Hallådär! Hoppas allting är bra med er. Jag själv är just nu hemma på lunch och åter igen så är det en matlåda från min kära mor.  Stekta älgbiffar som efterkokat i grädde. Så jääkla gott!

muums! Önskar så att jag kunde ta tag i kragen och börja jaga själv.. men jag skulle nog sitta å gråta när jag fällt min första älg och ringa på pappa som får komma å hjälpa mig haha! Jagar ni? Vad tycker ni om jakt?

Kl är snart 16 och det är så mörkt ute.. gillar inte denna årstid. Visst man kan man mysa till det med ljus osv eller göra som jag som julpyntade för 2 veckor sen, hihi 😆 Jag vet att det är tidigt, men känner ändå att det är upp till var och en. Och trivsammare blev det! När brukar ni julpynta?

Dagens frukost.. skink och ostrullar med smör, lite grönt och brie. Kaffe med kokosolja. Ihopplock kanske inte riktigt är min favorit, men hade ingenting annat. Men mätt och belåten blev jag och det är ju huvudsaken.

Nu ska jag jobba snart igen, hörs! Och ha en toppenfredag 😊

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Promenader är viktigt för mig. Det är absolut ingenting jag gör varje dag, men gör mitt bästa för att ta mig iväg för jag vet att jag mår så bra av det. Det är jobbigt nu när det är mörkt.. jag hör till den gruppen som tycker att det är lite otäckt. Men idag tog jag mig iväg efter jobbet ändå, en halv mil blev det! Såå skönt! ☺ jag gjorde illa ryggen för ett tag sen, ryggskott som var ganska illa, och jag har fått tipset att promenader är det bästa man kan göra för att bygga upp och motverka att man får ryggskott igen. Ärligt talat så vet jag inte sanningshalten i det, men det är värt det😊

Fick tips om en app häromdagen av min kompis, Försvarsmaktens app. Funderar på att testa den någon dag för det verkar vara väldigt bra övningar, dock extremt jobbiga haha!

Hälsade på min mamma igår och gullig som hon är så skickade hon med mig lite mat hem😍 LCHF såklart. Hon är helt fantastisk och har stöttat mig enda från start. T.o.m. när jag låg sjuk i ryggen, hemma hos henne och pappa i flera dagar, så anpassade hon maten till mig. Så tacksam!❤ Det ni ser på bilden va supergott, vet dock inte allt vad som är i.. men kyckling va det iallafall ☺

Tog kort på mig själv igår som planerat.. å tur är väl det😃 vilken skillnad det är! Jag hatar ju bilderna såklart och är tyvärr inte redo för att lägga ut dom än.. även om jag på ett sätt vill det då jag vet hur mycket såna bilder peppar mig. Jag ska försöka samla mod👌

Ha en trevlig kväll allihopa😘

Likes

Comments

Helgen var jättebra, umgåts med vänner, druckit vin, ätit gott och bara mått bra. Skönt att vara ledig lite ☺

Syndade igår också, och det märktes på magen idag. Jäklar vad kaos det blev haha! Men det var så värt det. Jag följde med min kompis till hennes farmor där det bjöds på sötost. Det är ju så gott och så sällan man äter det.

Dagens middag! Kyckling och bacon i en slags currysås med broccoli och haricot verts vid sidan om. Så otroligt enkelt och gott.. tänker även att det är en bra rätt i familjer där vissa t ex fortfarande äter pasta. Recept nedan 😊

Kyckling och bacon i currysås 2-3 port (skulle jag gissa)

1 pkt bacon
5 dl creme fraiche
ca 300 g kyckling
curry efter smak
salt och peppar
smör till stekning

Stek bacon, stek kyckling. Blanda i creme fraichen och krydda efter smak. Låt koka ihop. Jag valde att koka broccoli och haricotverts till.

