars.

Stjärntecken? Jag är vädur.

Längd? På ett ungefär 163cm.

Hårfärg? Väldigt mörkt brunt vissa tycker att det är svart.

Ögonfärg? Har blågröna ögon som ibland ändrar färg.

Personlighet? Är oftast väldigt glad och positiv. Jag är även ganska "lat" men ibland kan jag inte sitta still är också extremt tävlingsinriktad.

Syskon? En lillebror.

Husdjur? En hund hos min pappa.

Drömyrke?(framtidsdrömmar) Jag ska gå antingen vård och omsorg eller bar och fritid (Ledarskap). Vill hjälpa människor med en bra lön så att jag kan ta hand om min framtida familj och mina föräldrar.

Fritidsintressen? På fritiden är jag nästan alltid på dansen eller gymet. Eller så är jag på min moppe och åker runt för att träffa kompisar.

Favoritfilm? Jag har nog ingen favorit fimp men gillar verkligen filmer som white chicks och big momma's house.

Favoritserie? Har för många men några är How i met your mother, Sherlock, Friends, Grimm och Scorpion.

Favoritlåt? Min favovitlåt just nu är nog Your song av Rita Ora eller No promises av Cheat codes.

Favoritmat? Kebab pommes är ju life men annars är det sushi eller Stekta nudlar med kyckling och jordnötter.

Favoritaffär? Min favorit affär måsta var JD.

Favoritresturang? Jag älskar Chiquitos med riktigt bra Mexicans mat men också Dominos som har riktigt bra pizza. Men eftersom ingen av de här restorangerna finns i Norrköping är favoriten Spicy Hot.

Favorit klädesplagg? Har ungt speciellt men jag älskar att jatränings tights och en stor tjock tröja vilket inte är det bästa när det är 15+ under sommaren.

Favoritskor? Kan in välja mellan två Nike skor. Ett par svarta inne skor och ett par silvriga "vanliga" skor.

Favoritårstid? Hösten eller våren. Har aldrig tyckt om "extrema" väder. Men Sommaren är alltid trevlig när det inte är för varmt.

Favoritämne? Anttingen idrott eller musik.

Vad tycker du om skolan? Jag har aldrig tyckt illa om skolan men jag har aldrig älskat skolan heller.

Likes

Comments

Det är ju äntligen sommar. Eller det är midsommar nu och min sommar började för några dagar sedan men vad gör det.

Min sommar började med att jag sa hejdå till vänner från min "gamla" skola. Vi tog några bilder och sen hade vi en samling och det var nog den sista gången vi alla var tillsammans. Efter det gick jag och några andra till ett caffe i stan och pratade lite med varandra. Det var jätte trevligt men efter någon timme sa vi hejdå och gick våra skilda vägar.

Sommaren 2k17 är den första sommaren jag kommer "jobba". Jag har fått jobb på ssc (Stadium sports camp) i Halmstad. Jag kommer bara vara där en vecka. Till nästa år hoppas jag att jag kan vara där alla veckorna. Det kommer säkert bli jätte roligt men jag är ändå lite nervös.

Innan jag åker till Halmstad ska jag gå på dance camp här i Norrköping. Jag ska gå tävlingsveckan med massa grymma dansare och gästlärare.

Jag har skrivit det här i fel ordning men det gör inget. Efter dance camp ska jag bara packa min väcka och sen åka direkt till Ssc i Halmstad. Och sen direkt efter jag har kommit hem från Ssc har jag en dag på mig att tvätta mina kläder och sen packa om min väska för att på måndag morgonen ska jag åka till min pappa och spendera några veckor där.

Likes

Comments

Det här kommer vara mitt första inlägg på den nya bloggen. Vet inte riktigt vad jag vill gör med bloggen men jag tänker att jag vil skriva om mig själv och lite om vad jag gör. Vi får helt enkelt se.

Jag tänker att jag ska lägga upp något inlägg i månaden. Men det kan lätt bli så att jag "glömmer". Jag har också en youtube kanal men jag vet inte om jag ska börja använda den isåfall skriver jag så fort jag har bestämt mig.

Likes

Comments