Header

Nya inlägg

I söndags mötte jag upp Elin i Bastille. Vi gick till Rue Crémieux. En färgglad och mycket fotovänlig gata. Här knäppte vi några bilder som med största säkerhet kommer upp på bloggen inom kort...

Ingen dörr på denna gatan är den andra lik.
Sedan tog vi en lunch i solen som äntligen ville visa sig. Elin är som tidigare skrivet i Paris under hösten för att utveckla sitt skapande. Så ball tjej verkligen. Ni hittar henne under namnet ejoninger på instagram.

När vi sagt hejdå gick jag till Marais och     Picasso museet.  Tyvärr höll de på att renovera två   av fyra   våningar så det saknades mycket av utställningen. Tur  då   att jag kan återvända när jag vill!  Jag tycker bäst om Picassos "klassiska" målningar, som denna nedan, färgglad och galen. 

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

I helgen träffade jag en så härlig tjej från Stockholm. Elin heter hon och är i Paris under hösten för att utveckla sitt fotande och pluggar media på distans. Vi pratade bland annat om människors konsumtionsbeteende som bara ökar och ökar. Jag berättade att jag är en typisk "snabb-shoppare", alltså att jag lätt kan köpa en outfit för endast ett tillfälle och då oftast från de billiga kedjorna så som H&M, Zara, Gina osv. För att det är billigt och jag vill skapa en social identitet genom mina kläder. Hon tipsade mig om Netflix-dokumentären "The True Cost" som är en granskning av konsumentens krav på billiga modevaror och de förfärliga förhållandena för arbetarna på de fabriker där varorna tillverkas. Den var jobbig att se men så viktig. Jag hoppas och tror att jag kommer tänka en extra gång nästa gång jag tar fram plånboken för att "bara köpa en topp till ikväll." Denna industri är inte något som jag vill stödja. Så viktigt budskap. Snälla, se den!!

Likes

Comments

Igår gick jag genom vackra , men turistiga, stadsdelen Montmatre med målet att komma till Sacreé-Coeur.

Jag bar min nya rutiga kappa från H&M. Jag har nästan bara med mig tunna vårjackor hit för jag tänkte att mina föräldrar skulle ta med min kappa när de kommer i oktober. Men det visade sig att hösten kom tidigare än tänkt...

Sedan gick jag till La Fayette för att köpa lite pluggmaterial då skolan början imorgon. Dagen avslutades med en god middag hos våra kära familjevänner. En riktigt bra dag med andra ord. Nu ska jag fånga söndagen!

Likes

Comments

Igårkväll hängde jag med ett par andra Au Pairer till en bar i Saint German en Laye. Fick träffat så många härliga tjejer från världens alla hörn.  Det blev verkligen en trevlig kväll och det känns idag haha. Ska snart fixa mig och åka in till stan. Ikväll är jag bjuden till några familjevänner som flyttat till Paris  på middag. Au revoir!

Likes

Comments

Idag har jag spenderat mina lediga    timmar   åt att skriva in mig på La Clef, skolan där jag kommer att studera franska ett år framöver, skriva en bucket-list-Paris, läst 100 sidor i min bok, tittat på en fransk romantisk komedi, mediterat (hör och häpna), spelat Diamanten och skissat ovan teckning. Jag älskar att här finns plats och tid för kreativitet,  tänkande och lekfullhet. Nu ska jag sova och förhoppningsvis vakna någorlunda fri från förkylning imorgonbitti. Då vankas det zumba, pizzakväll med familjen och sedan ut med ett gäng Au Pairer. Natti!

Likes

Comments

Stanna av Flora Wiström
Esters Stockholmstillvaro kantas av oändliga jobbpass på antikvariatet och dimmiga lördagsnätter med bästa kompisen. Livet känns som en symaskinsnål som hoppar fram och tillbaka när tråden ska fästas; Ester kommer inte vidare. Men en dag träffar hon Eli med den mörka rösten och händerna som är fläckade av målarfärg. Det blir början på det vackraste men svåraste året i Esters liv. I bloggaren Flora Wiströms sinnliga romandebut är kärleken allomfattande, på gott och ont.

Berättelse om ett äktenskap av Geir Gulliksen
»Vårt äktenskap liknade inte något annat äktenskap, hade hon tänkt, men nu förstår hon inte vad hon menade med det.« "Jag måste föreställa mig hur det var för henne den våren, en av dagarna innan allt hände." Så lyder en av de första meningarna i denna roman om ett äktenskap, skildrat efter att kärleken tagit slut. Han försöker se sig själv och förhållandet genom henne, som han tänker sig att hon kan ha upplevt det. Det blir en berättelse om kärlek, om vad kärlek är och kan vara, om de stora förhoppningar vi har på oss själva och på varandra.

