Jag är väldigt kluven till hur många vi ska berätta för om graviditeten med tanke på hur pass tidigt det är och just eftersom jag faktiskt inte vet hur tidigt det är heller. Vi har berättat det för 2 av våra bästa vänner än så länge men idag har vi sedan innan bestämt att berätta det för min sambos pappa som fyller år, min mamma fyller år nästa vecka och pappa veckan därefter så då känner jag att jag vill berätta för de också samtidigt som jag egentligen kanske inte hade velat berätta för någon. Men får kanske tänka så här att om det värsta händer så har vi mer stöd från folk runt omkring oss och det är ju alltid något bra :-)

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Yes, skönt att få det bekräftat att graviditetshormonet stiger. Eftersom jag inte kan fastställa något datum fortfarande är det ju bara gissningar men jag tror just nu att jag är någonstans i V 5+0 då mina symtom stämmer bäst in med vad som händer under vecka 6. Pratade med kvinnohälsan (en privat klinik) i morse och de gav mig en tid för att komma och göra vaginalt ultraljud 14 mars, TYPISKT att vi är bortresta 11-26 mars då så jag fick tyvärr tacka nej till den tiden och boka in en den 28 mars. Hon skulle dock ringa om de fick några återbud innan 11 mars, så det hoppas jag på!

Likes

Comments

Fy nu blev jag rädd. Sent igårkväll började jag må extremt illa. Jag har nästan aldrig i mitt liv mått illa, endast när jag är påväg att bli magsjuk och då brukar det kännas precis såhär 2-3 timmar innan jag spyr första gången.

Detta var liksom som körningar i magen som gjorde så ont att jag mådde illa, det kom som en blixt från klar himmel vid 22 och avtog vid 3 på natten då var jag helt kallsvettig men kunde äntligen somna. 

Jag bävar för att detta är graviditetsillamående, i sådant fall vet jag inte vart jag tar vägen om detta kommer tillbaka ofta nu. Håller tummarna för att jag åt något dåligt igår bara!

Likes

Comments

Idag började jag känna otroligt starka dofter så det är faktiskt ett nytt symptom som uppkommit nu, det känns väldigt positivt. Har fortfarande lite ömma bröstvårtor samt att det "rest" sig på ett annat sätt än hur de brukar vara. Molande värk kommer lite till och från under hela dagarna. Jag kissar oftare än vad jag annars gör. Haha så löjligt att symptom kan göra en så glad, men det påminner mig hela tiden om att det faktiskt finns något där inne!

Tycker den här väntetiden är så otroligt jobbig.. Jag går verkligen och känner efter hela tiden om jag har symptomen kvar som kan bekräfta att jag fortfarande är gravid, jag har ju trots allt fått 4 positiva graviditetstest så det råder definitivt ingen tvekan om det, men man har ju sina onda tankar som säger att "vad som helst kan hända" eftersom det är så tidigt i graviditeten!

Jag tänkte faktiskt ringa min doktor som hjälpte mig i utredningen och fastställde att jag har PCOS och be honom att göra ett VUL för jag fick hans direktnummer förra året när vi var där. Jag har inte ro att vänta på att de eventuellt ringer upp mig (barnmorskan sa ju att hon kunde be dem ringa mig) man vet ju hur det är med sjukvården.


Likes

Comments

​Sagt och gjort, jag ringde barnmorskemottagningen och berättade att jag fått ett positivt graviditetstest och att jag har PCOS. Bad om att få komma och göra ett VUL men då hänvisade hon mig till gynekologmottagninen och sa att hon skulle be dem ringa upp mig. Hon sa även att jag skulle få en tid för inskrivning utskickad under nästa vecka, det brukar vara i V.10 men eftersom man inte kan fastställa min vecka så blir det intressant att se vad hon drar för slutsats utav detta, men jag tror att även hon tror att jag är i vecka 4+0 någonting. 

Likes

Comments

Jag tror snart jag har googlat ihjäl mig på gravidresultat 1-2 veckor eftersom jag vill veta hur långt gångna de flesta brukar vara då. Jag kan ju inte fastställa det själv genom att se till när jag hade mens sist för det var 7-8 månader sedan.

När jag läser om symtom så känns det mer eller mindre som jag borde vara någonstans i vecka 4+0.

