Postad i: Skolaaaaan, Vardagsliv

Hej! Allt bra?

Äntligen tillbaka i skolan från jullovet tänkte jag i tisdags när jag klev in på pedagogen och såg alla fullspäckade bord med studenter som åt lunch och pluggade. Igår hade jag en heldag i skolan (kroppen hamnade i chock) och den började med lite tjöt med älskade Nina och sen matematikplugg! Vi fortsatte sedan med ett litteraturseminarium! JÄTTEKUL hade vi! Vi gestaltade en scen som vi hade kommit på själva utifrån ett kapitel i boken vi skulle ha läst :-) Mycket skratt och väldigt pinsamt men såååå roligt!

Efter lunch hade vi föreläsning om skolbibliotekets funktion i skolan. Det har verkligen förändrats de senaste åren, det är en helt annan syn på bibliotekets roll i elevers lärande. Vi fick uppgift att tänka tillbaka på vår egna skolgång och vad vårt skolbibliotek representerade då. Eftersom jag gick på 2 stycken olika skolor så tänkte jag såklart på båda två. Och för mig var biblioteket en plats där det alltid var tyst, det fanns alltid personal som kunde hjälpa till med böcker och det var mysigt! Vi har också i uppgift att skriva om vår praktikplats skolbibliotek (om det finns något).

Denna dagen är det meningen att jag ska tillägna till att skriva färdigt min uppsats som lämnades in i December. Jag fick en hel del bra respons i tisdags på granskningsseminariet som jag behöver kolla igenom. Slänger in en bild på hur jag känner mig idag!


Likes

Comments

Postad i: Vardagsliv

Jag talade precis med min mamma om att jag har en del sömnproblem igen, antagligen på grund av att jag har varit ledig ett tag och behöver aktivera mig mer. Jag ägnar alltså mina nätter åt att fundera och grubbla. Just nu är det praktiken som är i fokus! Och trots att jag tycker att det ska bli jätte spännande att få praktisera och jag är riktigt spänd på vilka situationer som jag kommer att uppleva. Men samtidigt så skapar detta en väldig ångest för mig, att jag frivilligt kastar mig in i en situation som är helt främmande för mig. Min kära mor försäkrade mig om att jag alltid gör såhär och att jag inte har något att oroa mig för. Samt att det är ju faktiskt onödigt att hetsa upp sig över en situation som inte ens är aktuell just nu. Hon introducerade mig för begreppet "Sträck-sträcka", alltså att den veckan som är kvar innan jag ska ut på VFU är en sträcka som jag just nu fyller utav skräck. Fruktansvärt onödigt och jobbigt.


Jag ägnar denna dagen till att plugga! Enligt kursguiden så har vi en bok som vi ska läsa nästa vecka och varför inte sätta sig och läsa den nu samt skriva entrébiljetten, när man ändå har tid. Jag sitter hos Patrics föräldrar och det sprakar gott från braskaminen och jag har Wallander rullandes på plattan. Mys-faktorn är på 110 % <3

//M.

Likes

Comments

Postad i: Vardagsliv

Dagens middag skulle vara en smaskig räksallad med ägg och majonnäs, usch va jag hade längtat efter den! Jag gjorde valet att köpa frysta räkor för jag tycker att de är saftigare än färska (lite billigare också). Jag köpte en påse i mataffären och under skalningen känner jag något slemmigt. Det låg en fisk bland mina räkor. En äcklig slemmig svart fisk. Den påsen åkte fort som fan i vasken och Patric spolade ner fisken i toan.
Jag skulle egentligen ha fotat fisken och postat på deras Facebook-sida men jag var så äcklad.

Iallafall, färska räkor i fortsättningen!! Nödfalls-middagen blev äggen jag kokade tillsammans med makrill i tomatsås, knäckebröd och en avokado. De fick duga! Håller tummarna för att jag inte ska drömma mardrömmar om fisken...

//M.

Likes

Comments

Postad i: KAFFE, Fritid, Vardagsliv

God jul och gott nytt år i efterskott!
Jag har fortfarande några dagar kvar av mitt jullov men jag är i full gång med mitt plugg! Jag har börjat plugga inför matematik-kursen och så ska jag skriva mina responser inför seminarium nästa vecka :-)

Jul och nyår tillbringades tillsammans med pappa, mamma och Patrics föräldrar. Vi har åkt runt en del kan man säga... vi fick Frölunda-biljetter i julklapp så vi har även hunnit med en match och lite kvalitetstid :-)

Precis som rubriken lyder så är jag i full gång med att försöka ändra min livsstil. Jag äter alldeles för mycket halvfabrikat och skit så mitt mål är att ändra på det. Jag har börjat äta ren mat (Clean Eating) och efter två dagar är det ett bortfall på 2 kg :-) skönt med lite rensning! Jag hämtar inspiration från Clean eating by Annika, en bloggare som jobbar som livscoach och har en del vettigt att säga om kost. Jag hittade faktiskt två veckor färdiga scheman med mat som är ren och bra för kroppen. Allt jag har testat än så länge har varit super!

