MEST LÄSTA INLÄGG

  • 4+0?

    " Jag tror snart jag har googlat ihjäl mig på gravidresultat 1-2 veckor eftersom jag vill veta hur l…"

De senaste veckorna har jag haft extrem huvudvärk och blir väldigt yr i huvudet, jag har därför misstänkt järnbrist eftersom det är väldigt typiska symtom för det! Jag har ju dessvärre skjutit på att gå och kolla upp det men nu har jag äntligen gjort det och började äta järntabletter i tisdags (17+1) även fastän jag då inte fått svar på järnvärdena men min barnmorska sa att jag bör börja äta det direkt då det högst sannolikt är järnbrist. Idag fick jag mina svar, järnhalten är normal med jag har blodbrist, detta ska tydligen ändå behandlas med järntabletter! 

Jag äter just nu Niferex järntabletter, det kan ta upp till 2 veckor innan värdena stabiliseras så jag hoppas på att min huvudvärk ger med sig snart! 

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Lite tritst att jag bara skriver 1 inlägg i veckan, kommer nog ångra mig senare när jag vill "gå tillbaka och läsa om min graviditet". Tror dock att efter ultraljudet på måndag kommer jag känna mig lite mer avslappnad (om allt går bra dvs) och då kanske ta mig mer tid för att skriva!

Jag känner ett bubblande i magen då och då, har gjort det till och från i flera veckor så är osäker på om det är bebisen som rör på sig då eller ej, det kan ju även vara tarmarna haha, inte lika mysigt ;-)

Har hela tiden haft en känsla om att det är en pojke i magen, men i morse vaknade jag och kände att det nog är en flicka! Ska bli så himla spännande att få veta om det är en flicka eller pojke, hoppas på att det går att se bara annars får vi boka extra ultraljud :-)


Likes

Comments

Idag fick jag hem lite mammakläder jag beställde från H&M för ett par dagar sedan, jag känner att mina vanliga jeans börjar trycka på en aning och vissa av dem har jag fått använda toffs mellan knappen och knapphålet för att kunna stänga senaste 2-3 veckorna haha!

Jag köpte 1 par skinny jeans, 1 par chinos samt 3 tröjor. Jag ÄLSKADE chinosarna, kommer lätt köpa fler färger och bo i dem under sommaren!

Det har blivit något bättre med huvudvärken men den kommer lite då och då någonstans i bakgrunden, jag är fortfarande tvärsäker på järnbrist men det är något problematiskt för mig att behöva stanna hemma en hel dag för att gå och göra ett blodprov. Hade jag jobbat i samma stad så hade det ju funkat men nu gör jag inte det, och då skjuter jag tyvärr på allt sådant!


Likes

Comments

Veckorna börjar faktiskt ticka på även fast jag tycker tiden går otroligt långsamt. Nästa milstolpe är ju att få göra det stora ultraljudet! Det är 20 dagar kvar idag, låt det gå fort!

Mår rätt bra i graviditeten förutom en fruktansvärd huvudvärk som sitter i princip hela dagarna, har haft så i 2-3 veckor nu. Jag är ganska inne på att det är järnbrist men har inte kollat upp det än, det står på att göra listan :-)

Liggandes ser magen ut såhär, ingen större skillnad enligt mig själv haha, lite mer bulldeg bara ;-)

Likes

Comments

Varje måndag är det ny vecka även i min graviditet, väldigt praktiskt måste jag säga! Idag är det alltså vecka 15 som man uttrycker 14+0 i barnmorskornas värld.

Något jag verkligen undrar över nu är hur mycket magen faktiskt växt, jag kan suga in magen vilket jag har fått för mig att man inte borde kunna göra om det är en gravidmage, det står dock olika information överallt. Nedanför har jag lagt in 2 bilder där jag på ena bilden slappnar av och på den andra håller in magen haha! Så min fråga just nu är egentligen om jag faktiskt bara är väldigt svullen pga att jag nu äter otroligt mycket bröd vilket jag inte gör i vanliga fall.


