View tracker

Har aldrig varit något stort fan av tonfisk, och är det egentligen inte nu heller - om man äter det som det är vill säga.. Men, om man gör tonfiskröra av det hela så är det faktiskt riktigt gott! Väldigt enkelt att göra är det också..:)

Blanda bara ihop en burk avrunnen tonfisk med lite hackad röd lök, ailoi, salt och peppar. Ät som det är eller servera med exempelvis sallad och/eller ägg..

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

View tracker

Nu var det sjukt länge sedan jag uppdaterade bloggen, och känner nu att det börjar bli dags för ett inlägg igen! Den senaste tiden har varit lite upp och ner vad gäller det mesta, så även kosten.. Fram tills för 10 dagar sedan så hade jag ett par veckor som inte alls var särskilt bra vad gäller kosten, och för att bryta det mönstret så hoppade jag på den senaste trenden inom LCHF - nämligen äggfasta!

Jag har fått rätt många frågor på min Instagram angående detta och därför tänkte jag nu försöka sammanfatta min uppfattning om vad äggfasta innebär, eller åtminstone försöka sammanfatta hur JAG lägger upp det i alla fall. Vill du veta mer så finns det säkert info på Google, och så finns det en hel del olika grupper på Facebook som pysslar med detta, där de också skriver upp olika recept med mera.

I alla fall då, vid äggfastan ska du äta ägg, fett och ost i 3-5 dagar, strikt lchf i 3-5 dagar och därefter ägg, fett och ost 3-5 dagar igen. Sedan är set klart!😉

Antal ägg per dag: 6-12 st
Fett: 1 msk eller 15 gram per ägg
Ost: 30 gram per ägg, men max 210 gram per dag

Tillåtna ostsorter: de som har max 1 gram kh per 100 gram (kolla innehållsförteckningen)
Tillåtna fettkällor: smör, majonnäs och oljor så som kokosolja, olivolja och rapsolja

Olika kryddor och örter är också tillåtna, men håll ändå koll på kolhydratsinnehållet då vissa kryddor har ett väldigt högt sådant. Ät väldigt begränsat av dessa i sådana fall..

Och självklart, undvik sötningsmedel!

Varför? För att exempelvis komma ifrån en plåta, för att boosta din lchf, eller som i mitt fall - bryta ett negativt mönster.

Sedan säger vissa att man ska äta någonting senast 30 min. efter man vaknat och inte senare än 3 timmar innan man ska gå och lägga sig. Andra säger "ät när du är hungrig och sluta när du är nöjd". Jag tolkar detta som att jag kan göra det som passar mig bäst helt enkelt - vissa dagar har jag ätit mer, andra mindre! Men alltid inom "reglerna" ändå..

KOM IHÅG: Drick MYCKET vatten!!!

Som jag skrev ovan så finns det en hel del grupper på Facebook som pysslar med detta, det är bara att söka på "Äggfasta" så borde det komma upp ett gäng.. Jag skulle nästan rekommendera dig/er att gå med i någon grupp, om så bara för receptens skull.. Rätt bra att få lite inspiration på vad man kan tillaga så man inte behöver äta kokt eller stekt ägg flera ggr om dagen i flera dagar!😜 Det är ju trevligt med liiiite variation i alla fall, då det i övrigt är väldigt enformigt!

Just nu är jag inne på min sista dag med strikt lchf, så imorgon drar andra omgången av 5 dagar med endast ägg, fett och ost igång.. Jag kan därför inte svara helt på vilka effekter det gett, men jag upplever absolut att det har hjälpt mig att bryta det mönster jag ville bryta!😊

Likes

Comments

View tracker

Fettkaffe!
Har egentligen ingen aning om hur mycket jag har av varje ingrediens, tar bara lagom mängd av allt varje gång jag gör det.. Men om jag skulle försöka uppskatta mängden och skriva ihop ett recept så skulle det förmodligen bli ungefär så här:
Lägg 20-25 gram smör i en bytta. Tillsätt 1-2 tsk kokosfett och 1 1/2-3 msk grädde. Tillsätt ca 2 dl kaffe och mixa ihop med mixerstav. Drick och njut! Du håller dig mätt lääääänge!👍👍

Likes

Comments


Likes

Comments



Idag testade jag något nytt till lunch. Nytt för mig i alla fall.. Lchf-langos! Superenkelt och riktigt riktigt gott!😋
Här kommer receptet: Börja med sätta på ugnen på 250 grader.
Blanda ihop 2 msk majonnäs, 2 dl riven ost och 2 ägg.
Klicka ut smeten på bakplåtspappersklädd plåt. Räcker till två större eller 4 mindre. Jag gjorde 2 större.. Strö över ytterligare lite riven ost.
Grädda mitt i ugnen i 8-10 min.