Dagens frukost bestod av en nöt-paleo-latte med ett kokt ägg. Fyyyy va gott!! Den latten kommer bli en favoritfrukost :-) gå in och kika på hennes blogg! Om än inte så är det intressant läsning :-)

//M.

Likes

Comments

​Sista hemtentamen för detta året!! Jag vaknade och kände mig riktigt taggad, tills jag såg tentan. Paniken som rullar då är inte nådig! Den består av 6 stycken frågor, varav 4 stycken är jäkligt stora. Vi har inte fått en maxgräns på ord utan vi har fått max 15 000 tecken (5 A4 sidor ungefär). Så nu gäller det att planera. 

Jag har även hunnit tala med min handledare inför VFU samt koordinatorn. Och detta var INNAN jag mötte Jesper på ett café i Haga för att gå igenom tentan. Fy va gött det var att sitta och diskutera och leta efter litteratur. Man tänker verkligen sjukt olika. Vi har iallafall benat ut det mesta så det är egentligen bara att börja skriva. Men jag känner att jag antagligen inte kommer att kunna slita mig om jag börjar nu så jag börjar 08.00 imorgon bitti. Jag som är helt galen i planering har så klart skrivit en superfin lista. Och håller jag mig till listan så kommer jag hinna korrekturläsa en sista gång innan jag ska lämna in på Onsdag :-) 

Vi fick även tillbaka vår förra hemtentamen! Ett litet VG lyckades jag skrapa ihop. Läraren som rättade tyckte att jag hade missförstått ett begrepp som jag använde men valde ändå att sätta ett VG på mig just för att jag hade skrivit såpass bra ändå. Vet inte riktigt hur jag ska tolka de kommentarerna men ett godkänt betyg är ändå ett godkänt betyg :-) Såhär ser planeringslistan ut:

Måndag 19/12:

- Träffa Jesper i Haga
- Skriva ut tentamen 
- Leta förankring i kurslitteraturen samt välja ut stycken i skönlitterär bok för fråga 2
- Börja med layout

Tisdag 20/12:
- Fråga 6
- Fråga 4
- Fråga 2
- Fråga 1 

Onsdag 21/12:
- Fråga 3
- Fråga 5
- Korrekturläsning 

Inlämning 18.00 den 21/12 

Wish me good luck!//M. 

Likes

Comments

Tjenare!

Hur taggad är inte jag?! På torsdag är rent tekniskt sätt vår sista dag i skolan för detta året!! Vi har i och för sig hemtentamen nästa vecka men då sitter jag ju ändå hemma och skriver. Fyyy va skönt det ska bli med lite juluppehåll känner jag :-) Dagens planerade föreläsning blev tyvärr inställd och det betydde att vi hade sovmorgon och inte började försen kl 13 ^^ Jag var dock duktig och åkte till skolan vid 8-tiden och skrev på min entrébiljett inför seminariet :-) Imorgon är det 2 föreläsningar som gäller + ett anslutande seminarium.

Helgen var ganska lugn och skön. Vi åkte till Kungsbacka i lördags och fixade lite julklappar samt handlade mat inför veckan. I söndags så spelade patric poker hela dagen och jag ägnade mig åt att baka massa läckerheter!! Saffransbullar med vanilj samt dumlerutor (dumlekola + jordnötter + smält chocklad = HIMLEN!).

Jag borde gå tillbaka till min litteraturläsning men det är väldigt jobbigt för ögonen att läsa på datorn. Det är min största anledning till att köpa en ny surfplatta, vi har faktiskt litteratur via nätet också!! Och att sitta med en macbook som en bok är inte precis optimalt och folk stirrar... Jag har hunnit kika lite efter en ny Ipad och jag står och väger mellan en retina eller en air :-) Jag vet iallafall att jag vill ha en rosa.

Nä nu J*VLAR måste jag plugga... slänger in en bild på mina fina bullar :-D

//M.

Likes

Comments

Postad i: Fritid, Vardagsliv, Skolaaaaan

Hejsan!

Denna veckan har varit galen.. I måndags hade vi grammatiktenta och sedan åkte jag hem för att börja plugga inför seminariet som vi skulle ha på tisdags eftermiddagen. Tro inte att jag hade boken!! Nope.. Så jag fick slänga på mig mina kläder igen och ta mig in till pedagogens bibliotek och hoppas på det bästa. Jag lyckades få tag i ett exemplar som jag lånade :-) Snacka om tur! iallafall, jag hann läsa färdigt boken och skicka in min entrébiljett.

