Selvom det nu er mere end én måned siden jeg kom hjem fra Irland, vil jeg gerne fortælle lidt om det. Jeg var på sprogrejse i tre uger med EF i Dublin, hvilket egentlig var relativ spontant. Jeg ville jo gerne havde været et år i USA, men det passede ikke rigtig ind, altså blev dette alternativet.

Jeg tog afsted den 1. August med en masse unge mennesker, som jeg overhovedet ikke kendte. Efter at være fløjet over Europa og landet i den irske hovedstad, Dublin, blev vi hentede af vores værtfamilier. Jeg boede hos Hazel, en kvinde på noget omkring de 43 år med hendes søn på 13. De var begge meget venlige. Der boede jeg sammen med Giorgia fra Italien og Cristina fra Spanien. De var også begge super søde. Jeg delte mit værelse med Giorgia, hvilket gav mig mulighed til at øve mit italiensk lidt J

Vores irske hverdag begyndte. Vi gik tre timer i skole mandag til fredag, enten om eftermiddagen eller formiddagen og havde så modsat undervisningen, aktiviteter om eftermiddagen eller formiddagen. Derudover var der også altid aktiviteter om aftenen fra klokken 19.
En typisk dag ville altså starte klokken 7, hvor jeg vågner derefter gør jeg mig klar, spiser morgenmad og tager så afsted klokken 8, for at være i skolen klokken 9. Tre timers undervisning, spisepause klokken 12. Så ville vi skulle være i byen klokken 13. Altså tage afsted fra skolen ca. 12.30. I byen skal vi så fx på museum, shoppe eller noget. Ved 16-tiden ville jeg tage toget hjem til værtfamilien igen. Slappe af og spise aftensmad. Typisk skal vi så mødes i byen igen klokken 19, hvor vi så også har en aktivitet af en art. To gange om ugen er der fx fest om aftenen. Vi skal altid senest være hjemme klokken 23, det bliver dog oftest tidligere.

Weekenderne forgik anderledes. Hver lørdag var der en udflugt, vi var fx i Galway, Kilkenny, eller ved The Cliffs Of Moher. Søndag var den såkaldte choice day, hvor vi slev kunne vælge imellem forskellige aktiviteter.

Det var bare lidt om hvad vi lavede, hvilket ikke engang var det bedste. Det var nemlig alle de nye venskaber og kontakter man knytter, når man er sammen med ukendte personer 24/7 i tre uger. Jeg har fået tre fantastiske veninder her fra Østrig, men også masser fra hele Europa. Fx min værtssøster Giorgia, som er en af de personer jeg savner allermest. Hun var bare som en storesøster for mig, vækkede mig om morgenen. Hver aften trænede vi først og gik derefter ned i køkkenet og spiste chokolade.

Det var nogle af de bedste uger jeg nogensinde har haft! Jeg har lært så meget, ved at være på egne ben i et nyt land, med nye og internationale mennesker. Derudover har jeg selvfølgeligt også forbedret mit engelsk rigtig meget. En sprogrejse med EF er virkeligt noget jeg kan anbefale så meget!

Blog på mobilen - Blog via mobilen - Nouw har en af markedets bedste blogging apps - Klik her

Likes

Comments

Mit outfit i dag er noget anderledes. Jeg var i sidste weekend på jagt efter lidt vildere pieces. Jeg fandt denne skrig pinke sweater ved H&M til kun 10 EUR (75 kr) og tog chancen. I dag blev dagen, hvor den gjorde debut og jeg må sige, jeg fik mange kommentarer på den, positive som negative. De fleste kiggede på mig og sagde "Wow.... du er pink", der var dog også mange der syntes det så fedt ud :) Jeg har med vilje ikke mixed den med et par kedelige sorte jeans, men med endnu et anderledes item, mine business-bukser og dertil en læderjakke, der lige giver det sidste touch.

Hope you like it!


XOXO

Likes

Comments

Efteråret er kommet til Wien og det er endelig blevet tid til at finde sweatrene ud igen. Jeg har nu fået afsluttet den tredje uge i skolen og man kan rigtig mærke, at hverdagen er begyndt igen. Heldigvis fik jeg allerede fri klokken 12.45, så min weekend begyndte tidligt :) I dag tog jeg med en veninde ud og spise og kigge lidt på butikker efter skole.

