GRÆSKAR

1 hokaido græskar
2 spsk oliven olie
1 tsk salt
2 tsk rosmarin
2 spsk mel

Tænd ovnen på 200 grader. Flæk hokaido græskaret på midten og grav kerner og det bløde kød ud. Skær det ud i både og vend dem først i olivenolie, salt og rosmarin, og vend dem derefter i melen. Fordel bådene på en bageplade beklædt med bagepapir og bag dem i ovnen i 15 min.

Flyt din blog til Nouw - nu kan du importere din gamle blog - Klik her

Likes

Comments

RABARBER

RABARBERKAGE

180 g mel
1 tsk bagepulver
1 tsk kardemomme
Knivspids salt
100 g blødt smør
200 g sukker
1 stort æg
1 tsk vaniljesukker
1,25 dl mælk
150 g rabarber, vasket og skåret i 5 cm stykker
1/2 spsk sukker

Varm ovnen til 175 °. Smør en tærteform eller springform (22-25 cm). Bland mel, bagepulver, kardemomme og salt i en skål og sæt til side. Pik smør og sukker sammen i en anden skål indtil massen er lys og cremet, ca 4 minutter. Tilsæt æg og vanilje. Tilsæt melblandingen og mælken. Hæld dejen i den forberedte form. Placer stykker af rabarber i et mønster på kagen. Drys sukker på toppen. Bag kagen i 10 minutter, sænk derefter varmen til 150 ° og bag den i yderligere 40-50 minutter, eller indtil kagen er gylden brun. Server med flødeskum.

Likes

Comments

Jordbæris med brændte mandler

300 g friske jordbær
75 g flormelis
6 pasteuriserede æggeblommer
100 g sukker
1 stang vanilje
5 dl piskefløde

Pil det grønne af jordbærerne og blend dem sammen med flormelis. Pisk æggeblommer, sukker og vanilje med en elpisker indtil det bliver hvidt og luftigt. Vend jordbærpureen sammen med æggemassen. Pisk fløden til flødeskum og vend også det i. Frys isen på en is maskine eller put isen i en form og frys det i fryseren i 3-4 timer og rør i det jævnligt.

Brændte mandler
75 g mandler
100 g sukker

Rist mandlerne let gyldne på en tør pande eller i ovnen i 7-8 minutter ved 200 grader. Kom sukkeret på en tør pande og lad det smelte langsomt ved jævn varme. Tilsæt mandlerne og rør rundt indtil det karameliserede sukker sidder fast på mandlerne. Hæld mandlerne ud på et stykke bagepapir og lad dem køle af. Hak dem groft derefter.

Marinerede jordbær
150 g jordbær
1 1/2 spsk flydende honning
1/2 tsk revet citronskal

Nip jordbærene, skær dem i tern og mariner dem med flydende honning og citronskal. Server isen i vafler eller skåle og pynt med brændte mandler og marinerede jordbær.


Likes

Comments

Rabarber muffins med ingefær frosting
12 normal størrelse cupcakes, eller 18-24 medium til mini
Ingredienser:
195 g mel
180 g sukker
1 ½ tsk bagepulver
¼ tsk salt
100 g blødt smør
2 mellemstore æg
125 ml creme fraiche
½ tsk vanilje ekstrakt eller ¼ tsk vanilje pulver
100 g rabarber, renset og fint hakkede

Instruktioner
Forvarm ovnen til 175 ° C. Forbered en muffinsbradepande med muffinsforme. Bland mel, sukker, bagepulver og salt i en stor skål. Tilsæt smør, æg, creme fraiche og vanilje og rør indtil det er ensartet. Hak rabarber og rør dem i. Fordel dejen i formene og bag i 20-23 minutter. Tjek med en tandstik for at være sikker på at de er bagt nok. Lad dem køle af mens du laver pocheret rabarber.

Pocheret rabarber med kardemomme
Ingredienser:
100 g rabarber, renset og fint hakkede
1 dl vand
3 spsk sukker
¼ - ½ tsk kardemomme (efter smag, kan udelades eller erstattes med vanilje)

Instruktioner
Put rabarber, vand, sukker og kardemomme i en gryde. Lad det simre meget blidt i ca 5 minutter, eller indtil rabarberne er bløde (ikke grødet). Sæt en si på toppen af en skål. Hæld blandingen igennem sien og sæt rabarber stykkerne til afkøling i en anden skål. Hæld væsken tilbage i gryden og lad den simre indtil det tykner, ca 5-10 minutter. Lad det køle af inden du blander rabarber og væsken igen.

Ingefær frosting
Ingredienser:
150 g blødt smør
120 - 180 g flormelis (smag til)
200 g flødeost
¼ - ½ tsk tørret stødt ingefær (kan udelades eller erstattes med frisk fintrevet ingefær)
Rød farvestof, om ønsket

Instruktioner
Tag smørret frem og lad stå til det bliver blødt. Pisk smør og flormelis sammen indtil det er ensartet (ca. 1 minut). Tilsæt flødeost, ingefær og frugtfarve og pisk igen.