Och så har det fortsatt hela veckan! Det är inte mänskligt att behöva läsa en hel bok inför en föreläsning + seminarium med endast 4 timmar till att göra detta!! Men till och med lärarna tyckte att det var lite mycket just nu och det är ju inget jämfört med vad vi studenter har.
I tisdags fick jag också reda på vilken skola jag ska få vara på under min praktik som kommer efter juluppehållet! Och jag är ändå nöjd med min plats, jag ska få vara i Angered (Eriksbo). Det är meningen att jag ska skicka ett mejl till min LLU och meddela mina tider men lite läskigt är det faktiskt. Vad ska jag skriva liksom?!

- hejhej, jag kommer bla bla bla. Behöver jag veta något speciellt?? höhö

Denna dagen blev en hemmadag, jag hade sjukt ont i huvudet så jag har mest tillbringat min tid i soffan framför en film. Jag har även testat att göra nyttiga "kakor" som min extra syrra hade lagt ut recept på. Ska bli spännande att testa dem ^^ Imorgon tänkte jag faktiskt pröva på och göra en mugcake till lördagsgodis (även detta recept kommer från Sandras samling). Är ni intresserade av alternativ till raffinerat socker samt hälsosam/Cleen mat så rekommenderar jag att ni kollar in hennes blogg här på Nouw, Energiköket, eller på hennes Facebook-sida (samma namn som bloggen).
Nu ska jag plocka i ordning lite grann och tömma diskmaskinen, putte borde vara på väg hem snart och då ska vi laga TACOS!!! tradition hos familjen Ledin/Gillberg :-) ha det gott!!

//M.


Likes

Comments

Postad i: Fritid, Vardagsliv

Hejsan!

Det har varit en helt galen tid i skolan, det har varit så mycket att läsa och skriva så jag har inte hunnit med.. Igår hade jag tenta i grammatik! Det var nog den mest brutala tentaperioder som jag har varit med om, jag kände i söndags att jag verkligen inte kunde NÅGONTING! Det har aldrig hänt mig förut... Så jag är ganska förberedd på att jag inte kommer att bli godkänd :-) Men det känns bra ändå!

Idag har jag haft en fullspäckad dag, vi har haft föreläsning + seminarium OCH matematikstöd. Så jag har precis hunnit landa hemma. Jag har en miljon saker att läsa inför imorgon, det var kanske dumt att sluta med antidepressiva?? Det är väldigt tufft att inte bryta ihop när pressen trycker på, men jag ska inte ge upp! Jag väntar på en sallad och sen ska jag försöka ta mig igenom iallafall 1 kapitel idag. Det är mitt mål med kvällen! kämpa mikkis!!! som Nina säger ;-)

Hoppas på att jag har lite mer tid imorgon för att göra en mer utförlig uppdatering!

//M.

Likes

Comments

Postad i: Vardagsliv

Tjenare!
Det har varit en lång dag för mig idag. Vi började 08:15 med kursintroduktion tillsammans med vår kursledare Anna-Maria. Vi gick igenom hur kursen kommer att se ut och lite mer ingående på de olika teman som kommer. Vi gjorde en riktig rivstart i tema 1 med en poesiverkstad. Och jag hade verkligen inte höga förväntningar utan jag förväntade mig att det skulle vara urtrist. Tji fick jag!! Vi började med att skriva ihop en berättelse/text över hur vår morgon hade sett ut. Läraren ville visa att alla kan skriva en dikt. Såhär blev mitt resultat:

Frusen

Vaknade på morgonkvisten
Tittade ut, en isbana!
Men utan snö
Jag längtade
Längtade efter julen
Efter tomtar
Tända ljus
Vattenpölar som fryst
Till is
Knak, Knak
Isen gick sönder
Julstämning
Och barnslig lek
Livade upp
Mitt trötta, trötta
Sinne.


Inte illa ändå för att vara första gången! Sedan gick vi över till att skriva en så kallad nonsensdikt, alla skrev ett ord som de tänkte på osv. och så satte vi ihop det till. Resultaten blev hysteriskt roliga och allt passade inte riktigt ihop. Läraren spelade även upp klipp där några barn hade gjort en hiphop-låt som handlade om Västergötland. Jag skrattade så tårarna grät!! Men så duktiga barn!!

Ikväll blir det fortsatt plugg för min del, jag väntar på Patric också. Det är eventuellt så att han ska byta däcken på bilen och då ska jag sitta hos hans föräldrar och plugga lite. FÖRSTA SNÖN HAR KOMMIT!!! Helt otroligt ändå.. Att jag satt och längtade imorse efter snön och på eftermiddagen så kom den! Inte mycket flingor men några ändå.


Hoppas ni uppskattar min lilla dikt! Jag blev väldigt inspirerad så det kanske kommer flera!

//M.


Likes

Comments