Efter at hvade haft sommerferie en lille uge tog vi en weekendtur til Spielberg, ca 2 timers kørsel fra Wien, for at opleve det østrigske Formel 1 Grandprix. Fredag eftermiddag ankom vi og mødtes med min faster og hendes familie. Lørdag snuppede vi en tøsetur til Klagenfurt bestående af shopping og sightseeing.

Søndag tog jeg med drengene på racerbanen for også at se formel 1. For at kunne få nogle nogenlunde pladser var vi er allerede ved 10-tiden selvom løbet først startede kl 14. I ventetiden var der msser af underholdning, fx et show med gammle flyvemaskiner.

Klokken 14 blev lyset grønt og bilerne begyndte at race rundt på banen. Jeg må nok ærligt indrømme, at jeg mest kom med for at opleve stemningen, men da løbet begyndte, kunne jeg knap sætte mig ned da det var så spænende.

Som nogle af de eneste i den lille by hvor vi boede, blev vi også hele mandag. Der tog vi en tur op i bjergene til en "sommerrodelbahn", altså noget i stil med en rutsjebane i tivoli eller noget, bare ned af et bjerg. Vi startede med at vandre op på toppen, kørte en tur ned, så tog vi skiliften op på toppen igen og tog endnu en tur ned. Derefter kørte vi videre for at finde finde et spisested. Som slut på en hyggelig forlænget weekend fandt vi en super fin lille sø at bade i. Til aften holdte vi rugbrødsparty, efter vi havde været rundt ved alle restauranter og fundet ud af at alle var lukket.

Det var første del af min lange og propfuldte sommerferie. Håber at i også har en dejlig sommer ❤️

Blog på mobilen - Blog via mobilen - Nouw har en af markedets bedste blogging apps - klik hér!

Likes

Comments

I påskeferien for 3 år siden sad jeg og spiste morgenmad på et hotel i en fremmede by, kun med viden om at jeg skulle tilbringe 3 store år af mit liv der. Allerede den gang hvor vi om aftenen gik ture langs Donaukanalen var jeg klar over at det er en dejlig by. Hvis nogen den dag i dag skulle spørge mig hvorfor jeg ikke vil tilbage til Danmark eller hvorfor jeg vil blive i Wien er en af mine argumenter helt klart: Byen. Jeg elsker Wien!

Måske er det bare fordi jeg kommer fra en lille landsby, meget hyggeligt hvor alle kender alle, men nok også lidt kedeligt. Her i storbyen kan man i hverfald kun sige "Jeg ved ikke hvad jeg skal lave" fordi der er så mange muligheder, at man ikke kan vælge. Dette gælder både kedelige søndage, men også hvis man gerne vil dyrke en ny sport, som ikke lige er fodbold, håndbold eller badminton. No problemos! Så foretager man sig bare en lille google søgning og så skulle det være ordnet.

Men jeg synes Wien byder på noget særligt.

For eksempel Donauinsel. En kunstlig ø i midten af floden Donau, som er omkring lidt over 20 km lang, på det bredeste sted 250 m bred og bilfri. Det er bare et fritidsparadise. Man kan cykle, man kan løbe, man kan køre på rulleskøjter man kan sidde i græsset, side med fødderne i vandet eller leje en båd og sejle en tur. Og fx er der denne weekned "Donauinsel Fest", Europas største gratis open-air festival der strækker sig over hele weekenden. Altså konklusionen er at Donauinsel er mega dejlig.

Ellers har Wien en hyggelig "Innenstadt" (midtby) med en masse små gader, gamle bogforretninger, lækre is butikker og hyggelige restauranter og caféer, hvor man også nemt kan forbringe en dag. En ting der lige giver stemningen et prik over i'et når man er på en hyggelig bytur, er Donaukanalen, som er en kanal der flyder ind igennem midtbyen. Det er også et sted, hvor alt er muligt. På begge sider er der gå- og cykelstier, så der er plads til en masse cyklister, løbere osv. Derudover er det der lovligt at lave graffiti, hvilket giver en mega fed stemning.

Men der holder det ikke op. I denne fantastiske by er der også en kæmpe fritidspark, Prater. I den ene ende er der en kæmpe forlystelsespark i midten en lang lang vej, hvor man både kan løbe, cykle osv. på den ene side er der et af Wien's største stadioner. På hele den anden side er der bare parkarealer med plads til alt lige fra frisbee til fodbold til jeg ved ikke hvad. Et fantastisk sted!

