Helt klart en trevligare söndagsmiddag hemma hos oss idag. Baconinlindad kycklingfilé som jag fyllde med mozzarella, färsk basilika och soltorkade tomater. Till detta blev det smörstekta grönsaker och en het tomatsås. Mums!

Du behöver:

4 kycklingfiléer
1 paket bacon
Mozzarella
Färsk basilika
Soltorkade tomater
Salt/peppar

Såsen:
1 burk krossade tomater
1 tomat
1 gullök
2 st vitlöksklyftor
1 skvätt rödvin
2 msk kalvfond
Chiliflakes
Färsk basilika
Färsk timjan
Salt/peppar

Gör såhär:

Snitta kycklingen. Fyll den med en bit mozzarella, 2 st tomater, färsk strimlad basilika och lite svart peppar. Linda bacon runt. In i ugnen på 200 grader i 45 minuter.

Såsen:
Hacka lök, vitlök, tomat och stek i kastrull. På med resterade ingredienser och låt puttra på medelvärme. Smaka av med salt och peppar.

Till detta hade jag smörstekta grönsaker. Gul och röd paprika, lök och grönkål.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Herre i min lilla låda så god dagens middag blev. Ugnsrostade kycklinglår med knaprigt skinn, smörstekt grönkål och toppat med smulad fetaost. Succé helt enkelt.

Du behöver:

1 kg färska kycklinglår
Olivolja
Färsk rosmarin
Färsk timjan
Salt/peppar
3 st vitlök
1 citron
Grönkål
1 liten gullök
Smör
1/2 paket fetaost

Gör såhär:

Marinera kycklinglåren i olivolja, färska örter, vitlök, salt/peppar och lite citronsaft i minst 1 timma.

Sätt ugnen på 200 grader.
Lägg kycklingen i en ugnsform. Dela citronen och lägg i formen. In i ugnen i 60 minuter.
Tag bort stjälken på grönkålen. Stek grönkål och skivad lök på medelvärme i rikligt med smör. Smaka av med salt och peppar.
Lägg grönkålen på tallriken, på med kyckling och toppa med smulad fetaost. Klart!

Likes

Comments

Contains affiliate links

Detta inlägg är i samarbete med Bodystore.com

Dags att fylla på ditt skafferi med bra och hälsosamma prudukter? Kanske börjar vitaminerna sina? Kokosolja, vitaminer och mycket mer hittar du inne hos Bodystore.com. Nu chansen att köpa hem nya produkter med 10% rabatt på allt* om du upger koden: METAPICBOD18 Så in och fynda du med!


*Kan ej kombineras med andra rabatter eller presentkort

Likes

Comments

I helgen så vart jag så sugen på carbonara så slängde ihop en helt magisk kålbonara- som carbonara fast med vitkål istället för pasta. Och vet ni vad- blev magiskt gott.!

Du behöver (2 pers)
1 paket bacon
1/4 del vitkål (svårt med mängd då vitkålens storlek kan variera)
1 dl parmesanost
Svartpeppar
1 dl grädde
Smör att steka vitkålen i.
Färsk basilika (kan uteslutas)

Gör såhär:
Skär bacon i bitar och stek knaprigt. Ställ åt sidan. Strimla vitkålen och stek på medelvärme i smör. Skall mjukna lite. På med bacon, grädde, parmesan (lämna kvar lite) och låt puttra i några minuter. Smaka av med svartpeppar.

Lägg upp på tallrik och toppa med parmesanost, lite basilika och svartpeppar.

Likes

Comments

Försöker äta mer fisk här hemma. Så idag blev det fisk, och jäklar så gott det blev. Här kommer recept för den som vill :)

400 gram torskfilé (använde mig av ekologiskt fryst i block) fisken skall vara tinad.
2 dl mandelmjöl
1 dl parmesanost (riven)
Salt/vitpeppar efter smak
Smör att steka i.

Kapris och rödbetsröra:

2 kokade rödbetor (vi hade 1 rödbeta och en polkabeta)
1 msk kapris
1/2 citron
2 tsk dill

Gör såhär:

Sätt ugnen på 175 grader. Blanda mandelmjöl, parmesanost, peppar och ev lite salt på en tallrik. Panera fisken.
Stek sedan fisken i stekpanna med massor av smör ca 3 min per sida. Obs! Håll koll då parmesanosten lätt bränns. In med fisken i ugnen i ca 10 minuter.

Tärna betorna och lägg i en skål. På med kapris, dill och filead samt tärnad citron. Rör om.

Till fisken och röran så hade jag även skirat smör till samt kokta grönsaker. Denna måltid var väldigt god och jag rekommenderar er verkligen till att testa röran till en bit fisk.


Likes

Comments

Då var det söndag igen - är det inte sinnes hur snabbt helgen drar förbi varenda vecka. Hinner ju knappt blinka.
Söndag = middagsplanering inför veckan som kommer. Mer fisk/skaldjur denna veckan och mindre rött kött. Blir prima det här!

Likes

Comments

1200 dagar. Så många dagar har jag varit utan socker/gluten och ätit lchf. 1200 dagar sedan jag åt chips, pizza och så mycket annat onödigt jag klämde i mig varje dag. 1200 dagar sedan jag valde att börja leva mitt liv till fullo.

