Hejsan!

Då sitter jag här i skolan och småpluggar.. kl 18 ska jag träffa en gammal kollega till mig för ett litet biobesök! Men jag känner ju mig själv väldigt bra.. åker jag hem så kommer jag hamna i soffan och där ligger jag tills jag somnar. Jag kommer alltså inte orka in till stan igen! Så då blir det plugg i b-huset istället!

Jag sitter just nu och finslipar på en powerpoint-presentation. Jag och Nina <3 ska ha en redovisning nästa vecka där vi ska presentera två intervjuer som vi har gjort.
Vi fick i uppgift att intervjua varsin verksam lärare. Jag valde att intervjua en klasskompis handledare som jobbar på en friskola här i centrala Göteborg. Nina valde att intervjua sin egna handledare! Frågor som har vi ställt är exempelvis:

Bedriver er skola ett medvetet värdegrundsarbete?
Diskuterar ni i arbetslaget era yrkesetiska principer?
Hur tycker du att eleverna påverkas av nätkommunikation?
Hur påverkas du av digitaliseringen i din undervisning?

Dessa fyra frågor är väldigt centrala frågor i vår presentation. De är också väldigt viktiga. Digitaliseringen är verkligen viktigt att omfamna och inte ta avstånd till, men det är också viktigt att vi inte förväntar oss för mycket av den digitala tekniken. Äldre lärare har ett rykte om sig att vara "teknikrädda" och i mitt fall så kände jag att lärare jag intervjuade verkligen var det. Vilket är väldigt synd! Ninas lärare däremot var väldigt nyfiken på hur vi kan tillämpa digitala verktyg i vår undervisning. Spännande med två helt olika sidor!

När presentationen är färdig slänger jag upp några slides som ett litet smakprov på vad lärarna har svarat!


//M.


Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Inte en kotte 😂😂

Utmattat och sönder stressad... nu kollar jag på film och äter salta kex!
//M.

Likes

Comments

Postad i: Vardagsliv, Fritid

Hejsan hoppsan!
Och så lider helgen mot sitt slut.. vart tog dagarna vägen egentligen??
Igår spenderade vi halva dagen åt att kolla serier och på kvällen styrde vi bilen ner till min far. Där bjöds det på grillat kött, bulgur samt rabarberkladdkaka!
Gaaaaaaah så gött..!!!

Och idag har vi endast gjort tråkiga hushållssysslor.. Vi drog iväg till Torslanda och handlade mat bland annat :-)

Såhär på kvällen så brukar jag fundera en del.. På mitt liv, skolan, sommarlovet men inte minst på framtiden. Att vara student är tufft, både ekonomiskt och psykiskt. Jag pluggar grymt mycket just nu men kul som attan!! Jag både längtar och bävar inför framtiden..

Just nu väger jag fördelar och nackdelar mot en tidig dag i skolan. Endast föreläsning mellan 13-14.45 står på schemat men det är alltid gött att fräscha upp minnet inför :-) vi får helt enkelt se imorgon 😁

//M.

Likes

Comments

Postad i: Fritid, Vardagsliv

Hej!

Som rubriken lyder så kommer jag bli läraren som glömmer allt,. Typ byxor. Denna helgen är jag ensam hemma och imorgon blir det en tripp till gekås med Michaela & Sara!
Jag sitter just nu och matar lite romantik via "fifty shades"-filmen. Visst är det konstigt att man plötsligt börjar uppskatta dolda saker hos sin partner när hen är borta? Just idag saknar jag verkligen hans humor och hans sätt att alltid få mig att skratta tills jag gråter..


Iallafall! Gekås-trippen imorgon kommer bli kul men jag ska bara köpa tråkiga saker. Mycket saker som har tagit slut här hemma, som rengöringsmedel och bakplåtspapper. Jag planerar dock att unna mig en ny vårjacka och eventuellt ett par jeans.

Jag bjuder på en liten bild av hur våra sms-konversationer brukar se ut! Ha det gott.

//M.

Likes

Comments

Postad i: Fritid, Skolaaaaan, Vardagsliv

Hej!

Igår var en oerhört stressig dag... Vi hade litteraturseminarium samt vanligt seminarium i skolan och sedan satte sig jag och Nina för att skriva vår lektionsplanering som vi ska redovisa imorgon. Vi blev ändå hyfsat färdiga och kände att vi med gått samvete kunde släppa skolan ^^ Så jag hoppade på en spårvagn för att åka till Patrics jobb! Naturligtvis var anslutande buss 9 (?!?) minuter sen så han fick snällt packa ihop tidigare och hämta mig vid en busshållplats. Bilen åkte sedan ner till Kungsbacka för en grymt god middag med lillebror + tjej och pappa + sambo.

