Januari kom och gick och snart är februari också över, vlket betyder att våren är här! Det har hänt massor och ingenting. Fester, skola, träning och jobbgrejer. Kort sagt så är det typ allt som jag gjort under de senaste veckorna och dagarna.

I slutet av januari klarade jag badvaktsprovet i 5 meters bassäng och lite stolt är jag nog över mej själv. På kvällen blev det sedan Club Lagoon och en galen förfest hos oss. Bra kväll var det med bästaste människorna. Ni är guld värda!!

Sedan har jag hunnit med både Ikea besök, arbetspraktik, skoluppgifter, träning, Ekenäs och hemhemma, snuva och stegring och Veikkauksen lähipäivä vilket jag behöver till jobbet. Hade också alltså stegring veckoslutet jag var hemma. Det är säkert över fem år senast jag haft det så lite chockad blev jag ju.

Men det stoppade ingenting. Förra veckans tisdag var det Laskiaisrieha, vilket var riktigt kul även om vädret var som det var. Efter det yrade jag och Jessica runt i stan i någon timme förän det blev förfest hos oss igen och sedan fest på the Circus. Där orkade vi vara i en timme förrän vi gick till Nylle där kvällen fortsatte. Sjukt kul blev det, även om det inte kanske slutade på bästa sätt.

Förra veckan hann jag också besöka min mormor, fara äntligen till tandläkaren, båtmässan och sedan fick jag jobbet bekräftat. På fredag blev det en sjukt kul spelkväll hos min bror och på lördag blev det Valentinsitz och efterfest. Bra fest som alltid, även om det spårade lite ut för min del. Men sånt händer väl. Har i alla fall lärt känna nya människor och haft sjukt kul. Förra veckan var verkligen grym, på ett eller annat sätt!

Denhär veckan har gått sådär. Skolarbeten och träning igen efter en veckas lång paus då jag varit sjuk. På lördag skall jag på min första arbetstur, får se hur det går. Annors kommer resten av veckan troligtvis bli rätt lugn. Skönt så!


Suunnittele blogisi - valitse Nouwin monista malleista tai tee omasi, "osoita ja napsauta" - Napsauta tästä

Likes

Comments

Länge sen sist! Skolan har börjat igen och jag har hnnit med massor annat också. Jag har fått min träning igång och tränat regelbundet. Jag köpte proteinpulver åt mej och inte är det ju så äckligt, fastän det första gången smakade helt hemskt. Jag har sökt jobb och också typ fått ett jobb. En fredag hade vi spelkväll här hos oss, vilket slutade med att jag och Jessica for till Kaivo på HaagaHelias och Metkas haalaribileet. Lite random var det ju, men sjukt kul. Jag har också hunnit ha filmkväll med min syster och förra veckan var det ju Back to Business party, vilket var kul det också. Annors har det varit skola och allt för lite läsning för min del. Massor uppgifter, men ändå så lite skola i själva skolan. Imorgon har vi badvaktsprov, få de hur det går. Är inte så jätte säker på att jag kommer klara det, men hoppashoppas att det går bra. På kvällen blir det fest igen, och om provet gått bra så har man i alla fall något att festa för. Taggad!

Back to Business

Vårt fina pepparkakshus

Likes

Comments

Efter lite om och men bestämde jag att lämna familjen jag just då jobbade hos. De blev ju inte så glada, men ååh hur skönt det var att fara därifrån. Hade bokat en natt på hostel i centrum av Brisbane förrän jag skulle åka till min nya familj. Det blev en torsdag med hemmafest hos några killar och sedan utgång i the Valley. Det slutade ju som det slutade. Men kul var det i alla fall.

Åkte då nästa dag till den nya familjen som hade en flicka, som var ett och ett halft. Och vilken skillnad det var från förra familjen! Det klickade genast! Trevliga föräldar och en super söt flicka. Jag kunde redan första kvällen diskuterar om vad som helst med dem. Plus att de hade ett fint och fräscht hus och en bil som jag fick använda vid behov. Jag trivdes super bra!1

Under april jobbade jag alltså under veckan. Hade kvällarna och veckosluten lediga. Den nya familjen bodde alltså i södra Brisbane. Det blev några besök till Movie World och Wet´n Wild och Gold Coast och Surfer´s Paradise. Älskar detta ställe!! Det blev också bio med några härliga tjejer. En dag besökte vi Koala sanctuary där vi fick ta bild med en koala, mata kängurun och ta en bild med en orm. Var också och kollade på en australiensisk fotbolls match. Resten av tiden njöt jag, umgicks med familjen eller slöade och kollde på film. De hade typ en liten bio, om man kan kalla det så. Gjorde ju nog annat också, men kommer inte ihåg något så noga mera.

Jag hade alltså en dålig början på månaden, men sedan blev det bara bättre och bättre, vilket jag är sjukt tacksam över!

Surfer´s Paradise!​ 

Likes

Comments

Firade alltså nyår här i Helsingfors. Vi började med förfest här hos oss och sedan for vi in till centrum och Vanha där det var fest. En bra kväll var det, men inget speciellt egentligen. Sedan blev det McDonalds före jag och Jessica traskade hemåt.

Spenderade några slöa dagar hemhemma förrän jag på onsdag åkte tillbaka hit til Helsingfors. Har under årets första dagar fått träningen igång igen och skall försöka hålla det så även om skolan börjar på måndag. Köpte även idag en blender till mig vilket var på tiden. Igår träffade jag Ziia och idag klarade jag hygienpasset. Wohoo. Finland vann också junior hockey vm här i veckan, vilket var super bra! Har också hunnit söka efter jobb och nästa onsdag skall jag på intervju; hoppas det går bra! Annors så är jag ganska taggad för skolan igen, skall bli kul med nya ämnen och studieliv efter en liten paus. 😊


Tog lite bilder då jag var i Ekenäs. Har varit sjukt kallt under de senaste dagarna. Sjukt vackert men fy vad kalllt. 

