I efterårsferien gik turen for familie Andersen tillllll The United States Of America! Og hold nu op for en oplevelse. Det har altid været lidt en drøm at komme over og bo i New York når jeg bliver ældre og man har altid set film, billeder osv fra alle de store seværdigheder og endelig får man selv lov til at opleve det :)

Grunden til vores rejse, er egentlig at vi har et vennepar som er flyttet til Baltimore, så vi så det som en anledning til at besøge dem.

Vi rejste afsted fra Wien torsdag morgen og ankom om aftenen lokaltid til Washington D. C. hvorfra vi kørte til Towson, som ligger en halv time fra Baltimore. Der boede vi hos vores venner i et kæmpe hus! Det var rigtig amerikaner stil med stor villa, enorm forhave og basketball kurv ved garagen. Hos dem fik vi muligheden for lige at snuse lidt til det american life, hvor der spises vafler til morgenmad og man derefter hentes af den gule skolebus, på en helt anden måde end hvis vi bare havde boet på hotel i byen.

En af dagene tog vi en tur til Washington D.C. Vi gik oppe fra Capitol Hill og ned til Lincoln Memorial, hvor Jenny løber igennem vandet op til Forrest Gump. Vi skulle selvfølgelig også lige over til Det Hvide Hus. Det var lidt sjovt at se alle de der ting man har set i film og på billeder og tænke på hvilke personer, der ellers har været der.


En anden af dagene tog vi allesammen til Baltimore, hvor vi om dagen slumrede lidt rundt i byen. Om aftenen var der et Halloween optog og jeg må ærligt sige, jeg ved ikke virkelig hvad jeg havde forventet, men det var vildt. Den måde jeg kender halloween på, er at børn går rundt fra hus til hus og siger "slik eller ballade" og derefter kommer hjem med lidt ekstra fredagsslik. I USA er det nogle helt andre forhold vi snakker om. Folk havde forberedt sig i jeg ved ikke hvor lang tid til dette optog og det var så sejt! Det var ikke kun de kæmpe store udklædninger, der var mega imponerende. Foran alle de udklædte kom der først nogle trommeslagere med mega trommer og dansere. Udover det var stemningen bare noget for sig!

Efter at have haft nogle gode dage i Towson tog vi videre til New York med toget og da vi kom kørende og man i horisonten kunne se The Skyline of New York- Men det skriver jeg et andet indlæg om :)

​Efter at have haft nogle gode dage i Towson tog vi videre til New York med toget og da vi kom kørende og man i horisonten kunne se The Skyline of New York- Men det skriver jeg et andet indlæg om :)

Blog på mobilen - Blog via mobilen - Nouw har en af markedets bedste blogging apps - Klik her

Likes

Comments

Heeello folkens!

Det er efterhånden noget tid siden jeg har skrevet sidst, men skolen er kommet ordentlig godt igang igen. Så jeg tænkte, jeg lige ville give et update på, hvad der er sket siden sommerferien.

Den 4. September startede skolen igen. Jeg må ærligt sige, at det ikke har været den bedste skolestart. Jeg havde lige fra starten meget svært ved at koncentrere mig og forstå hvad der sker i timerne udover det, har jeg på en eller anden måde ikke den samme glæde ved at gå i skole, som jeg tidligere har haft. Der er mange flere af de dage, hvor jeg bare har lyst til at blive i sengen, selvom jeg egentlig plejer at være den der kommer som en humørbombe om morgenen og lige frisker alle andre op. Det er noget jeg stadig arbejder på med mig selv, og jeg ville også sige at det er blevet bedre.

