Det är rätt skönt att känna att skolan flyter på rätt bra just nu. Tycker att jag lärt mig massor hittills och imorgon har vi sista skoldagen denna veckan (skönt, det har varit så intensivt) och jag hoppas att få mycket gjort då så att jag slipper tänka på det under helgen, för då kommer jag åka till Berlin! Ska dit för Berlins inlines maraton på lördag, dock bestämde jag mig för att själv inte delta i maraton detta året då jag knappt fått tid till att träna ordentligt, men andra jag känner ska åka så jag följer med ändå :) Tänker att Berlin ändå är en trevlig stad och att det finns massa annat jag kan göra.


bild från pinterest

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Yes, det är måndag idag och jag har påbörjat min andra vecka i skolan!

Än så länge tycker jag det är kul, och jag måste säga att även om jag är helt slut i huvudet efter en dag (normalt har vi lektion 9-16 med en timmes lunch, och nu i början är det så mycket information att ta in) så känns det väldigt stimulerande att använda hjärnan på ett nytt sätt. Nu när jag har jobbat i butik ett tag så har jag känt att, även om jobbet i sig kan vara väldigt kul, det blir att man mest går på rutin och behöver egentligen inte tänka så mycket. Så det är skönt med lite variation.

När jag kom hem från skolan idag så åt jag lite innan jag drog till gymmet och nu har jag pluggat en stund. Dock är jag helt slut så det är nog dags att lägga skoluppgifterna åt sidan och vila hjärnan lite.

Likes

Comments

God kväll!

Idag har varit en bra dag. Jag skulle egentligen haft skola idag, men det flyttades till på fredag istället, vilket innebär att jag haft en ledig dag och den spenderades med att först köra ett långt träningspass på gymmet och senare åka till Malmö och fika med en vän. Känns som att en sån här dag behövdes efter två intensiva dagar i skolan! (inte för att jag ska klaga efter bara två dagar...)

Än så länge känns det väldigt kul att ha börjat skolan. Igår började vi lite lugnt med uppbyggnaden av program och sen började vi koda så smått och det känns riktigt spännande! Det är sjukt mycket att ta in nu i början bara så var helt slut efteråt. Ska bli spännande att fortsätta imorgon!

Likes

Comments

(bild från pinterest)

Idag hade jag min introduktion för utbildningen jag ska gå och det kändes faktiskt riktigt bra. Vi var 31 pers som började nu, och under introduktionen gick vi igenom vad som kommer hända under utbildningen och vad vi kan förvänta oss. Började också så smått med att lära känna varandra och alla verkar trevliga so far. Det är en väldig blandning av människor, åldrarna är allt mellan 19 och 40, alla med olika bakgrund. Tror vi var åtta tjejer i klassen.

Imorgon börjar första kursen och jag ser fram emot att komma igång!

Likes

Comments

Skolstarten börjar närma sig nu och jag ska erkänna att jag börjar bli rätt nervös! Jag trodde ju som sagt aldrig att jag skulle börja plugga igen, men nu är man här och ska strax få klasskamrater igen! Ska bli spännande att se vad det är för några.

Jag är ju såklart orolig för hur det kommer gå, har jag tagit mig vatten över huvudet? Kommer jag hänga med i kurserna eller kommer det vara för svårt? Sen har skolan även vissa krav på vad man använder sig av för utrustning, vilket innebär att jag kommer behöva köpa en ny dator. Det är inte billigt direkt, vilket tar emot, plus att jag håller på att jämföra olika märken och operativsystem. Förhoppningsvis kommer jag hinna fixa det imorgon så att jag kan börja installera rätt program och sånt innan kursen börjar nästa vecka.

Det är så himla mycket att tänka på rent tekniskt, och sen vill man ju även passa in i gruppen som man kommer läsa med. Man hoppas ju att man även kan ha lite vänner under skolans gång.

---------------------------------------------------------------------

Idag var jag ledig och träffade en vän som jag umgicks med en ganska stor del av dagen. Vi lagade lunch tillsammans gick i parken och pratade och sånt. Hur mysigt som helst. Nu ska jag spendera resten av kvällen med en serie eller film och en kopp te. Ha det fint!

Likes

Comments

Godkväll!

Nu är det slut på en ganska lång vecka med mycket jobb, och från och med nästa vecka kommer jag gå ner i timmar vilket faktiskt känns väldigt skönt. Då jag inte börjar plugga förrän nästa måndag har jag lite tid på mig att dels förbereda lite inför studierna och dels ladda batterierna lite.

