Header

Interiör, Vardag

Kolla vilka UNDERBARA glasunderlägg jag har fyndat idag, passar prefekt med mina nya vattenkanna från blomsterlandet också! Otroligt hur kär jag kan bli i inredning 🙌🏼.

Utöver detta har jag hunnit vara hos doktorn, tandläkaren och fixat fransarna idag. Så himla nöjd denna gången. Hann även krama om min fina vän Jessica som flyttar till Uppsala på fredag... i fem år 😔. Men det kommer bli världens bästa tid för henne och hon kommer älska att plugga, det är jag övertygad om!! Jag får hälsa på henne snart känner jag.

STORT tack för alla fina kommentarer jag har fått från gårdagens inlägg, de betyder verkligen jättemycket för mig 💕 ni är fantastiska.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

i huvudet på mig, Vardag

I år inträffade denna dagen en måndag.. många lider av måndagsångest i vårt avlånga land, men inte jag, inte idag..

Ska jag vara ärlig så förstod jag inte varför jag inte ville gå upp ur sängen i morse. Jag menar, så har de ju inte känts på länge nu. Sen förstod jag varför, på grund av denna dagen. Dagen då du lämnade oss utan någon förvarning men ändå förstod jag på något konstigt vis att du gjorde de. Jag säger inte att jag förstår eller förstod exakt varför men jag förstår åtminstone nu i efterhand varför jag kunde förstå dina känslor.

När du, min älskade Sabina, försvann och jag förstod att verkligheten kom ikapp mig då slogs jag totalt under jorden. Det gick många nätter utan sömn i gråt och total hopplöshet. Jag och många andra trodde såklart att dessa anfall mitt liv bestod av då, handlade om att du hade lämnat oss. Och visst var de väl så, till en början. Anfallen höll i sig och blev egentligen bara värre och värre. Det började gå ut över mina allra närmaste och viktigaste, anfallen fick mig att göra, tänka och känna saker som jag inte ville men ändå hade jag ingen kontroll över min kropp och mina tankar. Jag kände mig som två personer och jag VÄGRADE inse detta. Så fort anfallen och gråten var över då var allt som bortglömt, åtminstone för mig. Mig var de iallafall aldrig några fel på, tyckte jag. Jag sårade så många utan att ens veta om att jag faktiskt var sjuk.

Samtidigt som jag levde i en dröm där jag äntligen tagit tag i mitt liv och börjat studera något som jag verkligen brann för så levde jag med en sjukdom som jag totalt förnekade.

Du levde också i detta, min älskade Sabina. Om jag bara kunde fått chansen att inse hur jag mådde innan du valde att lämna oss - då kanske jag kunde hjälpt dig? Då kanske jag hade kunnat få dig att uppleva de jag har upplevt. Då kanske du hade varit här idag.

Om någon undrar varför jag ska bli lärare - så har ni svaret där. Detta får bara inte hända, INGEN ska behöva känna att de inte längre finns någon utväg. Vi alla går igenom jobbiga perioder i våra liv. Det är verkligheten. Vi väljer inte våran barndom, men vi väljer våran framtid.

Sabina Henriksson - min fanatiska vän som lämnade jorden alldeles för tidigt hon är min STORA inspirationskälla och hon kommer ge mig styrka att kämpa hela livet för att jag ska känna mig lycklig.
Jag fattas dig.

Likes

Comments

Just de! Jag har gjort min första tatuering i sommar och jag tyckte tyvärr inte att de gjorde särskilt ont.. haha. Vilket leder till att flera nya gaddningar är på gång.

När jag hade 25års fest för några veckor sedan fick jag ett presentkort hos en tatuerare av mina fina vänner! Därför går ett antal av dygnets timmar ut på att hitta inspiration för mina nästkommande tatueringar. Jag har bokat tid redan andra veckan i september så de börjar bli dags att bestämma sig.. Jag vet att jag vill göra en text som betyder väldigt mycket för mig och de lutar åt att den hamnar på underarmen. Sedan vill jag även göra en minnes tatuering till min saknade vän Sabina som tyvärr inte är med oss längre.. här kommer en bild på min första och nyaste gadd följt av inspiration till de nya...


Likes

Comments

i huvudet på mig, Interiör, Vardag

Hej alla där ute!

De var ett tag sedan jag var inne här och skrev.. Jag har haft en sjuk idé torka och inte vetat vad jag ska skriva. Händer de er också ibland? Jag tycker allt som ofta att jag har lite för höga krav på mig själv då jag är rädd att blogginläggen inte ska "höra ihop" och där av sållar jag ut mycket, vilket ledde till att jag inte bloggat någonting alls.

Idag kom dock inspitationen tillbaka. Sedan vi hördes sist har jag blivit utbildad bildlärare i årskurs 1-6 (yeyy me!!). Jag har därför varit tvungen att lära mig mer om bildredigering och plötsligt insåg jag att jag hur roligt det var att redigera till en ny header. Det är dags att lämna de gamla gråa dagarna bakom mig, jag är så mycket mer färgglad så varför inte skaffa en header som faktiskt reprensentarer just MIG? Så, guys här har ni den!

Då jag under en lång tid har bearbetat mig själv har jag också insett att de hjälper inte att ha så höga krav på sig själv och inte tro att mina inlägg är bra nog. Det är väl klart att de blir blandat och olika med tanke på att hela jag är på de viset? En flummig liten dam som älskar att vara i farten med nya projekt. Så nu är jag tillbaka (hoppas jag) och det kommer från och med nu vara blandat precis som mitt liv ju faktiskt är.

