View tracker
View tracker

Postad i: Vardagsliv

Tjenare!
Det har varit en lång dag för mig idag. Vi började 08:15 med kursintroduktion tillsammans med vår kursledare Anna-Maria. Vi gick igenom hur kursen kommer att se ut och lite mer ingående på de olika teman som kommer. Vi gjorde en riktig rivstart i tema 1 med en poesiverkstad. Och jag hade verkligen inte höga förväntningar utan jag förväntade mig att det skulle vara urtrist. Tji fick jag!! Vi började med att skriva ihop en berättelse/text över hur vår morgon hade sett ut. Läraren ville visa att alla kan skriva en dikt. Såhär blev mitt resultat:

Frusen

Vaknade på morgonkvisten
Tittade ut, en isbana!
Men utan snö
Jag längtade
Längtade efter julen
Efter tomtar
Tända ljus
Vattenpölar som fryst
Till is
Knak, Knak
Isen gick sönder
Julstämning
Och barnslig lek
Livade upp
Mitt trötta, trötta
Sinne.


Inte illa ändå för att vara första gången! Sedan gick vi över till att skriva en så kallad nonsensdikt, alla skrev ett ord som de tänkte på osv. och så satte vi ihop det till. Resultaten blev hysteriskt roliga och allt passade inte riktigt ihop. Läraren spelade även upp klipp där några barn hade gjort en hiphop-låt som handlade om Västergötland. Jag skrattade så tårarna grät!! Men så duktiga barn!!

Ikväll blir det fortsatt plugg för min del, jag väntar på Patric också. Det är eventuellt så att han ska byta däcken på bilen och då ska jag sitta hos hans föräldrar och plugga lite. FÖRSTA SNÖN HAR KOMMIT!!! Helt otroligt ändå.. Att jag satt och längtade imorse efter snön och på eftermiddagen så kom den! Inte mycket flingor men några ändå.


Hoppas ni uppskattar min lilla dikt! Jag blev väldigt inspirerad så det kanske kommer flera!

//M.


Likes

Comments

View tracker

Postad i: Fritid, Vardagsliv

Tjänare! allt bra? :)

Hittills har veckan endast bestått av självstudier (inläsning av kurslitteratur till kommande föreläsningar), vilket har varit behövligt. Det var en hel del att läsa kan man säga! Nu har jag bara 1 bok kvar och en klasskamrat sa att den var grymt bra och skön att läsa så jag har höga förväntningar. Sara, en tjejkompis till mig, kommer snart hit och vi ska spendera kvällen med att plugga! Patric handlar mat på vägen hem till oss så jag slipper stå och laga mat ^^

I en av kursböckerna som jag har läst, "änglaspråk och magplask", träffade mig rätt i ansiktet. Det handlar om en tjej som beskriver sin första VFU. Hon har till skillnad från sina klasskamrater aldrig varit i en situation där hon ska vara lärare. PRECIS SOM JAG! Hon beskriver VFU-tiden som en identitetskris. Känns ganska rätt ändå. Jag har väldigt höga förväntningar inför den kommande VFU-perioden som är i Januari. Men jag är också livrädd. Hur ska JAG kunna vara en lärare?? Jag har precis börjat studera ju.. Men jag antar att det är därför inte får betyg i den första kursen.. För att det är en period där vi ska få testa utan att egentligen behöva prestera inför en examinator. Det känns som att jag är den enda som inte har varit vikarie på en skola, det kan i och för sig vara en fördel. Att gå in med helt nya ögon och utan en förutfattad bild av situationen.

Haha jag minns när vi hade vikarie i grundskolan. Vi hade tävling om hur länge vikarien skulle palla. Vi bytte namn och löpte rent utav amok i klassrummet. Då och då kom det en vikarie som orkade med oss och fullföljde sin period. Lite så förväntar jag mig att VFU-perioden ska vara.

Imorgon är det kursintroduktion inför Svenska 1-kursen! Och efter att ha läst och skrivit upp alla tider som jag måste komma ihåg så känner jag mig väldigt förväntansfull! Jag har redan påpekat ett par fel i kursguiden för kursledaren men jag vet själv att man blir ganska hemmablind när det handlar om att sitta och skriva en text länge.

