MEST LÄSTA INLÄGG

Efter många veckors velande har vi äntligen bestämt och beställt tapeter till lilla bebisens rum!
​Jag fullkomligt älskar denna tapet, den är så fin!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

I fredags var jag hos barnmorskan och fick höra hjärtljuden på vår lilla bebis! Jag fick även veta att vi blev flyttade efter RUL men att de glömde säga det till oss då. Så nu har vi BF 26 oktober istället för 30 oktober. Så istället för att vi byter vecka på måndagar nu så blir det torsdagar istället och vi blev ju åtminstone flyttade åt rätt håll så det känns bra!

Så idag är vi i vecka 20+3, alltså mer än halvvägs. UNDERBART!Likes

Comments

Så har vi ÄNTLIGEN gjort ultraljudet, så himla underbart! Det var en envis liten flicka som låg där inne. Först låg hon upp och ner så att barnmorskan inte kunde mäta det som behövdes, hon stökade och bökade i nästan 50 minuter men lilltjejen vägrade vända sig rätt. Då fick jag gå och kissa och ta en liten promenad och sedan skulle vi försöka igen. Då hade hon äntligen vänt på sig så att barnmorskan kunde mäta allt som behövde mätas. Allt såg bra ut vilket var så skönt att höra!

Vi fick dessvärre inga bra bilder eftersom att hon låg upp och ner, och när hon väl vänt sig hade vi ju hållt på så länge så då mätte hon bara det som behövdes och tog bara denna bild nedan!


Likes

Comments

Igår gjorde halsbrännan sig till känna, jag vaknade på morgonen av att det brändes i halsen. Det är första gången någonsin jag har halsbränna så nu vet jag hur det känns också ;-) Får se om den kommer tillbaka, idag har den inte känts någonting än och igår hade jag det bara några timmar på morgonen! Det känns som jag haft såpass tur med alla "gravidkrämpor" som man brukar få men som jag inte haft så jag väntar nästan bara på att det ska bli ett rent h*lvete snart med antingen halsbränna eller foglossning haha!

Imorgon är det dags för ultraljud, SOM jag längtat!! 


Likes

Comments

De senaste veckorna har jag haft extrem huvudvärk och blir väldigt yr i huvudet, jag har därför misstänkt järnbrist eftersom det är väldigt typiska symtom för det! Jag har ju dessvärre skjutit på att gå och kolla upp det men nu har jag äntligen gjort det och började äta järntabletter i tisdags (17+1) även fastän jag då inte fått svar på järnvärdena men min barnmorska sa att jag bör börja äta det direkt då det högst sannolikt är järnbrist. Idag fick jag mina svar, järnhalten är normal med jag har blodbrist, detta ska tydligen ändå behandlas med järntabletter! 

Jag äter just nu Niferex järntabletter, det kan ta upp till 2 veckor innan värdena stabiliseras så jag hoppas på att min huvudvärk ger med sig snart! 

Likes

Comments

Lite tritst att jag bara skriver 1 inlägg i veckan, kommer nog ångra mig senare när jag vill "gå tillbaka och läsa om min graviditet". Tror dock att efter ultraljudet på måndag kommer jag känna mig lite mer avslappnad (om allt går bra dvs) och då kanske ta mig mer tid för att skriva!

Jag känner ett bubblande i magen då och då, har gjort det till och från i flera veckor så är osäker på om det är bebisen som rör på sig då eller ej, det kan ju även vara tarmarna haha, inte lika mysigt ;-)

Har hela tiden haft en känsla om att det är en pojke i magen, men i morse vaknade jag och kände att det nog är en flicka! Ska bli så himla spännande att få veta om det är en flicka eller pojke, hoppas på att det går att se bara annars får vi boka extra ultraljud :-)


Likes

Comments

Idag fick jag hem lite mammakläder jag beställde från H&M för ett par dagar sedan, jag känner att mina vanliga jeans börjar trycka på en aning och vissa av dem har jag fått använda toffs mellan knappen och knapphålet för att kunna stänga senaste 2-3 veckorna haha!

Jag köpte 1 par skinny jeans, 1 par chinos samt 3 tröjor. Jag ÄLSKADE chinosarna, kommer lätt köpa fler färger och bo i dem under sommaren!

Det har blivit något bättre med huvudvärken men den kommer lite då och då någonstans i bakgrunden, jag är fortfarande tvärsäker på järnbrist men det är något problematiskt för mig att behöva stanna hemma en hel dag för att gå och göra ett blodprov. Hade jag jobbat i samma stad så hade det ju funkat men nu gör jag inte det, och då skjuter jag tyvärr på allt sådant!


Likes

Comments

Veckorna börjar faktiskt ticka på även fast jag tycker tiden går otroligt långsamt. Nästa milstolpe är ju att få göra det stora ultraljudet! Det är 20 dagar kvar idag, låt det gå fort!

Mår rätt bra i graviditeten förutom en fruktansvärd huvudvärk som sitter i princip hela dagarna, har haft så i 2-3 veckor nu. Jag är ganska inne på att det är järnbrist men har inte kollat upp det än, det står på att göra listan :-)

Liggandes ser magen ut såhär, ingen större skillnad enligt mig själv haha, lite mer bulldeg bara ;-)

Likes

Comments

Varje måndag är det ny vecka även i min graviditet, väldigt praktiskt måste jag säga! Idag är det alltså vecka 15 som man uttrycker 14+0 i barnmorskornas värld.

Något jag verkligen undrar över nu är hur mycket magen faktiskt växt, jag kan suga in magen vilket jag har fått för mig att man inte borde kunna göra om det är en gravidmage, det står dock olika information överallt. Nedanför har jag lagt in 2 bilder där jag på ena bilden slappnar av och på den andra håller in magen haha! Så min fråga just nu är egentligen om jag faktiskt bara är väldigt svullen pga att jag nu äter otroligt mycket bröd vilket jag inte gör i vanliga fall.


Likes

Comments

Nu var det två månader sedan jag skrev här men nu tänkte jag börja skriva igen för min egen skull så att jag kan gå tillbaka och läsa det senare. Jag har i princip mått likadant senaste tiden ändå så det har inte varit några drastiska förändringar.

Efter att vi varit två veckor på Mauritius i slutet på mars så hade vi ett inbokat barnmorskebesök där vi skulle få göra ett tidigt VUL. Där fick vi se en liten liten bebis och fick veta att vi var i vecka 10 (9+0).

Mina beräkningar hade stämt ganska så bra, jag trodde på 1 vecka längre fram men det gjorde absolut ingenting att bli flyttad ett par dagar bakåt, vi var bara överlyckliga att ha fått bekräftat att det finns ett litet mirakel där inne!


Likes

Comments