I år blir det en rolig bursdag.

Pga alt flyttekaoset den siste tida og Michael som for fullt har brutt ut i trassalder, ønsket jeg meg bare én ting - å få jobbe uforstyrret fra senga.

Når jobben min er å være sosial, bli kjent med folk og snakke med dem om deres behov, ønsker og drømmer, så er det noe jeg mer enn gjerne bruker bursdagen min på!

Har du noen drømmer og ønsker? Mer tid med familien kanskje? Å kunne ta med dine kjære på reiser? Slippe å se på prislappen når du handler? Slippe bekymringene når det kommer en uventet regning? Eller handler det mer om at du vil være en del av et fellesskap og bli sett? Har du en gründer-spire eller drømmer om å være en leder?
Kanskje det heller handler om helse?
Jeg vil gjerne høre om drømmene og ønskene dine!

Jeg ønsker meg i bursdagsgave å få muligheten til å hjelpe deg til å få det DU ønsker!

Ta kontakt. Hva er det verste som kan skje? At det jeg tilbyr ikke passer for deg? Og så? Da har vi fått en hyggelig samtale uansett og kanskje et nytt bekjentskap. 

mail: mariaoyhaugen@gmail.com

Flytt bloggen din til Nouw - nå kan du importere den gamle bloggen - Klikk her

Likes

Comments

Jeg trodde høsten hadde kommet for fullt og var klar for å sette meg på verandaen med ullkjole, ullstrømpebukse og en varm kopp kakao. Men neida, nå var det faktisk så varmt ute at selv om jeg skiftet til shorts og bikinitopp, måtte jeg kaste inn håndkleet, gå inn og sette på aircondition.

Var ikke sommeren ferdig ennå likevel? Eller er det bare her høsten er litt sent ute?

Jeg har ikke sjekka gradene, men varmepumpa jobber for fullt for å få det ned til 21. Nå skal jeg for all del ikke klage på at det er varmt, men det kan faktisk bli litt mye... Jeg er veldig glad i vår og høst for da er det mer passelig. På sommeren må jeg være i nærheten av et sted å bade så jeg kan kjøle meg ned, men bassenget er et stykke ned på prioriteringslista her så det blir ihvertfall ikke i år og huset 10 km bortenfor som hadde strandlinje lå dessverre litt over budsjettet vårt foreløpig.

Jeg har allerede fått unnagjort en del av dagens to-do-list, men det er fortsatt mye igjen da vi har barnefri mens Michael er hos mommo og må få det meste ut av tiden. Raymond er av gårde for å kjøpe inn ting til huset. Blant annet maling, høytrykksspyler, pussepapir, vinkelkutter etc. Også må han jo handle inn mat for noen dager nå som vi bor på landet og det er over 10 km til nærmeste butikk. Vi som vanligvis går på butikken 2-3 ganger om dagen skal nå begynne å handle 2 ganger i uka... Ønsk oss lykke til! I dag skrev jeg tidenes lengste handleliste og satt over 7000 kr til han da jeg fullstendig mister oversikten over hva det koster når det blir så mye på en gang... Jeg ba han ringe hvis han trengte mer penger og fikk et oppgitt smil tilbake med kommentaren "jeg tror det holder..." Jaja, bedre å være på den sikre siden, er det ikke? Kjipt å komme til kassa og få avvist.

Nå skal jeg fortsette på to-do-lista med både jobbing og oppussing. Lag deg en strålende dag!

Likes

Comments

Hei!

Jeg har ikke forsvunnet! Den siste tiden har stort sett gått med til flytting. Nå har vi begynt å komme på plass i huset og vi stortrives! Mannen min og pappa var veldig skeptiske til om jeg kom til å trives med å bo på landet i og med at jeg stort sett går i høye hæler, blyantskjørt og dressjakke og har x antall vesker... Men det er nettopp derfor jeg ELSKER å bo på landet!

Jeg har tidligere skrevet om at jeg er en veldig variert person. Nå som vi bor på landet får jeg det beste av begge verdener. Jeg har den eksklusive businesswoman-livsstilen når jeg reiser rundt og jobber og drar på store events, også har jeg det enkle, rolige familielivet når jeg er hjemme.

