Ja som titeln ovan säger.
Dagens fundering.
Varför säger vi FORT en hund skäller TYST!
Vem är jag att säga till någon annans hund hur den ska bete sig?
Vem är jag att säga att den inte får prata?
Vem är jag som har rätt att tala om för någon annan hur den skall uppföra sig?
OM MIN hund skäller...
Ja folk kanske inte tycker om det!
MEN innan man öppnar munnen så ska man ta reda på VARFÖR annars ska man inte säga något.
Att en hund ska vara "tyst" och inte säga något alls/inte ha en "åsikt/känsla" är en gammal "trend"  vilket jag inte ALLS delar!
Ja min hund har otroligt lätt till skall vilket jag personligen kan tycka är otroligt jobbigt i vissa lägen. MEN till 98% av fallen så kan jag tala om VARFÖR hon skäller.
OM MIN hund skäller för hon är glad och vill hälsa på dom människor/hundar hon verkligen älskar! Ja vem fan är jag så att säga NEJ TYST du får inte vara glad du ska bara hålla käft och behaga mig!
NEJ TACK och bock för denna rent ut sagt IDIOTI! Visst jag vill inte att hon ska skälla massor!
Vi jobbar på det!
MEN jag har valt en PRATIG ras! Sen pratar vissa tystare än andra.
Men folk glömmer många gånger att det är MIN HUND INTE DIN!
SLUTA TALA OM HUR HON SKA BETE SIG! Fråga mig gärna eller säg vad ni tycker till mig! SLUTA försöka uppfostra MIN hund!
Jag kan mer än gärna diskutera detta ämne i dagar!
Samt argumentera kring detta objekt.
MEN när folk Försöker FOSTRA OCH BESTÄMMA över mitt då tröttnar jag!
Deg är som att säga till barnen att dom ska vara tysta när dom vill berätta något eller visar sina känslor!
Sen är det självklart okunskap och det respekterar jag till 1000% MEN då kan man ta det med ägaren eller tycka och tänka vad man vill själv. För snart kommer jag inte vara tyst. Jag kommer säga ifrån/ifråga sätta folks beteenden och då måste man även respektera att jag frågar när man lägger sig i.
Vi har VALT att "uppfostra" VÅRAN hund kring mjuka metoder och det är VÅRAT VAL och ansvar för denna dam!
Jag hoppas folk respekterar det lika mycket som man ska respektera hur folk väljer att exempelvis uppfostra sina barn!
Vi människor och djur både hund/katt/kanin etc måste respektera varandra. Jag har inte skaffat hund för att hon ska "behaga" mig utan för att skaffa mig en livskamrat som jag respekterar lika mycket som hon respekterar mig!  Å jisses vilken skillnad/relation vi har när vi möter varandra och vi respekterar varann.!
Vart en hel del kring detta ämne ikväll men något jag funderat på länge och fått höra en hel del!
Annars idag har vi haft en helt ok dag.
Träffat båda mina svägerskor samt svåger och alla underbara barn.
Inte nog med det kom faktiskt min mamma och Mina syskon hit och grillade och mös! 😍
Tack till er underbara som orkade läsa! ♡

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Idag anlände vi äntligen till vår efterlängtade vagn!
Då jag har nå vidrigt ont o kroppen så är det underbart att bara gå utanför dörren så har man skogen framför sig.
Rasmus har med sig sin tjej (min guddotter) hit.
Just nu har jag så fruktansvärt ont i kroppen så blir tyvärr inte så mycket träning som jag velat. Men lite har vi kört.
Vi har bland annat kört lite svallar träning på hund som tyvärr inte gick så bra som jag hoppades på. Men det gick iaf någorlunda.. Sedan har vi busat en hel massa på stranden medan barnen doppade benen (flöde så klart telefonen så tyvärr inga bilder) Lycka har fått träna en del på störning då det cirkulerara en massa olika människor. Men det klarar hon galant.
Sen MÅSTE jag få skryta! Min svåger och Svägerskas underbara dotter har varje gång hon sett mig börjat att gråta. Men IDAG LOG HON 😀😃😆 Lyckoruset i min kropp är obeskrivlig!
Lycka har även fått racet en himla massa med sin Lizzie hennes schäfer tik 😍 Dom båda sprang som aldrig förr 😍
Nu ligger Lycka och barnen helt utlalagna och sover och imorgon får vi en hel massa främmande för första gången ute hos oss!
Som jag längtar! Grilla och underbart sällskap! Jag hoppas innerligt att min kropp är med mig då mina ben knappt bär mig just nu.
Tack för ikväll mina fina 😘

Likes

Comments

idag har vi varit i hundgården i 2 timmar!
Vi började med att Lycka fick springa av sig och busa. Sedan gömde sonen sig i dom glesa buskarna för henne 😂 Sen kom en kompis med sina 3 barn. då lekte hon lite med ett av deras barn och följde honom klockrent ♡
Sen passade jag på att köra lite skvallerträning på hundar. Gick lite sisådär. Vart lite för mycket för henne.
Men sedan provade jag följsamhet när hon var lös och det var 4 barn och 2 vuxna till där! Det gjorde hon grymt snyggt min lilla dam! ♡ Utan koppel så är hon sjukt följsam!
Sedan tränade vi lite kontakt och trix med störning! bad min son och en av dom andra grabbarna att ropa på henne och härja runt för att jobba med henne. hon lyssnade på mig och hade 100% Fokus ♡
Nu på kvällen körde vi lite pälsvård vilket hon tycker är otroligt jobbigt. men man behöver borstas i bland. Nu ligger hon utslagen och sover som en stock min vackra Prinsessa ♡
Kort om Våran träning idag!
Ska försöka bättra på mitt skrivande och uppdaterande.
Tack för du/ni orkade kika in här idag igen! 😘