Fagene har forændret sig en smule og vi er begyndt at koncentrere os meget mere på det naturvidenskabelige. Da vi kom til Østrig for tre år siden, stod valget jo lidt i mellem en "sproglig linie" med fokus på tysk, som var et sprog jeg ikke kunne eller den "matematiske linie", som fokuserer på de naturvidenskabelige fag, som matematik, biologi og fysik. Selve faget matematik var jeg rigtig god til de sidste par år, men på det sidste går det også ned af bakke. Sådan en biologi time er virkelige noget der kan få mit humør helt ned i kuldkælderen, og nu hvor vi både har fysik og biologi tre timer om ugen, kan dagene godt blive lidt lange. Den nemmeste vej at komme igennem det, er bare at prøve at forstå så meget som muligt og virkelige sørge for at man kommer med i undervisningen.

For at komme til den lidt sjovere del, har jeg været endnu en uge på sprogrejse, denne gang til England i starten af Oktober sammen med min klasse. Selve indholdet af turen var meget det samme, som da jeg var i Dublin i sommerferien, derfor valgte jeg ikke at skrive et helt indlæg om det. Det var i hvert fald en god sprogrejse mere til samlingen.

I Oktober begyndte prøverne osv. også lige så stille at komme, så nu er de næste mange uger fyldt med at læse op til alle mulige fag. Min første store prøve havde jeg for et par uger siden. Den var i tysk og nu bliver jeg lige nød til at blærer mig lidt. Jeg fik den anden bedste karakter, som altså svarer til et 10- tal i det danske system. Det vil altså sige, at jeg er bedre end en stor del af mine klassekammeratter, som har tysk som modersmål :)

Noget af det bedste der har været her i efteråret, var vores rejse til USA. Vi tog lige en tur over Atlanten og besøgte nogle venner der bor i Baltimore, i nærheden af Washington D.C., og derefter gik turen videre til New York. Det var en fantastisk ferie, med en masse nye indtryk og oplevelser, som der også snart kommer et indlæg om.

Udover det var jeg til et persisk bryllup sidste weekend ved en af mine bedste venners mor og hold nu op for en oplevelse! Det tror jeg også lige der kommer et ekstra indlæg op om ellers bliver dette for langt ;)

Jeg håber i kunne lide at læse lidt hvordan det går hernede i Wien!

Laura

Likes

Comments

Den østrigske skole er meget anderledes i forhold til den danske. Først og fremmest er undervisningen meget mere præget af læren-taler-hele-timen-fænomenet og der er meget mere disciplin og respekt imellem elev og lærer. Det er ikke det eneste, selve skolesystemet er også et helt andet end det vi kender i Danmark.

Alle børn går først fire år i folkeskolen, derefter deler det sig i to, Gymnasium og Mittelschule, Gymnasiet er det de fleste vælger, men for at komme ind der, skal men have et bestemt karaktergennemsnit i folkeskolen. Mittelschule er for de mindre bogligkloge børn og er også kun fire år. Når man enten er gået fire år i Gymnasium eller Mittelschule, kan man vælge at præcisere sin skolegang. Man kan fx gå på en hotelskole, hvor man så afslutter med en studentereksamen og en uddannelse indenfor hotelbranchen. Man har også muligheden, for bare at gå videre på gymnasiet eller gå fra Mittelschule ind i gymnasiet og så gå der fire år mere og afslutte med den østrigske studentereksamen "Matura" når man er omkring de 18 år gammel. En tredje mulighed er også at droppe ud af skolen efter de første 4 år af Mittelschule eller gymnasie, derfefter skal man gå et år på en bestemmt skole og så må man bare gå ud og arbejde.

Jeg håber dette gav et indblik i det lidt kompliceret system.

Fortsat god søndag!Likes

Comments

Selvom det nu er mere end én måned siden jeg kom hjem fra Irland, vil jeg gerne fortælle lidt om det. Jeg var på sprogrejse i tre uger med EF i Dublin, hvilket egentlig var relativ spontant. Jeg ville jo gerne havde været et år i USA, men det passede ikke rigtig ind, altså blev dette alternativet.