Jag återkommer imorgon om hur dagen var, jag ska också få vara med om min första poesiverkstad! spännande!

//M.

Likes

Comments

Postad i: Fritid

Halloj!
Trött tjej som kikar in här.. klockan 17 satt vi inne på VIP-salongen på bergakungen och väntade på att få se Dr.Strange. Jag älskar verkligen VIP på bion. När man kommer in får man sätta sig i en go stol och äta massa godis, vi köpte varsin pepsi också. Sedan går man in i biosalongen och då får man ta en dricka och popcorn. Jättemysigt!!

Filmen var helt okej, 3Dn var den bästa jag har sett dock! Den var grymt bra. Patric var nöjd att han fick se filmen och jag älskar extra scenerna som alla Marvel-filmer har i slutet. Regel nummer 1 när man ser en film av Marwel-serien: GÅ INTE NÄR FILMEN ÄR SLUT!!! Det kommer alltid en extra scene när eftertexterna är slut där de visar ett smakprov på nästa film :-)

Vi har iallafall käkat middag och det är snart dags att krypa ner i sängen för idag. Imorgon blir det handling och tvätt. Känner mig ganska slut och hängig så det blir en lugn dag. Sedan börjar allvaret igen med nästa kurs!

//M.

Likes

Comments

Postad i: Tentaplugg, Vardagsliv, KAFFE

Hejsan!

Jaha.. igår började hemtentamen då. Jag vaknade som vanligt senare än vad jag hade tänkt mig så jag fick lite smått panik vid 9 för att kolla frågorna som hade getts ut. Precis som vanligt så var frågorna ganska mångtydiga och rent utav svåra att förstå. Med tanke på alla inlägg på vår Facebook-grupp så förstod jag att det inte bara var jag som inte förstod! Men det är bara att göra det bästa av saken!

Imorse vaknade jag med världens huvudvärk och feberkänningar tillsammans med stresskänslor. Varför jag är stressad förstår jag inte för jag ligger väldigt bra till i min tidsplanering. Jag är precis färdig med 2/3 frågor med referenslistorna färdiga och allt. Så de kan egentligen skickas in nu. Det betyder att jag har en enda fråga kvar och jag skrev hela uppgiften igår kväll så det är endast redigering och kontroll av referenser + referenslistan kvar! Jag hoppas att jag är färdig med allt om ca 2 timmar.

Jag tycker det är väldigt svårt att skriva uppgifterna, jag jobbar som vanligt bäst när jag är ensam och inte har något som stör mig. Men jag har märkt att det kan vara bra att diskutera med andra, speciellt om det är begreppsfrågor som inför förra tentamen. Men när jag ska skriva en text så vill jag helst vara för mig själv och sitta i en mysig ställning i sängen med en kopp kaffe och serier på datorn.
Patric ger mig feedback så gott han kan, akademiska texter är inte riktigt hans område men har man överlevt 5 år på Chalmers så borde en liten text vara överkomlig ;)

Jag känner mig inte lika förhoppningsfull som vid förra tentamen där jag kände att jag verkligen hade full koll (Jag fick ett VG i slutbetyg = HÖGSTA BETYGET!!!). Min förhoppning med denna tentan är att jag ska bli godkänd, jag förväntar mig inget högre betyg för jag anser att jag hade säkert kunnat göra bättre ifrån mig om jag hade haft en större tidsintervall att jobba med. Jaja det är bara att göra sitt bästa och hoppas på ett godkänt resultat! tillbaka till skrivningen då!

//M.

Likes

Comments

Postad i: Vardagsliv, Tentaplugg

Hej alla! Allt bra?
Helgens äventyr blev helt annat än vad som hade varit planerat på grund av mig! Jag hade råkat boka fel dag på bion så det är nästa helg vi ska gå på bio. Klantigt (: Vi hade iallafall jätte mysigt hemma och gick och lade oss tidigt.

