Lite bilder från vår vistelse i Kyoto. Här besökte vi olika tempel, gick i massor av trappor och tittade på Geishor. Och såklart åt vi massor med god mat, bl.a. besökte vi ett Hello Kitty Café!

Vill ni se fler bilder från resan hittar ni mina andra Japan-inlägg HÄR !

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Älskar dessa taklampor av Michael Anastassiades, jag menar titta vad snygga de är! Så enkla och stilrena, men ändå så utstickande på något sätt. Såg dem första gången via COS och har letat som en galning efter vem det var som gjort lamporna och nu äntligen hittade jag!

Befinner mig just nu på jobbet på ett lite tidigare pass och får se vad jag hittar på senare idag. Hoppas ni får en fin dag!

Likes

Comments

Contains affiliate links

Inlägget innehåller adlinks.

En sak som jag tycker kan påverka motivationen så himla mycket är om man har snygga träningskläder. Det behöver inte vara så farligt dyrt heller. Här är några snygga jag hittade från Gina Tricot t.ex.

Likes

Comments

Hej på er!

Angående min livskris igår. Satt och pratade med min sambo länge igår kväll och han höll med mig om att det kan vara nyttigt att titta på vad det finns för alternativ. Vi pratade om vad vi vill i framtiden och det enda som skulle vara negativt med att jag skulle gå tillbaka till att plugga är att det finns grejer vi skulle behöva skjuta fram, såsom ett gemensamt lägenhetsköp. Men han är stöttande och vill vad som är bäst för mig, såklart.

Idag har jag kollat upp lite vad som skulle krävas om jag ska söka en utbildning, har även letat upp mina gamla gymnasiebetyg, mailat min gamla skola och försökt göra lite research. Tänker att jag verkligen måste ta min magkänsla på allvar och söka mig åt ett nytt håll, och försöker övertyga mig själv om att det inte är fel att omskola sig... Men det är verkligen ångestladdat.

Men nu måste jag göra mig iordning och bege mig mot jobb. Ha en fin dag!

(Bilden ovan är från Kyoto btw. Åh vad jag saknar Japan!)


Likes

Comments

Hej på er!

Jag måste verkligen ursäkta att jag varit så kass med närvaron här på bloggen. Jag lovar, jag vill verkligen bättra mig, men de senaste två veckorna har känts så mörka och jag har inte mått bra rent psykiskt.

Jag tror att jag har gått igenom en liten livskris och jag har väl haft svårt att sätta fingret på vad som egentligen känns fel. Idag har jag funderat väldigt mycket på vad jag vill göra i livet och jag har börjat undra om det är så att jag kanske har valt fel väg. Jag tror att jag egentligen har känt rätt länge att modebranschen egentligen kanske inte är något för mig? Rent personligt och yrkesmässigt så har jag väldigt länge känt att jag bara står och trampar och jag har ständigt sökt tjänster inom design och liknande, men det är så otroligt svårt, och jag vet faktiskt inte om jag egentligen tycker om den ytliga miljön som kommer med modebranschen. Jag insåg när jag jobbade på modemässan i höstas att det är ett så otroligt status-fokuserat område. Allt handlar om att vara "någon". Vill jag vara i en bransch där man ständigt måste hävda sig? Där man ska behöva spendera all sin tid med att stå på tå och skrika för att synas?

Under mässans gång grät jag varje kväll, och idag har jag gråtit för att jag har behövt erkänna för mig själv att den industrin nog inte passar min personlighet. Jag älskar mode och jag älskar det kreativa, så det har varit jobbigt att behöva inse att det inte är något för mig. Jag spenderade fyra år på universitet i London för mitt intresse för mode, och hur ska jag kunna ge upp allt det arbete jag har lagt på det?

Det var särskilt efter Japan-resan som jag började känna att jag måste göra en förändring och ta tag i vad jag vill göra med livet så jag började då fundera på om jag borde omskola mig och prova på något nytt. Jag har ju fler intressen än mode, så det finns säkert något annat jag skulle kunna vara bra på, och så kan modet vara ett sido-intresse.