Når kontoret mitt er ferdig pusset opp får jeg litt av begge deler hjemme også. Kontoret er i et eget anneks ved siden av huset og det skal pusses opp til å representere luksus, business, drømmene og målene mine. Hovedhuset skal stort sett være som det er med landlig stil og hagen skal bli mitt lille paradis og lekeplass til Michael. Mannen får selvsagt også sin mancave i kjelleren, men jeg kommer nok til å stjele den plassen også innimellom... Vi valgte ut bar uka etter vi møttes og nå har vi endelig en plass å sette den! Kanskje det blir et bar-hjørne på kontoret også? Får ihvertfall starte med vegger, gulv, kontordelen, lageret, møterommet, minikjøkkenet ved møterommet og peisen. Jeg har (som vanlig) store planer!

Midt i alt flyttekaoset var jeg på et event i helga som heter Success days. Jeg var faktisk i tvil om jeg fikk dratt siden jeg egentlig sliter med å få tid til å spise og dusje for tiden, men fant ut at nei, success days MÅ prioriteres hvis jeg vil ha den businessen jeg drømmer om! Og jeg angrer ikke et sekund. Av alle events jeg har vært på, var dette det beste - eller, kanskje sidestilt med det jeg var på i februar. Min favoritt-foreleser holdt to lange foredrag om mine favoritt-temaer, så det måtte jo bare bli bra! Og INGENTING slår den fantastiske stemningen vi har på jobb. Det er virkelig noe spesielt med så mange positive mennesker samlet på en plass der alle heier hverandre frem og ingen ser annerledes på hverandre på grunn av nivå og inntekt. Lille meg kan stå og snakke med mine største forbilder - norges øverste ledere - og oppleve å bli likestilt med dem. Til og med få høre at JEG er til inspirasjon! Fra en jeg selv ser opp til! Jeg skal fortelle mer om helga senere. Nå er det litt jobbing og litt utvasking fra den gamle leiligheten før jeg skal ut med en venninne og deretter hjem.

Lag deg en fortsatt strålende dag!

Her er et bilde av meg på scenen i Oslo spektrum i helga.

Likes

Comments

Husker du da du var liten og alt var spennende og vakkert? Den tiden da du ikke hadde en eneste bekymring og du bare lekte og lo hele dagen? Da du kunne bruke en hel dag på å løpe i gresset og se på blomster, sommerfugler og dyr? Hvis du har barn, så har du garantert - mer enn én gang - blitt fascinert over hvor lite som skal til for å glede dem og hvor bekymringsfrie de er.

Tror du det er mulig å komme tilbake dit selv?

Det tror jeg! Kanskje ikke like fullt som den gang, men betydelig mye nærmere enn vi er nå - JA.

Dere som følger meg fast, vet at jeg er glad i luksus og at jeg jobber mot å få en nesten kvalmende stor sjekk som ekstra-bonus, men jeg er også opptatt av å nyte de små tingene i livet.

Den siste tiden har jeg hatt en del fokus på nettopp dette med "småtingene" som blir oversett og nedprioritert i hverdagen. Jeg skrev for noen dager siden et innlegg - Tilbake til barndommen - om da jeg og en venninne tilbrakte noen dager i blomsterengen ved sommerhuset vårt i Kragerø. Det er nettopp det jeg snakker om. Når var sist du gikk og plukket villblomster i stedet for å kjøpe en bukett i butikken? Når var sist du løp rundt og plukket bringebær, markjordbær, bjørnebær og blåbær i naturen i timevis?