Som man måske kan høre er jeg ret så glad for byen og nu ikke engang nævnt en brøkdel af alle mulighederne. Lad os bare sige det sådan jeg har ikke lyst til at flytte fra denne by...

Likes

Comments

Hey folkens!

Så utroligt det nu engang er, venter sommerferien lige rundt om hjørnet. Jeg har det stadig som om andet semester lige er begyndt... Men jeg får ferie den 30. Juni, altså en uge senere end de fleste i Danmark så vidt jeg ved. Samtidigt har jeg sidste fredag skrevet min sidste test og hold nu op hvor er det dejligt at have det overstået. I går var den sidste dag vi kunne få karakterer og nu kan disse ikke ændre sig mere. Så nu er der to uger heeeelllttt stille og roligt skole, hvor man har tid til at lave noget om eftermiddagene og ikke bare skal sidde og læse op til et eller andet- jeg glæder mig!!!

De sidste to uger skal nydes og så står den på sommerferie med en masse planer. Jeg har ni ugers ferie, men sådan som det ser ud nu kommer jeg ca. til at være i Wien samlet 10 dage. Den første weekend skal vi til noget Formel 1 her i Østrig. Så har jeg fødselsdag den 14. Juli og de sidste to uger i Juli skal vi i bjergene og så en uge til havet i Kroatien, so planen ser ud nu. Oggg i August skal jeg til Duubblliinn ej hvor jeg glæder mig. Jeg har allerede kontakt med mange af de andre der skal med og der er nogle fra Frankrig, Spanien, Italien og ej det bliver så fedt. Når jeg kommer tilbage fra mit eventyr i Irland skal vi højst sandsynligt lige en uge eller noget til Danmark. Og så skulle de ni uger gerne være forbi og det sidte år af tiden her i Wien går i gang... Men jeg kan jo godt lide at lave noget hele tiden så det skal nok gå.

Likes

Comments

Jeg har ikke kun udviklet mine sprog, men er også blevet ekstrem klog på mig selv og på livet i helhed. Jeg har lært at det er muligt at overleve, selvom man føler sig som Palle alene i verden, ikke har nogen venner og ikke forstår noget som helst.

I Danmark levede vi et meget trygt liv, isoleret fra alt hvad der hedder fattig, indvandre, internationalitet og ting som dem. Her i Wien er der så mange mennesker, der ikke er som os, folk der kommer fra andre verdner eller folk der er flygtet fra krig og fattigdom. Man lærer så meget om verden, mennesker og livet når man får lov til at opleve noget som dette. Jeg har fx jeg en veninde fra klassen, der kommer fra Rumænien og bor på ét lille værelse med hendes 6 søskende. En anden god ven er alene flygtet fra Afghanistan i håbet om et bedre liv og har i en alder af 18 allerede oplevet så så så mange grimme ting, som jeg absolut ikke ønsker for nogen. Nu bor han alene uden familie i et land, hvor han knapt kan sproget- men stadig er han en glad og åben person, hvilket jeg virkelig beundre. Samtidigt minder disse ting mig hele tiden om hvor heldig og priviligeret jeg er at have sådan et dejligt liv.


Likes

Comments

Hey igen!

Den dag i dag taler jeg tysk uden af tænke over hvad der kommer ud af min mund, for det meste er det næsten også altid korrekt, men sådan har det på ingen måde altid været. De første par måneder forstod jeg ikke særlig meget af det lærene sagde. Det var ekstremt hårdt, ikke kunne følge med i undervisningen, men også på grund af det sociale. Der var så mange nætter, hvor jeg bare græd mig i søvn og følte mig som Palle alene i verden. Jeg var totalt opslugt af at finde danske piger på min alder i Wien og skrev rundt til alle mulige jeg ikke kendte, for at min drøm gik i opfyldelse. Jeg havde bare følelsen af, ikke at kunne fortælle mine tyske veninder alt det jeg gerne ville. På min jagt fandt jeg også tre danske piger, deraf 2 af dem søstre, det er også nogen jeg har mødtes med, men meget mere er det desværre ikke blevet til. Med tiden aftog mit behov også og jeg følte mig mindre og mindre fanget af sprogets "rammer".

Rejsen igennem dette sprog har været- og er stadig- en rutsjebane tur med op-og nedture. Jeg er blevet grinet af når jeg sagde noget forkert og derefter blevet "mobbet" med det. Nogle synes også bare det er mega sødt når jeg taler med min accent og mine små søde fejl. Jeg ville selvfølgelig bare ønske, jeg talte perfekt tysk, som så mange andre. Men jeg er også mega taknemlig overfor mine forældre over at de har givet mig denne chance for at lære et sprog der er så vigtigt og så svært- men også vigtigt for mig, da min mor jo er tysker og jeg nu endelig kan kommunikere med den tyske halvdel af familien.