Glöm mig av Alex Schulman
Genom Alex djuplodande och smärtsamma tillbakablickar till barndomen får läsaren följa det krackelerande förhållandet mellan mor och son, och, när sprickan dem emellan verkar vara som störst, följa det vuxna barnets desperata strävan efter att reparera relationen. Glöm mig är en gripande och djupt personlig skildring av en problematisk relation mellan mor och son, om medberoende, längtan och det outtröttliga behovet av försoning.

Störst av allt av Malin Persson Giolito
De rikaste rika och de mest utsatta behöver sällan träffas. Utom i Djursholms allmänna gymnasium. Fem tonåringar, och en lärare som vill väl. Det slutar i katastrof. Nio månader senare ställs artonåriga Maja inför rätta. Störst av allt är en stenhård rättegångsthriller, ett inkännande porträtt av en ung människa och en svidande vidräkning med ett samhälle som obönhörligt håller på att glida isär. Ett drama som väcker frågor om skuld och ansvar, straff och försoning.Likes

Comments

  Jag skjutsade barnen till skolan imorse, tog en promenad för att köpa baguette till dagens middag ( moules<3)   och sedan en lååång varm dusch. Det är kallare här än vad jag trodde att det skulle vara och jag känner att en förkylning snart kommer att bryta ut.  Så nu ska jag mysa ner mig under täcket och sätta på någon film tror jag! Natti!

Likes

Comments

Hallå lystring! Jag köpte världens bästa grej   innan jag åkte till Paris. Ett nattserum som renar och stärker huden från Estée Lauder. På bara en vecka har jag märkt att min hud blivit mer återfuktad och len.   Jag har vanligtvis inga problem med min hy men den är yttorr och behöver mycket fukt. Så tipstips till er där ute som har liknande problem!

Likes

Comments

Lagom trötta efter gårdagens partaj tog vi oss till Le Marais för varsin himmelsk falafel.

Vi kikade in i bland annat   Anine Bing's butik på Rue Des Coutures och jag blev löjligt förälskad i denna sockervaddsdröm inne på TopShop.

Kaffestop så klart.

Likes

Comments

Låt mig först och främst presentera min nyfunna vän Louise, barnens tidigare au pair. Vi har det så roligt och bra tillsammans. Igår åkte vi in till stan och började med att åka längst upp till Lafayettes takterass med fantastisk utsikt över hela Paris.

Sedan gick vi till Louvren och åt lunch, Jag en tryffelpasta och Louise en tonfisksallad.

Sedan strosade vi vidare och såg bland annat detta vackra brudpar.

Vi gick förbi Jardin du Palais-Royal och jag var tvungen att knäppa en bild.

Sedan gick vi till Café   de Flore för en obligatorisk espresso och en éclair som vi delade på. Åh jag älskar det.

Hem snabbt och svira om till festblåsan och dricka varsitt glas rött innan...

asiatisk middag på Mis Kô. Så gott och prisvärt! Sedan gick vi vidare till Titty Twister och dansade igenom natten.

Likes

Comments

Jag låter bilderna   tala för sig själva...

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Hej! Här kommer en snabb uppdatering. Jag landade i söndags och efter det har det varit fullspäckat  schema med inskolning för barnen, matlagning, läxläsning,  bilkörning osv. Igår gick Mael och jag ner till byn Villennes Sur Seine och köpte en baguette till lunch. Då fick jag den där härliga känslan i kroppen som jag efterlängtat. Äntligen är jag här!  Och här ska jag vara i ett helt år!
Louise, barnens tidigare Au Pair, är här fram till nästa torsdag. Hon är så gullig  och hjälper mig med allt. Så lyxigt att få hjälp av någon som känner till barnen och familjens rutiner.  Barnen slutar klockan 12 på onsdagar så snart ska de hämtas upp.  Au revoir!

Likes

Comments

Det var med blandade känslor jag igår packade ner mina saker i flyttakartonger. Det känns som en evighet sedan jag flyttade in men det var bara sex månader sedan. Allting var annorlunda då . Nu har jag bott själv i tre månader och jag är så glad att jag tog beslutet   att göra det där i maj när allt kändes så  tungt. Jag har liksom fått utrymme till alla tankar och till att forma mig själv. Mina sex månader på Stormgatan 10 avslutade ett kapitel i mitt liv och fick mig att våga starta ett nytt. Det känns vemodigt men spännande, som att livet startar nu. Mamma beskrev mig och min syster en gång som två blommor som hon sått, tagit hand om och sett växa och bli vackrare och starkare . Det känns som om det är nu jag blommar fullt ut  för första gången och jag vill bara ha mer och mer för att fortsätta  växa och blomma.  