Planen var å være i 3 dager på hytta i juli, men jeg gjorde en helomvending etter den ene dagen i blomsterenga og har vært der nærmere 3 uker i stedet. Jeg vet at ikke alle har mulighet til det - både fordi ikke alle har et feriehus med 20 mål tomt der 2 mål er fjell, 5 mål er blomstereng og 2 mål er dekket av diverse bær og fordi ikke alle setter arbeidstidene selv - men litt kan alle få til! Nå er jeg tilbake i byen og jeg har fått min hverdagslykke i dag likevel. Hvis du faktisk ser litt, så er det mye vakre blomster i veikanten og det er kanskje noen tur-områder i nærheten? Vi passer for øyeblikket hunden til venninna mi og i stedet for å fange pokemon mens jeg går tur med henne, så plukker jeg blomster.

Det har faktisk en enorm effekt! Det høres rart ut, men prøv det! Det er ikke bare blomster som kan gi deg mer barndomslykke, og det er mye mer enn det jeg har gjort den siste tiden.

Her er mine tips for å se verden med barneøyne igjen:

 • Plukk blomster! (kom som et sjokk etter resten av innlegget eller..?) Men seriøst, plukk med deg en bukett neste gang du går til butikken eller du går tur med hunden. Plutselig ser verden vakrere ut - til og med i byen.
 • Plukk søppel! Nei, de skal ikke puttes i en vase, men det gir deg en god følelse og det kan smitte over på andre - Les innlegget mitt - Be the change - om en fantastisk opplevelse jeg hadde med dette.
 • Ta bilder! - Ta med deg kameraet ut og se etter ting å ta bilder av. Alt for mange bruker kameraet kun til fotoshoot av Dagens outfit (ikke at det er noe galt med det, men bruk det til andre ting også!). Ta bilder av trær. soloppgang, solnedgang, (igjen) blomster, insekter og dyr. Jeg sto i en time og tok bilder av en humle her om dagen - noe jeg sikkert har gått forbi mange tusen ganger uten å legge merke til.
 • Mediter! Jeg hadde ikke noe stor tro på det selv tidligere, men en helt ny verden har åpnet seg nå som det er blitt en del av hverdagen min. Jeg anbefaler å sjekke Actualized på youtube - Denne spillelisten handler om meditasjon fra basic til mer avansert. Det er mange fordeler med å meditere - du lærer å kontrollere følelsene dine, du lærer å se virkeligheten på en annen måte - en bedre måte, meditasjon har en rekke positive virkninger på helsa di - for eksempel kan det virke forebyggende på alzheimers.
 • Sett deg inn i hva disse ordene virkelig betyr og bruk det; Mindfulness, personlig utvikling, Enlightenment. Det er mye bra om dette på youtube-.kanalen jeg linket til over.
 • Gjør små, hyggelige ting for andre rundt deg! Du gjør sikkert allerede det innimellom, men gjør det mer. Du trenger ikke alltid å ha en grunn for å gjøre noe hyggelig. For noen uker siden kom en venninne plutselig på døra med et bilde hun tok av meg og sønnen min for et år siden i mammagruppa. Hun leverte bare bildet og dro igjen. Det som sikkert ikke var noe stort tiltak for henne, fikk meg til å smile i flere dager. Dette er heller ikke en veldig nær venninne (vi møttes i mammagruppa og hadde ikke snakket på flere måneder), men en jeg definitivt ønsker å tilbringe mer tid med nå. Og her kommer jeg inn på neste punkt;
 • Vær med positive mennesker! "Du er gjennomsnittet av de 5 personene du tilbringer mest tid med". Vi har alle ulike typer mennesker i vår omgangskrets og det er både greit og sunt, men hvem tilbringer du mest tid med? Han som går på nav, drikker opp alle pengene sine og klager over det livet han selv har skapt (for å sette det litt på spissen)? Eller hun som nevnt i eksemplet over? Er du med positive mennesker, blir du mer positiv selv - så enkelt er det faktisk.

Hvordan ser du på verden?
Hvordan vil du se på verden?

Likes

Comments

30 days blogg-challenge dag 26 - Mitt drømmebryllup

God morgen!

(Som vanlig) så finner jeg ingenting på google som ser ut som det jeg forestiller meg. Er det virkelig bare jeg som har de idéene jeg har? Det er da ikke unormale idéer? Eller er det bare det at jeg planlegger så til hver minste lille detalj at jeg ikke klarer å finne ting som ligner?

