En smarrig maträtt som passar perfekt nu i höstrusket. Fläskfilé i en god pepparsås.

1 fläskfilé
Smör (att steka i)
2 dl grädde
2 dl creme fraiche
1 msk kalvfond
Svartpeppar/vitpeppar- efter smak

Gör såhär: putsa fläskfilén och skär i medaljonger. Stek i rikligt med smör tills köttet är klart. Lägg köttet i en ugnsfast form. I med grädde, creme fraische, kalvfond i stekpannan. Låt koka upp och i med peppar. Vi använde både svart och vitpeppar. Häll över såsen på köttet och in i ugnen ca 15min på 200 grader. Till detta hade vi smörstekt brysselkål & champinjoner.

// Glöm inte att trycka på gilla - knappen ;)

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Äntligen dags för helg! Har vart en tuff men spännande vecka och det skall bli så skönt att få umgås en helg med familjen. Firade trevliga besked med lite bubbel och en bättre middag denna afton. Hoppas ni får en underbar helg.

Likes

Comments

Camilla Björklunds foto.


Inspirationen var noll påväg hem från jobbet igår. När jag kom hem vände det dock och jag testade att göra en blomkål & köttfärsgratäng. Och den blev super god!! Och det bästa av allt var att det blev matlådor över så nu har jag även denna till lunch.


Du behöver:

1/2 blomkål

500 gram köttfärs

1 gullök (hackad)

2 vitlöksklyftor (hackad/pressad)

2msk tomatpuré

1dl rödvin

2msk kalvfond

1 tsk sambal oelek

1 burk krossade tomater

1 msk torkad basilika

1 dl riven ost (sista 15min i ugnen)

Ostcréme:

1 burk Philadelphiaost, salt & peppar

3 dl riven ost (jag blandar gouda och parmesanost


Gör såhär:

Sätt ugnen på 200 grader.

Dela blomkålen och lägg i ugnsfast form (råa)

Stek köttfärsen och blanda i resterande ingredienser. Smaka av med salt och peppar. Låt puttra.

Ostcrémen; Blanda samtliga ingredienser i en bunke. Lägg sedan på ostcrémen på blomkålen. Häll över köttfärssåsen. På med aluminiumfolie och in i ugnen i ca 45 min. Ta ut och känns så blomkålen börjar mjukna. Lägg sedan på rivenost och låt den gå i ugnen tills osten fått färg. Serveras med en god sallad till.


//Glöm inte trycka på gilla-knappen ;)

Likes

Comments

Startade dagen med en (eller 2) koppar kaffe innan jag och Bella tog oss en liten morgon promenad till affären- alltid trevligt att få lite egentid med en av tjejerna. Alice var hemma hos en vän så inga ledsna miner.



Dagens lunch blev en underbar historia! Vi hade biff över från middagen igår så det fick bli en smarrigare pytt i panna. Massor med goda grönsaker, bacon och biff med svartpeppar, lite salt och grillkrydda. Och ägg till det. Så gott! !

Efter lunch var det dags för kalas! Tjejernas kusin fyller 6 år och det skall givetvis firas. Bella var duktig och slog in alla paket till kusinen. Mamma och Bertil kom och hämtade oss så åkte vi mot kalaset. Det bjöds på en fin chiligryta samt en massa fika- så kaffe till mig :) inga konstigheter :)

Likes

Comments

Efter en fin dag tillsammans med familjen så blev det en underbar middag på det- här snackar vi det goda livet :)

Planka med en fin bit biff, mos på blomkål/palsternacka, smörstekt haricote verts och bacon samt en hemmagjord bearnaisesås! Succé för både smaklökar och mage.

Likes

Comments

Dagens middag blev en ren fröjd för smaklökarna. Cevapcici med ugnsrostade grönsaker och en kall ajvar & vitlökssås.

Du behöver:

Cevapcici:
500 gram köttfärs
1 gullök
2 st vitlöksklyftor
2 msk hackad persilja
1 tsk sambal oelek
1 tsk paprikapulver
Salt/peppar

Sås:

2 dl créme fraiche
1-2 msk ajvar
1 vitlöksklyfta
Salt/peppar
1 msk persilja

Gör såhär:
Riv/hacka löken. Blanda köttfärsen med samtliga ingredienser. Forma till avlånga biffar- jag fick ut ca 8 st på 500gram köttfärs.
Stek så biffarna får stekyta. In i ugnen på 200grader i ca 15-20 min.

Sås: blanda samman samtliga ingredienser, smaka av med salt och peppar.

Till detta serverade jag ugnsrostade grönsaker- tog det som fanns i kylen :) Paprika, rödlök, baby tomater samt brysselkål. På med olja, salt och peppar. In i ugnen ca 35min på 200grader.

// Glöm inte att trycka på gilla-knappen ;)

Likes

Comments

Denna kaka är klockren på kalas. Har bjudit på denna de senaste åren då den även går hem för folk som inte äter lchf. Den blir saftig med en tydlig smak av choklad, och ännu bättre- servera med vispad grädde och färska bär.


3 ägg
1/2 dl sötströ
1,5 dl mandelmjöl
2 msk kokosmjöl
4 msk kakao
1 msk kallt kaffe
2 tsk bakpulver
1 krm vaniljpulver
75gram smör
1 dl grädde

Glasyr:
1 dl grädde
100gram 70 % choklad
1 dl kokos
Gör så här:
Sätt på ugnen på 175grader. Klä en form (20 *30 cm) med bakplåtspapper. Smält smöret.
Vispa ägg med sötningen poröst.
Blanda i alla torra ingredienserna och vispa. Tillsätt sedan de smälta smöret och grädden och vispa. Häll smeten i formen och grädde i ugnen ca 18-20 min.
Under tiden så gör du glasyren:
Värm grädden i kastrull, tillsätt chokladen och rör runt till allt har blandats väl.
Ta ut kakan och häll på glasyren. Toppa med kokos. Låt kakan svalna och skär i bitar

Likes

Comments

Här kommer recept på min heta kycklinggratäng. Lätt att tillaga och god bara som den är eller med en god sallad till.

3-4 stycken kycklingfileér
2 paket bacon
2 st vitlöksklyftor
1 broccoli
1 liten eller 1/2 blomkål
1-2 tsk sambal oelek
2 msk tomatpuré
5 dl Creme fraische
1 dl grädde
salt/peppar
100 gram riven ost

Gör såhär:

Skär kycklingen i bitar och stek med salt/pappar och vitlök. Stek bacon knaprigt. Lägg kyckling och bacon i en ugnsfast form

Skär blomkål och broccoli och lägg över.

Såsen. Tag fram en kastrull och lägg i Creme fraische, grädde, tomatpuré, sambal, kycklingfond, salt/peppar. Låt koka upp och smaka av. Häll såsen i ugnsformen.

In i ugnen på ca 200 grader i 30 minuter. Jag har folie över för att inte bränna grönsakerna. Tag av folie efter 30 minuter och toppa med riven ost - in i ugnen tills osten smält och fått lite färg.

Likes

Comments

Ingredienser:

4 kycklingfiléer
2 st gullök
4 st vitlöksklyftor
1 tsk gurkmeja
4 tsk spiskummin
kanelstång
1 tsk ingefära
2 tsk paprikapulver
chiliflakes
1 burk krossade tomater
2 msk tomatpuré
1 dl grädde

Gör såhär:

Skär kycklingen och löken i bitar. Stek i stekpanna. På med alla kryddor och vitlöken. Häll på krossade tomater, tomatpuré och låt koka på medelvärme i ca 15min. På med grädde och koka minst 15min till. Smaka av med salt och peppar.

Likes

Comments