View tracker

1/3 vitkål
Ca 3dl créme fraîche
2 msk kalvfond
Salt
Peppar

Strimla vitkålen, stek så att de får lite färg.
Häll i créme fraîche, fond, salt och peppar.
Låt puttra i någon minut.
Servera med någon god köttbit.

Så himla gott och så enkelt

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

View tracker

1 dl sukrin
50 gram kokosolja
1 dl vispgrädde
1 dl kokosmjölk, creamy
200 gram kokosflingor
100 gram mörk choklad, 70% kakao


1. Smält Sukrin och kokosolja i en kastrull. Tillsätt kokosmjölk, grädde och kokos, låt det sjuda sakta en stund under omrörning.

2. Ställ svalt en timme och forma sedan smeten, tryck ihop till små avlånga bitar. Lägg på ett fat och frys en timme. Smält chokladen och häll över bitarna eller doppa om kokosen håller ihop tillräckligt. Ställ in i frysen en stund, förvara sedan i kylen.

Dom är så himla goda, smakar bättre än dom man köper i butik 💕

Likes

Comments

View tracker

2 ägg
1/2 dl Stevia strö
100g smör
ca 80 g mörk choklad
1 tsk vaniljpulver
1 dl mandelmjöl
4 msk cream cheese


1. Sätt ugnen på 200 grader
2. Smält smöret och chokladen i en kastrull och låt svalna
3. Vispa ägg, stevia och vaniljsocker i en bunke
4. Vispa i cream cheese
5. Rör ner mandelmjölet
6. Häll i smörblandningen och rör om till en jämn smet.
7. Häll ner smeten i en smord form och grädda 15-20 minuter i mitten av ugnen
8. Låt kladdkakan svalna innan du serverar med t.ex. vispgrädde och bär.

Likes

Comments

Saknar du potatismos till maten?
De här är en perfekt tillbehör till en fin köttbit.

2st broccoli färska
1 vitkål
Ca 1/2 dl majonnäs
Salt
Peppar

Dela broccolin och blomkålen i mindre bitar.
Koka tills de blir mjuka, häll av vattnet.
Häll i majonnäsen och vispa tills den får en fin konsistens.
Smaksätt med salt och peppar.
Det är också gott å pressa i en liten klyfta vitlök.
Hoppas det smakar ☺️

Likes

Comments

Det här är enligt mig de klart bästa receptet på LCHF pannacotta.

5 dl vispgrädde
1 vaniljstång
2 gelatinblad
½ dl sukrin

sås:
200 g hallon
1 msk vatten
3 tsk sukrin
ett sprut koncentrerad citron (gula plast citronen)

Lägg gelatinbladen i blöt i lite vatten i ca 5 minuter.
Gröp ur vaniljstången och lägg innehållet + stången i en kastrull, häll i vispgrädden.. Koka upp i ca 1-2 minuter.
Dra åt sidan (viktigt!) och vispa ner sukrinet och lägg i gelatinet, se till så det löser sig och sila sedan upp vaniljstången och häll sedan upp i portionsskålar.
Låt svalna och ställ sedan i kylskåp (minst 2 timmar)

Gör såsen någon halvtimme innan servering, Värm hallonen med sukrin och vatten, rör runt tills de ”smält”, mixa med stavmixer och koka upp.
Sila sedan bort kärnorna i sil. Häll över pannacottan och ställ in i kylskåpet en stund till. Vid servering lägg på några stora fina hallon.
💕

Likes

Comments