Sproget er lige så stille ved at sive ind i mit hovede. For næsten 3 år siden, da vi sad i bilen på vej på vores kæmpe eventyr, kunne jeg lige knap remsen "ich bin, du bist, er/sie/es ist, wir sind, ihr seid, Sie/sie sind" som nok er noget af det mest grundlæggende for det tyske sprog. Jeg gik fra at dumpe alle tysk prøver til en 2'er på en karakterskala fra 1-5, hvor 1 er det bedste og 5 dumpet- det skal også lige siges, at gennemsnittet i klassen ved den prøve var 3,1.

Selvom det har været en hård tur igennem sproget, har jeg klaret det og den dag i dag er jeg så taknemlig overfor mine forældre fordi de valgte, at tage imod eventyret. 

Likes

Comments

Hey folkens!

For 2 år og 9 måneder siden sad en 12-årig pige i en ny og ukendt bil på vej på et kæmpe eventyr! Det var en meget genert og stille Laura der sad der mega spændt, men samtidigt stadig trist over at skulle forlade nærmest hele sit liv i fædreland og drage ud i verden.

I Danmark er jeg vel bare gået lidt med strømen, eller prøvede i hvert fald bare at gå med mine veninder, som man nu engang gør. Det resulterede i, at jeg, forenklet sagt, sprang en klasse over, hvilket jeg også i de fleste fag var klar til. Men kun de fleste. Jeg havde altid været lidt bagud i engelsktimerne, og sproget har derfor altid været noget jeg har frygtet. Det ændrede sig brutalt efter vi kom til Wien. Jeg blev med min lillebror sendt til en sprogskole, hvor vi var de eneste der forstod dansk- og vi var jo i forskellige grupper, da det var opdelt efter alder, altså kunne man der opleve en Laura på glatis. Selvom tanken bag at komme på en tysk sprogskole nok var, at man skulle lære det tyske sprog, talte vi jo bare engelsk, engelsk og engelsk og det er virkeligt noget der bare har været en gamechanger. Da jeg startede i den normale skole her, tænkte jeg, at jeg var uovervindelig i det engelske sprog- hvilket viste sig ikke at være sandt, sjovt nok. Mine første prøver dumpede jeg, men nu her i år ligger mine karakterer imellem det der svarer til 10 og 12.

Dette er selvføgelig ikke det eneste plan jeg har udviklet mig på. Jeg har jo også langsomt lært det tyske sprog, men samtidigt også udviklet mig som person og lært en masse om mig selv. Det er dog ikke noget jeg vil gå ind på lige nu, men noget i snart kommer til at kunne læse her på bloggen.

Laura

Likes

Comments

Bildergebnis für dublinhttp://d5qsyj6vaeh11.cloudfront.net/images/destinations/dublin/dublin-main/ten-attractions/dublin-top-ten-hapenny-bridge-bg.jpg, 1.5.2017, billede af byen Dublin

Så kan vi endelig skrive "1. Maj"- en helt fantastisk dato, som her i Østrig også bliver fejret med en helligdag. Udover det betyder det også at der er lige præcis 2 måneder til at sommerferien starter! I den sammenhæng tænkte jeg, at jeg lige kunne fortælle lidt om hvad mine 9 ugers ferie kommer til at byde på. For Juli er der endnu ingen faste planer, meeennnnn August bliver fantastisk. Jeg skal 3 uger til Dublin med EF på sprogrejse! Jeg glæder mig så enormt meget. Det bliver 3 uger fuld af fantastiske og uforglemmelige oplevelser. Overnatning, morgenmad og aftensmad forgår hos en gæste familie og om dagen er der fuldt program. Om formiddagene skal vi, det vil sige en gruppe fuld af internationale teenagers, have engelsk undervisning og overskriften for eftermiddagene og aftenerne er OPLEVELSER- UIIHHHH jeg glæder mig.

