Header

Livet, Personligt

Det vankas tentamen för min del imorgon. En tentamen är som ett låååångt prov på universitet, för min del är det 5h långt den här gången. Presentationsångest är något som jag har fått tacklas med i mitt liv och det är också något som sätts prov imorgon. Jag har alltid haft svårt att tygla min nervositet vilket skapat en stor osäkerhet. Jag brukade älta mina misstag länge istället för att gå vidare och samla ny energi. Jag brukade även skjuta upp svåra uppgifter och hellre strunta i att göra dem istället för att riskera att misslyckas.

Jag kom till slut till en punkt när jag var tvungen att bryta det här mönstret. Det som hjälpte mig att lindra detta beteende var framförallt att inse att jag INTE är mina prestationer. Min person definieras inte av det jag presterar utan mer av hur jag handskas med dem. Om jag misslyckas kan jag se det som en bra träning och studera järnet till nästa tentamenstillfäle. Då har jag ju fördelen att jag redan pluggat en massa och kan fokusera på det som jag tycker är klurigast. Jag behövde se mer möjligheter än risker.

Jag har inte nått hela vägen fram ännu men jag har börjat vandra på stigen. Jag känner mig nervös inför morgondagen men ändå stolt över att jag kommer gå dit och göra mitt bästa. Jag har förberett mig väl och nu är det bara utförandet kvar. För vad mer kan jag egentligen begära av mig själv?


Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Katterna

​Dessa två på bilderna ovan skänker mig otroligt mycket glädje, lugn och skratt i min vardag. Djur har alltid haft en speciell plats i mitt hjärta och under min uppväxt fick jag ett starkt band till min mormor och morfars katt som väckte min fascination för dessa fantastiska varelser. Det kunde inte sluta annorlunda än att jag skaffade katt själv. 

KOCKEN
Min första katt har de ovanliga och kanske unika namnet Kocken. Namnet kan jag inte helt ta åt mig äran för... Då han började kallas det av ett barn som var vän till familjen där han växte upp. Eftersom namnet var så unikt och annorlunda från de andra kattungarnas började han direkt lyssna på det ljudet. Därefter gick det inte att byta och hur kan man dessutom ändra ett så perfekt namn på en matglad katt?

Kocken är idag nästan 6 år gammal med födelsedag i april. Han och Chili är kastrerade och lever som innekatter med tillgång till en nätad balkong. Balkongen är mestadels läskig men ibland när det flyger förbi någon fågel kan de möjligen bli intressant. Kocken är en mycket snäll och gosig katt som gärna ligger och läser in situationen innan han agerar. Han lät helt enkelt sina kullsyskon leka färdigt först så han sedan fick all uppmärksamhet för sig själv efter det.  Kocken lider av hjärtsjukdomen HCM. Förloppet är i ett väldigt tidigt stadie och prognosen ser god ut.

CHILI
​Vår andra katt är en nybliven familjemedlem som snabbt tagit en alldeles egen och självklar plats i familjen. Chili är idag 1,5 år och fyller år i augusti. Vi tog beslutet att skaffa en till katt så att de kan ha sällskap av varandra när matte och husse är på jobbet. Chili är en busig och social katt som framförallt är oerhört nyfiken. Han älskar att stå i centrum och bli riktigt ompysslad.

Chili är väldigt cool katt som sällan stressar upp sig. Första gången vi var hos veterinären för att vaccinera honom kommenterade denne att Chili var ovanligt lugn och cool i jämförelse med andra katter. Hans största idol är Kocken och de älskar att mysa och busa med varandra.

Likes

Comments

Livet, Personligt

Jaha, nu är jag här igen. Jag har alltid tänkt att skriva dagbok vore perfekt mig. Dels för att kunna se tillbaka och minnas men även för att få skriva av mig. Min starka sida är inte att uttrycka mina känslor verbalt men skriftligt går lite bättre. Därför tänker jag att skriva dagbok skulle passa mig som handen i handsken. Jag uppskattar även att reflektera och vara kreativ, så nu ger jag det en chans!

Jag vet inte riktigt vad jag vill uppnå förutom att möjligen inspirera en eller två, öva mig på att uttrycka mig känslor samt skapa en plattform för frågor jag brinner för.


5 fakta om mig:

Jag är 26 år och har födelsedag i januari.

Mitt drömresmål är att bege mig till Nya Zeeland.

Jag försöker styrka en ibland sviktande självkänsla.

När jag spelar monopol vill jag alltid spela med pjäsen hatten.

Jag har varit Sverige-etta i min åldersklass på 1500m i friidrott en gång i tiden.


Likes

Comments