Lite osäker på hur mycket kyckling jag använde.. gjorde nämligen i ordning en sån här färdigkryddad kyckling i form i helgen som jag inte riktigt gillade då det va väldigt lite kött enligt mig.. mycket senor och skit som jag avskyr! Så då rensade jag bitarna och använde mig av det köttiga till maten idag.

Just de mina vänner, idag firar jag att vågen stod på -10 kg sen den 5e september. Det känns så otroligt bra! Men det är en lång väg kvar.. men jag kan och jag vill! Imorgon ska jag ta kort för att försöka se skillnaden och faktiskt inse den. Vet inte om det bara är jag, men när man är så "viktmedveten"(eller hur jag ska förklara det) när man verkligen försöker gå ner i vikt.. så känner jag mig tjockare än någonsin. Hjärnan hänger inte riktigt med. Men vågen ljuger inte, -10 kg är ett faktum.☺ Men jag är glad att jag både har tagit kort och mätt mig från början så att jag kan jämföra.

puss på er!

Likes

Comments

Äntligen har jag också fått helg☺ ledig tills på tisdag. Imorgon kommer en kompis hit som jag inte har umgåtts med på jättelänge. Så efterlängtat! Så ikväll har jag gjort glass som jag tänkte bjuda på, LCHF såklart!😉 Hoppas att den är god, även för en som inte äter LCHF. Vet inte hur jag ska förklara, men man lär sig typ att tycka om andra smaker när man vant av sig sockret. Så något som jag tycker smakar jättesött kanske hon bara smakar sötningsmedel.. men ja, smakar det illa så har vi ju alltid vin haha😆

Tjuvstartade lite! Som sagt, allt under 3g socker/liter är okej. Jag är inget jättefan av rött vin.. men måste ge det en chans! ☺ Zumbali är annars ett vitt vin som är jättegott! ☺

Trevlig fredag och helg på er!😍

Likes

Comments


6 portioner

6 laxfilér
1 ask philadelphia gräslök
1 dl creme fraiche
salt, svartpeppar
lite olivolja

Broccoligratäng:
600 gram fryst broccoli
2 ägg
3 d vispgrädde
3 dl riven ost
salt, peppar

Sätt ugnen på 225 grader. Koka den frysta broccolin i några minuter. Ånga av (viktigt!) och lägg i form. Vispa ihop ägg, grädde och ost, salt och peppar och häll över broccolin. Sätt in i ugnen i ca 15-20 minuter. Sänk sedan ugnen till 200 grader. Ta ut broccolin och lägg folie över.
Blanda philadelphiaost med creme fraiche, lite salt och peppar.
Skåra laxfiléerna och fördela oströran i skårorna. Ringla lite olivolja ovanpå och salta och peppra.
Sätt in i ugnen och låt stå inne i 15 minuter, höj eventuellt värmen sista 5 minutrarna så du får mer gratinerad yta.

från 56kilo.se

Alltså huur gott va inte detta?😍 jag gjorde dock på 4 filéer, mer sås till folket! Haha ☺ gratängen blev lite vattnig, antar att jag inte ångade av broccolin tillräckligt länge. Kommer definitivt att laga detta igen! ☺

Är så nära mitt första delmål nu och det känns så himla bra. Tack vare LCHF så kan jag äta gott, må bra och slippa vara hungrig och ändå gå ner i vikt. Helt otroligt! Jag kommer kämpa vidare.

Ha en fin kväll därute❤

Likes

Comments

Dagens middag, såå gott och jag kommer absolut göra det igen! Morotsstavar i ugn med stekt kycklingfilé och en fetaoströra.

Recept, 4 portioner

400g morötter
3 msk olivolja
1 tsk torkad timjan
1 tsk torkad rosmarin
600g kycklingfilé
3 msk smör eller kokosfett
200g fetaost
2 dl creme fraiche (jag använde smetana)
3 msk timjanblad
ev sallad till

1. Sätt ugnen på 225grader.
2. Skala morötterna och skär dem i stavar. Häll över olivolja och blanda runt.
3. Lägg morötterna på en plåt med bakplåtspapper. Strö över timjan, rosmarin, salt och peppar. Blanda igen. Låt stå i ugnen 25-30 min.
4. Salta och peppra kycklingfiléerna och stek dem i smör el kokosfett. Först på lite högre värme och sedan på lägre värme.
5. Mosa fetaosten tillsammans med creme fraiche och krydda med timjan, salt och peppar.
Servera och njuut!

