Jag tänkte att jag skulle prata lite om min nya relationsstatus (eller ja, nu har det ju gått ett litet tag). Om jag ska vara helt ärlig så trodde jag inte att jag skulle ta det så bra som jag har gjort. Det har ju som sagt varit till och från, känslorna har pendlat en del, men jag har inte gråtit så mycket och jag tror att det mycket beror på att vi ändå avslutade på ett bra sätt. Kanske har det också att göra med att vi fortfarande haft en del kontakt och träffats lite sedan vi gjorde slut, jag vet inte.

Anledningen till att det tog slut mellan oss var inte för att vi inte hade känslor för varandra, utan mycket för att jag kände att jag inte fick den bekräftelse jag behövde från honom. Jag har varit i en period, vilket också märkts på bloggen, där jag bearbetat saker, jag har gått i terapi på grund av saker som skett i mitt tidigare förhållande bl.a. och jag har behövt mer stöd än någonsin, vilket han också kände att han inte kunde ge mig. De dagar då jag mådde sämre kunde han dra sig undan för att han inte vetat vad han kunde göra för att hjälpa, medan det jag behövde bara var att han skulle vara där. Efter våran paus som vi tog strax innan det tog slut så pratade vi om det och han menade på att jag förtjänar bättre och någonstans, trots att det är väldigt jobbigt att säga, så håller jag med. Även om jag älskar honom så skulle jag inte må bättre av att vara kvar i det förhållandet.

Det jobbigaste har som sagt varit vetskapen om att man kommer vara själv när man kommer hem efter jobbet, att veta att man kommer sova ensam och att inte ha någon att prata om dagen med. Bara att sätta igång första avsnittet av Game of Thrones ensam kändes så fel, för det brukade vi titta på tillsammans.

En annan jobbig tanke är det där med att gå vidare. Jag minns hur det var förra gången jag gick ur ett förhållande (det förhållande som jag nu i efterhand behövt bearbeta). Då grät jag konstant i flera veckor. Det första jag gjorde när jag vaknade och det sista jag gjorde innan jag somnade var att tyst låta tårarna rinna ner i kudden, och jag minns att jag på riktigt trodde att ingen någonsin skulle kunna älska mig igen. Mitt självförtroende var verkligen i botten. Nu känner jag mig mer uppgiven, för just nu undrar jag om jag någonsin kommer kunna, eller ens vilja, älska någon igen. Inte för att jag är rädd för att bli sviken, och inte heller för att jag tror att ingen kommer vara lika bra som honom, utan för att hur fan ska jag kunna träffa någon som når den standard jag vill ha?

Det är svårt att förklara, men jag känner bara att oavsett hur "bra" eller medveten en kille är så tror jag aldrig att han kommer kunna förstå mig och var jag kommer ifrån. Jag kommer ha väldigt höga krav framöver.

Med det sagt så tror jag att jag faktiskt behöver vara singel ett tag och inte ha någon annan att tänka på än mig själv.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Hej!

Började den här dagen med att först gå på promenad med Zigge, sen fixade jag frukost innan det var dags för ett inplanerat skype-samtal med min fina vän Terés. Vi hade så mycket att prata om, det är så mycket som hinner hända mellan våra samtal, och vi pratade om nästa vecka när jag åker till London och vi äntligen ses igen! Ska bli så himla kul! Samtalet blev hela två timmar långt, men vi kände oss ändå inte helt färdiga, så vi får fortsätta nästa vecka.

Zigge var dock väldigt uttråkad under tiden jag skypeade, satt och tittade på mig och gnällde lite försiktigt för att få min uppmärksamhet. På bilderna ovan uttryckte han sin besvikelse över att jag slutade klia honom under hakan. Det är jättemysigt att vara hundvakt och ha honom här, men samtidigt känner jag att man blir så bunden till hemmet. Jag kan inte lämna honom själv här då han inte känner sig helt bekväm i lägenheten och är så van vid att det alltid är någon hemma och han kräver ganska mycket uppmärksamhet.

Likes

Comments

Det må ha varit tyst från min sida nu ett tag, men jag lever och livet rullar på. Har väl inte känt så mycket inspiration när det kommer till bloggen och jag har haft mycket att tänka på det senaste.

Livet som singel har väl gått lite upp och ner. För det mesta känns det bra, mycket för att vi fortfarande vill vara vänner, men vissa dagar känns det otroligt jobbigt att sluta för dagen och veta att man kommer vara helt själv när man kommer hem. Att sova själv är nog det som har varit värst att vänja sig vid igen.