Jeg skal ha stort, hvitt bryllup - der er jeg ihvertfall ikke alene. Det skal være utendørs på sommerhuset, som med foreldrene mine og besteforeldrene mine. Jeg skal - som vanlig - kombinere enkelt og naturlig med luksus og wow-effekten.

Jeg har hittil ikke sett noe som helst i norske brudesalonger som er bra nok, så det er mulig det blir en utenlandsreise for kjolen og brudepike-kjolene. Jeg skal ha langt slep og noe bling. Temaet som skal gå igjen over alt er sølv, hvitt, diamanter og blomster og jeg skal ha hvit eller rød løper. Pappa (som er dommer) skal vie oss og lillebroren min med Downs syndrom skal gi meg bort. Michael skal bære ringene og mamma og Michaels fadder skal stå ved min side i rosa kjoler. Datoen blir 19. juli 2017 eller 2018 - 19. juli skal det ihvertfall være!

Så skal vi selvfølgelig ha en sånn "første krangel"-boks der vi skriver brev til hverandre og knuser boksen når vi har vår første krangel som gifte.

Resten blir nok bare kjedelig å lese om, så det får heller vente til planleggingen er i gang for fullt. Akkurat nå er fokuset på flytting, oppussing og innredning.

Jeg slenger med noen bilder likevel til inspirasjon selv om jeg ikke fant noe som var helt meg.

Lag deg en strålende dag!

Likes

Comments

30 days blogg-challenge dag 25 - Mine tanker om alkohol og narkotika

Narkotika holder jeg avstand til. Jeg kjenner flere som har brukt eller bruker, men de som bruker det har jeg svært lite kontakt med. Jeg prøvde hasj én gang for noen år siden da jeg var ung og dum, men det ble med den ene gangen.

Jeg vet at jeg har anlegg for avhengighet. For ja, det er faktisk forskjell på hvor avhengige mennesker blir. Noen kan være såkalt "fest-røyker" og ikke ha noe som helst problem med å holde seg unna i hverdagen, mens andre får fysiske abstinenser etter noen timer uten. Alkohol er vel det beste eksemplet på at det er forskjell på avhengighet. De fleste drikker alkohol av og til, men noen sliter kraftig med å kontrollere det.

Jeg har tidligere vært spill-avhengig... Det var en kort periode av livet mitt - heldigvis - og er ikke noe jeg skal tilbake til. Det var da både pengespill (online poker og blackjack blant annet...) og gaming (minecraft osv...). Jeg holder meg nå fullstendig unna pengespill og det eneste jeg spiller ellers er FIFA med mannen min 1-2 ganger i måneden. Jeg sliter ikke med å holde meg unna nå, men jeg tør ikke å prøve noe som kan gjøre at jeg faller tilbake heller. Et skrapelodd i ny og ne er likevel greit.

Det er mye røyk-avhengighet i familien min og der er det for alle som har sluttet (inkludert meg selv) sånn at røyksuget aldri går over. Jeg har en røykeslutt-app på telefonen som forteller meg at jeg har spart en del tusenlapper på å ikke røyke og den minner meg jevnlig på grunnene jeg har skrevet ned for å slutte i tillegg til at den forteller meg de fysiske forbedringene - f.eks "Nå er blodsirkulasjonen nesten like god som før du begynte å røyke". Appen heter "Slutta" og gjelder både røyk og snus. Røyk er virkelig noe jeg skulle ønske jeg aldri hadde begynt med... Men det var jo såååå kult da jeg var 14... Uff, så dumme vi var den gangen...

Jeg liker å ta meg et glass champagne, vin, en god drink eller kaffe baileys i godt selskap, men jeg har et generelt anstrengt forhold til alkohol. Jeg er ikke selv alkoholiker - langt ifra - men jeg har dårlige erfaringer med flere som er det. Blant annet eksen min som banket meg fordi jeg knuste spritflaska hans og en "venn" som stjal penger av meg for å kjøpe sprit og øl. Jeg får angst når jeg ser en boks Tuborg eller en flaske Vikingfjord.

