Igår stod jag och lagade lite mat. Lilly for omkring som vanligt runt runt i hela lägenheten. Det brukar hon göra så ser jag från ingenstans att det är blod på skåpluckorna. På golvet på väggen, tänkte va f*n. Vad har hon gjort Illa sig på...Lyfter upp henne och hon har blod på magen på benen men hon är glad så tänker vad tusan har hon gjort.

Går och tvättar av henne då ser jag att det är ett litet sår på fingret, ser ut som ett paper cut. Då hon höll på med massa tidningar innan och bläddrade så är det säkert där hon skurit sig.

Det slutade dock inte blöda så skulle sätta på ett plåster. Det var lättare sagt än gjort. Hon skrek så det lät som att hon skulle dö så fick lov att försöka distrahera henne så hon inte skulle slita av det direkt. Men så fort hon såg det igen bröt hon ihop 🙈😅 Det är inte lätt att vara liten.


Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Älskar att vi bor så pass stort nu att vi kan ha en riktig Julgran.

Vi åkte direkt på första advent och köpte en och jag pyntade den på kvällen. Lilly tycker det är superkul att gå och plocka lös alla kulor och leka med dem men det är inte hela världen. Varje morgon sitter vi där och jag kan dricka lite kaffe och Lilly dricker mogronvällingen. Vi tar ibland med oss täcket ut till vardagsrummet också så det blir extra mysigt.

Imorse var det extra mysigt då det snöade massor ute! Får hoppas snön tänker stanna kvar fram till Jul.

Hoppas ni får en fin eftermiddag och kväll.


Likes

Comments

Idag blir det inte många knop.
Vaknade inatt av att jag fick migrän. Så oskönt. Min migrän kommer ofta så att jag vaknar upp med det antingen på natten eller på morgonen. Det är alltid lika härligt för då har man inte en chans att avbryta det med mediciner utan det är bara att gilla läget.

Sov riktigt kasst på grund av det. Lilly sov bra i alla fall annars hade jag varit ännu mer trött idag!

Här har det kommit lite snö och det är så vackert. Vi var ute en stund men Lilly blev helt hysterisk även denna gång. Jag börjar tro att det är vinterkläderna? Måste se om jag kan hitta någon Annan vinteroverall som är smidigares

Har ni några tips? Vad har era små barn 1-2 år för overaller?

Likes

Comments

Hej!

Andra advent redan och vi vaknade tidigt idag. Så vi åkte förbi MOS när de öppnade för ja skulle byta några kläder jag köpt till Lillsan och även handla lite mat.

Det är så skönt. Åker ner i garaget här hemma. Kör till mos, parkerar i deras garage. Behöver inte ta på mig eller Lilly vinterkläder. Sån lyx alltså och allt man kan tänkas behöva finns där också. Har varit i stan en eller två gånger sedan vi flyttade hit.

Jag fick också med mig en ny plattång då min gick sönder för ett tag sedan och världens bästa torrschampo. 💗

Ska ni göra något roligt idag?

Likes

Comments

Hej godingar!

Har ni sovit gott?
Det har vi. Jag vaknade några gånger men vi sov sedan till efter klockan åtta, ganska lyxigt en lördag och allt!

Igår var vi och besökte förskolan som Lilly ska börja på. Det kändes så bra. Personalen verkar så härliga. Lilly började direkt leka med de andra barnen och kollade inte ens vart jag var. Det känna inte som att inskolningen kommer bli några problem.
Men det får vi se.

Stora tjejen alltså. Detta har lätt varit de bästa 1,5 åren i mitt liv. Få vara med henne varje dag, mysa, sjunga, pyssla, gå promenader, träffa små kompisar och se henne utvecklas.

Det blir verkligen bara roligare och roligare :)

Likes

Comments

Godmorgon (lite sent)

Vi vaknade såklart inte nu men vi vaknade kvart i åtta. Det var skönt! 

Imorse när jag vaknade trodde jag att det var fredag. Jag hade rätt datum i huvudet bara det att jag trodde det var fredag. Så irriterande!


Idag ska Lilly vara med sin morbror en stund så ska jag åka till Frisören :) Det ska bli skönt behöver verkligen både klippa mig och färga håret. Ska ni göra något roligt idag?Likes

Comments

Det är många som frågar om jag kan visa hur vi bor. Speicellt på Instagram (Glöm inte att följa mig där, lavendels )

Sla jag vara helt ärlig håller vi forfarande på inreder och har det ganska tomt. Jag vill inte stressköpa saker då det är tänkt att vi ska bo här ett tag så vill bo in mig först för att sedan se vad som passar. Vi har kommit en liten bit men är långt ifrån klara!

Saker som står högt på listan nu är hyllor och tavlor till alla stora tomma väggar.

Sen ska Lilly få en växasäng till sitt rum, har i flera veckor nu spanat på blocket efter en Antik växasäng så skriver mamma igår och frågar om jag vill ha deras antika växasäng och eventuellt måla om den. Hur tur har man då?

Den har både min Lillasyster och Lillebror haft då också!

Men nu har jag kollat lite på pinterest och det är ganska fint att låta den vara träfärgad? Hmm? Får fundera lite tror jag..

Bilderna nedan är lånad från Pinterest

Likes

Comments

För några dagar sedan fick vi ett paket hem. Det var Lillys morfar som hade skickat en tidig Julklapp och kolla hur mycket hon tycker om det!


Det var ett rosa litet bollhav och jag har en helt överlycklig tjej här hemma. Har sett dessa på Instagram och tänkt att de är så fina. Har däremot aldrig sagt det till Pappa så han kom faktiskt på det helt själv och det blev ju succé.


Likes

Comments

Det är tur hon är söt, för just nu i skrivandets stund känns det som att mina öron håller på att trilla av. Hon har börjat med ett nytt falsettskrik. Ska vara glad om jag har några öron kvar när hon börjar prata.

Hon är envisheten själv också. (Undra var hon har fått det ifrån?) Det är en jättefin egenskap att ha, att vara envis. Just nu innebär det dock att hon kastar sig raklång på golvet när hon inte får som hon vill och skriker allt vad hon orkar. Hon bryter ihop så fort hon inte får göra exakt vad hon vill.

Till exempel. Just nu håller vi på att vänja av henne vid flaskan för att hon ska börja på förskolan om knappt sex veckor. Det går inte bra. Får hon inte flaskan matvägrar hon, ställer sig och skriker där hon vet att flaskorna är. Jag måste tillslut ge henne flaskan och då äter hon det mycket långsamt och vill gärna gosa så tror det är lite separationsångest..

Det blir säkert bättre när hon väl börjar på förskolan och ser hur de andra barnen gör. Det är skönt också att hon tycker om andra barn, andra vuxna också! Så fort jag har någon vän här blir de favoriter allihopa och hon har glömt mig direkt.

Så jag gissar att jag kommer vara mest ledsen när hon väl börjar på förskolan!


Likes

Comments

Godmorgon! Vi myser på golvet vid granen. Lilly tycker det är spännande med julgranen, hon vill gärna plocka bort kulorna och kasta omkring dem men hittills låter hon de ändå vara när man säger till.

Är så glad att vi kan ha en gran. De luktar jul, det är så mysigt att gå upp på morgonen.

Ska köpa lite fler julklappar idag. Ska se om vi orkar åka ner på stan eller om vi går till MOS bara. Kom på att Lilly kanske ska få någon julklapp också, hehe 🙈

Ok att hon är liten men klart hon ska ha någon egen klapp under granen som hon kan få öppna!

Har ni fixat alla julklappar än? :)

Likes

Comments