Likes

Comments

Nu var det två månader sedan jag skrev här men nu tänkte jag börja skriva igen för min egen skull så att jag kan gå tillbaka och läsa det senare. Jag har i princip mått likadant senaste tiden ändå så det har inte varit några drastiska förändringar.

Efter att vi varit två veckor på Mauritius i slutet på mars så hade vi ett inbokat barnmorskebesök där vi skulle få göra ett tidigt VUL. Där fick vi se en liten liten bebis och fick veta att vi var i vecka 10 (9+0).

Mina beräkningar hade stämt ganska så bra, jag trodde på 1 vecka längre fram men det gjorde absolut ingenting att bli flyttad ett par dagar bakåt, vi var bara överlyckliga att ha fått bekräftat att det finns ett litet mirakel där inne!


Likes

Comments

Jag är väldigt kluven till hur många vi ska berätta för om graviditeten med tanke på hur pass tidigt det är och just eftersom jag faktiskt inte vet hur tidigt det är heller. Vi har berättat det för 2 av våra bästa vänner än så länge men idag har vi sedan innan bestämt att berätta det för min sambos pappa som fyller år, min mamma fyller år nästa vecka och pappa veckan därefter så då känner jag att jag vill berätta för de också samtidigt som jag egentligen kanske inte hade velat berätta för någon. Men får kanske tänka så här att om det värsta händer så har vi mer stöd från folk runt omkring oss och det är ju alltid något bra :-)

Likes

Comments

Yes, skönt att få det bekräftat att graviditetshormonet stiger. Eftersom jag inte kan fastställa något datum fortfarande är det ju bara gissningar men jag tror just nu att jag är någonstans i V 5+0 då mina symtom stämmer bäst in med vad som händer under vecka 6. Pratade med kvinnohälsan (en privat klinik) i morse och de gav mig en tid för att komma och göra vaginalt ultraljud 14 mars, TYPISKT att vi är bortresta 11-26 mars då så jag fick tyvärr tacka nej till den tiden och boka in en den 28 mars. Hon skulle dock ringa om de fick några återbud innan 11 mars, så det hoppas jag på!

Likes

Comments

Fy nu blev jag rädd. Sent igårkväll började jag må extremt illa. Jag har nästan aldrig i mitt liv mått illa, endast när jag är påväg att bli magsjuk och då brukar det kännas precis såhär 2-3 timmar innan jag spyr första gången.

Detta var liksom som körningar i magen som gjorde så ont att jag mådde illa, det kom som en blixt från klar himmel vid 22 och avtog vid 3 på natten då var jag helt kallsvettig men kunde äntligen somna. 

Jag bävar för att detta är graviditetsillamående, i sådant fall vet jag inte vart jag tar vägen om detta kommer tillbaka ofta nu. Håller tummarna för att jag åt något dåligt igår bara!

Likes

Comments

Idag började jag känna otroligt starka dofter så det är faktiskt ett nytt symptom som uppkommit nu, det känns väldigt positivt. Har fortfarande lite ömma bröstvårtor samt att det "rest" sig på ett annat sätt än hur de brukar vara. Molande värk kommer lite till och från under hela dagarna. Jag kissar oftare än vad jag annars gör. Haha så löjligt att symptom kan göra en så glad, men det påminner mig hela tiden om att det faktiskt finns något där inne!

Tycker den här väntetiden är så otroligt jobbig.. Jag går verkligen och känner efter hela tiden om jag har symptomen kvar som kan bekräfta att jag fortfarande är gravid, jag har ju trots allt fått 4 positiva graviditetstest så det råder definitivt ingen tvekan om det, men man har ju sina onda tankar som säger att "vad som helst kan hända" eftersom det är så tidigt i graviditeten!

Jag tänkte faktiskt ringa min doktor som hjälpte mig i utredningen och fastställde att jag har PCOS och be honom att göra ett VUL för jag fick hans direktnummer förra året när vi var där. Jag har inte ro att vänta på att de eventuellt ringer upp mig (barnmorskan sa ju att hon kunde be dem ringa mig) man vet ju hur det är med sjukvården.


Likes

Comments