ÄNTLIGEN är slutspurten här på kurs 2! Imorgon lämnas hemtentamen ut klockan 08.00 och då ska jag sitta redo med kaffe och frukt. Det är första hemtentamen för oss så det är självklart lite nervöst. Efter 10 veckor på lärarprogrammet så har man inte riktigt hunnit behärska det akademiska språket samt referenshanteringen. Det är en del frågetecken fortfarande. Jag har även fått ett smakprov på nästa kursinnehåll, Svenska 1-kursen. Kursen delas upp i 4 stycken teman och varje tema har ett examinations moment. Det ska bli spännande att se hur kursen är uppdelad, det är samma kursledare som första kursen och jag har höga förväntningar därefter!

Denna dagen kommer att tillägnas till inlärningsuppgifterna som vi har fått under kursens gång. Det är två stycken uppgifter och jag ser en klar utveckling i mitt språk på den korta tiden. Det gör att den första uppgiften är katastrofal och den andra uppgiften är avklarad på någon timme. De jag har talat med i klassen om uppgifterna håller med mig om att den första uppgiften är den som kommer vara svårast att få färdigt. 

Jag sitter även och funderar på hur jag ska göra med några böcker inför nästa kurs. Vi ska använda en hel del dikter och barnböcker. Jag överväger att köpa dem eller helt enkelt låna från biblioteket. Dikterna kan ju hämtas via internet såklart men jag är en bokmänniska.  Det tåls att fundera på! 

Ha det bäst//M.

Likes

Comments

Postad i: Vardagsliv, Fritid

Hej!
Idag har varit en typiskt slappig dag för min del. Deadline på kamratrespons men den var snabbt avklarad. Jag tycker det är väldigt svårt att skriva något som ska hjälpa någon att göra något bättre men allt jag skriver låter alldeles för hårt och är elakt. Men det är en uppgift som jag definitivt måste tackla, att kunna ge bra konstruktiv kritik som är användbar för andra.

Helgen startar med en typisk taco-middag med mannen i mitt liv. Våra taco-middagar är helt galna. Allt från himmel och jord finns på vårt bord. Äpple trängs med fetaost och grönsaker och smaksatt gräddfil osv. Patrics portioner är GALNA.
Resten av helgen blir ganska lugn. Förutom lite plugg på söndag så ska vi på bio och fixa klart i sovrummet.

Likes

Comments

Postad i: Vardagsliv

​Precis som rubriker lyder så hälsar jag er välkomna till min blogg som kommer handla om resan till lärare. Precis som det står i min beskrivning så heter jag Michaela och är 22 år gammal. Jag bor tillsammans med min sambo, Patric, och våra katter i Hisings-kärra som ligger norr om Göteborg. 

I Juni förändrades mitt liv totalt. Jag började må dåligt psykiskt och jag sov inte på nätterna. Jag hade skickat in ansökan om att börja studera några månader innan men när jag gick mer och mer ner i det svarta hålet så kände jag att jag verkligen ville studera. Jag vill lära barn att stava och räkna, jag vill se dem utvecklas. Jag vill inte vara fastspänd tillsammans med död och sorg. Jag vill ha det glada. Iallafall...
​Jag blev sjukskriven och under den månaden jag var borta så ägnade jag mycket tid åt att försöka hitta mig själv igen. Vilket jag gjorde. Jag är en glad, omtänksam, flitig och väldigt rolig tjej, vilket jag hade glömt bort. Då insåg jag att jag inte kunde stanna kvar på mitt jobb. För det var mitt jobb som förvandlade mig till någon jag verkligen inte ville vara, en arg och rädd liten tjej. Så jag sa upp mig med omedelbar verkan. Jag åkte på min första semester med mitt livs kärlek och jag blev antagen till universitet. 

Och nu sitter jag här, 4 månader senare, med ett enormt leende på läpparna och längtar efter att få gå till skolan och träffa mina nyfunna vänner. Livet är verkligen helt fantastiskt! 

Ja det var lite om mig och min resa hittills. Jag hoppas ni vill följa mig och den här helt otroliga möjligheten jag har fått chansen att vara med om! 

Många kramar/ M. 

Likes

Comments