Likes

Comments

Mars var både en bra och dålig månad. Jag var ju ändå i Australien så så dåligt var det ju inte. Jag fortsatte att jobba som DemiPair hos familjen, vlket var rikitgt okej, det var mera familjen som jag inte klickade med. Ni vet då det inte bara funkar med vissa människor. Det var vissa stunder som jag tänkte att det här blir nog ännu riktigt bra, men nej, det blev det ändå inte riktigt. I slutet av månaden blev det också lite trubbel med den äldre pojken. Plus att de hade en hund som var en innehund. Jag menar, varför ha en hund om man inte orkar sköta om den? Kort sagt, så klickade det helt enkelt inte bara. Jag jobbade också i två veckor på kvällarna hos en annan familj, för att få lite extra pengar.

Jag hade massor med fritid, vilket jag spenderade mest utanför huset. Jag skaffade gymkort til ett billigt och bra gym. Jag gick runt vid området de bodde på och i centrum av Brisbane. Jag var på en sjukt bra festival med människor som jag lärde känna samma dag. Jag var på en ännu bättre roadtrip till Byron Bay och kan enkelt säga att det var en av de bästa dagarna under hela resan. Jag hann också åka e sväng till Noosa över ett veckolsut med två andra tjerer. Sjukt kul var det också. Mars var som sagt inte så dålig ändå. Jag fick massor med nya vänner och lärde känna Brisbane. Jag hade barbeque vid stranden och chillade vid en lagoon. Det var bra men samtidigt ville jag bara bort. Lite hemlängtan gjorde saken inte bättre.


Future Music Festival

Likes

Comments

Julhelgerna är förbi och snart är 2016 här. Vet inte om jag är taggad eller inte. Julen var najs, även om den inte kändes lika speciell som den förut gjort, plus lite annat som försämrade julkänslan. Åker på onsdag tillbaka till Helsingfors för att fira nyår och sedan kommer jag väl tillbaka till Ekenäs för några dagar före skolan igen börjar. Samtidigt som det är skönt att vara hemhemma så känns det inte likadant som då nångång. Så mycket har förändrats och jag trivs ändå så bra i Helsingfors. Menmen. Har inte så mycket annat att säga än att ha det bra!


En gammal bild över havet vid Ekenäs!​

Likes

Comments

I februari fortsatte jag jobbet på resorten. Stället ligger alltså på Mt. Tamborine, väster om Gold Coast, som alltså ligger på Australiens östkust. Det var inte något lyxigt ställe, även om det var en resort. Jobbet bestod av trädgårdsarbete och lite jobb på rummen och restaurangen. Det var frivilligarbete (WWOF) och kan väl säga att jag stannade där bara för att få mitt 2nd year visa fixat och för att typerna som också jobbade där var riktigt skoj. Jobbet var inte så kul men mänskorna där var riktigt najs. Därför var det lite ledsamt att lämna stället efter 4 veckor, även om jag inte trott det i början.
Jag hade under min tid på resorten funderat mycket på vad jag ville göra till näst och bestämde mej för att hitta något AuPair jobb i Brisbane. Till slut fann jag en familj som bodde i norra Brisbane och efter att jag slutat på resorten åkte jag dit. Istället för ett AuPair jobb var detta ett DemiPair jobb, jag fick alltså ingen lön, men jag hade också mycket mindre arbetstimmar. Detta passade mej bra till en början, men efter någon vecka märkte jag att det inte ändå var så bra. Jag stannade hos familjen ända till påsken och de första veckorna där var riktigt bra faktiskt. Men sen var det inte så kul längre. Men det tar jag i nästa inlägg. Kort sagt så var februari helt okej. Det var ju full sommar och så så.

Australia Day firande med gänget som jobbade på resorten!

Likes

Comments

Tänkte skriva om året som gått, då det ju snart är redan 2016. Kan väl kort säga att det gågna året varit ett lyckat år, med sina dåliga stunder. Då jag blickar bakåt, så måste jag nog medge att det sist oh slutligen varit riktigt bra. Tänkte skriva lite om varje månad och börjar idag med januari.

Januari:

Jag började mitt år med nyårsfirande i finfina Sydney med Nathalie. Jag tog alltså ett mellanår förra året och åkte till Australien där jag spenderade allt som allt sju och en halv månad. Vi var i Sydney i ca en vecka med Nathalie före vi flög över till Nya Zeeland. Där reste vi runt och hoppade bungy jump, vandrade 20km över ett vulkaniskt område och annors bara njöt. Kan lätt säga att Nya Zeeland är det finaste stället jag varit till. Efter lite på en vecka i detta land flög jag tillbaka till Australien och gjorde en snabbvisit till Cairns före jag flög till Brisbane. Där fortsatte jag mitt farm jobb på en resort som inte riktigt var det jag trodde. Men en bra början på året var det nog!

Likes

Comments

Jag är en 20-årig, blond finlandssvensk tjej. Studerar första året fysioterapi i huvudstaden Helsingfors, där jag bor i en super najs lägenhet med två andra häftiga typer. Trivs verkligen! Älskar att resa, prova på nya saker och att ha roligt. På min fritid (då det inte är för mycket skola) brukar jag gå till gymmet ellet hitta på något kul att göra. Trivs jätte bra i mitt eget sällskap och har inga som helst problem att göra saker och ting för mej själv. På denna blogg kommer jag att skriva om lite allt möjligt som är på gångs i mitt liv och skall också försöka få så många bilder som möjligt med. Vi får se hur det lyckas. Stay tuned! 😊

Likes

Comments