Sammensætning af muffins:
Fyld en sprøjtepose med ingefær frostingen, klip et hul og tryk massen ud på kagerne. Brug en spatel eller en ske til at lave et hul i hver klat. Fyldt hullet med pocheret rabarber og dekorer med blomster.

Likes

Comments

JORDBÆR

Jordbærsaft:
500 g frosne jordbær
500 g friske jordbær
1 liter vand
1-2 lime, saft af
8 spsk sukker

Bland jordbær, vand og limesaft i en gryde. Lad det koge i 15 min. under låg. Tilsæt sukker og blend det derefter med en stavblender. Sig saften og kom saften på skoldede flasker evt. ved hjælp af en tragt. Bland saften 1 del vand og 3 dele saft ved servering.

Likes

Comments

ÆBLER

Muffins
180 g mel
2 tsk bagepulver
3/4 tsk Vanilje
1/4 tsk salt
2 æg, ved stuetemperatur
50 g brun farin
50 g sukker
100 g blødgjort smør
100 ml creme fraiche eller græsk yoghurt
2 æbler
1 dl sukker
1,5 tsk kanel
1 tsk kardemomme

Forvarm ovnen til 200 ° C. Bland mel, bagepulver, vanilje og salt i en skål. Sæt til side. Pisk sukker og æg i en stor skål, indtil det bliver fluffy og lysere i farven, ca 2 minutter. Tilsæt smør og rør indtil det er ensartet. Tilsæt de tørre ingredienser og creme fraiche og rør rundt. Fyld muffinsforme omkring 1/2 fuld med dej. Skær æblerne i små stykker og bland det med sukker, kanel og kardemomme. Put ca 1 spsk fuld æble i hver muffin og tryk dem ned i dejen. Bages i 18-21 minutter.

Likes

Comments

PÆRER

KAGE

225 g mel
1 tsk bagepulver
1/2 tsk bagepulver
1/2 tsk salt
1 tsk stødt kanel
1/2 tsk stødt kardemomme
225 g melis
125 ml raps olie
1 stort æg
1 stor æggeblomme
75 ml creme fraiche
2 revet pærer, drænet

Forvarm ovnen til 175 °. Smør to runde bageforme som er ca 12-13 cm. Bland mel, bagepulver, bagepulver, salt, kanel, kardemomme og sukker i en skål og sæt det til side. I en anden skål, piskes olie, æg, æggeblomme og creme fraiche. Tilsæt de våde ingredienser til den tørre og rør indtil det er ensartet. Tilsæt til sidst revet pære. Fordel dejen i kageformene. Bag kagerne i 30-40 minutter. Lad dem køle af i 15 minutter, før du fjerner kagerne fra formene til at køle helt af.

FROSTING
225 g usaltet smør
90 g flormelis
1/4 tsk stødt kardemomme
knivspids salt
3 spsk fløde

Put smør i en lille gryde på medium varme og rør indtil det smelter helt. Fortsæt omrøring ofte, indtil det begynder at lugte nøddeagtig (ca. 5-10 min). Pas på at det ikke brænder på selv efter du har taget det af varmen. Skrab det smeltede smør i lille skål og lad det køle af indtil det næsten er størknet, men stadig blødt nok til at det kan røres med en elektrisk mixer (ca. 20-30 minutter i fryser, en time eller så i køleskabet). Pisk det med en elektrisk mixer indtil let og luftigt, ca 3 minutter. Tilsæt flormelis, kardemomme og salt og mix indtil det er fuldstændig glat og luftigt, ca 3-4 minutter. Pisk fløden i, indtil frostingen er luftigt.

SAMMENSÆTNING AF KAGEN

Hvis kagerne har top på, skær det af med en kniv. Skær begge kager i halve ved hjælp af en skarp savtakket kniv (så du vil ende op med fire lag). Sæt det første lag på en tallerken eller et kagestativ. Spred frosting på det første lag. Tilføj det næste lag og gentag indtil du har brugt alle fire lag. Spred frosting over hele kagen. Hvis kagen føles ustabil, sættes kagen i køleskabet, mens du forbereder glasuren. Lad kagen stå i stuetemperatur i 15 minutter før servering for at sikre at frostingen ikke er for hård. 

CHOKOLADE GLASUR
3 spsk fløde
1 spsk honning
1 spsk (15 g) smør
1 spsk kakaopulver
35 g semi sød eller mørk chokolade, hakket
1 spsk cognac (kan udelades og erstattes med 1 spsk tunge fløde)

Hak chokolade og sæt til side. Put fløde, honning, smør og kakaopulver i en lille gryde. Varm det op, men ikke til det koger. Tag gryden fra varmen og tilsæt den hakkede chokolade. Rør rundt indtil det er ensartet. Tilsæt cognac. Lad glasuren køle af. Hvis du opdager, at glasuren er for tyk til at hælde over kagen når den er kold, kan den genopvarmes - bare sørg for at den er ikke varmt, når du hælder den over kagen. Hæld glasur over kagen og spred det ud med en spatel for at sikrer at det løber ned af siderne. Kan serveres med pocheret eller almindelig pære på toppen. 


