Det är måndag kväll och snart dags för mig att gå och lägga mig. Jag vet att det går väldigt långt mellan mina inlägg just nu men jag har väl inte haft så mycket att skriva om.

Jag har har haft en del att göra i både skola och jobb, och förutom det har jag väl mest försökt att fokusera på sånt som jag mår bra av. Umgås med vänner och sånt trevligt. Igår efter jobbet hade jag och en vän, som även är en kollega till mig, lite myskväll. Vi åt pizza och hade sleepover. Det var verkligen jättemysigt. Och hon har de finaste tapeterna i sitt sovrum (se bilden ovan). Så himla fint, eller hur?

Har haft skola idag och ska ha det imorgon med. Just nu jobbar vi med ett grupprojekt där uppgiften är att bygga en webbshop i HTML5 och CSS. Det är jättekul, men idag kändes det som att varje gång jag tog ett steg framåt så hamnade jag sen två steg bak. Höll på hur länge som helst med en grej och lyckades lösa det först nu ikväll när jag satte mig med det här hemma. Får hoppas att det går mer framåt imorgon!

Hur har eran dag varit?

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

​Jag har så grova koncentrationssvårigheter just nu. Sitter med en inlämningsuppgift i HTML5/CSS och ska bara göra en enkel hemsida i ren HTML-kod, helt utan styling. Simpel uppgift. Inget svårt. Jag kan detta egentligen. Men har suttit i två timmar och har skrivit max en mening i timmen. Jag kan liksom inte samla tankarna, vilket kanske inte är så konstigt med tanke på det steget jag tog igår.

Koncentrationssvårigheter har jag egentligen haft ett tag, i olika grad i olika perioder, men jag kände mig ganska omtumlad när jag gick ut från polisstationen igår. Att anmäla kändes tyngre än jag trodde. jag har ju bearbetat detta ett tag? Men att berätta detaljer om händelsen och att se när polisen som förhörde mig tog fram hans passfoto i datorn, det rörde upp en massa. Är det inte sjukt hur mycket en person kan påverka en?

Nej, nu lägger jag pluggandet åt sidan för idag. Det går inte. Nu ska jag göra lite ärenden och sen ska jag hem till min syster för att umgås lite.


Likes

Comments

Det har tagit tid för mig att skriva något här angående #metoo kampanjen som pågår just nu. En skitbra kampanj som verkligen behövs och som belyser ett enormt samhällsproblem.

Den senaste tiden har jag känt mig helt matt, både på grund av hashtag:en och av andra skäl, men det jobbigaste har varit att inse hur många det är i ens närhet som har behövt ta så mycket skit från män i deras omgivning. I och med att jag har varit ganska öppen med mina erfarenheter i ämnet så har det ju under tiden kommit fram från olika personer i min närhet att de har upplevt liknande saker, och det är även främlingar som har kontaktat mig för att dela med sig. Denna veckan har det totalt eskalerat. Näst intill alla i min feed har delat hashtag:en och jag blir så otroligt ledsen över hur många det är som i tystnad gått och burit på sina trauman.

Så, lite stärkt av vad som skett under veckan, så bestämde jag mig för att ta tag i en sak som jag beslutade mig i början av sommaren för att jag skulle göra - Jag gick till polisstationen och anmälde min våldtäktsman för våldtäkt och misshandel.

Nu är det gjort. Jag har gjort vad jag kan, för min egen skull och för andra kvinnor där ute. Nu får det vara nog.

Likes

Comments

Det är rätt skönt att känna att skolan flyter på rätt bra just nu. Tycker att jag lärt mig massor hittills och imorgon har vi sista skoldagen denna veckan (skönt, det har varit så intensivt) och jag hoppas att få mycket gjort då så att jag slipper tänka på det under helgen, för då kommer jag åka till Berlin! Ska dit för Berlins inlines maraton på lördag, dock bestämde jag mig för att själv inte delta i maraton detta året då jag knappt fått tid till att träna ordentligt, men andra jag känner ska åka så jag följer med ändå :) Tänker att Berlin ändå är en trevlig stad och att det finns massa annat jag kan göra.


bild från pinterest

Likes

Comments

Yes, det är måndag idag och jag har påbörjat min andra vecka i skolan!

