"Sen efter förlossningen kommer ni ligga där på BB och det är så mysigt"
"Man vill typ inte åka hem från BB"
Och så vidare..

Det var så alla sa när man var gravid. Hur mysigt det skulle vara efter förlossningen.
Ett år har gått och de säger att man glömmer förlossningen. Jag har varken glömt förlossningen eller tiden efter.

Jag känner mig berövad på tiden efter förlossningen. Den där mysiga tiden när man ska mysa med sin bebis. Vi hann bara komma upp till en medicinsk BB vårdavdelning innan Lilly flyttades till Barnsjukhuset. Hon var sjuk och ingen förklarade för mig vad som hände. De sa "Du kan stanna kvar på BB om du vill" som att det ens var ett alternativ?

Jag skrevs ut från BB och var med Lilly på barnsjukhuset istället och här skulle jag vilja att det finns ett bättre samarbete när man precis fött barn. Det tog två dagar innan någon frågade mig om någon känt på min livmoder att den börjat dra ihop sig, jag hade ingen jag kunde fråga om saker som rörde mig själv då det endast var barnläkare och sköterskor där. Som tur var var alla underbara och hjälpte mig med det mesta ändå. För hur lätt är det att veta allt som förstföderska?

De visste nog inte själva varför Lilly var så dålig, det tog nästan ett dygn innan vi fick veta att hon hade en AB0 immunisering.

Min förlossning tog lite mer än fyra dygn, det var fyra dygn utan sömn. Sen behövde Lilly få behandling och låg i sin lilla säng och skrek bokstavligen talat dygnet runt. Det var TORTYR, för jag fick inte plocka upp henne

Ungefär den tredje dagen där på sjukhuset hamnade jag i något psykosliknande tillstånd och ville bara därifrån. Jag fick total panik och jag ville bara springa därifrån.En kombination av alla hormoner och att inte känna sig tillräcklig och sen massa skuldkänslor på det...

Vi får ofta frågan om vi ska skaffa fler barn. Det vill vi absolut. Men...


Den graviditeten och den tiden efter kommer bli annorlunda för vi vet om att med största sannolikhet kommer nästa bebis födas med samma sak. Skillnaden är att man vet om det och då håller man koll på bebisen redan i magen och man får sällan gå över tiden utan man blir ofta igångsatt innan man har gått full tid just för att barnet inte ska hinna få sån blodbrist.

Så till er som undrar när vi ska skaffa en till. Det kommer när det kommer :)

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Världen känns så mörk.
Förut läste jag tidningar, såg nyheterna, höll mig uppdaterad. Men sen fick jag Lilly och världens problem blev för mycket. All elände, krig, svält, död...
Jag har inte orkar ta in och stundvis blir jag arg på mig själv att jag kan välja bort det. Välja att blunda.

Så ser jag på nyheterna igårkväll av en slump. Ser aldrig på vanlig tv. Så har någon galning kört in i massa människor i Barcelona.

Jag påminns om hur vi hamnade mitt i terrorattentatet i Stockholm. Ovissheten om vad f*n det är som försiggår medan man försöker fly därifrån.
Men jag känner mig inte så rädd längre, för det går inte att skydda sig.

Jag var rädd. Det rog flera månader innan jag åkte till stan igen. Jag var rädd för stora folksamlingar. Jag är inte rädd längre Är bara arg, arg för att andra tar sig rätten att förstöra människors liv. Jag är inte heller förvånad.

Kärlek vinner tillslut.

Inte hat. Så kom ihåg att vara snälla. Sprid kärlek. Inte hat. Klyschigt kanske? Men vissa behöver nog en påminnelse...

Likes

Comments

Contains affiliate links

Jag får många frågor om jag äter några vitaminer eller vad jag gör för att mitt hår ska växa som det gör. Jag äter inga tillskott annat än vanliga vitaminer. Sån Multivitamin.


Utöver det försöker jag att tvätta håret sällan och inte föna eller använda värme på håret i onödan.

Sen klipper jag det regelbundet och färgar bara hos frisören.


När jag var yngre totalförstörde jag mitt hår med hemmablekning så jag bestämde mig en dag för att bara klippa bort ALLT det slitna vilket resulterade i knappt axellångt hår. Sen har det tagit många år för mig att få tillbaka min tjocka hårkvalité.

Det är väl nästan 6 år sedan nu så mitt bästa tips är att Ha tålamod när du ska spara ut håret.

Den blå håroljan använder jag dagligen, Den andra använder jag mest på vintern då hela jag blir torr. Även håret. Mitt hår älskar den och slukar lätt en hel burk på bara någon månad! Haha.


Sen har jag ett sånt hår som blir guldigt DIREKT jag gått ut från frisören typ. Jag fick tips om detta silverschampoo från Fudge. Det är otroligt Effektivt och tar verkligen bort de guldiga i håret.

Samma med den färgbomben från Revlon. Önskar jag hade vetat om dessa tidigare (Är inte alls så bra på sånt här)

Likes

Comments

Hur gullig är inte mitt lilla hjärta? (Inte alls partisk)
Vi hittade såpbubblor som Mormor glömt här, eller kanske lämnat med flit! Det blev succé!