Hvis du er avhengig selv eller noen nære deg er avhengig, vær så snill - skaff hjelp! Hvis du er i forhold med noen som velger alkohol eller lignende foran deg - slutt å godta det! Jeg vet at det er lettere sagt enn gjort, men jeg har vært der selv og jeg har kommet meg ut av det og fått det bedre. Gi ham et ultimatum - OG HOLD DEG TIL DET! Hvis han velger avhengigheten så er han ikke verdt det, uansett hvor "snill" han er og uansett hvor mye du elsker ham eller tror du elsker ham. Han er ikke bra nok for deg - så "enkelt" er det faktisk!

Likes

Comments

​30 days blogg-challenge dag 24 - Meningen med blogg-navnet

Det er vel egentlig nokså opplagt, men jeg har vel aldri egentlig skrevet om det?

"Laptop Lifestyle" er enkelt og greit en beskrivelse på min livsstil. Jeg jobber med network marketing og blogg. Det meste foregår på laptopen. Blogging gjør jeg selvfølgelig fra laptop og store deler av jobben min i network marketing involverer blogg, facebook og mail. "Laptop lifestyle" er også en måte å beskrive det at jeg kan ta med meg jobben hvor som helst. Jeg kan jobbe hjemmefra, på kafé, i parken, på stranda, på hotell, på hytta, både innlands og utlands - så lenge jeg har nett.

Jeg vurderer å skaffe meg en sånn bærbar internett-sak (jeg er ikke så teknisk av meg, så gjerne kommenter om du vet hva det heter), så det blir enda enklere å ta med meg jobben.

Når jeg selv hører ordet "laptop lifestyle" tenker jeg på hvordan livsstil jeg vil ha. Jeg ser da for meg bilder i hodet -
At jeg sitter med laptopen på en strand i Hawaii med solhatt og kokosnøtt-drink og ser på min kjære og sønnen vår som leker og ler i vannet med en badeball, mens jeg coacher en i teamet mitt online til å nå sine mål.

At jeg sitter utenfor drømmehuset med laptopen på en solfylt dag alene med en kopp kaffe og nyter utsikten, fuglekvitringen og lyden av elven som renner forbi, mens jeg veileder kundene mine til hvilke produkter som passer for dem. At jeg får et stort takk fra en kunde som har fått et bedre liv av produktene. 

At jeg fullfører coacing-samtalen i Hawaii med stor suksess, klapper sammen laptopen og tar meg en velfortjent pause med familien før jeg noen dager senere får telefon fra den driftige kvinnen jeg coachet om at hun klarte det! Vi gråter av glede i hver vår ende av telefonen fordi hun nå endelig kan slutte i jobben som gir henne dårlig lønn og dårlig samvittighet, for nå å jobbe kun med network marketing og ha tid til familien sin. Jeg inviterer henne til å ta neste fly til Hawaii så vi kan feire på min regning!

At jeg går på tur i Amazonas-jungelen med en ny kollega som bor der og forteller han hvordan han kommer i gang. Vi ler, ser på eksotiske dyr og tar bilder mens vi planlegger hans fremtid med sin egen network marketing business.

Kanskje DU er den kvinnen som jeg coacher fra Hawaii? Eller den kunden som får et bedre liv med riktige tilskudd? Kanskje du er med meg til Sør-amerika på business & pleasure-reise?
Du KAN være det - så ta kontakt på mail for info - mariaoyhaugen@gmail.com

Likes

Comments

Hei!

Som dere vet, har jeg vært en del på hytta/sommerhuset i Kragerø i sommer. Jeg er der faktisk nå - innlegget er forhåndsskrevet.

Dette sommerhuset er der jeg var alle sommere som barn og det er der jeg har mine beste barndomsminner. Jeg skrev et eget innlegg om det for en måned siden, som du finner HER.

På en av turene ned dit i juli, hadde vi med en venninne. Vi feiret blant annet bursdagen til Michael da og hun er fadderen hans. Da Raymond dro hjem, bestemte vi oss for å bli i noen dager til.