Vi var hemma hyfsat sent men hamnade i en ganska hetsig diskussion i bilen som handlar om matten i skolan :-P Jag tar naturligtvis till mina nya kunskaper samt det som mina professorer har delat med sig av men Patric han ska ha det på sitt vis ^_^ Hans envishet är kanske lite irriterande ibland men jag blir bättre på att argumentera och tro på mina egna åsikter. Bästa älskling <3

Här kommer lite bilder på vad JAG åt igår.. Fyyy va mätt jag var...


//M.

Likes

Comments

Postad i: Fritid, Skolaaaaan, Vardagsliv

Hejhej!
Äntligen måndag igen! säger jag som är hemma och "ledig"... Jag har haft en riktig myshelg med min gubbe ^^ I lördags besökte vi Pinchos vid Götabergsgatan, sååååå god mat!!!! Synd att vi båda var helt genomblöta av regn/snö-stormen som lägligt kom när vi parkerade vid heden.. Det var iallafall mysigt och jättegott! Vi landade sedan hemma i soffan och kolla på supernatural innan sängen ^^

Söndagar är som vanligt "handling/ärenden/städ"-dag hemma hos oss! Vi tog oss till coop och avverkade veckans handling! Jag ägnade sedan resten av dagen åt att kolla serier och kolla igenom en kursbok som vi ska ha seminarium om vi veckan!

Jag har precis skrivit och lämnat in en A4-sida med tankar om de angivna kapitlen och jag säger det då... JAG HATAR ATT LÄSA KURSBÖCKER PÅ ENGELSKA!!

Resten av dagen ska jag spendera hemma med mina böcker och förbereda lite inför fredagens presentation :) jag har fått turen att få vara med Nina! WOHO!


//M.

Likes

Comments

Postad i: Skolaaaaan, Vardagsliv

Hej! allt bra?

Jag har haft en väldigt produktiv dag i skolan :-) Vi pratade mycket om multiplikation men även om primtal osv. Det var en del begrepp som snurrade i huvudet när jag kom hem så jag bestämde mig för att rensa huvudet med 30 minuter på crosstrainern. Grymt skönt ändå att bara köra på med favoritmusiken vrålandes i öronen på maxvolym. Men efter den halvtimmen så var jag självklart hungrig igen! Och då passar ju ett litet mellanmål bra in?
Mitt favoritmellanmål den senaste veckan har blivit finn crisp-knäckebröd med jordnötssmör på <3 LOVE!! Och eftersom jag inte fick i mig hela lunchen så tog jag även två stycken dadelbollar och ett äpple.

Jordnötssmöret har jag köpt via https://www.fitnessguru.com/sv och det är verkligen supersmarrigt!!! Dadelbollarna har jag bakat själv dock... Receptet hittade jag någonstans på internet men det var iallafall:

1,5 dl cashewnötter, 1,5 dl havregryn (jag valde fiberhavregryn), 2 msk kaffe, 2 msk kakao och 10 dadlar.

Jag började med att mixa cashewnötterna till ett mjöl i mixer. Sedan tillsatte jag bara resten av ingredienserna och mixade till en smet, precis som med chokladbollar! Jag rullade dem i lagom bitar och täckte med lite kokos. SMASKENS!!!!! Rekommenderas starkt!

//M.

Likes

Comments

Postad i: Skolaaaaan, Vardagsliv

Hejsan hoppsan!

Nyss hemkommen från en dag i skolan! :-) Sitter och mumsar på ett äpple med några finn crisp (jordnötssmör som pålägg) och känner mig allmänt mysig! Pyjamasen är det första som checkas av när man kommer hem och något gottit mellanmål i soffan. Resten av dagen kommer jag att tillbringa i soffan med täcket och titta på en serie samtidigt som jag förhoppningsvis plöjer igenom en kursbok ^^

Bilden ovan ja! Det är min morgondag i skolan! Vi läser första matte-kursen nu, eller ARITMETIK som det heter så fint... Vi har lärare från IDPP (institutionen för didaktik och pedagogisk profession) och från MV (Matematik vetenskapliga). Så imorgon är det dags för vår MV-lärare att ha ännu en föreläsning + seminarium med oss!

En klar nackdel med morgondagen är att ens rutiner hamnar helt off-point!! Jag går alltid upp 05.30 och äter frukost vid 06 innan jag åker till skolan.. Ska jag då ligga kvar i sängen eller ska jag åka in till skolan? Jag brukar oftast åka in tidigt till skolan och jäklas med de som inte vet/kommer ihåg att vi börjar en timme senare :-P
En fördel/nackdel till är lunchen. Fördel för att när vi är färdiga med föreläsningen i slutet så har alla gått in på sina lektioner vilket betyder att vi får en chans att hitta ett bord att sitta vid. Nackdel är att man är döhungrig för vi brukar ju äta lunch vid 12 ^_^ Världens problem som ni ser... ;-)


Nä nu ska jag äta färdigt mitt mellanmål och gosa ner mig i soffan :-D


//M.

Likes

Comments