Jeg tog afsted den 1. August med en masse unge mennesker, som jeg overhovedet ikke kendte. Efter at være fløjet over Europa og landet i den irske hovedstad, Dublin, blev vi hentede af vores værtfamilier. Jeg boede hos Hazel, en kvinde på noget omkring de 43 år med hendes søn på 13. De var begge meget venlige. Der boede jeg sammen med Giorgia fra Italien og Cristina fra Spanien. De var også begge super søde. Jeg delte mit værelse med Giorgia, hvilket gav mig mulighed til at øve mit italiensk lidt J

Vores irske hverdag begyndte. Vi gik tre timer i skole mandag til fredag, enten om eftermiddagen eller formiddagen og havde så modsat undervisningen, aktiviteter om eftermiddagen eller formiddagen. Derudover var der også altid aktiviteter om aftenen fra klokken 19.
En typisk dag ville altså starte klokken 7, hvor jeg vågner derefter gør jeg mig klar, spiser morgenmad og tager så afsted klokken 8, for at være i skolen klokken 9. Tre timers undervisning, spisepause klokken 12. Så ville vi skulle være i byen klokken 13. Altså tage afsted fra skolen ca. 12.30. I byen skal vi så fx på museum, shoppe eller noget. Ved 16-tiden ville jeg tage toget hjem til værtfamilien igen. Slappe af og spise aftensmad. Typisk skal vi så mødes i byen igen klokken 19, hvor vi så også har en aktivitet af en art. To gange om ugen er der fx fest om aftenen. Vi skal altid senest være hjemme klokken 23, det bliver dog oftest tidligere.

Weekenderne forgik anderledes. Hver lørdag var der en udflugt, vi var fx i Galway, Kilkenny, eller ved The Cliffs Of Moher. Søndag var den såkaldte choice day, hvor vi slev kunne vælge imellem forskellige aktiviteter.

Det var bare lidt om hvad vi lavede, hvilket ikke engang var det bedste. Det var nemlig alle de nye venskaber og kontakter man knytter, når man er sammen med ukendte personer 24/7 i tre uger. Jeg har fået tre fantastiske veninder her fra Østrig, men også masser fra hele Europa. Fx min værtssøster Giorgia, som er en af de personer jeg savner allermest. Hun var bare som en storesøster for mig, vækkede mig om morgenen. Hver aften trænede vi først og gik derefter ned i køkkenet og spiste chokolade.

Det var nogle af de bedste uger jeg nogensinde har haft! Jeg har lært så meget, ved at være på egne ben i et nyt land, med nye og internationale mennesker. Derudover har jeg selvfølgeligt også forbedret mit engelsk rigtig meget. En sprogrejse med EF er virkeligt noget jeg kan anbefale så meget!

Likes

Comments

Mit outfit i dag er noget anderledes. Jeg var i sidste weekend på jagt efter lidt vildere pieces. Jeg fandt denne skrig pinke sweater ved H&M til kun 10 EUR (75 kr) og tog chancen. I dag blev dagen, hvor den gjorde debut og jeg må sige, jeg fik mange kommentarer på den, positive som negative. De fleste kiggede på mig og sagde "Wow.... du er pink", der var dog også mange der syntes det så fedt ud :) Jeg har med vilje ikke mixed den med et par kedelige sorte jeans, men med endnu et anderledes item, mine business-bukser og dertil en læderjakke, der lige giver det sidste touch.

Hope you like it!


XOXO

Likes

Comments

Efteråret er kommet til Wien og det er endelig blevet tid til at finde sweatrene ud igen. Jeg har nu fået afsluttet den tredje uge i skolen og man kan rigtig mærke, at hverdagen er begyndt igen. Heldigvis fik jeg allerede fri klokken 12.45, så min weekend begyndte tidligt :) I dag tog jeg med en veninde ud og spise og kigge lidt på butikker efter skole.

Neden under kan i så mit Outfit, det er dermed første gang jeg deler min stil med jer.... Hope you like it!