Helgen har varit fullspäckad. Förutom att jobba så har jag varit på Friday Night Skate i Köpenhamn. Det är verkligen sjukt kul, det är som en fest på Köpenhamns gator där alla tar sig fram på inlines/rullskridskor. Och sen igår var jag på fest hemma hos en av mina kollegor efter jobbet. Det blev ganska sent och kanske en aning för mycket dricka, vilket jag bittert fick ångra när jag skulle upp och jobba i morse. Men det gick bra, var bara lite segare än vanligt, och sen när jag kom hem köpte jag pizza och har spenderat kvällen med att titta på serier.

Hur har eran helg varit?

Likes

Comments

Just nu jobbar jag mycket eftersom jag om mindre än två veckor börjar min utbildning och då kommer jag gå ner i timmar. Därför är det bäst att passa på att tjäna så mycket man kan nu.

Det är sjukt nervöst. Kurserna verkar vara ganska intensiva och någonstans är jag lite orolig för om jag kommer klara det eller inte. Jag tror innerst inne att jag kommer göra det, så länge jag lägger ner tid på det och håller självdisciplinen, men som vanligt så spökar självförtroendet och man blir nojjig.

Samtidigt så ska det bli så himla spännande. Bara det att jag kommer träffa nya människor, att jag kommer få klasskamrater, som förhoppningsvis har liknande intressen och mål som en själv.

Jag vet inte riktigt vad jag har att förvänta mig, hur kurserna kommer vara eller vad för människor jag kommer gå kurserna med, så det ska bli kul att få reda på!

Likes

Comments

Då är jag tillbaka igen. Har inte riktigt haft tid och ork att ens gå in på bloggen det senaste. Man inser inte innan man börjat hur mycket tid en blogg tar egentligen.

Mycket har hänt sedan sist. Bl.a var jag ju i London för ett par veckor sedan, så lägger upp lite bilder från det. Var ju där främst för bröllopet, men hann även med att träffa en del vänner. Hade det riktigt härligt de dagarna jag var där och jag är så glad att jag fortfarande har kvar mina London-vänner!

Likes

Comments

Jag tänkte att jag skulle prata lite om min nya relationsstatus (eller ja, nu har det ju gått ett litet tag). Om jag ska vara helt ärlig så trodde jag inte att jag skulle ta det så bra som jag har gjort. Det har ju som sagt varit till och från, känslorna har pendlat en del, men jag har inte gråtit så mycket och jag tror att det mycket beror på att vi ändå avslutade på ett bra sätt. Kanske har det också att göra med att vi fortfarande haft en del kontakt och träffats lite sedan vi gjorde slut, jag vet inte.

Anledningen till att det tog slut mellan oss var inte för att vi inte hade känslor för varandra, utan mycket för att jag kände att jag inte fick den bekräftelse jag behövde från honom. Jag har varit i en period, vilket också märkts på bloggen, där jag bearbetat saker, jag har gått i terapi på grund av saker som skett i mitt tidigare förhållande bl.a. och jag har behövt mer stöd än någonsin, vilket han också kände att han inte kunde ge mig. De dagar då jag mådde sämre kunde han dra sig undan för att han inte vetat vad han kunde göra för att hjälpa, medan det jag behövde bara var att han skulle vara där. Efter våran paus som vi tog strax innan det tog slut så pratade vi om det och han menade på att jag förtjänar bättre och någonstans, trots att det är väldigt jobbigt att säga, så håller jag med. Även om jag älskar honom så skulle jag inte må bättre av att vara kvar i det förhållandet.

Det jobbigaste har som sagt varit vetskapen om att man kommer vara själv när man kommer hem efter jobbet, att veta att man kommer sova ensam och att inte ha någon att prata om dagen med. Bara att sätta igång första avsnittet av Game of Thrones ensam kändes så fel, för det brukade vi titta på tillsammans.

En annan jobbig tanke är det där med att gå vidare. Jag minns hur det var förra gången jag gick ur ett förhållande (det förhållande som jag nu i efterhand behövt bearbeta). Då grät jag konstant i flera veckor. Det första jag gjorde när jag vaknade och det sista jag gjorde innan jag somnade var att tyst låta tårarna rinna ner i kudden, och jag minns att jag på riktigt trodde att ingen någonsin skulle kunna älska mig igen. Mitt självförtroende var verkligen i botten. Nu känner jag mig mer uppgiven, för just nu undrar jag om jag någonsin kommer kunna, eller ens vilja, älska någon igen. Inte för att jag är rädd för att bli sviken, och inte heller för att jag tror att ingen kommer vara lika bra som honom, utan för att hur fan ska jag kunna träffa någon som når den standard jag vill ha?

Det är svårt att förklara, men jag känner bara att oavsett hur "bra" eller medveten en kille är så tror jag aldrig att han kommer kunna förstå mig och var jag kommer ifrån. Jag kommer ha väldigt höga krav framöver.

Med det sagt så tror jag att jag faktiskt behöver vara singel ett tag och inte ha någon annan att tänka på än mig själv.

Likes

Comments