View tracker

Jag var sugen på något med köttfärs.
Efter ett par månaders uppehåll är jag på rätt väg igen kan man säga. Letar efter enkla recept, och detta var ett av det lättaste och godaste jag gjort på sistone.

stek upp en hackad lök i massa smör.
ca 600 g färs
100 g färskost med vitlök och örter.
krydda efter behag.

äggstanningen gjorde jag av
6 ägg
2 msk tomatpuré
2 tsk salt.
detta vispas ihop och hälls upp i en form, gärna smörad.
häll med slev i köttfärsblandningen jämnt fördelat.
strö över riven ost.
in i ugnen på 200 grader i ca 20 min, tills osten smält och äggen stannat.

Detta serverades med lite sallad.
Rrrrriktigt gott!!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

View tracker

Jag såg ett inlägg på facebook om gröt. Jag har inte varit så förtjust i gröt de sista åren, men uppskattar variation i maten. Dock var det receptet med mandelmjöl, vilket jag inte är så förtjust i.
Så jag använde min bästa vän google och hittade ett liknande recept som jag modifierade lite.

50 g smör
2 ägg
1 dl grädde
1 msk kokosmjöl
lite vaniljpulver
1 tsk sötströ

smält smöret och vispa sen i grädde, ägg och övrigt. Koka under omrörning till grötig konsistens.
Jag serverade med osötad jordgubbssylt och en skvätt grädde.
Till och med min 3åring som inte gillar gröt, åt detta! Eller rättare sagt tog hon min tallrik och skyndade sig iväg med den och åt upp det.

Måste säga att den var godare än både havregrynsgröt och risgrynsgröt enligt mitt tycke...


Likes

Comments

View tracker

7Har vart lite slö det sista, men idag har jag varit på hugget! Gjorde en vansinnigt god smörgåstårta!



Brödet gjorde jag två satser av i långpanna, en sats per gång, som jag delade i två och fick fyra bottnar. En sats går att dela på 3 eller 4 om man bara vill göra en stubbe.



1,5 dl mandelmjöl
0,5 dl pofiber
1,5 tsk fiberhusk
2 tsk bakpulver
4 msk philadelphiaost
1 dl creme fraiche
1 tsk brödkryddor
3 vispade ägg



blanda de torra sakerna för sig i en bunke. Vispa ner philadelphiaost och creme fraiche med de uppvispade äggen. Vispa sen ner de torra grejorna där i.
Bred ut på bakplåtspapper i långpanna, grädda ca 15 min på 175 grader.



En sån delade jag på två som sagt. och gjorde 3 lager med fyllning.



Lager 1
en bytta leverpastej med lågt kh
en halv tub pickles, lite högt kh, men man kanske kan byta ut till majonnäs och hackad gurka?
4 msk smetana



Lager 2
100 g finhackad rökt kalkon
en finhackad rödlök
1 dl creme fraiche
3 msk smetana
lite salt



Lager 3
en halv burk räkost
4 mosade kokta ägg
150 g räkor
några skedar majonnäs



Alla fyllningar räckte mer än väl till min, vill du göra en stubbe kan du bara halvera allt.
För att täcka tårtan använde jag resten av räkosten med ca 0,5 dl grädde för att få bättre konsistens.
Dekorerade med kalkonskivor, gurka, köttbullar, ostrullar och räkor :)

Likes

Comments

Ja, precis som det låter. Supergott och mättande mellanmål eller kanske frukost.
Stekt bacon, några ostbitar och lite tsatsiki som fått dra till sig, att doppa det i.

Likes

Comments

Är riktigt gottesugen, och ville prova att göra en egen kladdkaka. Tycker själv att den blev riktigt god ihop med en skvätt vispad grädde.

100 g smör
1 dl sötströ
1 dl hasselnötsmjöl
1/2 dl kokosmjöl
3 msk kakao
100 g philadelphiaost

Vispa sötströ och ägg luftigt, och blanda sen i resten.
Grädda i avlång sockerkaksform med bakplåtspapper i, i ca 50 min på 165 g.

Likes

Comments

Kanske inte ser mycket ut för världen, men den var jättegod, och med lite tsatsiki och pizzasallad till blev det nomnomnom!

"Pastaplattorna" innehöll
200 g philadelphiaost
6 ägg
salt

Vispa äggvitorna hårt, vispa ägg gulor och philadelphiaost i separat bunke och vänd ner det i äggvitorna och blanda försiktigt men noga, och smaksätt med salt efter tycke, jag tog ca en tsk.
Bred ut på bakplåtspapper i långpanna, grädda i ca 15 min på 175 grader.
Skär i lagoma bitar och ta loss försiktigt när de svalnat lite.

Sen gjorde jag köttfärssås på
500 g färs
1 gullök
1 ask passerad tomat
2 dl grädde
sen kryddor efter behag

ostsås på
3-4 dl grädde
4 dl ost
salt och peppar

Sen bara varva detta i en gratängform och grädda ca 20 min på 200 g.

Tsatsiki är lätt att göra!
3-4 dl tex turkiskt yoghurt
2 pressade vitlöksklyftor
1/2 riven och urkramad gurka

Likes

Comments

Ett frukost tips för den som gillar ost.
Ett par skivor ost, med massa bregott, mer ost och gurka på!
Till det en halv burk Lindahls hallonkvarg med en skvätt grädde, samt en kopp fett-te med osaltat smör, kokosolja och lite grädde i.
Står mig utan problem på detta till i eftermiddag.

Likes

Comments

Vansinnigt gott vill jag lova!
Till 4 personer gick det åt
1/2 vitkålshuvud
75 g smör
1 dl grädde
salt och peppar

Vitkålen skärs ner i små bitar och kokas i ca 15 min. Smält ner smör och mosa ner med mixerstav. Smaka sen av med salt och peppar.

Knaperstek ett par paket bacon till, servera som det är, eller med lite osockrad lingonsylt eller steviasötad ketchup t.ex.

Likes

Comments

Igår gjordes det fylld köttfärslimpa med kokt blomkål och gräddsås. Gudomligt gott!

Till limpan gick det åt ca 1 kg färs.
2 ägg
1 dl pofiber
1 dl grädde
mixad lök
salt och peppar

Jag mixade löken med mixerstav, sen hällde jag i grädde, pofiber och kryddor och lät det svälla några minuter. sen i med färs och ägg.

Använde lite minde än hälften som jag gjorde som en avlång skål att lägga fyllningen i. Resten använde jag att täcka över med.

Fyllingen innehöll
100 g philadelphiaost
2 dl creme fraiche
1 vitlöksklyfta
2 dl riven ost

Det var bara att blanda ihop ordentligt, och lägga ut och täcka över. Man kan absolut blanda i annat i fyllningen, tex sina favoritkryddor osv...

Till det gjorde jag en enkel gräddsås på grädde, lite soya, salt och peppar.
Kan serveras som det är eller med lite osockrad lingonsylt...

Likes

Comments

Åt häromdagen, pulled pork, blomkål med smör och salt, samt kallvispad bernaisesås. Uuuuurgott!

Köpte färdig pulled pork på city gross, som bara skulle värmas och sen dras isär. Kokade blomkålen och la smör och lite salt där på.
Rekommenderar Lohmanders bernaisesås till. Inte många sorter som slår den :)

Likes

Comments