Än så länge tycker jag det är kul, och jag måste säga att även om jag är helt slut i huvudet efter en dag (normalt har vi lektion 9-16 med en timmes lunch, och nu i början är det så mycket information att ta in) så känns det väldigt stimulerande att använda hjärnan på ett nytt sätt. Nu när jag har jobbat i butik ett tag så har jag känt att, även om jobbet i sig kan vara väldigt kul, det blir att man mest går på rutin och behöver egentligen inte tänka så mycket. Så det är skönt med lite variation.

När jag kom hem från skolan idag så åt jag lite innan jag drog till gymmet och nu har jag pluggat en stund. Dock är jag helt slut så det är nog dags att lägga skoluppgifterna åt sidan och vila hjärnan lite.

Likes

Comments

God kväll!

Idag har varit en bra dag. Jag skulle egentligen haft skola idag, men det flyttades till på fredag istället, vilket innebär att jag haft en ledig dag och den spenderades med att först köra ett långt träningspass på gymmet och senare åka till Malmö och fika med en vän. Känns som att en sån här dag behövdes efter två intensiva dagar i skolan! (inte för att jag ska klaga efter bara två dagar...)

Än så länge känns det väldigt kul att ha börjat skolan. Igår började vi lite lugnt med uppbyggnaden av program och sen började vi koda så smått och det känns riktigt spännande! Det är sjukt mycket att ta in nu i början bara så var helt slut efteråt. Ska bli spännande att fortsätta imorgon!

Likes

Comments

(bild från pinterest)

Idag hade jag min introduktion för utbildningen jag ska gå och det kändes faktiskt riktigt bra. Vi var 31 pers som började nu, och under introduktionen gick vi igenom vad som kommer hända under utbildningen och vad vi kan förvänta oss. Började också så smått med att lära känna varandra och alla verkar trevliga so far. Det är en väldig blandning av människor, åldrarna är allt mellan 19 och 40, alla med olika bakgrund. Tror vi var åtta tjejer i klassen.

Imorgon börjar första kursen och jag ser fram emot att komma igång!

Likes

Comments

Skolstarten börjar närma sig nu och jag ska erkänna att jag börjar bli rätt nervös! Jag trodde ju som sagt aldrig att jag skulle börja plugga igen, men nu är man här och ska strax få klasskamrater igen! Ska bli spännande att se vad det är för några.

Jag är ju såklart orolig för hur det kommer gå, har jag tagit mig vatten över huvudet? Kommer jag hänga med i kurserna eller kommer det vara för svårt? Sen har skolan även vissa krav på vad man använder sig av för utrustning, vilket innebär att jag kommer behöva köpa en ny dator. Det är inte billigt direkt, vilket tar emot, plus att jag håller på att jämföra olika märken och operativsystem. Förhoppningsvis kommer jag hinna fixa det imorgon så att jag kan börja installera rätt program och sånt innan kursen börjar nästa vecka.

Det är så himla mycket att tänka på rent tekniskt, och sen vill man ju även passa in i gruppen som man kommer läsa med. Man hoppas ju att man även kan ha lite vänner under skolans gång.

---------------------------------------------------------------------

Idag var jag ledig och träffade en vän som jag umgicks med en ganska stor del av dagen. Vi lagade lunch tillsammans gick i parken och pratade och sånt. Hur mysigt som helst. Nu ska jag spendera resten av kvällen med en serie eller film och en kopp te. Ha det fint!

Likes

Comments

Godkväll!

Nu är det slut på en ganska lång vecka med mycket jobb, och från och med nästa vecka kommer jag gå ner i timmar vilket faktiskt känns väldigt skönt. Då jag inte börjar plugga förrän nästa måndag har jag lite tid på mig att dels förbereda lite inför studierna och dels ladda batterierna lite.

Helgen har varit fullspäckad. Förutom att jobba så har jag varit på Friday Night Skate i Köpenhamn. Det är verkligen sjukt kul, det är som en fest på Köpenhamns gator där alla tar sig fram på inlines/rullskridskor. Och sen igår var jag på fest hemma hos en av mina kollegor efter jobbet. Det blev ganska sent och kanske en aning för mycket dricka, vilket jag bittert fick ångra när jag skulle upp och jobba i morse. Men det gick bra, var bara lite segare än vanligt, och sen när jag kom hem köpte jag pizza och har spenderat kvällen med att titta på serier.

Hur har eran helg varit?

Likes

Comments