Har under hela veckan varit ensam med dottern eftersom min man blev tvungen att flyga till sin hemstad för att gå på begravning.
Den här veckan har varit allt annat än lätt. Vår dotter håller på att få flera tänder så det har varit lite febrigt och mycket kinkigt. Till råga på det har jag dragit på mig min årliga förkylning! Båda ögonen rinner, näsan rinner och är täppt om vart annat och nyser och hostar.
Det har varit mycket skit som slinkigt ner under hela veckan,  enbart för att jag inte mått bra och varit trött och grinig.

Igår kom min man hem och idag är jag på banan igen!

Idag gjorde jag baconplättar utav ett recept från tjockkocken, dom blev riktigt goda.
Såna blir det till frukost på jobbet under veckan som kommer.

Imorgon börjar min sockerberoendekurs som jag längtat efter.
Ska bli så spännande att "träffa" sina medkursare via datorn imorrn kväll.

Mer om kursen fortlöpande

Mina små söta baconplättar

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

​Jaha, då är den tiden på året här som är värst för oss sockerberoende, jag tycker mitten på november fram till mitten på januari är hemsk. Överallt finns det godis, bakverk, sötsaker och olika livsmedel med sockerinnehåll.

Idag tog jag mig egentid och åkte till sockerskolan i Stockholm som anordnade en socker och glutenfri julbrunch. Vi började med drygt en timme föreläsning om socker och beroendesjukdomen, vad som händer i vår hjärna och kropp när vi får i oss socker. Därefter fick vi smaka olika julrätter så som skinka, sill, gravad lax, jansson m.m.

Jag är så otroligt glad att jag hittat till Sockerskolan, dom är inspirerande, trevliga, hjälpsamma och det viktigaste av allt...Dom kan sin sak!

Den 14 december ska jag börja min sockerberoende kurs som dom håller i vilket ska bli väldigt intressant. Jag tror det kommer bli en tuff kurs med massa olika insikter och en del jobbiga bitar, men jag har kommit till insikten att jag är sockerberoende och måste därför ta itu med olika jobbiga bitar för att komma vidare.

Vad jag har vetat innan så är det att lchf kost är en bra kost för oss sockerberoende MEN med som allt annat finns det vissa undantag. Jag måste komma på vilka mina triggers är, tror jag har några saker på lut redan nu så som grädde och nötter. Dom produkterna är ok i lchf men jag kan fort och lätt föräta mig på det och då måste dom hamna på min triggerlista. Ett sockerberoende kommer sällan ensamt utan som i mitt fall följer även ett matmissbruk. Jag tänker på mat konstant och jag måste försöka få distans till maten och bara se det som näring och inget annat, det är tufft men det ska gå.

Imorgon blir det jobb igen så nu är det läggdags om jag ska orka.

Likes

Comments

​När man arbetar halvtid, har en man som i princip arbetar heltid och har en dotter på 10 månader som inte har barnomsorg och därför behöver aktiveras på olika sätt, då inser man hur lite tid som egentligen finns på dygnet.
När kvällen kommer och lilltjejen somnat och tid för bloggen borde finnas är det alltid så mycket annat som ska göras. Det ska plockas undan efter dagen, städas, planeras mat inför kommande dag, tvätta en maskin med tvätt, diskas och ja ni vet allt annat som ska göras. När allt är färdigt är inspirationen att skriva ett inlägg som bortblåst för jag vill ju gärna ha en stund i soffan också innan sängen kallar.

Jag vill ju gärna få en ändring på det, det här ska ju bli/vara min ventilation utåt.

Nog med tråkinlägg...läs nästa inlägg (ska skriva ett med en gång) för lite nyttig info och kanske lite julinspiration
 

Likes

Comments

Efter en hel vecka utan telefon eftetsom jag sumpade den i elementet är jag verkligen på G igen. Det kommer komma uppdateringar oftare nu men vill man följa mig hela tiden kan jag rekommendera instagram där jag heter lchf.och.jag

Likes

Comments

I onsdags så gjorde jag och min man en ordentlig köksrensning. Vi tog bort allt som hade socker och någon form av stärkelse i sig och kvar är rena fräscha livsmedel med lågt kolhydratsinnehåll.

Vad som drev mig till detta? Jo i tisdags deltog jag i ett webinar som sockerskolan hade. Väldigt matnyttigt och otroligt intressant. För som väldigt få i min närhet vet så är jag sockerberoende och har ett sockermissbruk. Det har jag haft sedan barnsben, fast då visste jag ju förstås inte det. Trodde bara jag var en lat unge som älskade mat, kakor och godis.

Har minnen från min barndom där jag stal godis och kakor i skafferiet och frysen där hemma. Tog alltid en eller två kakor för att ingen skulle se att jag tagit, men när man tagit 1-2 kakor varje dag och kanske flera gånger om dagen så fanns inte många kvar. Tog aldrig sista, det var viktigt, mamma kunde ju då se att nån varit där och skåpätit

Kommer ihåg den dagen jag blev påkommen...mamma ville prata med mig, kan jag ha varit 10 år kanske?! Nekade som en tok att det varit jag som tagit kakorna och godiset, kommer ihåg hur mamma öppna min skrivbordslåda där ALLA godispapper låg, jag fortsatte neka. Efter mycket om och men gick jag väl med på att det var jag och att jag aldrig skulle göra det igen. Tror t.o.m. att jag fick utegångsförbud, men vad hjälpte det? Inte ett dugg, gjorde det om och om igen.