Vi brukte dagene på å gå tur i skogen, plukke bringebær, blåbær og markjordbær og løpe i blomsterenga og plukke blomster.

Følelsen av gress mellom tærne, duften av villblomster, smaken av markjordbær, både lette og dype samtaler i den gamle kjøkkenhagen til oldemor og lyden av fuglekvitring og barnelatter tok meg rett tilbake til barndommen. Aldri i voksen alder har jeg følt meg så fri som da.

Hvorfor slutter vi å gå i blomsterenga når vi blir voksne?

Likes

Comments

Nå er vi allerede i august og jeg er vel ikke den eneste som har vært litt mer på kafé og litt mindre på treningsstudioet i sommer?

Det er på tide å komme tilbake til gode kost- og treningsvaner eller komme i gang i det store og det hele. Det er først de siste par årene - og spesielt det siste året - at jeg selv har prioritert dette.

Jeg er ikke en som bare "er sånn". Jeg tok ikke vare på helsa mi tidligere, men da jeg begynte å jobbe med tilskudd, merket jeg hvor godt det føltes å ha litt ekstra overskudd, bedre konsentrasjon og alt det andre man får av å få i seg det kroppen trenger. Jeg fikk lyst på mer! "Det skal godt gjøres å bare ta én" sier de i smash-reklamen. Vel, det gjelder andre veien også. Når du først har fått en smakebit på god helse, så ønsker du mer. Jeg innså at jeg måtte endre kostholdet og begynne å trene. Jeg prøvde meg litt, men det sklei fort ut.

Nyttårsforsettet mitt for 2015 var at jeg skulle ta ordentlig tak. Jeg skulle trene regelmessig og spise sunt. Jeg var skikkelig motivert og klar! Men så møtte jeg på utfordringene som mange andre møter på når de skal i gang med en livsstilendring - hvor skulle jeg begynne? Hva skulle jeg spise, hvor mye og ofte måltider? Hvordan skulle jeg trene, hvor mye og ofte skulle jeg trene?

Det var i ferd med å skli fullstendig ut igjen, men da fikk vi en nylansering - og den kom i grevens tid for min del! For meg var det en perfekt løsning. Kosthold, tilskudd og treningsprogram - servert på et sølvfat. Du får et hefte der det står nøyaktig hva du skal spise, hvordan du skal trene (med treningsvideoer), hva du skal ta av tilskudd og når du skal gjøre de forskjellige tingene. Det er inndelt i 3 deler så det enkelt kan tilpasses til hver person.

Jeg fikk en kickstart, og deretter et litt lenger program for å komme inn i gode vaner, lære å lytte til kroppen og lære hvordan jeg skal ta vare på meg selv best mulig.

Etter dette har jeg også vært på seminarer, lest bøker og snakket med eksperter for å lære enda mer.


HER ER MINE BESTE TIPS


 1. Finn din motivasjon
  Grunnene til å ha en sunn livsstil er individuelle. Jeg som er undervektig har selvsagt en annen motivasjon enn de som har noen kilo ekstra. Kroppen min sliter med å ta til seg næring, men den tar opp mye mer hvis jeg er flink til å leve riktig. Også ønsker jeg å gå opp noen kilo, men jeg vil selvsagt ikke ha 5 kilo i en klump på magen selv om jeg er undervektig (og jeg får det ikke selv om jeg prøver heller...), så jeg må legge på meg i muskler. Kroppen min nekter rett og slett å lagre fett. Noe som igjen fører til at jeg lett får hodepine, slapphet, tarmtrøbbel, kvalme, svimmelhet og feber. Dette må reguleres med tilskudd og næringsrik mat. Det er veldig mye lettere å gjøre en livsstilendring hvis du vet hvorfor akkurat DU skal gjøre det! Bruk litt tid på å tenke over hva du mangler og ønsker i hverdagen helsemessig. Det kan være mer energi, mer styrke, mindre stress, miste noen kilo, legge på deg noen kilo etc. Skriv ned alt du kommer på og ta så frem det viktigste som din hovedmotivasjon og gå dypere inn i det. Hvorfor ønsker du det? På hvilke måter vil det forbedre hverdagen din? Hvordan vil det føles å oppnå det? Reflekter rundt det og igjen - skriv det ned.