Likes

Comments

Idag 17.00 stämplade jag ut från Arvato en sista gång. Är så otroligt tacksam för att jag fått chansen att jobba som inkassohandläggare under ett år. Jag har fått se samhället från ett annat perspektiv och lärt mig mer om livet och ekonomi än vad jag gjort under alla mina tidigare år. Inte minst med det har jag fått lära känna helt fantastiska människor och fått så många nya vänner. Det var med tårar i ögonen jag sa hej då till alla idag.
Tack Arvato <3

Likes

Comments

För att fortsätta berätta om min semester...

Vi kom fram till vårt vackra lägenhetshotell Terrarossa Residence som ligger mellan Taormina stad och stranden Isola Bella. Värmen kom som en chock så vi gick direkt ner till stranden...

...och efter ett dopp i medelhavet blev jag så här nöjd. Sedan köpte vi varsin cappuccino och en nutella-croissant.

Likes

Comments

I fredags hade jag bokat bord på John's Place för mig och mina två bästavänner Linn och Hanna. Vi har hållt ihop sedan sjuan tror jag, om inte ännu längre och stöttat varandra i med-och motgångar. Nu lämnar jag snart för Paris, Linn flyttar ihop med Ludde och börjar plugga till textilekonom (så stolt!!) och Hanna flyttar också ihop med sin pojkvän under en period för att testa sina vingar. Det är sorgligt när jag tänker på att vi alla tre inte längre kommer att bo i samma stad, ha en cykeltur ifrån varandra, att vi inte längre kommer kunna luta oss mot varandra när det är svårt eller fysiskt glädjas åt varandras medgångar. Men det är samtidigt så fint att veta att jag har Linn och Hanna att falla tillbaka till, att det inte finns några krav eller förväntningar. Vi ger och tar, har alltid förstått och förlåtit varandra och tar aldrig den andra för givet.
Hur som helst, John's Place var trevligt. Som alltid. Jag åt pluma, potatisgratäng och bea till huvudrätt och Creme Bruleé till efterrätt (för det kommer jag ju inte få nog av i Paris). Och några glas rött till det. Vilken kväll va!

En låt som går på repeat hos mig nu och får tillhöra inlägget och dess kärleksförklaring till Linn och Hanna, hihi.
​Ni är bäst!

Likes

Comments

Vi älskar kräftor i vår familj och därför är kräftskiva obligatoriskt varje år när Lovisa är hemma från Uppsala (vi har ju faktiskt lyxen att få tag i de godaste kräftorna på västkusten). Så igår var det dags! Jag fick sluta en timme tidigare och när jag kom hem hade pappa pyntat och mamma och Lovisa ställt fram alla godsaker. Det blev en lång kväll med samtal och skratt. Nu dröjer det förmodligen till jul innan vi är samlade hela familjen och äter middag tillsammans igen. 

Likes

Comments

Jag skrev i ett tidigare inlägg att jag var på väg till Stockholm för att möta upp min syster. I söndags kom jag hem efter nästan två veckor på resande fot. Så jag tänkte att jag kunde berätta vad jag gjort!

När jag kom fram till Stockholm mötte jag upp Lovisa på kammarrätten där hon arbetat i sommar. För er som inte vet pluggar hon juridik på Uppsalas universitet och är klar till vintern. Lovisa visade mig runt i den fantastisk vackra byggnad ni ser i bakgrunden. Vilken arbetsplats va?! Och vilken grym och snygg syster!

Efteråt gick vi till Söder och åt på restaurangen bananas. Jag tog citronstekt gös och Lovisa en pizza. Tipstips! Där satt vi några timmar och catcha-up efter en sommar ifrån varandra. Sedan tog vi pendeln till Uppsala.

Likes

Comments

Jag är på sprudlande humör idag! Vaknade med tuppen och gick en härlig morgonpromenad längs havet för att fånga det sista av sommaren (även det sista av Varberg på ett bra tag). Köpte med mig gottefrukost på vägen hem som ni ser. Rågbröd med keso, krasse, tomater och örtsalt är verkligen så underskattat.
Har ägnat den senaste timmen åt att ringa försäkringskassan, gjort adressändring osvosv. Nu närmar sig flytten på riktigt och åh vad det riktigt pirrar från topp till tå. Peppen!!!

Likes

Comments