Idag är det dags för invägning.

I skrivande stund väger jag 78.8 kg.

Det har alltså stått stilla för mig i ca 2 veckor. Det är inte så konstigt med tanke på att jag har slarvat i alla fall en gång i veckan. Uppkommande vecka skall jag äta så strikt jag bara kan, för att se hur skillnaden blir.

Kvar till mål: 13.8 kg

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Frukost:

  • Te med stor tesked kokosolja

Lunch:

  • 2 kokta ägg med lite kalles kaviar

Middag:

  • Fläskkotlett med färska grönsaker och bearnaissås

Övrigt:

  • 2 ägg till kvällsmat. Färska jordgubbar med grädde

Likes

Comments

Idag åkte jag hem från Stockholm efter lunch. Tyvärr fick jag vänta över 45 minuter på taxin, så hade inte tid att gå och köpa en egen sallad. Fick slänga mig in på närmsta 7/11 som förstås bara har mackor. Det blev en BLT smörgås.

Jag hann med tåget, men det var stopp i över tre timmar. Tyvärr blev jag hungrig och eftersom det inte fanns mycket att välja på så blev det svårt att hålla sig borta från det onyttiga :(

Frukost:

  • Lite äggröra och bacon samt en skiva lax och grönsaker från frukostbuffén på hotellet

Lunch:

  • BLT smörgås

Middag:

  • Mindre portion köttfärssås spetsad med grädde. Åt med shirataki nudlar

Övrigt:

  • 2 kanelbullar och 50g mjölkchoklad med mandel

Likes

Comments

Idag åker jag och min kollega till Stockholm för att träffa resten av teamet på deras kontor. Jag känner att jag har mindre kontroll idag eftersom jag inte gillar att göra till mig för mycket när det kommer till diet. Det gick väl hyfsat ändå. Det kommer nog bli svårare imorgon tror jag...
Vi åt på restaurang Svartengrens! De hade Take Away bacon på deras dessertmeny, så självklart får de 10 av 10! :D

Frukost:

  • Te med stor tesked kokosolja
  • 2 kokta ägg

Lunch:

  • Räksallad med chillimajonäs

Middag:

  • (restaurangbesök) Köttbitar med sås och grönsaker (broccoli, blomkål, tomat)
  • Sorbet gjord på gräddfil, med rabarber. Onyttigt, men en liten portion.

Övrigt:

  • 2 glas torrt vitt vin
  • 2 Cocktails (unnade mig detta denna gången då det var en speciell kväll)

Likes

Comments

Frukost:

  • Te med stor tesked kokosolja

Lunch:

  • Glömde lunchen hemma så skippade, vilket jag vet inte är bra...

Middag:

  • Biffar gjorda på blandfärs, lök, ägg
  • Grön paprika
  • Bearnaisås

Övrigt:

  • En skiva brieost

Likes

Comments

Frukost:

  • Te med stor tesked kokosolja

Lunch:

  • Sallad från Slimfood (isbergssallad, gurka, cocktailtomater, paprika, ägg, lax)

Middag:

  • Köttfärssås spetsad med grädde, tillsammans med shirataki nudlar

Övrigt:

  • En skiva brieost

Likes

Comments

Det skrivs väldigt mycket och kokosolja. Vissa hyllar det, andra varnar för cancer och farliga fetter. Jag tänkte att jag skulle dela min åsikt kring det hela eftersom jag har frågat folk som är insatta och själv sökt på nätet efter svar.

Lång historia kort:
Kallpressad kokosolja = bra
All annan kokosolja = dåligt

(detta gäller även olivolja!)

Anledningen till att kallpressad kokosolja (och olivolja) är bättre, är för att de inte har hettats upp under processen som krävs för att ta fram oljan. Upphettning gör att oljan förstörs.

Det gjorde mig nyfiken till att ta reda på hur mycket man kan hetta upp kallpressad kokosolja innan den blir dålig. Svaret efter ett tags googlande verkar vara 200 grader.