 2. Finn en løsning som fungerer for deg
  For meg var som sagt dette livsstilsendrings-programmet den perfekte løsningen. Alt jeg måtte gjøre var å se på en enkel oversikt hva jeg måtte gjøre, så gjøre det og så krysse av.
  Det er ikke sikkert det samme er riktig for deg. Kanskje du er en person som ikke klarer å endre så mye på en gang? Kanskje du må ta det i et roligere tempo? Starte med kylling og salat en gang i uka?
  Kanskje det er lettere for deg å gjøre det sammen med noen andre, enten med eller uten et program.
  Uansett hva du gjør - finn den løsningen som fungerer for DEG.

 3. Tren tidlig
  Jeg er i utgangspunktet ikke en morgenfugl, men jeg anbefaler likevel å trene tidlig på dagen. Hvorfor? Du blir ferdig med det så du kan ha god samvittighet hele dagen. Du føler deg sprek, flink og har bedre konsentrasjon hele dagen. Du slipper å begynne med det når du har kommet hjem fra jobb, gjort husarbeid og lagt barn og går da heller ikke i fella med at du er så sliten så du tar det i morra.
  Legg gjerne frem treningstøy dagen før så det er enkelt å bare hoppe inn i det og komme i gang. Du trenger ikke trene så mye hver dag, ihvertfall ikke i starten. 15 minutter om morgenen kan være en god treningsøkt!

 4. Unn deg litt ekstra
  Nei, da snakker jeg ikke om at du skal "unne deg" sjokolade... Kjøp deg nytt treningstøy, nye joggesko og/eller en smoothiemaskin. Kanskje en isbitmaskin så det blir mer fristende å drikke vann? Isbitmaskinen vår er helt uunnværlig! Sett deg også små mål med premier til deg selv - f.eks "Når jeg klarer å trene 15 minutter hver morgen i en uke, så skal jeg unne meg en middag på restaurant (selvsagt ikke mc donalds...)" eller hvis du tar et månedsprogram - "når jeg har fullført hele programmet, så skal jeg unne meg en dag på spa!". Du kan også sette opp konkurranser med venner dersom dere gjør det sammen og "taperen" spanderer middag/spa/lunsj/en opplevelse etc.

 5. Ha en plan
  Det trenger ikke å være programmet som jeg brukte, men det er likevel viktig å ha en konkret plan. Hvis du skal ta det gradvis - sett opp et mål eller to i uka eller måneden. Det må ikke være så mye, men det må være konkret. Å "spise sunt" er ikke konkret. Hva skal du spise? Hvor mange måltider om dagen? Skal du telle kalorier eller er fokuset kun på å endre matvarene og ikke mengde? Hvor ofte skal du trene? Hvor lenge av gangen? Studio eller hjemme? Hvilke øvelser? Gruppetimer, individuelle timer med PT eller alene? Hvis du har mulighet, prøv å ikke tenke på hva som er billigst. Vi bruker flere tusen i året på å vedlikeholde hus og bil selv om det er ting vi kan bytte ut. Kroppen kan ikke byttes ut! Den skal du ha hele livet! Invester i den!

 6. Vær tålmodig
  Enten man liker det eller ikke så er det sånn at en livsstilsendring skjer ikke over natten og det finnes ingen quick-fix. Det tar tid før du ser og tydelig merker endringer og det er hardt den første tiden fordi det tar mellom 21-60 dager å permanent endre vaner. Det vil si at du må belage deg på å ta deg selv i nakken hver dag i opp til 60 dager før det kommer av seg selv. Men tenk så deilig det vil bli etterpå!

 7. Gi deg selv en klapp på skulderen!
  Ikke glem å gi deg selv en klapp på skulderen når du får til noe! Uansett hvor stort eller lite - vær stolt av deg selv for det du klarer. Det er viktig!