Tack för att ni orkade lyssna på mina förvirrade tankar.. haha. Jag bjuder på en bild från gårdagen då jag och Eric hade våra kära vänner över på ost och vinkväll. Rebecca och Oscar. Tack till dom för en helt underbar kväll med massa skatt, vin, ost och spel! Vi hörs lite senare för nu ska jag kolla vidare på pretty little lirars och längta tillbaka till högskolan, Mathilda & Malta resan om två veckor. Love/L.

fantastiskt fina servetter från Gynning design, Glas från Kosta Boda, tallrikar från Mateus & egen tillverkad ljusstake i betong. (Tack till bästa Ted & Liza för glasen och servetterna)

Likes

Comments

Valentine's day eller alla hjärtans dag som vi kanske använder mer här i vårt avlånga land, är en dag då vi ska påminna våra nära kära om hur nära hjärtat de är!

Vet du kanske inte vad du ska köpa? Och måste man verkligen köpa något för att visa sin kärlek? Mitt svar är: nej! Varför inte tillverka en enkel billig men ack så rolig poster tillsammans med den personen som får ditt hjärta att slå lite extra? Jag och min kära sambo har idag pysslat lite med just en sådan poster som jag vill dela med mig av, som sagt; super enkel, stilren och sist men inte minst unik & personlig! Ta en titt 🎨🎭

Material:
Ritpapper av bra kvalité
Blyertspenna hårdhet: HB/1B
Suddgummi
Flyttbar reglerad lampa
Tejp
Akvarellfärg
Tidningspapper
Vanligt vitt papper
Penslar
Vatten i behållare av något slag

Tejpa upp ritpappret på en passande vägg och reglera lampan så att skuggan från ena personens profil syns bra på pappret i önskad storlek.

Skissa därefter av skuggan och byt sedan plats för att låta den andra personen skissa av din skugga. Därefter suddar du och gör linjerna på ett sätt så att ni känner er nöja var på ni sedan fyller i linjerna med akvarellfärg.

För att få in lite färg på postern har jag valt att blanda på ett vitt papper för att få fram de önskade kulörer jag ville ha. Jag har även "stänkt" på färg för ett mer levande resultat. Jag har även använd mig av mycket vatten för att dra ut linjerna så de känns mer levande. Prova er fram och hitta er unika stil i kulörerna samt metoden!

Ett bra tips när man håller på med akvarell är att alltid prova stycka på ett vitt papper för att vara säker på att man får önskad djup kulör innan man ger sig på själva ritpappret!

Och taaadaaa; en snygg stilren och personlig poster som är redo att sättas i en ram för ett mer exklusivt utseende. Med lite verktyg och en gnutta fantasi kan man uppnå en alla hjärtans dag tillsammans utan en extrem kostnad och dessutom kommer man nära varandra under vägens gång! Glöm inte att signera och skriva datum, de kommer ni vilja ha i framtiden. 💕

Kärlek och lycka / L.

Likes

Comments

Hej på er 👋🏼
Idag har jag varit uppe med tuppen (Eric 😂👏🏼). Han körde mig till tandläkaren där jag hade en tid! De gick bra, inga hål 👏🏼. Nu har jag precis käkat den här drömhus frullen och snart ska jag ge mig iväg pålästa ärende. Sedan i eftermiddag väntas jobb på Colorama, denna gången i Ängelholm! De ska bli roligt för de har äntligen fixat till och köpt hem massa nya fina saker! Ska passa på att tipsa er om deras inspirationskvällar nästa vecka! Slänger upp postern här på bloggen senare idag så ni kan ringa och anmäla er. Tyvärr kommer jag inte att medverka i Ängelholm detta året så jag har planerat jobb på annat håll (kan inte avslöja vart då de är en liten hemlis fortfarande 😉). Nu ska jag käka upp här! Ta hand om er tills vi hörs igen! Love / L.

Likes

Comments

Hej allihopa! Idag vaknade jag tyvärr uppe en känsla av att jag inte hade sovit på hela natten.. kände mig sjukligt trött. Dock kallade högskolan och vi hade dessutom examinerade seminarium! Det gick super bra och denna kursen har verkligen fallit mig i smak.

Kursen i sig har handlar om olika lärande teorier. Vi har läst pedagogisk psykologi - hur hjärnan fungerar och vad som utvecklas först respektive "sist". Massor med olika begrepp osv osv.. Detta bedömdes vi i genom en salstentamen - vilket satte total skräck i mig! Jag har både dyslexi & dyskalkyli vilket har gjort att jag har skapat mig ett inlärt beteende av att jag faktiskt inte kan "plugga in" begrepp, glosor osv.. dessa tankar har varit med mig så länge jag kommer ihåg.
Jag bestämde mig för att jag skulle göra mitt bästa och klara detta själv! Idag fick jag tillbaka tentan och jag klarade den galant! 😍 jag är super nöjd och detta har verkligen höjt mina tankar om vad jag klarar av! Nu har vi en hemtenta och ett examinerade seminarium kvar (jag älskar examinerande seminarium för att man får komma till tals och diskuterar viktiga frågor kopplade till vårt kommande yrke).

Med detta vill jag bara säga att tro aldrig att du inte kan klara ett visst mål. Man kan så mycket mer än man tror och det handlar bara om att bestämma sig för att göra sitt bästa. Tro på din egen förmåga - vad är de värsta som kan hända? Jo, att du var glad i onödan. Och de är inte så farligt som du tror! Du kan alltid prova igen och tillslut kommer du nå ditt mål. Alla har vi olika svåra och tuffa vägar dit men du kan om du bara VILL. ❤️

Dagens mående, tankar & pepptalk!! 😘 Love / L

Likes

Comments