Maj måned byder også på meget. Fra den 14. til den 19. skal jeg syd på til regionen Kärnten på lejrtur, hvilket også ok skal blive rigtig lækkert :)


Likes

Comments

Efter 8 timer undervejs kom vi kl. 23 endeligt frem til mine farmor & farfar i Galten, hvor vi altid bor når vi i Danmark. For Lukas, min lillebror, begyndte fredagen allerede kl 8, da han tog med sine danske venner i skole. Jeg fik dog lov til at sove ud og havde først en aftale kl 15. Formiddagen gik med at lave lektier og løbe en tur. Om eftermiddagen kørte jeg med min mor til Skanderborg, hvor jeg kl 15 skulle hente Frederikke, en rigtig fod veninde, fra skolen. Vi tog toget til Århus og forbragte resten af dagen med at slindrer rundt i gaderne. Til aftensmad fik vi lækkert mad fra den hyggelige café Karma. Derefter tog vi igen til Skanderborg, hjem til Frederikke og overnattede der. Lørdag blev jeg hentede og kørt tilbage til Galten, hvor vi holdte børnefødselsdag for min kusine og min lillebror. Som sædvanligt et rigtig hyggeligt gensyn. Nu, søndag morgen sidder vi i flyveren tilbage til Wien. Næste uge bliver igen presset af tests, i dette fald geografi og tysk. Torsdag formiddag går turen nord på, præciserer til Stralsund, en by i det nordøstlige Tyskland. Der skal vi til min tante's begravelse. Det var lige lidt om vores weekend i dejlige Danmark.
Håber i har syntes om det :)
Smid gerne en kommentar.

Lidt indtryk fra turen til Danmark

Billeder fra den dejlige eftermiddag med Frederikke :)

Og med det bedste til sidst: børnefødselsdagen, som vi sluttede af med fodbold

Likes

Comments

Så er vi kommet hjem fra Italien, som i måske har læst, og har haft 5 dages ferie i Wien før skolen startede igen. Fredag var jeg først til frisøren, hvor jeg lige fik smidt omkring de 15 cm igen... Derefter mødtes jeg med en gammel veninde fra Thailand, som jeg mødte på sprogskolen, som vi gik på i den første sommerferie af vores tid i Wien. Det vil altså sige, at jeg ikke havde set hende i næsten 3 år. Det var super hyggeligt og det er bare noget helt andet end at snakke med en eller anden fra skolen eller noget. Vi har jo begge været på den samme rejse igennem det tyske sprog og den wienerske kultur, med stammer også begge fra vidt forskellige steder, skolesystemer osv. Lørdag havde Lukas og jeg danskundervisning fra morgenstunden af og derefter mødtes vi med vores forældre inde i byen, hvor vi skulle til møde med ef, som er en sprogrejsearrangør. Egentligt ville jeg jo gerne havde været et helt år i USA, men efter at vi nu skal blive et år mere i Wien, synes jeg ikke rigtigt det passer ind, så nu tænker jeg på at tage til Irland eller England i 2 til 3 uger i sommerferien, for at blive lidt sikre i det engelske sporg på den måde. Da vi så kom hjem igen, ventede os en meget dårlig nyhed, da min Tante desværre er gået bort. Det førte til, at jeg ikke var i stand til det store om søndagen. Mandag begav jeg mig til endnu et fotoshoot, igen med min gode veninde Lina. Tirsdag havde jeg egentligt også planlagt lidt, men hvor jeg desværre mødte sige nej. I stedet for det brugte jeg dagen på at forberede mig på skolen igen.

Det var lige lidt til de sidste feriedage. Lige nu sidder vi i lufthavnen på vej til Danmark på en lille weekendtrip til søndag.

Ellers håber jeg i har haft en god påske :)


Likes

Comments

Så er vi lige kommet hjem fra en dejlig dejlig tur til Gardasøen. Vi boede ved den nord vestlige kant i en lille by med max. 300 indbyggere ville jeg mene, ved navn Vesio. Byen lever af turisme, så trods de få indbyggere var der både restauranter, butikker og selvføgelig en is forretning. Dagene gik med at vandre i de mange bjerge, kigge på de omkringliggende byer og spise en masse italiensk mad. Vi tog afsted lørdag morgen og kom hjem igen tordag aften.

Som sagt boede vi i Vesio i dette lille søde hus med en fantastisk udsigt fra terrasen på den anden side af huset.

Første dag var vi oppe på en fin lille top lige bag byen, hvor vi boede.

Næste dag tog vi ind til byen Riva del Garda, hvor vi var så heldige, at min fars barndomsven også var der med hans familie. Sammen med dem tog vi os et kik på den fine by.

Næste dag delte vi familien op i hold efter køn. Imens Lukas og Papa cyklede sig en tur, tog min mor og jeg os endnu en tur i bjergene.

Om eftermiddagen tog vi ned til byen Limone og gik også rundt i de fine gamle gader der.

Likes

Comments