Postad i: Skolaaaaan, Tentaplugg, Vardagsliv

Hej!
Matförgiftning... naturligtvis skulle jag råka ut för det! Jag tvingade mig till skolan för vår redovisning igår och sen gick jag rätt hem i sängen och där stannade jag tills imorse..
nu sitter jag på Artisten och väntar på att vi ska ha ett uppsamlingstillfälle (workshop).
Sen måste jag hem och skriva klart min tenta..

//M.

Likes

Comments

Postad i: Skolaaaaan, Tentaplugg, Vardagsliv

Hejsan!!

Jag valde att ha en hemmadag idag! Det regnade något fruktansvärt när jag vaknade och jag hade ingen lust att förstöra en dator och massa skolböcker för flera tusen kronor..
Jag avslutade PRECIS sista meningen på uppgift nummer 2 på hemtentamen :-) Alla frågor är indelade i a & b, vilket innebär att jag max kan skriva 1 A4-sida per delfråga. Det kan jag säga är tufft!!! Vi kan så klart inte ha obegränsade tentor för då hade många *HOST JAG HOST* skickat in uppsatser på flera hundra sidor varje gång.
Men det är verkligen kreativitets dämpande att ha ett max antal ord eller sidor att förhålla sig till.

Iallafall! Jag har skrivit klart 2/3 av tentamen och det känns verkligen grymt bra! Jag har den jobbiga frågan kvar men den tänkte jag faktiskt ta och spara tills imorgon. Jag förstår inte hur mycket tid vi har fått egentligen... Det är första gången på hela kursen som jag känner att de inte har planerat alls. Denna tentamen skulle jag ha klarat av att göra på max 2 dagar, men vi har fått 5 arbetsdagar på oss... Jag har i och för sig en redovisning imorgon bitti samt en workshop på Artisten på torsdag men jag har satt upp målet att jag har lämnat in min tenta på torsdag förmiddag innan jag åker till stan! Det tycker jag är ganska rimliga krav.

Jag tänkte att jag slänger in ett smakprov på hur första frågan i min tentamen ser ut!


//M.

Likes

Comments

Postad i: Vardagsliv, Skolaaaaan, Tentaplugg

Hej!
Då börjar slutspurten på vårterminen! Hemtentamen står på schemat för hela veckan och lite övrigt.
Jag träffade Jeppe & Sebbe på brogyllen i Göteborg och startade dagen med en riktig lyxig frulle! Sedan gick vi mot pedagogen för att gå igenom varenda millimeter av beskrivningen för tentan. Det är väldigt värdefullt att få någon annans syn på det! Så just nu känns tentan grymt soft. Jag kommer kunna skriva den på Max 1 dag om jag gör ett grundligt förarbete.

Vilket leder oss till dagens rubrik! Planering...!!!!
Jag kommer idag göra följande:
1. Frulle med peeeepz ✔️
2. Powerwalk på gymmet 30 min✔️
3. Bunkra nyttig hjärnmat✔️
4. Börja läsa i böckerna/artiklarna. (Jag går igenom varenda fråga för att markera ut vilka sidor som är relevanta för mig )
5. Eventuellt börja skriva.

Utöver detta ska jag ringa mormor, skicka PPT till Nina samt hinna äta och dricka så att jag håller en stabil nivå för att minska dippar!
Jag känner redan att jag har börjat dippa ordentligt så lunch är det första jag ska göra!

//M.

Likes

Comments

Hejsan!
Shit vad varmt vi har haft det idag.. Vi åkte vid 16-tiden till svärföräldrarna. Jag spolade av vårt trall med högtryckstvätten och passade på att spola av bilen också :-)
Katterna springer runt ute och njuter av frisk luft!
Vi passade på att äta tacos när vi ändå är här :-) mums! Nu åker vi snart hemåt och kryper i korgs!

//M.

Likes

Comments

Postad i: Fritid, Vardagsliv

Filmen.... den var så... Alltså "bra" är ett förolämpande ord att beskriva detta mästerverk med..
ALLA MÅSTE SE SEN NYA PIRATES-FILMEN!!!!

Vi tog en liten fika innan vi gick till bion och pojkvännen skämde bort mig med thaimat från vårt favvoställe ❤️❤️ what a day....

//M.

Likes

Comments

Hejsan!

Då sitter jag här i skolan och småpluggar.. kl 18 ska jag träffa en gammal kollega till mig för ett litet biobesök! Men jag känner ju mig själv väldigt bra.. åker jag hem så kommer jag hamna i soffan och där ligger jag tills jag somnar. Jag kommer alltså inte orka in till stan igen! Så då blir det plugg i b-huset istället!

Jag sitter just nu och finslipar på en powerpoint-presentation. Jag och Nina <3 ska ha en redovisning nästa vecka där vi ska presentera två intervjuer som vi har gjort.
Vi fick i uppgift att intervjua varsin verksam lärare. Jag valde att intervjua en klasskompis handledare som jobbar på en friskola här i centrala Göteborg. Nina valde att intervjua sin egna handledare! Frågor som har vi ställt är exempelvis:

Bedriver er skola ett medvetet värdegrundsarbete?
Diskuterar ni i arbetslaget era yrkesetiska principer?
Hur tycker du att eleverna påverkas av nätkommunikation?
Hur påverkas du av digitaliseringen i din undervisning?

Dessa fyra frågor är väldigt centrala frågor i vår presentation. De är också väldigt viktiga. Digitaliseringen är verkligen viktigt att omfamna och inte ta avstånd till, men det är också viktigt att vi inte förväntar oss för mycket av den digitala tekniken. Äldre lärare har ett rykte om sig att vara "teknikrädda" och i mitt fall så kände jag att lärare jag intervjuade verkligen var det. Vilket är väldigt synd! Ninas lärare däremot var väldigt nyfiken på hur vi kan tillämpa digitala verktyg i vår undervisning. Spännande med två helt olika sidor!

När presentationen är färdig slänger jag upp några slides som ett litet smakprov på vad lärarna har svarat!


//M.


Likes

Comments

Inte en kotte 😂😂

Utmattat och sönder stressad... nu kollar jag på film och äter salta kex!
//M.

Likes

Comments