Neden under kan i så mit Outfit, det er dermed første gang jeg deler min stil med jer.... Hope you like it!


XOXO

Sweateren er fra C&A, bukserne er fra Stradivarius (købt i Trieste), støvler fra Penny (købt i Dublin), ringe fra SIX og halskæde fra Sanne Nordahn

Likes

Comments

Efter et par dage i Jesolo ved Venedig kørte vi videre langs kysten til Trieste. En fin havneby med lidt mere end 200.000 indbyggere. Highlightet af de dage var helt klart der hvor vi boede. Det var en Airbnb, altså en lejlighed vi lejede af en privatperson. Den var så fin. Stor, højt til loftet, marmorgulve, moderne, silke lagner og det bedste var malerierne på væggene, som indehavern selv havde malet. Wow! Det var utroligt. De lignede sådan nogle, der er 500 år gamle. Hun sagde også, at hun havde brugt et år på et af dem.

Byen var også fin. Der var mange hyggelige små stræder i rigtig italiensk stil. Byen var bare ikke lige så overfyldt med turister, som Venedig. De fleste var lokale, hvilket også giver en helt anden og meget mere familiær stemning. Dog var byen meget spredt. Alle turistattraktioner var rundt omkring, Shopping mulighederne var heller ikke samlet, men alt i alt en fin, måske lidt kedelig havneby af forbringe et par dage i.

Likes

Comments

Som sidste stop på vores rundtur tog vi et par overnatninger i den slovenske hovedstad Ljubljana. Mine forventninger til byen var ikke noget specielt, men jeg blev ekstremt positivt overrasket. Atmosfæren i staden var så mega hyggelig og dejlig. Der var så mange kreative musikalske gademusikanter. Når man gik langs floden, der går igennem byen, var der masser af små caféer, isbuttiker, restauranter eller andre små butikker. Det var bare lige prikken over i'et på vores dejlige sommerferie. Vi brugte bare dagen på at slendre rundt og en eftermiddag tog vi turen op på et lille bjerg med en borg, hvorfra udsigten over byen var fantastisk.
En super hyggelig by, som klart kan anbefales!

Likes

Comments

Bloggen har været meget stille på det sidste.... Jeg synes det er tid til at starte på en frisk. Nu kommer det ikke til at handle helt så meget om mit "nye" liv her i Wien, men mere bare mit liv. Jeg har delt bloggen ind i tre forskellige kategorier, "mit liv", hvor jeg sjovt nok kommer til at skrive om mit liv og min hverdag. "Fashion", hvor jeg vil begynde at dele ud af min passion for fashion. "Travelling", som kommer til at bestå af en masse rejseminder og gode og spændende oplevelser.

Jeg håber selvfølgelig, at i stadig har lyst til at læse med.

XOXO

Likes

Comments

Efter to ugers sommerferie gik turen igen til Alperne, denne gang til den lille by/dal Zauchensee. Vi boede på at super fint hotel med wellness område, fantastisk mad og alt man skal bruge. Dog var der næsten ingen tid til at nyde det. I Zauchensee er der om sommeren noget, det bliver kaldt "magic mountains". Det bestod af et dagsprogram til alle børn og unge op til 17, delt ind i fire aldersgrupper. For de voksne og unge fra 16 år var der også en masse aktiviteter, som fx mountainbike- og vandreture, selvforsvarskursus, dansekursus og et move program, der bød på ting som aquagym, zumba, aerobic og meget mere. Jeg var en flittig bruger af både youth programmet, som min aldersgruppe med unge fra 14-17 hed, og move programmet. Udover aktiviteterne om dagen var der også aftenprogram, fx med diskotek eller natteløb. Det bedste ved det hele var næsten at man lærte så mange nye mennesker at kende. Jeg har fx fået en super god veninde, som jeg lavede alt med. En typisk dag for os var fx zumba fra 10 til 11 og så på mountainbike tur med youth, selvforsvar klokken 17.30, efter aftensmaden klassisk dans kl. 20.30 og så diskotek klokken 22.
Alt i alt var det en helt fantastisk uge, som jeg håber kan gentage sig næste år.