XOXO

Sweateren er fra C&A, bukserne er fra Stradivarius (købt i Trieste), støvler fra Penny (købt i Dublin), ringe fra SIX og halskæde fra Sanne Nordahn

Likes

Comments

Efter et par dage i Jesolo ved Venedig kørte vi videre langs kysten til Trieste. En fin havneby med lidt mere end 200.000 indbyggere. Highlightet af de dage var helt klart der hvor vi boede. Det var en Airbnb, altså en lejlighed vi lejede af en privatperson. Den var så fin. Stor, højt til loftet, marmorgulve, moderne, silke lagner og det bedste var malerierne på væggene, som indehavern selv havde malet. Wow! Det var utroligt. De lignede sådan nogle, der er 500 år gamle. Hun sagde også, at hun havde brugt et år på et af dem.

Byen var også fin. Der var mange hyggelige små stræder i rigtig italiensk stil. Byen var bare ikke lige så overfyldt med turister, som Venedig. De fleste var lokale, hvilket også giver en helt anden og meget mere familiær stemning. Dog var byen meget spredt. Alle turistattraktioner var rundt omkring, Shopping mulighederne var heller ikke samlet, men alt i alt en fin, måske lidt kedelig havneby af forbringe et par dage i.

Likes

Comments

Som sidste stop på vores rundtur tog vi et par overnatninger i den slovenske hovedstad Ljubljana. Mine forventninger til byen var ikke noget specielt, men jeg blev ekstremt positivt overrasket. Atmosfæren i staden var så mega hyggelig og dejlig. Der var så mange kreative musikalske gademusikanter. Når man gik langs floden, der går igennem byen, var der masser af små caféer, isbuttiker, restauranter eller andre små butikker. Det var bare lige prikken over i'et på vores dejlige sommerferie. Vi brugte bare dagen på at slendre rundt og en eftermiddag tog vi turen op på et lille bjerg med en borg, hvorfra udsigten over byen var fantastisk.
En super hyggelig by, som klart kan anbefales!

Likes

Comments

Bloggen har været meget stille på det sidste.... Jeg synes det er tid til at starte på en frisk. Nu kommer det ikke til at handle helt så meget om mit "nye" liv her i Wien, men mere bare mit liv. Jeg har delt bloggen ind i tre forskellige kategorier, "mit liv", hvor jeg sjovt nok kommer til at skrive om mit liv og min hverdag. "Fashion", hvor jeg vil begynde at dele ud af min passion for fashion. "Travelling", som kommer til at bestå af en masse rejseminder og gode og spændende oplevelser.

Jeg håber selvfølgelig, at i stadig har lyst til at læse med.

XOXO

Likes

Comments

Efter to ugers sommerferie gik turen igen til Alperne, denne gang til den lille by/dal Zauchensee. Vi boede på at super fint hotel med wellness område, fantastisk mad og alt man skal bruge. Dog var der næsten ingen tid til at nyde det. I Zauchensee er der om sommeren noget, det bliver kaldt "magic mountains". Det bestod af et dagsprogram til alle børn og unge op til 17, delt ind i fire aldersgrupper. For de voksne og unge fra 16 år var der også en masse aktiviteter, som fx mountainbike- og vandreture, selvforsvarskursus, dansekursus og et move program, der bød på ting som aquagym, zumba, aerobic og meget mere. Jeg var en flittig bruger af både youth programmet, som min aldersgruppe med unge fra 14-17 hed, og move programmet. Udover aktiviteterne om dagen var der også aftenprogram, fx med diskotek eller natteløb. Det bedste ved det hele var næsten at man lærte så mange nye mennesker at kende. Jeg har fx fået en super god veninde, som jeg lavede alt med. En typisk dag for os var fx zumba fra 10 til 11 og så på mountainbike tur med youth, selvforsvar klokken 17.30, efter aftensmaden klassisk dans kl. 20.30 og så diskotek klokken 22.
Alt i alt var det en helt fantastisk uge, som jeg håber kan gentage sig næste år.

Likes

Comments