Det bästa jag visste var att vara hundvakt hemma hos mormor, hon hade alltid massa kakor och godis i skåpen och jag va alltid ensam. Kunde sitta och frossa utan att någon kunde komma på mig, men lika där, jag tog bara en eller två i varje burk för det fick ju inte synas att jag varit där.

Fatta att man som tio-åring redan då hade ett sånt sjukt beteende till socker.

Tror egentligen att det började långt innan dess. Jag blev påkommen att snatta godis på en vivo butik på väg hem från skolan bär jag var sju år, vet att det hade hänt många gånger tidigare men blev bara "haffad" en gång.


Här i bloggen kommer jag dela mina tankar, erfarenheter och tips. För matbilder följ mig på instagram lchf.och.jag


Likes

Comments

​Tänk att det ska vara så J*vla svårt att inte äta socker och stärkelse!!!

Julen ligger runt hörnet och jag vill så gärna baka vilket alltid varit min grej runt julhelgen men då kommer jag ju frestas att äta upp allt.

Tänk om det kunde finnas en FAA grupp i närheten där jag bor, jag skulle verkligen behöva stöd och hjälp. Kanske skulle ta och ringa ett av deras telefonmöten och se vad det ger, kanske nåt? Massor? Eller ingenting alls? Man måste ju testa för att veta...

Likes

Comments

Jaha ja sa min man när jag hade hämtat paketet hos ombudet.
Japp, blev mitt svar.

Fick äran att jobba på min födelsedag och fick ingen present av honom (uppgjort innan) så då passade jag på att klicka hem några böcker till mig. Det kunde inte kommit lägligare, vill få upp motivationen igen att hålla i kosthållningen inte bara för att gå ner i vikt utan för att både kroppen och knoppen mår bra av det.

Att allt sprack i helgen fick sin förklaring igår kväll...mensen kom som ett brev på posten igen!
Hallå, tänker ni vaddå ett brev på posten?? Jo, sen min trollunge kom i början på februari blöder jag i tid och otid. Jag har varit blödningsfri ungefär totalt 2 månader räknat i dagar sett sen hon kom. Efter att ha mens 2-3 gånger i månaden blir man så less på det och man kan omöjligt ha koll på när och om den ska dyka upp.
Idag hade jag tid för att sätta in hormonspiral och det kommer bli mitt sista alternativ innan jag överväger att plocka bort allt där inne/nere.
Jag har inte mått bra på en längre tid och det här är en stor grund till det, alltid när den är på väg kommer ett stort sug efter allt jag inte ska äta eller dricka. Så nu hoppas jag på att den försvinner för gott eller i alla fall blir regelbunden så jag slipper gå med ett sug så många gånger i månaden.

Nu har jah krupit ner i sängen med en av böckerna, det blev "Kom igång med LCHF på 14 dagar"
Hoppas på nåt matnyttigt jag inte redan vet.

Kram och go'natt

Likes

Comments

Som sockerknarkare är mitt arbete väldigt svårt.
Att ha ett jobb som kock och samtidigt ha ett matmissbruk är inte lätt. Jag kommer aldrig vilja byta yrke men att man måste provsmaka allt man lagar för att kunna servera det och det är då jag faller dit.
Hemma har jag inga som helst problem att äta socker och kolhydratsfritt men på jobbet så sliter jag mitt hår varje dag!
Den här helgen har jag haft jobbhelg och som väntat har det gått åt skogen.
Jag blir lika ledsen varje dag att jag gör det här mot mig.
Imorrn börjar jag väl om ännu en gång och min nästa jobbhelg är månadskifte oktober/november så jag har några veckor på mig att gå till lchf käket och minska sockersuget.

Tack och god natt!!!

Likes

Comments

Varje morgon dricker jag ett halvt glas med 2 tsk basico från Alpnaering, det förser mig med dagsbehovet av de spårämnen och mineraler kroppen behöver och 1 tsk L-Glutamin för att stilla sötsuget.
L-Glutamin fyller jag på med ytterligare 1-2 ggr under dagen, beroende på vad jag gör och har jag ett väldig sötsug tar jag ännu en tsk av den.
MCT oljan har jag i kaffet på morgon och en gång till under dagen. Jag använder mig av den nästan enbart för att få i mig fett eftersom jag är lite dålig på det i övrigt.

Det där med fett är så underligt, vissa dagar har jag inga som helst problem med att näringsberika med fett på tallriken och vissa dagar står det mig upp i halsen.

Jag önskar jag hade ett bra recept på hemgjord majonäs, tycker köpes smakar skit och skulle gärna gjort egen istället. någon som kan tipsa om ett snabbt och enkelt sätt???

Nu somnade min trollunge om så jag ska passa på och göra det samma.

Likes

Comments

Med en sjuk dotter i hemmet är det extra viktigt med planeringen med maten.

När man är stressad och inte riktigt i fokus på sig själv är det så lätt att ta till det där onyttiga. Det är att tänka på när man ska på affären oxå, gå snabbt förbi godishyllan coch frysdisken med färdig pizza/mat.
Åk hem och stek ett ägg (det tar precis lika snabbt som en billys i micron) ta en burk makrill och en klick majonäs

Likes

Comments