Hej på er!

Vaknade ännu en dag med halsont och var helt snurrig. Kände mig helt febrig igår, så det blev inget jobb idag. Känner mig fortfarande snurrig och lite frusen, så jag hoppas att jag kommer må bättre efter lite mer vila.

Jag vet inte om det har att göra med att jag kände mig så nedstämd hela förra veckan som jag kanske varit extra mottaglig för sjukdom? Typ att om ens psyke inte mår bra så gör inte resten av kroppen det heller?

I alla fall. Mitt hår är gult nu. Har känt för att göra en förändring ett tag och i söndags fick jag ett ryck och bestämde mig för att göra en avfärgning på håret för att ta bort det röda. Ska förhoppningsvis bleka håret mer ikväll. Köpte en annan blekning som motverkar de gula tonerna, så förhoppningsvis ska jag inte se ut som att jag har peruk på mig på jobbet imorgon. Min sambo skrattade varje gång han såg mig igår för att mitt hår är så gult. Ska uppdatera mer om resultatet senare!

Likes

Comments

Godmorgon!

Vaknade upp igen med lite halsont och vad som känns som en förkylning som är på väg att bryta ut. Som tur är så har jag ledigt idag, så att förhoppningsvis kommer lite vila och mycket te vara tillräckligt så att jag är frisk imorgon. Åt även lite rå ingefära direkt när jag gick upp i morse, bleh.

Idag har jag möte med min terapeut, så förhoppningsvis mår jag lite bättre tills dess, och ikväll hade jag bokat in ett yoga-pass, men det ställde jag in för säkerhets skull.

Likes

Comments

Jag tror att många kan känna igen sig i det att man sätter mycket press på sig själv i mycket här i livet. Man känner sig aldrig riktigt nöjd med sig själv och det man gör.

Jag vill så gärna göra bra ifrån mig i allt jag gör. Både karriärs-mässigt och rent personligt. Jag vill jobba mig uppåt, utvecklas och känna att jag kommer någon vart, och det absolut sista jag vill är att stå och trampa på en och samma plats. Men det är så svårt att veta hur man ska bära sig åt för att komma dit man vill. Och hur ska man veta exakt vart det är man vill?

De äldre generationerna kallar oss "Millenials" för otåliga och otacksamma och de säger att vi aldrig är nöjda. Vi säger upp oss när det inte går som vi vill, och hoppar mellan flera olika jobb på kort tid. Men det kanske inte är så konstigt? Det finns så mycket möjligheter idag, och det är så himla mycket fokus på att lyckas. Man ska göra karriär, och helst snabbt.

Samtidigt matas vi konstant med fina bilder och texter med folk som har lyckats. Unga människor som tagit stora karriärs-steg. Entreprenörsskap och driv är termer som man gärna slänger med idag och om man lyckas så ska det även visas på sociala medier.

Är det då konstigt att man aldrig känner sig riktigt nöjd? Allt vi ser runtomkring oss är perfection och framgång, eller i alla fall bilden av det. Hela systemet är gjort för att majoriteten ska känna sig misslyckad, för bilden av perfektion är så svår att uppnå. Och vad är egentligen perfektion? Vem avgör det?

Nej jag vet inte.... bara lite tankar jag har såhär en söndagskväll.Likes

Comments

​Hej på er!

För min del blir det en relativt lugn söndag idag. Jag vaknade med lite halsont, så jag hoppas verkligen inte det bryter ut till något värre, därför ska dagen mest bestå av vila. Jag vill verkligen inte bli sjuk nu. Senare har vi även tvättid bokad. Mindre kul, men det är sånt man måste ta tag i ibland...

Hoppas ni får en fin söndag!

Likes

Comments

Jag och min sambo började dagen med en riktig brakfrukost idag. Äggröra, bacon och mackor. Bra lördagsfrukost!

Är ledig hela helgen, vilket är så himla skönt! Idag ska jag ta en tur på stan medan sambon är på möte, jag ska bl.a. fixa en present till min systers man som vi ska fira ikväll (jag vet, jag är liiite sent på det). Ska bli så trevligt att komma hem till dem, träffa familjen och deras lilla son Liam!

Vad har ni för planer denna lördag?

Likes

Comments

Igår bestämde jag mig för att införskaffa mig lite mer kläder ifrån butiken. Kläder som jag kan ha när jag jobbar. Det blev den gula toppen ni ser ovan och en till vit skjorta. Vi fick in den gula toppen för några dagar sedan och jag har inte kunnat sluta tänka på den! Visst är färgen helt fantastisk? Har faktiskt på mig den just nu, och den passar fint till mitt röda hår.

Och en vit skjorta är alltid bra, denna kändes dessutom som att den skulle vara väldigt bekväm att jobba i. Jag är nöjd! :)

Likes

Comments

Hej på er!

Har haft en lugn morgon idag, åt frukost i lugn och ro, klippte även lite sista minuten i min podcast (för er som missat den) då Malin kom på en sak hon inte ville ha med, sen ringde jag min syster som fyller år för att gratta henne och lite sånt.

Idag kommer jag att jobba ett kvällspass, vilket ändå ska bli rätt skönt, och efteråt ska jag möta upp lite kollegor för att fira en av dem som fyllt år. Det ser jag fram emot, jag tror det kommer bli en trevlig kväll!

Vad har ni för planer denna fredag?

Nu ska jag alldeles strax hoppa in i duschen och göra mig iordning. Tänkte även hinna med att förbereda något inlägg till här i bloggen innan jag behöver bege mig, har bl.a. lite nya COS-kläder att visa! Ha det fint!

Likes

Comments

Godkväll!

Jag håller på med den sista redigeringen av det andra avsnittet av podden just nu och borde kunna lägga ut det alldeles strax! Det blev lite försenat på grund av bristen på ork de senaste dagarna.

Det andra avsnittet är lite mer lättsamt än det första (puh...), och jag och min vän Malin sitter och pratar lite mer generellt om sex. Vi pratar om vår syn på sex och de maktspel och förväntningar man kanske har i sex, vad samtycke innebär och.även vad vi tycker kan vara positivt med sex.

Det kan ta ett litet tag innan avsnittet dyker upp i podcaster-appen, men när det är publicerat kommer ni i alla fall kunna hitta det HÄR

Likes

Comments

Godkväll!

Det har ekat lite tomt från mig idag. Kom nyss hem från ett sent pass på jobbet och har värmt upp lite pumpasoppa till middag, så inget så jättecharmigt direkt, men gott är det. Denna dagen har varit seg. Hade grejer jag behövde fixa innan jobb, men fick inte gjort något. Låg bara i soffan med tung ångest och kunde inte göra någonting alls. Bleh.

Nu ska jag ta och äta innan maten blir kall, och sen får jag försöka få gjort något vettigt.

Likes

Comments