Header
View tracker

Mitt i allt slutade jag göra inlägg här. Det kändes onaturligt på något vis. Men nu när jag kollar tillbaka känns det så himla kul, och tråkigt att jag inte fortsatte medan jag var kvar i LA. Trevligt att se tillbaka och om jag har brist på inspiration till mat kan jag ju också kika tillbaka på recept haha. Så egentligen finns det ingen anledning för mig att inte fortsätta. Ibland när man har lust. Som nu. Kommer bli kul att läsa och se längre fram.

Hösten börjar närma sig och jag får mer och mer lust att tända ljus oftare, dricka varmt te på kvällarna och lyssna på Lana Del Rey. För att hon av någon anledning påminner mig om hösten. Hennes låtar sätter på något vis värme i den allt mer kalla luften.

​Och på det en gammal bild från tomten i magiska Venice.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

View tracker

Ett till recept som måste prövas(hehe)! De här aubergine pizzorna är verkligen superenkla och roliga att göra, dessutom väldigt goda. Så länge man har aubergine och tomatsås hemma kan man laga dem lika enkelt som att koka soppa på en spik. Haha den här bloggen börjar nästan bli en matblogg...oops.

Värm ugnen till 350 F (ca 175 grader C) Placera de uppskurna aubergine rondellerna på en ren kökshandduk. Salta lite lätt på varje sida om auberginerna. Låt de "svetta ut" vatten i ungefär 15 min eller mer och pressa sedan handuken mot dem. spreja/ringla lite olja över dem och stoppa sedan in dem i ugnen i 20 min/tills dem ser bra ut. Sen är det bara att smeta på tomatsåsen och valfria toppings. Jag tog lite blandat av det jag hade hemma! Soltorkade tomater, paprika relish, röd lök, basilika, solrosfrön, vegansk ost och lite olika kryddor. Sen är det bara att stoppa in dem i ugnen igen i ca 10-20min. Jag själv valde att lägga mina aubergine pizzor på en bädd av ruccola och rostade solros frön. Supergott, superenkelt!

Likes

Comments

View tracker

Jag har Totalt glömt bort att lägga upp ett inlägg om min och Kimberlys födelsedag!

På morgonen blev jag överraskade av tjejerna då de kom in till mitt sovrum och sjöng, de hade även med sig paket och ett litet ljus, så himla fint av dem. Jag fick ett par as snygga skor av tjejerna och en jättefin filofax av Jenny, så himla glad blev jag! Vi gick ut till köket där tjejerna hade förberett med en massa frukter, de hade dukat upp så fint så. Sen bar det av till brunch på rooftop i Beverly Hills.

På kvällen hade vi hemmafest och den blev super lyckad, vi hade jätte kul och alla som vi bjöd in var med. Det är så sjukt många svenska som bor på Lincoln nu, över 30 pers, roligt att kunna träffa alla så lätt nu när vi bor så nära. Gästerna tog med sig både ballonger, blommor, doftljus och alkohol, så snällt av dem. Själva hade vi också fixat fint i hela lägenheten, med ballonger och fin dukning till sushin som vi åt innan gästerna kom.

Likes

Comments

För inte allt för längesen läste jag ett recept av Paulina Suonvieri, på Hundred Kitchen Stories. Det var tips och recept på en vegansk morotssoppa! Jag var har såklart varit tvungen att testa på den eftersom den såg så himla god ut! Jag brukar vara rätt dålig på att följa recept och alltid lägga till något extra, för att inte tala om måtten, jag har aldrig någon koll på hur mkt jag tar av av varje vara. Det viktigaste är iallafall att det smakar gott, och det gjorde det, så jag tänkte föra vidare receptet här!

Det som behövs är:

Olivolja

Grönsaksbuljong

Gul lök

Lite pressad vitlök

Morötter

Kokosmjölk/grädde

Curry, paprika krydda, salt och peppar

Topping

Solrosfrön

Jordnötter

En klick Creme fraiche, (vegansk då såklart!)

Valfri krydda

Jag själv tog lite av den timjan vi hade hemma, la även till en liten minimorot som garnering!

Jag började med att riva upp morötterna och hacka upp löken. Hettade till olivoljan i en kastrull och lät löken få fräsa lite grann tills den blev mjuk. Därefter hällde jag i vitlöksklyftan och även buljongen. Jag la ner de rivna morötterna, rörde runt ett tag och lät de bli mjuka. Till sist hällde jag ner kokosgrädden och alla kryddorna och lät de koka i ca 15 min. Sen är det bara att smaka av soppan och se om något behöver tilläggas. Toppa med valfria nötter och frön, och kanske lite crème fraiche.

Tack Paulina för receptet och inspirationen!

Likes

Comments

Helt underbar puls i Downtown, kan inte förstå att jag inte hängt där innan. Det är rätt lätt att missa eftersom man oftast är fokuserad på beachen eller Hollywood när man åker till LA, men Downtown är ett måste säger jag bara! Så många olika kulturer på den "lilla" ytan, man kan bara gå runt hörnet av en gata och så finner du en helt annan stad. Så trevligt att gå runt i de olika distrikten. Fashion district, art district, little Tokyo osv. Det kändes som att man helt plötsligt var i Japan sen New York, sjukt roligt! Att LA är en storstad märktes tydligt i Downtown.

Likes

Comments

Äntligen börjar det fina vädret komma tillbaka. Soligt och härligt är det ute! Jenny och jag har haft ett fullbokat schema och den här dagen var planerad för shopping, 3rd street och Santa Monica Piren. Som typiska svenskar blundade vi upp mot solen längst ute på piren. Innan dess var vi på Flake i Venice, de har dem godaste acai-bowls! Det är ett måste att besöka Flake, så otroligt gott och mysigt.

Likes

Comments