Jag har börjat leta lägenhet lite smått och varit på ett par visningar. Just nu känner jag mest efter, dels för att jag inte har så farligt bråttom att hitta något just nu och dels för att det inte ligger så jättemånga lägenheter ute för tillfället.

Just nu har jag två veckors semester. Denna veckan är jag hundvakt åt mina föräldrars hund Zigge, har spenderat några dagar med honom i mina föräldrars hus då han är mest bekväm där och idag tog jag med honom hem till Lund. Nästa vecka ska jag till London och gå på en väns bröllop, vilket jag verkligen ser fram emot. Kommer även ha lite tid att träffa andra vänner där.

Ja, det är väl det som pågår just nu. Kommer försöka bli bättre på att närvara i bloggen och uppdatera lite mer detaljerat. Ha en fin kväll.

Likes

Comments

(Bild från en kväll i Asakusa, Tokyo)

Hej!

Denna morgon/förmiddag har gått åt till att tvätta och städa här hemma. Man känner sig ändå ganska produktiv när man börjar dagen så, även om det inte direkt är de roligaste sysslorna.

Nu är det dags att fixa lunch och sen blir det jobb. Ha en fin dag!

Likes

Comments

Hej på er!

Har redan känt att det blivit en produktiv dag idag. Har ätit frukost, varit på gymmet och fixat lite med pappersarbete inför studierna till hösten. Heja mig! Ska snart duscha och fixa lunch innan jag ska bege mig mot jobb.

Är fortfarande helt uppe i varv efter antagningsbeskedet igår. Trodde verkligen inte att jag skulle komma in på utbildningen eftersom urvalsprovet var så svårt och jag trodde att jag misslyckades helt med det. Plus att det var många som gjorde provet. Lite stolt får man väl vara?

Som sagt så var jag ju i Stockholm förra veckan och bilden ovan är från utsikten vid Zinkensdamm (tror jag det hette). Stockholm är en så fin stad, speciellt på sommaren.

Likes

Comments

Godkväll! Jag vet att jag har varit lite frånvarande det senaste och att jag har varit lite hemlighetsfull här på bloggen med vad jag egentligen har sysslat med. Dels beror det väl på att detta projekt tagit väldigt mycket av min tid, men även att jag inte velat säga för mycket innan jag vet helt säkert.

Jag har ju nämnt lite kort att jag har sökt en utbildning, och att jag för att bli behörig fick göra en fem veckors preparandkurs (som jag för övrigt hade ca 4 veckor på mig att klara för deadline till komplettering). Jag fick ett infall, då jag egentligen ganska länge känt att jag tröttnat på branschen jag är i nu, och bestämde mig för att ansöka till något som inte alls är relaterat till det jag gör nu. Så jag siktade in mig på programmerings-kurser och hittade ett program för javautveckling. För att kunna ansöka till den behövde jag då komplettera med en distanskurs i Programmering 1. Klarade kursen på torsdagen för ca en och en halv vecka sedan och kallades till ett urvalsprov redan på måndagen efter. Hade ingen aning om vad detta provet skulle vara eller hur det skulle se ut, förutom att det skulle testa ens matematiska kunskaper, logiska tänkande och problemlösningsförmåga.

Så jag pluggade så gott jag kunde, trodde att jag var ganska förberedd, men det provet var nog ett av de svåraste prov jag gjort! Och jag var nog inte ensam om att tycka det, för några gick direkt när de fått provet och sett frågorna.

Men tydligen misslyckades jag inte helt på det där provet, för idag fick jag veta att jag blivit antagen! Så från och med i höst kommer jag läsa javautveckling! Jag är ändå rätt stolt över mig själv, så hårt som jag jobbat den senaste tiden, och att jag lyckats trots allt som hänt runt omkring detta.

---------------------------------------------------------------------------------------

Förutom pluggande och antagning så var jag i Stockholm förra veckan och hälsade på lite vänner där. Firade även midsommar med några av dem och kom hem igår kväll. Hade verkligen en sjukt bra vecka och midsommar, och kände mig så nöjd på vägen hem. Kunde inte haft det bättre!

Några bilder från veckan:

Likes

Comments

Hej på er!

Det har hänt en del de senaste dagarna, men då jag bara tänkt göra ett litet snabbt inlägg så får jag ta det senare!

Ska snart bege mig till Malmö då en vän till mig ska ha fest, och innan det tänkte några hinna med lite andra event och festligheter :)

Hoppas ni har en fin kväll!

Likes

Comments