Mina tips för att lyckas! (OBS! Jag är ingen kostrådgivare utan detta är min version av vad som fungerade på mig under viktnedgången och vad som fungerar för mig nu)

  • Stressa inte! Låt det ta tid. Visst, det kommer att vara kämpigt i början. Du kommer fixa det. Jag lovar.
  • Släng vågen! Vad du väger säger ingenting om hur du mår. För mig är vågen ett stressmoment som jag gärna klarar mig utan. Köp ett måttband och mät dig istället.
  • Rör på dig! Promenera mera! Gå till gymmet eller promenera. Den vardagliga motionen är viktig. Visst, du kanske inte har tid för gymmet men försök ta dig tid för promenad. Ta en promenad på lunchen? Gå av en hållplats tidigare och gå. Kanske inte så roligt när man gör det, men känslan efteråt är magisk.
  • Fettkaffe/fett-te. Börja dagen med en kopp kaffe/te med 1 msk kokosolja i. Får igång magen och du får i dig extra fett. OBS! Börja försiktigt med oljan - en tsk kan vara lämligt i början- annars kommer du spendera större delen på toaletten :)
  • Planera. Planera din mat. Här hemma så gör jag en matsedel på söndagar för kommande vecka. Beställer hem mat så vi får hem det på måndagen och vips så har man allt klart för veckan. Smidigt och du slipper falla tillbaka i dåligt mönster när tiden inte finns till.
  • Ät grönsaker. LCHF är inte bara en köttbit och beasås. I grönsaker finns det massor med nyttigheter så var inte rädd för att äta grönt. Här hemma äts det mycket broccoli, blomkål, vitkål med mera. Går att göra mycket gott med dessa.
  • Variera maten. Våga testa nya smaker/maträtter. Äter du samma sak hela tiden så tröttnar man. Så våga testa. Googla och hitta nya favoriter.
  • Njut av livet. Du har bara ett liv. Ät god mat, umgås med nära och kära och glöm inte bort dig själv. Ta hand om dig och gör saker som du mår bra utav.

Har ni fler tips så ös på i kommentarerna! Vi måste hjälpas åt för att lyckas.

//Camilla

Likes

Comments

Jobbar hemifrån idag så slängde ihop denna otroligt goda och lättlagade rätten. Här kommer receptet.

För 4 personer behöver du följande:

4 bitar lax
1 paket Philadelphiaost - vitlök & örter
1 dl riven parmesanost
Salt/peppar

Blomkålsmoset:

1 blomkål
Salt
50 gram smör
1 dl riven parmesanost

Gör såhär:

Ställ ugnen på 175 grader. Lägg laxen i en ugnsform. Krydda med lite peppar och ev salt. Bre Philadelphiaosten på laxen. Toppa med parmesanost. In i ugnen i 30 minuter.

Moset:
Skär blomkålen i mindre bitar. Koka blomkålen mjuk i saltat vatten. Häll av vattnet och lägg i blomkålen igen. På med smöret, parmesanost och vitpeppar. Mixa till mos.

Smaklig spis// Camilla

Likes

Comments

Dagens middag blev en riktig hit hos hela familjen. En krämig gryta med en bas på kokosgrädde och en små het touch av röd currypasta. Smaskens! Här kommer recept för den som önskar.

För 4 personer:

3-4 st kycklingfiléer
2 msk kokosolja att steka i (går bra med smör/olja)
2 st vitlöksklyftor
1 broccoli
1/4 blomkål
1 burk bambuskott
1 lök
1 paprika (vi hade 1/2 gul och 1/2 röd)
En bit vitkål (2-3 dl i bitar)
2 tetra kokosgrädde
1-3 tsk röd currypasta (smaka av så det inte blir för starkt för er)
1 msk kycklingfond (kan uteslutas) jag har den för sältan.
1 tsk sambal oelek.

Gör såhär:
Skär kycklingen och grönsaker i önskad storlek. Stek kycklingen i kokosolja i stekpanna eller större kastrull. På med pressad vitlök, sambal, fond och currypasta. Rör om. I med resterande grönsaker och kokosgrädden. Låt puttra i 10-15 min. Smaka av med salt/peppar och eventuellt mer currypasta. Klart! Jag serverade detta med nudlar från purepasta. Funkar fint med smörstekt blomkålsris/vitkål eller att äta det rätt upp och ner som det är också ;)

Smaklig spis / Camilla

Likes

Comments

Dagens middag alltså. Så jädrans gott. Måste börja äta fisk mer- säger samma sak varje gång vi äter fisk men blir ändå inte mer än cirka 1 gång i veckan. Skärpning på det nu känner jag!
Hur som helst. Här kommer receptet för den som behagar.

Du behöver:

Panerad torsk:
400 gram torskfilé (använde mig av ekologiskt fryst i block) fisken skall vara tinad.
2 dl mandelmjöl
1 dl parmesanost (riven)
Salt/vitpeppar efter smak
Smör att steka i.

Moset:
Ca 1 liter vitkål - skuren i mindre bitar. Svårt att säga exakt mängd ) Ser mer ut när den är rå än kokt)
Salt
50 gram smör

Såsen:
2 dl creme fraiche
1 dl majonäs
1/2 rödlök (hackad)
1/2 dl dill (använde fryst)
1-2 tsk citronjuice
Salt/peppar

Gör såhär:

Sätt ugnen på 175 grader. Hacka vitkålen och låt koka mjuk i saltat vatten.
Blanda samman mandelmjöl och riven parmesanost. Tillsätt lite salt/peppar.
Vänd torsken i blandningen så de blir täckta. Stek sedan fisken i stekpanna med mycket smör i på medelvärme. Ca 3 min på varje sida så de får lite färg. (Parmesanosten bränns lätt så har inte för hög värme)
Sedan lägger du torsken i ugnen i ca 10 min så de är genomstekta.

Moset: Häll av vattnet när kålen känns mjuk. Lägg tillbaka i kastrullen och lägg i smöret. Mixa ihop till mos. Smaka av med salt och vitpeppar.

Såsen: blanda samman alla ingredienser och smaka av med salt/peppar och eventuellt mer dill och citron.





- Smaklig spis och glöm inte att trycka på gilla-knappen :)

Likes

Comments