Programmet som hjalp meg kan du få mer info om/kjøpe ved å sende en mail til: mariaoyhaugen@gmail.com

Har DU noen gode tips for å komme inn i gode vaner? Skriv det inn i kommentarfeltet! :)

Likes

Comments

30 days blogg-challenge dag 23 - Mine svakheter

I går skrev jeg om mine styrker - Det kan du lese HER.

Men jeg har selvsagt også svakheter.

 • Jeg gir (har gitt) for mange sjanser. Dette gjelder både business og privat. Jeg har tidligere vært i forhold der jeg har blitt mishandlet både fysisk og psykisk og jeg har blitt i de forholdene mye lenger enn jeg burde. Jeg har gitt håpløse venner sjanser etter at de har dolket meg i ryggen og jeg har lånt bort penger som jeg vet jeg aldri får tilbake - opp til 100 000 på én person... De "vennene" har jeg begynt å trekke meg mer og mer unna nå, for de gir ingenting tilbake og det må gå begge veier for at det skal fungere og være balanse. I business har jeg brukt alt for mye tid og krefter på å hjelpe mennesker som ikke gidder å gjøre jobben, fordi jeg vil så gjerne at de skal lykkes. Jeg sitter og hører på deres mål og drømmer og ser at de virkelig ønsker det, og da vil jeg så gjerne hjelpe dem med å få det... Men jeg kan kun veilede dem, jeg kan ikke gjøre jobben for dem og hvis de ikke gjør jobben så hjelper det ikke hvor mye jeg gir dem av råd. Sånn er dessverre virkeligheten, og jeg begynner å lære meg til å gi litt mer slipp nå, men det er vanskelig når man jobber med mennesker og vet hva de drømmer om og vet hva de må gjøre for å oppnå de drømmene...
 • Jeg bruker mange "filler-words"... Dette er noe jeg virkelig irriterer meg over, men som jeg jobber mye med. Likevel tar det litt tid å endre måten man snakker på. Jeg bruker ord og uttrykk som "holdt jeg på å si", "hvis jeg kan si det sånn", "liksom", "men ihvertfall", "på en måte"..etc... Det er ganske nylig at jeg begynte å legge merke til hvor mye jeg faktisk gjør det og nå merker jeg det hver eneste gang... Det positive er at det da er enklere å endre på det, men det negative er at jeg hater å høre meg selv prate... Som du vet om du er en fast leser, så er min største drøm - helt siden barndommen - å være en leder. Ingen leder bruker så mange filler-words. Derfor er det viktig for meg å forandre på det.
 • Jeg overanalyserer ALT.
 • Jeg er en kronisk stresset person (selv om jeg også kan fungere godt under stress og jeg kan være rolig og logisk i krise-situasjoner). Stresset mitt kommer mest frem når jeg skal arrangere ting - bare spør de som var mine stakkars slaver når jeg gjorde i stand til babyshower for 2 år siden... "Sjefen fra helvete" er vel et passende ord. Heldigvis kjenner de meg godt og tok det på strak arm og gjorde det jeg sa, uten å kjefte tilbake.
 • Jeg er EKSTREM tids-optimist... Dette fører til at jeg som regel kommer for sent. Hvis jeg skal møte noen og kommer for sent så er det ikke fordi jeg ikke synes det er viktig eller ikke har respekt for personen. Jeg tror bare oppriktig at jeg klarer noe som tar 5 timer på 1 time - jeg klarer det da som regel på 1,5 time (det kan vel knyttes litt sammen med punktet over - på den babyshoweren hadde jeg planlagt ting som vanligvis tar 3 dager og dette trodde jeg at jeg skulle klare på 3 timer... Jeg klarte det på 4 timer). Jeg lever virkelig opp til quote "If you set your goals ridiculously high and it's a failure, you will fail above everyone else's success". Så det er vel både positivt og negativt, men jeg må nok fortsette å jobbe med det.
 • Jeg sliter med å holde kjeft når jeg blir engasjert. Hvordan folk holder ut med meg dagene etter et event, klarer jeg ikke å begripe.

Likes

Comments