Och om du undrar, kokosolja och kokosfett är samma sak under två olika namn :)


Om du vill läsa mer om kokosolja så rekommenderar jag den här länken:

http://www.holistic.se/sv/product/kokosolja


Lämna gärna din åsikt i kommentarsfältet!

Likes

Comments

Idag köpte jag Nellie Dellies - sockerfri lakrits som bland annat finns på apoteket. För vissa är det en dålig idé att äta sötningsmedel på LCHF då det kan göra att man är mer benägen att fuska eller ge upp, men för mig är det tvärt om. Jag har alltid sötningsmedel i mitt te, och jag dricker bara light läsk, så jag är van vid den sortens produkter.

Jag bestämde mig även för att testa kokosfett igen. Kom ihåg att olivolja och kokosfett måste vara kallpressat, annars är det onyttigt. Det smakade faktiskt inte så illa som jag ville minnas. Det är i alla fall bättre än olivoljeshots!


Frukost:

  • Ingenting

Lunch:

  • Rester från igår (4 köttbullar, blomkålsmos, hemgjord gräddsås)

Middag:

  • Tacokväll (Blandfärs med fajitakrydda, körsbärstomater, gurka, paprika, creme fraiche, ost, salsa)

Övrigt:

  • En tesked kokosfett, 7 bitar Nellie Dellies

Likes

Comments

Frukost:

  • Ingenting

Lunch:

  • 1 paket bacon
  • Äggröra gjord på 3 ägg och en skvätt grädde

Middag:

  • 4 hemgjorda köttbullar gjorda på fläskfärs grädde och ägg
  • Blomkålsmos
  • Hemgjord gräddsås

Övrigt:

  • Åt en skiva brieost och 3 potatischips (fy skäms)

Likes

Comments

Igår hade jag gäster och då ville jag bjuda på något som jag själv kan äta men som även är roligt för folk som inte äter LCHF. Kladdkaka gillar väl alla?

Jag hittade ett recept på 56kilo.se som verkade intressant. Jag har alldrig testat ICA's Sötströ innan, men måste säga att det fungerade helt fantastiskt. Inga bismaker och lagom sött. Dessutom har det samma konsistens som socker vilket får ett plus i kanten för mig.

Självka kakan blir lite som ischoklad. Den är god, men den är extremt mäktig. Jag funderar på om man kan "spä ut den" med grädde i smeten. Det får jag testa nästa gång. Kladdig blev den dock inte, men den lugnar chokladsuget såklart :)

Testa du med! 


Kladdkaka LCHF

  • 200 g osaltat smör
  • 200 g Marabou 70% choklad
  • 4 ägg
  • Valfri sötning motsvarande 0,5 dl socker (Mitt förslag är Xylitol eller Erythritol+Stevia, tex Ica Sötströ)
  • 1 tsk vaniljpulver eller 1 krm Dr Oetkers vaniljextrakt

Smält smör och choklad på låg värme.
Vispa ägg, strö och vanilj riktigt luftigt.
Häll chokladsmeten i äggsmeten och vispa en stund.
Häll i springform och grädda i 200 grader i 7-8 minuter.
Låt stå kallt, gärna över natten. Om den ska serveras inom 1-2 timmar höj minutantalet till 10 minuter.
Servera med en klick vispgrädde och valfria bär!"

Recept och text taget från 65kilo.se. Länk: http://56kilo.se/lc-lchf-kladdkaka


Tyvärr fuskade jag igår och åt ca en näve chips. Det var inte lätt när ens favoritsmak stod precis framför en :( Vad har vi lärt oss av detta? Jag vill inte att mina val skall påverka andra, så det finns inga chipsförbud i mitt hem, men nästa gång kommer jag nog ha lite gurka och dipp så att man kan tugga på något annat istället. :)

Likes

Comments