Likes

Comments

HINDBÆR, ÆBLER

Fastelavnsboller
Giver ca 24 stk.
2,5 dl mælk
2,5 dl fløde
50 g gær
1 æg
100 g sukker
2 tsk stødt kardemomme
200 g blødt smør
1 kg mel
1 æg til pensling

Opvarm mælk og fløde til lunken i en gryde. Kom det i en gryde og rør gæren ud heri. Smelt 100 gram af smørret og lad det køle af. Tilsæt æg, sukker og kardemomme til mælkeblandingen og til sidst smørret. Kom halvdelen af melet i og rør det godt sammen evt med et piskeris med dejkrog. Lad dejen hvile i 30 min. Kom dejen ud på et meldrysset bord og ælt resten af melet i. Rul dejen ud med en kagerulle og kom det sidste smør på i nogle klatter, fold dejen sammen i tre lag og rul den ud igen. Gentag to gange. Form dejen som en kugle og lad den hæve i 20 min dækket med husholdningsfilm. Form dejen til 24 boller og sæt dem på en bageplade og lad dem efterhæve i 15 min. Tænd ovnen på 200 grader og bag dem i 12-15 min.

Kagecreme
3 æggeblommer
3 spsk sukker
1 vaniljestang
1/2 l sødmælk
2 spsk maizena
2,5 dl piskefløde

Pisk æggeblommerne med sukker og kornene fra vaniljestangen til en æggesnaps. Kom mælken i en gryde og rør Maizena i. Skru op for varmen og rør forsigtigt æggesnapsen i. Det må ikke koge så skiller cremen. Pisk, indtil cremen tykner og køl den af i køleskabet inden bollerne fyldes.

Pisk fløden til flødeskum.

Hindbærmarmelade
800 g hindbær, friske eller frosne
300-400 g rørsukker
1 vaniljestang

Bland hindbær og sukker godt sammen i en gryde. Lad det stå ca. 30 min. til bærrene safter. Skrab kornene ud af den flækkkede vaniljestangen. Tilsæt både korn og stang. Kog marmeladen op, og lad den koge ved mellemsvag varme, til den begynder at tykne. Hæld marmeladen på glas og opbevar i køleskab.

Æble-ingefær marmelade
4-5 æbler
1 dl vand
2-3 spsk rørsukker, tilsæt mere efter smag
1 vanilje stang
Revet skal fra 1 citron
10 g ingefær

Skræl æblerne og skær dem i mindre stykker. Flæk vanilje stangen og mas kornene ud i sukkeret. Put vanilje, sukker og æbler i en gryde. Tilsæt vand og riv skal fra en citron ned i gryden. Kog det hele op. Skræl ingefæren og riv den ned i gryden. Tag gryden af varmen og blend den med en stavblender, ikke for meget hvis du ønsker lidt æblestykker i. Kom marmeladen på glas. Opbevares i køleskab i op til to uger.

Skær bollerne over og spis dem med kagecreme, flødeskum og marmelade.

Likes

Comments

ÆBLER

Dej:
3/4 dl mælk
50 g smør
25 g gær
2 1/2 tsk kardemomme
1/2 tsk salt
1 dl æblemost
250 g mel

Æblefyld:
125 g brun farin
100 g æble
2 tsk kanel
1/2 tsk stødt allehånde
Knivspids salt

Varm mælk i en gryde og smelt smørret heri. Hæld mælkeblandingen i en skål og lad den køle af. Smuldr herefter gæren i. Rør kardemomme, salt, sukker og æg i. Tilsæt 2/3 af melet og ælt efterhånden resten af melet i. Form dejen til en kugle og lad den hæve i 30 min.

Blend æble, brun farin, kanel, stødtallehånde og salt i en foodprosesser.

Tænd ovnen på 200 grader og rul dejen ud på et meldrysset bord med en kagerulle til en firkant på ca 25x40 cm. Smør æblefyldet på og rul dejen sammen på den lange led. Del dejen i 12 stykker og placer dem i en smurt bradepande. Bag dem i ovnen i ca 12 min.

Likes

Comments


Ingefærshot

Giver ca 0,75 liter til 4 personer.

40 g ingefær
8 dl vand
1 dl sukker
Saft fra 2 citroner
1 vaniljestang

Skræl ingefær og skær den i små stykker. Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud, og mos dem i lidt sukker. Put ingefær, vand, sukker og vaniljekorn og -stænger i en gryde. Lad det simre under låg i ca. 20 min. Si tilsidst ingefær og vaniljestænger fra. Opbevar drikken i køleskabet.

Ingefærshottet kan også blandes op med æblemost eller i smoothies.


Likes

Comments