Sen det här med morot.. I LCHF rekommenderas det att man undviker alla grönsaker under jord med undantag för vissa grönsaker. Morot ska man vara försiktig med. 9g kolhydrater/100g morot. Alltså en maträtt man kan unna sig ibland! 😊


Ett hett tips till er alla! The Blacklist är en sjukt bra serie som man inte vill missa ett enda avsnitt av. Går på tven på torsdagar tror jag men jag tittar på Viafree. Dock är det sösong 4 som går nu, men lovar, det är värt att gå tillbaka och se från början😄


thats me👆
Jag har varit ledig idag som vanligt. Städat, tvättat och gjort en massa nytta haha. Nu ska jag faktiskt logga in på tradera och lägga ut lite kläder. Känns som om det är dags för en rensning. Sen ska jag titta på fler avsnitt av Blacklist, tittade på avsnitt 1 och 2 igår. Knappt så man kan slita sig från datorn för att sova, dem är så sjukt bra!

Ha en fortsatt bra kväll alla finisar därute.

Likes

Comments

Hoppsan! Råkade visst bli en liten paus här bland recepten och allt de andra. Har varit så trött på senaste så det känns som om jag mest jobbat och sen sovit😴

Har dock tagit kort på det mesta jag har ätit/lagat senaste veckan. Bomben kommer, jag lovar😂 nej, men känner att det är viktigt för mig att sprida kunskap och försöka hjälpa till med motivationen om jag kan. Även för min egen skull såklart! ☺

här nedan kommer ett snabbt helg-gotta som jag rekommenderar varmt!

Smält 200g mörk choklad, MINST 70%, i vattenbad. Blanda i mandlar ca 150-200g och häll ut på en plåt. Låt stelna. Njuut😊👌
Självklart kan man inte trycka i sig allt för mycket av detta, men lite måste man få unna sig.

Trevlig helg på er❤

Likes

Comments

Hallådär! Roligt att se att några st är in och läser det jag lägger ut här😊 Hoppas allt är bra med er.
Jag är i full huggning med jobb just nu vilket är fantastiskt. Jag älskar att jobba och framförallt att tjäna pengar, måste jag ju erkänna😏 beställde lite alkohol idag som kommer tills på fredag, självklart LCHF-okej sådan. Ska bli spännande att testa lite nytt! Jag är ju den typiska öl- och cidermänniskan som älskar sött, men nu blir det till att tänka om.

Idag ha varit en lite mer "matigare dag" än måndag och tisdag. Gjorde en smoothie till frukost som jag delade upp på 2. Ena halvan till frukost och andra till fikan på jobbet. Blandade bara ihop någonting imorse.. blåbär, smetana, mandelmjölk(osötad självklart), grädde, lite cashewnötter och ner i mixern. Vet att cashewnötter inte är riktigt okej inom LCHF men väljer att äta det ibland ändå😌

Dagens lunch! Vaxbönor stekta i myycket smör med skinka och bea. Och brie haha. Vaxbönor är verkligen supergott.. I gruppen på facebook påstod folk att det smakade som pommes, men det tycker då inte jag. Men ett väldigt bra alternativ till pommes frites.