Lilly skrattade så mycket när vi blåste bubblorna och när de blåste på henne.

Jag har fått massa frågor om hur Lilly sover och våra rutiner så jag tänker att jag ska skriva lite mer om det sedan.

Det kommer även upp en repris om mina bästa resetips då dessa frågor återkommer! 💗

Kram på er

Likes

Comments

Det känns som jag inte har någon koll överhuvudtaget på vad det är för dag. Igår kändes det som en söndag och jag var såå tröt så det fick bli en tidig kväll.

Lilly ville knappt äta något igår och inte heller ville hon ha ersättning innan hon skulle sova, så hon vaknade vid klockan fem imorse och var superhungrig. Som tur var somnade hon om direkt och vi klev istället upp vid halv 8.
Känner mig utvilad idag och jag är äntligen frisk.

Även om jag typ tappat rösten? Jag gör typ alltid det när jag blir förkyld. Så det låter ju som jag är jättesjuk men har varken ont i halsen eller några andra symptom kvar.

Nu ska vi snart ner på stan och vara med Filippa och Frida! ❤️ Får väl se hur kul de vilda småtjejerna tycker det är! 😅

Likes

Comments

Godmorgon!

Här klev vi upp vid 7.30 idag.
Kändes verkligen som höst? Inte direkt i luften men att jag kollade ut och såg barn Påväg till dagis, folk Påväg till jobbet. Så slog det mig att jag kommer vara hemma i minst ett halvår till.

Allt beror på om vi får dagisplats till Lilly på det dagiset där vi vill. Kommer inte åka över halva stan för att lämna på dagis. Det är otroligt svårt att få plats i den kommun vi bor i nu. Men eftersom vi inte har bråttom med att börja så löser det sig.

Nu ska jag börja plugga lite och hålla på med det i höst. Ska skriva högskoleprovet igen i höst för tredje gången och förhoppningsvis har jag börjat på den utbildning jag vill under nästa år 🙊

En av de bästa sakerna när vi bor där vi bor nu.
Vår uteplats!

Likes

Comments

Här om kvällen satt jag, min syster och hennes pojkvän i vår soffa och kollade på tv. Plötsligt hör jag hur någon öppnar vår ytterdörr och kollar på klockan. Den var strax innan 8 på kvällen och Isak skulle inte sluta förrän 1,5 timme senare. Springer fram till ytterdörren som står öppen och ser hur en man springer därifrån. Såg han bara bakifrån tyvärr. Springer efter men hann inte se var han tog vägen.

Ingen aning om vad den här människan var ute efter.. Blev i alla fall väldigt rädd och inte nog med det så hände det samma sak kvällen efter vd ungefär samma tid, lite senare! Men då hade jag som tur var låst dörren och när jag kom fram och kunde titta ut i titthålet såg jag ingen.

Blir så paranoid över sånt här och måste gå upp typ 5 gånger om natten nu för att kolla så ytterdörren är låst. Varför går man och rycker i folks dörrar?Likes

Comments

Idag var vi hos BVC och Lillsan fick sitt ettårsvsccin vi bestämde också att hon om tre veckor ska få tuberkulosvaccin då vi reser ganska mycket och det tyvärr är väldigt vanligt runt om i Europa och de blir vanligare och vanligare här hemma också.

Sen är Lillsans pappa läkare och träffar patienter med dessa sjukdomar. Då känns det som en självklarhet att vaccinera henne.

Det gick bra i alla fall. Inga biverkningar så det var skönt.

Just nu är Lilly så härlig och rolig. Hon busar och skrattar. Hon älskar att leka med duplo ovh hon lyssnar gärna på musik.

Stadens hjältar är favoriten.

Vi pratade även på BVC idag om att hon har otroligt svårt för att svälja bitar och vi kommer att behöva gå till en läkare på BUMM för undersökning..


Likes

Comments

Grattis älskade Lillsan på 1årsdagen!

Det har lätt varit det bästa året i livet men kanske också det tuffaste. Ser fram emot att gå genom livet med henne för livet blev mycket mer spännande från den dagen hon kom.

Kan inte roligt förstå att det gått ett helt år. Nu förstår man varför man önskar man kunde stoppa tiden en liten stund.

Min lilla bebis är inte ens en bebis längre.
Hon sitter här och skriker efter pappa just nu och springer till sovrumsdörren och vill väcka han! 😂

Nyfödd och sov som en stock när hon äntligen fick sova med mig efter flera dagar i kuvös!! ❤️

Likes

Comments

God eftermiddag!

Tack för alla tips på mat jag kan prova ge Lilly! Ska testa alla tips ja fått. Det blir säkert bra tillslut.

Nu är vi äntligen hemma i Stockholm. Nu blir vi på hemmaplan ett tag. Har rest så mycket och då blir man lite less.

Vi räknade att Lilly gjort 16+ flygresor innan sin ettårsdag som är IMORGON 😍❤️
Kan inte förstå att det gått ett helt pr sedan Lillsan kom till oss.
Det absolut finaste året i mitt liv.

Likes

Comments