Likes

Comments

Efter at havde tilbragt den første del af familieferien i Østrig drog vi syd på med første stop i Venedig, eller egentlig i Jesolo. En by fuld af turister og gadesælgere ud til havet en halv time fra Venedig. Der havde vi kun 2 overnatninger før vi skulle videre.

Den første dag tilbragte vi ved havet og dag nummer to gik turen ind til selve Venedig. Først ventede vi på en bus der var prop fyldt og derefter tog vi færgen ind til byen. Der var selvfølgelig tusinde turister, hvilket resulterede i at vi bare så st. Markus kirken og derefter gik vi uden kort bare rundt i de mange små gade der ligger op og ned af alle kanalerne, hvor både de fine gondoler og havnebusserne sejler rundt. Jeg må sige det er meget forståeligt, hvad turisterne laver i Venedig, for det er godt nok en smuk by.


Likes

Comments

Turen gik lige pludseligt spontant til Ungarn. Vi fandt ud af, at nogle gode venner fra Danmark var på ferie i Budapest og tænkte lad os besøge dem, altså købte vi togbiletter og tog næste morgen hen til hovedbanegården, kørte 3 timer i tog og ankom til hovedstaden af Ungarn. Der mødtes vi med vores venner og tilbragte en laannggg dag i den smukke by. Vi gik egentligt bare rundt omkring Donauen, altså grænsen imellem Buda og Pest. Der så vi nogle Borge og andre storslåede bygninger. Derudover oplevede vi en, af udseende at dømme, helt normal bus, der sejlede på vandet?! Noget af det underligste jeg havde set længe.

Billede fra Google https://www.google.at/search?q=budapest+wasserbus&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwiiv5vir-vVAhWQEVAKHftPA4oQ_AUICygC&biw=1366&bih=613#imgrc=-QVOtGeQ_WMsQM:

Udover det var der også en ø i Donauen, hvor vi gik lidt på og så et fantastisk springvand. Det specielle var at der var noget i stil med et show, hvor Vandet var programmeret til at springe i takt med musikken. Det var meget imponerende.

Ved 18-tiden kørte vores tog igen til Wien, hvor vi sad ved siden af to meget snakkesalig damer med mange spænende historier, så de tre timer var hurtig forbi.

Likes

Comments

Efter at hvade haft sommerferie en lille uge tog vi en weekendtur til Spielberg, ca 2 timers kørsel fra Wien, for at opleve det østrigske Formel 1 Grandprix. Fredag eftermiddag ankom vi og mødtes med min faster og hendes familie. Lørdag snuppede vi en tøsetur til Klagenfurt bestående af shopping og sightseeing.

Søndag tog jeg med drengene på racerbanen for også at se formel 1. For at kunne få nogle nogenlunde pladser var vi er allerede ved 10-tiden selvom løbet først startede kl 14. I ventetiden var der msser af underholdning, fx et show med gammle flyvemaskiner.

Klokken 14 blev lyset grønt og bilerne begyndte at race rundt på banen. Jeg må nok ærligt indrømme, at jeg mest kom med for at opleve stemningen, men da løbet begyndte, kunne jeg knap sætte mig ned da det var så spænende.

Som nogle af de eneste i den lille by hvor vi boede, blev vi også hele mandag. Der tog vi en tur op i bjergene til en "sommerrodelbahn", altså noget i stil med en rutsjebane i tivoli eller noget, bare ned af et bjerg. Vi startede med at vandre op på toppen, kørte en tur ned, så tog vi skiliften op på toppen igen og tog endnu en tur ned. Derefter kørte vi videre for at finde finde et spisested. Som slut på en hyggelig forlænget weekend fandt vi en super fin lille sø at bade i. Til aften holdte vi rugbrødsparty, efter vi havde været rundt ved alle restauranter og fundet ud af at alle var lukket.

Det var første del af min lange og propfuldte sommerferie. Håber at i også har en dejlig sommer ❤️

  • 56 Læsere

Likes

Comments