Dagens middag! Spenatplättar med räkor och creme fraiche. Va helt okej! Ingenting jag kommer laga jätteofta men det var sjukt enkelt och snabbt så jag kommer säkerligen göra det igen😊

Recept Spenatplättar, 4 portioner:
2 ägg
1 dl grädde
2 tsk fiberhusk
300 g spenat, färsk eller fryst
salt och peppar
smör till stekning
500g räkor med skal
1-2 dl creme fraiche

1. Vispa äggen och blanda ner grädde och fiberhusk
2. Tina spenaten och lägg i ett durkslag.
3. Krama sedan ur vätskan och lägg spenaten i äggsmeten. Smaka av med salt och peppar.
4. Stek i rikligt med smör. Skala räkorna.
5. Servera med creme fraiche, räkor och sallad. I min creme fraiche blandade jag i paprikapulver.

Allt för idag mina vänner. Ha de gott😃👋

Likes

Comments

Vilken bra dag det har varit idag. Städat och tvättat och man mår ju faktiskt riktigt bra när det blie gjort. Får massa idéer hela tiden om hur jag vill göra om i lägenheten😃 är ju inte så duktig på sånt, men roligt är det. Kan sitta i flera timmar och söka inspiration på nätet och på facebook.

Idag har jag ätit ganska lite..? LCHF går ju ut på att ät när du är hungrig, ät tills du är mätt. Åt frukost/brunchen förut idag runt 13 tiden och kom på mig själv kl 19 att jag inte hade ätit någon middag och inte ens då var jag hungrig.. blev lite förvånad faktiskt och gjorde då briepuffar för att få i mig något litet iaf 😊

Ser kanske inte så aptitligt ut, men gott är det. Skär ca 1x1cm kuber av president brie, den trekantiga(!) (påstås att det inte funkar med någon annan, jag själv har bara testat med den trekantiga) lägg på en tallrik med bakplåtspapper och in i mikron 3-3.5 minuter. Dom blir puffiga och frasiga, supergott😍

Lite kvällsfika. Mera brie haha! Och den supergoda tonfiskröran, igen😊

Har hälsat på mamma och pappa en sväng också. Tar nästan alltid med mig min katt dit, vill inte att han ska behöva vara ensam för länge😊

Här är han, min skatt! Lord Conway heter han, men har diverse smeknamn😂 Pappa kallar honom bland annat för Conrad..

Hörs imorgon! 😊

Likes

Comments

Som sagt, ledig idag och planen är att jag ska ta tag i min lägenhet.. städa, tvätta, diska osv. Jag sov till kl 12 idag! Lite bortkastat på min enda lediga dag, men skönt var det. Jag har bakat LCHF-bröd idag, så sjukt gott!
Recept nedan..

Recept LCHF-frallor ca 8st:

2 ägg
2 dl rysk yoghurt (jag använde smetana idag, det var det som fanns hemma)
1,5 dl mandelmjöl
1,5 dl pofiber
3 msk fiberhusk
2 tsk bakpulver
2 msk chiafrön
3 msk smält smör
ägg till pensling
lite salt
ev lite frön till topping

Vispa äggen, tillsätt sedan resten av ingredienserna. Låt svälla i ca 10 min. Gör frallor, ca 8 st. Pensla med ägg och strö eventuellt på lite frön. Jag amvände mig av en färdig salladsmix.
Grädda i 225 grader, eller ca 200 rader i varmluftsugn, i 15 min.
Går utmärkt att frysa ner👍

Dagens frukost! Eller brunch kanske man ska kalla det.. haha. I teet har jag kokosolja, lite mer än en tesked. Det har verkligen hjälpt mig att få bort mitt sötsug och det påstås även sätta fart på förbränningen. Ett hett tips!😊 

Ett annat tips är att kika in kostbevakningen.se. Där är det superenkelt att kolla hur mycket kolhydrater, fett, protein osv man får i sig.. man fyller bara i ingredienserna med de olika måtten så räknar den ut allting själv. T ex, här nedan har jag räknat ut innehållet på frallorna.

​Hela 82% fett, perfekt! Då kommer man hålla sig mätt länge. 17 g kolhydrater på hela smeten.. alltså lite mer än 2 kolhydrater/fralla. 

Nu ska jag fortsätta städa, ma råkes!

Likes

Comments