Sedan är det bara att lägga på det man tycker om! För min del blev det ännu mera riven ost, creme fraiche, räkor, rödlök, dill, citronpeppar och en klick svart caviar. Mumma var det!😋👌

Likes

Comments


När jag lade ut bilden på dagens frukost på Instagram så var det en person som frågade om det inte fanns en lag på att äta lyxiga frukostar på helgerna.. Den lagen tar jag nog fasta på tror jag!😜👍

Det här var vad jag åt till frukost idag!

Receptet kommer från fina Jill, och finns på hennes sida jillsmat.se - klicka på länken för att komma direkt till receptet: Godaste ostkakan Jag fördelade smeten i 6 portionsformar i stället för att göra en stor (samma gräddningstid), och åt tillsammans med lite vispad grädde och en klick Önos lågkalori hallonsylt; innehåller 7,5 gram kh/100 gram. Mycket gott!

Likes

Comments



Gjorde en galet god röra till lunch idag! Den kommer jag definitivt att göra fler gånger!
Ingredienser:
1 förpackning rostbiff
1/2 gul lök
1/2 röd paprika
60-70 gram philadelphiaost
3 rågade msk creme fraiche (riktiga matskedar, sådana man äter med, inte hushållsmått eller vad det nu heter alltså)
2-3 cm riven pepparrot
Salt
Svartpeppar

Gör så här:
Hacka rostbiffen och lägg i en bunke. Finhacka löken och paprikan och lägg i bunken. Tillsätt pepparroten, philadelphiaosten och creme fraichen och blanda runt ordentligt. Salta och peppra efter smak.😋👌

Likes

Comments

Idag blev det ljummen kycklingsallad till middag! Ett recept som har hängt med mig i många många år!



För 1 person behöver du:
1 kycklingfilé
1 tsk olja
1 tsk soja
1 msk balsamvinäger
1 krm kardemumma
1 tsk sambal oelek
Salt

Strimla kycklingen. Blanda ihop olja, soja, balsamvinäger, kardemumma, salt och sambal oelek i en påse eller en skål. Lägg i den strimlade kycklingen och marinera i ett par tre timmar.
Gör en sallad på valfria ingredienser (jag körde på blandade gröna blad, gurka, rödlök och avokado).
Stek kycklingen och rör ner i salladen på en gång. Ät och njut!😋

Vill man lägga till lite extra fett så går det såklart bra att göra det genom att bara lägga till någon dressing eller liknande. Är säkert gott ha kokt ägg till också, och kanske lite knaperstekt bacon..👍

Likes

Comments

Har så kallad innevecka i skolan just nu.. Det innebär: upp kl. 05:15, slänga på sig kläder, slänga i sig frukost, bila 10 mil till skolan, lyssna på föreläsningar, göra examinationer, redovisa, göra olika gruppuppgifter etc. etc till kl. 17:00.. Bila 10 mil hem igen, är hemma ca 18:00-18:30 beroende på väglag, laga middag, förbereda inför morgondagen, försöka hinna vara med barnen, plugga på lite inför morgondagen, gå och lägga sig - och så rullar det på hela veckan..
Dessa veckor tar så sjuuukt mycket energi och jag är så fruktansvärt trött när jag kommer hem på kvällarna, och egentligen vill jag liksom bara skita i allt vad lchf och nyttigheter tänker och bara äta snabbmat, mackor och godis.. Men, skulle jag göra det så skulle jag förmodligen bli ännu tröttare, och dessutom må skit över att jag ätit skit - så trots tröttheten så försöker jag laga till i alla fall något som liknar middag..😜
Idag fick det bli det här👇! Äggsallad med grönsallad..



Så här tillagar jag den:
Börja med att koka så många ägg du vill ha. Hacka äggen och lägg i en skål tillsammans med lite hackad lök och lite hackad skinka. Rör i majonnäs så att det får en lagom krämig konsistens. Krydda med salt och svartpeppar. Enkelt och gott!😊

Likes

Comments

Har gjort ännu en variant på grön smoothie.. I de tidigare varianterna har jag haft broccoli, grönkål och spenat, men denna gång bytte jag ut broccolin mot gurka..

Gurka är rik på kalium och betakaroten och är antagligen det bästa vätskedrivande medel som finns. Det är blodtryckssänkande, laxerande, bra för hårväxten och stödjande för njurarnas funktion.



Vill ni läsa receptet i sin helhet, och om de övriga ingrediensernas egenskaper så finner ni det under tidigare inlägg i kategorin "Gröna smoothies/drinkar".

En ny grej som jag upptäckt som jag ska passa på att tipsa er om också, då det ändå finns med på bilden, är vitkålsmackor! Sett det på Facebook och tänkt att kan det där verkligen vara gott?! Men ja, det är det!! Och såå smidigt! Bara ta ett blad och lägg på vilket pålägg du vill!😃👍

Likes

Comments