Alltså såhär vill jag se ut. Jag älskar hur hon både har en tröja ,örhängen och ögonskugga i guld. Och hennes smink generellt, så himla snyggt. Tycker hennes mörka ögonbryn i kontrast till platina blont hår är perfekt, vill ha, vill va.

Likes

Comments

Nya numret av Elle och en feministisk tygpåse, dagen blev precis betydligt bättre.

Likes

Comments

Dagens frukost, en riktig klassiker. Vakande upp lite bakis efter gårdagens drinkkväll med en kompis och kände att jag behövde en stadig måltid. Av någon anledning vaknar jag alltid så tidigt, när jag har varit ute är (tyvärr) inget undantag. Kom hem två igår och var uppe sex. Har redan hunnit kolla tre avsnitt av vampire diaries och tagit en timmes promenad. Ska börja mitt uppsatsskrivande efter lunch idag, fram tills dess ska jag fortsätta tycka synd om mig själv. Lite baksmälla var dock gårdagen värd, det var så mysigt att gå ut mitt i veckan. Lillördag levererar. Vet inte om min kompis, Joel, vill läggas upp på nätet så ni får nöja er med bilder på mig från igår.

En outfitbild pre-drinks, en bild på post-drinks-Emma som är väldigt nöjd med en mozarella stick i högsta hugg (anammar Zlatan-metoden idag)

Likes

Comments

Sitter för tillfället och prokrastinerar. Har fått mycket gjort på uppsatsen, men mycket kvar. Gick precis en promenad till affären och handlade lite frukt och grönsaker för att distrahera mig ett litet tag, men nu sitter jag framför datorn igen och borde börja plugga igen. Är så soligt idag, vill bara vara ute. Dålig tajming.

Likes

Comments

Min favorit-kärlekshistoria, Pride and Prejudice. Har alltid älskat Jane Austen och läste Stolthet och Fördom första gången för flera år sedan, tog ett tag innan jag faktiskt började gilla den men nu är den en klar favorit. Kanske inte egentligen boken i sig, men själva historien. Alla element är så bra. Att den är så extremt brittisk, tidsepoken den utspelar sig i, kläderna, männen, de starka kvinnokaraktärerna. Såg häromdagen "Pride & prejucdice & zombies" som faktiskt var mycket bättre än jag hade förväntat mig, men min favorit av filmatiseringarna är nog fortfarande den med Keira Knightley. Måste säga att tidigt 1800-tal är bland mina favoritepoker när det kommer till brittisk dräkthistoria (här kommer modevetar-studenten Emmas nördiga åsikt in). Tycker att kvinnornas ofta ljusa klänningar med hög midja är så fina, och de krulliga frisyrerna så gulliga. Ska inte gå in på mer detalj, men favorittid.

Likes

Comments

Smått cringe-framkallande bild, men vet själv att jag tycker bloggar är bäst när de ges ett ansikte, så jag ger er mitt ansikte hahah. Idag är det plugg som står på schemat, uppsatsskrivande faktiskt. Tycker ämnet är väldigt kul men själva faktumet att det jag skriver ska bli betygssatt gör mig stressad. Ikväll blir det dock en paus från skrivandet för att gå ut på en drink med en klasskompis, kul. Och bokade biljetter för att åka hem nästa vecka för att fira min bästa kompis födelsedag, så things are looking up.

PoK Emma

Likes

Comments

Läser just nu Vivenne Westwoods andra bok "Get a life". Jag älskade hennes första bok, eller ja, biografin hon skrev tillsammans med Ian Kelly. Tycker hon är en av de absolut coolaste kvinnorna i modebranschen, och coolast även generellt för den delen. Men denna bok, en nästan 500 sidor lång dagbok, var inte en höjdare. Den är absolut läsvärd, men utdragen. Vivienne berättar om vad hon gör i sitt liv och vill upplysa om frågor kring hållbarhet och även politik. Intressant och helt klart extremt viktiga ämnen, men som sagt lite långdragen.

Men läs absolut boken om hennes liv, den är hur bra som helst.

Likes

Comments

Om du, som jag, inte kan få nog av inside-information från modevärlden har jag två bra tips. Business of Fashion och ShowStudio. Detta är två professionella hemsidor, med tillhörande youtube-kanaler, som kontinuerligt skriver om och diskuterar om vad som händer i modevärlden just nu. Vad som är relevant och intressant. Jag älskar bland annat att sätta på en video från någon av hemsidorna när jag sminkar mig och lyssna på när en insatt panel diskuterar kring en kollektion, ett märke eller ett relevant ämne. Så intressant och perfekt sätt att få en mer övergripande koll. Business of Fashion publicerar även många intressanta artiklar, ofta mer inriktade på affärssidan av modebranschen vilket hemsidans namn självklart hintar om. Älskar deras serie när dem sitter och diskuterar över frukost, så himla mysigt hahah.

Showstudio startades av modefotografen Nick Knight, väldigt känd, och är en av de absolut första hemsidorna som startades för att publicera modefilm. Alexander McQueen var den första som livestreamade en modevisning för allmänheten, vilket då var extremt revolutionerande, och det via denna hemsidan. Så den är minst sagt cool.

http://showstudio.com/

https://www.businessoffashion.com/


Likes

Comments

Gick runt på stan igår, körde en riktigt "unna mig"-dag för det var första helgen på länge som jag inte behövde plugga överhuvudtaget. Gick in på Zara, vilket var väldigt längesedan jag gjorde eftersom jag är extremt kluven till kedjan, men såg dessa par skor och smälte. De med gult fluff påminner mig och Prada och jag vill ha!! I linje med det så är det så extremt tydligt när man går runt på Zara att en stor del av deras plagg är direkt kopierade versioner av high fashion märkens kollektioner. Det är väll deras affärsidé, att göra så att "vanligt" folk har råd med moderiktiga plagg, men jag ställer mig ganska negativ till det. Konceptet är inte hållbart ur ett miljöperspektiv först och främst. Kommer skriva ett mer ingående inlägg om detta senare för hela grejen gör mig extremt kluven.

Likes

Comments