Även fast det är så otroligt tidigt så har jag efter åtskilliga timmar på google förstått att jag borde ringa och skriva in mig redan på måndag för att förhoppningsvis få komma och göra ett VUL i ganska tidigt stadie då kvinnor med PCOS brukar få göra det för att kunna fastställa hur långt gången man är.


Likes

Comments

Med risk för att det kommer bli ett väldigt långt och spretigt inlägg så kommer här det första inlägget i denna blogg.

I flera års tid har jag och min sambo försökt hålla en livsstil inom LCHF, dock med undantag för högtider, semestrar och resor. Vi började med det för att gå ner våra sambokilon som vi tillsammans lagt på oss och märkte att det fungerade samt att vi mådde otroligt mycket bättre tack vare LCHF. Vi har därför fortsatt på samma bana och alltid haft LCHF som något att gå tillbaka till som ett "normalläge".

Jag har i många år haft en misstanke om att jag kommer ha det svårt att bli med barn då jag sedan min första mens vid 15 års ålder alltid haft den extremt oregelbunden. Jag hade mens naturligt ca 1-2 ggr per år. Jag började dock äta p-piller vid 16 års ålder då jag fick sådan extrem mensvärk när jag väl hade mens och då hjälpte faktiskt p-piller till att dämpa den värsta smärtan. Dock så får man ju mens varje månad istället och då en så kallad "fejkad" mens men det förstod jag inte förrän många år senare så jag trodde länge att p-pillren hjälpte min kropp till regelbunden mens.

Sommaren 2014 bestämde jag mig för att sluta med p-piller och se om jag faktiskt skulle få naturlig mens, jag hade läst mycket om det och visste att det kunde ta upp till 1 år innan det blev normalt efter att ha ätit p-piller så jag tänkte att det skulle vara skönt att se om allt funkade som det skulle tills dess att vi ville skaffa barn eftersom att jag nu började misstänka att jag skulle få det svårt att skaffa barn.

För att göra en lång historia kort så med facit i hand har jag haft mens ca 7-8 ggr under de 31 månaderna jag inte ätit p-piller och då har jag fått mens i samband med att jag ätit lchf utan avsteg under flera veckors tid. Jag har läst många liknande historier där kvinnor fått igång sin mens och blivit gravida tack vare LCHF och därför tror jag till 100% att det är tack vare det som jag lyckats få mens ett par gånger under den här tiden.

Under våren 2016 gjorde jag och min sambo en utredning där vi fick det konstaterat att jag har PCOS. Vi fick även veta att när det är dags för oss att skaffa barn så måste jag först framkalla en blödning med hjälp av utskrivna tabletter för att sedan äta ägglossningsstimulering och då även komma in till gynekologmottagningen för att se om någon eller några blåsor har växt så pass mycket att man tror att de kommer att kunna befruktas, tror man det får vi gå hem och göra ägglossningstest fram tills att man får utslag på stickan och resten tror jag ni kan räkna ut själva!

Detta gjorde på något sätt att vi ville avvakta lite till, det kändes som att vi mer eller mindre hade "kontroll" över när vi faktiskt skulle kunna bli med barn eftersom att till största sannolikhet kommer jag inte bli det utan denna handpåläggning. Vi räknade med att vi kanske kommer behöva prova med denna metod under 6 månader innan det händer något, det kan ju gå vid första försöket men det ska man aldrig räkna med.

Vi bestämde oss för att vi ska göra detta nu under sommaren/hösten 2017 från juni-november då det känns som en bra tid för oss efter att senaste året ha bytt positioner på jobbet och köpt hus m.m.

De senaste 2 veckorna har jag dock haft någon typ av molande mensvärk, ömma bröstvårtor, varit extremt trött, var otroligt frusen, fått dålig hy samt att min hårkvalité inte varit som vanligt. Dessa "symtom" har jag haft många gånger förut innan mens och då även haft metallsmak i munnen samt illamående, så jag har gjort graviditetstester säkert 20 ggr tidigare men det har alltid visat negativt.

Igår den 17/2 gjorde jag ett digitalt test med veckoindikator och det visade "Gravid 1-2 veckor".
​SÅ GALET!


Likes

Comments