Jag sitter just nu och gör research på utbildningar. Usch, detta är egentligen jobbigt, men jag behöver se över mina alternativ för jag är trött på hur jag har det just nu.

Likes

Comments

Tiden vi spenderade i Hiroshima var helt fantastisk. Delvis så var det väldigt rörande, med tanke på stadens historia och vi var och besökte deras museum som handlade om atombomben, men det var också väldigt fint där. Vi besökte en ö som kallas Deer Island, vi provade deras kända variant av Okonomiyaki (en typ av pannkaka med bl.a. nudlar, groddar och ostron. Alla regioner i Japan har en egen version på den) och vi besökte vad som tydligen ska vara en av Japans finaste trädgårdar.

Det jag tyckte mest om med staden var hur deras reaktion på atombomben var att de efteråt beslutade sig för att bli en stad med fokus på fred. De hade en flamma vid museet som ska brinna till den dagen då kärnvapen inte längre existerar, och de hade flera olika fredsmonument. En fin reaktion, med tanke på att många andras första drag skulle vara att slå tillbaka. Byggnaden på den första bilden är en av få byggnader som stod kvar efter bombningen och de hade valt att bevara ruinerna som ett minne. Anledningen till att den stod kvar var att den var ungefär i bombens centrum och därför klarade sig undan tryckvågorna som bomben orsakade.

Likes

Comments

Lördagen var vår femte och sista hela dag i Tokyo, i alla fall första vändan, och det blev ännu en tur till Harajuku! Den stadsdelen är känd för att den lockar dit många unga som experimenterar med sitt mode och den allra största dagen ska tydligen vara söndagar. Vi hade inte möjlighet att åka på en söndag så vi hoppades att en lördag också skulle funka.

Oavsett så hade vi trevligt! :)

Likes

Comments

Godmorgon! Tänkte att jag skulle visa upp mina nya skor som jag köpte igår! Vi fick in dem på jobbet för ett tag sedan och jag fastnade för dem direkt. Dock tvekade jag och min storlek såldes slut ganska snabbt. Nu hade de kommit in i min storlek igen så jag slog till! Jag gillar verkligen, den beiga färgen. De finns i vitt och rött också, men denna kändes lite annorlunda. Plus att jag verkligen tycker om den stilrena känslan när lädret och sulan är i samma färg.

Jag har precis ätit frukost och ska duscha och försöka ta tag i lite grejer här innan jobb. Jag börjar jobba lite senare idag, vilket ändå är rätt skönt. Har känt mig så nere de senaste dagarna, och där har liksom legat en tjock äcklig klump av ångest i bröstet som inte vill bort. Jag hoppas att jag känner mig bättre i eftermiddag...

Likes

Comments

Hej på er!

Jag har precis varit ute och gått en lång runda med en podcast i öronen. Idag är jag ledig, dock har jag lite saker jag behöver ta hand om. Bl.a. ska jag in på cellprovtagning om en stund och så behöver jag ringa ett samtal och ta hand om bankärenden. Sånt är för mig mest ett stressmoment...

Tänkte även sätta mig och fortsätta på ett inlägg jag påbörjade igår. Vill försöka lägga ner lite mer tid i mina texter och göra min blogg mer personlig.

Likes

Comments

Jag vet att det blir lite långa mellanrum mellan dessa inläggen, jag är ledsen för det men det tar tid att gå igenom allt.

Dag fyra på vår resa började vi med att åka till en fiskmarknad som är rätt känd i Tokyo. Turister kommer dock inte in på den egentliga fiskmarknaden, men de säljer fisk och grönsaker även utanför, och där finns massor med matställen så det är väldigt kul all gå runt där och prova olika typer av mat och sånt.

Senare bestämde jag och min syster oss för att besöka Mori Art Museum, som dessutom har en vy över Tokyo högst upp i byggnaden.

Likes

Comments