Likes

Comments

idag har jag och Lycka varit ute i lite mer än 2 timmar i sträck.
vi tränade passivitet i parken.
Var sådant klockrent väder för oss.
inget regn eller mulet men heller inte stekande sol.
Det kom några hundar och gick förbi, hon skällde lite men så fort hon vart tyst så kickade jag och vi körde lite skvaller träning på hundarna samt på fåglar. Vi lekte en del oxå. Sedan fick hon träna på att gå på broar vilket gick över förväntan bra! Vi mötte även tre av mina gamla brukare (a lagare) som hon hälsade så smällt på. Dom hälsade så fint och försiktigt på henne också. Imorgon hoppas vi på fint väder, då ska vi åka till Vårat gamla område och hälsa på gamla grannarna samt låta Lycka få springa i hundgården ♡ Sen har sonen studiedag så tänkte dra ner i parken och låta honom få leka och passivitet träna Lycka där. 😀
Slänger in några bilder från idag.
Grabben var även han hemma idag då han inte fixade förändringen i skolan då dom skulle simma på gymnastiken istället.
Så han har jobbat med lite matte hemma samt skrivit en berättelse, då han har svårt att fantisera så hjälpte jag honom med tips och han skrev en berättelse om en hund som var rädd för allt i början (Lycka) 😂😍
Sedan tog han och laddade batterierna med lite mys med din vovve ♡
Tack för idag kära läsare 😘

Likes

Comments

Ja denna helg!
Det började med att denna vackra skylt satt utanför porten!
Någon granne satte upp den rätt utanför porten!
visste direkt att det var riktat imot mig.
jag tog illa vid mig när denna kom upp då ingen har kommit personligen och pratat med mig angående detta.
Jag har precis brevid min uteplats en gräsplätt som jag trodde var Våran (vi bor på hörnet) men fick höra från grannarna att detta ej Var min tomt och dom planterade jätte fina blommor där. Så jag har då morgon/kväll samt vissa dagar då mina ben ej fungerat kissat henne på sidan av tomten bakom en buske. Även plockat upp kattskit samt igelkotts bajs när jag varit ute.
Vart osäker på om detta är korrekt så kontaktade min hyresvärd som kom över idag. Hon sa att hon trodde tomten var min och som jag förstod trodde hon det var jag som hade planterat blommor. Jag fick OK av hyresvärden att kissa henne bakom busken (tack och lov). Hoppas grannarna inte vill bråka ang detta för då får dom vackert riva sin fina plantering. Jag Har nämligen en bit att gå för att kissa henne. Så framförallt morgon behöver hon ju få kissa där, sen har jag en Autistisk pojke som har sömnproblem så kan inte gå ifrån gården på kvällen. Nog om att försvara mig kring min rätt nu.
Fredagen startade med att min underbara vän Amanda kom med sin vackra hund Blaze ( en finsk Lapphund på 2 hela veckor äldre än min egen) kom över och sov kvar Lycka var på tok för stressad så jag/ vi beslöt oss för att slå ner våra vackra bakdelar på en parkbänk och bara satt tills Lycka vart lugn för att sedan gå hem och fixa mat då vår magar skrek på oss! Ja just det! Innan det fick hundarna vara lite ensamma hemma med min son då Amanda körde mig i rullstolen till min hyresvärd. Kan ju bara tillägga att hjärtat satt u halsgropen ibland då hon INTE har körkort på rullstol och tyckte vi skulle köra kicken race (eller hur det stavas) med en bil! 😂 Men attans så kul vi hade. Kan inte minnas sist jag skratta så sjukt mycket som jag gjorde denna dag/kväll.
Sen i Lördags tog vi med oss Amanda och Blaze och visade vår husvagn och den andra sidan av vårat liv. Så underbart!
Lycka klarar av andra hundar mycket bättre där! Skönt men frustrerande att det inte funkar lika bra i stan. Dock så är jag omedvetet lugnare där ute då det är min fristad.
Vi började med en tur till stranden! Amanda kastar ut pinne och kollar hur våra hundar skulle reagera! Ja Blaze hon sprang ut som hon aldrig gjort något annat! Men min dam 😂😂😂 Jösses. Skulle ge allt för hennes min! Hon springer rakt ut efter Blaze, men paniken i ansiktet på henne då hon inser att hon hade sprungit ut för långt! Det tog inte många sekunder innan hon var på land igen 😂😂😂 Min älskade prinsessa! Vi fick oss goda skratt åt henne!
Efter det gick vi upp till mina svärföräldrar samt svåger och svägerska och där mina kära! Där mötte vi Lyckas överman vad gäller skällande! 😂 Skönt att inte känna sig ensam! Så då passade vi på att sitta kvar där och körde skvaller träning! Gick över förväntan kan jag LOVA! Lycka fick även träffa sina "mentorer" och hennes otroligt vackra syssling. Skickar med några bilder. Var inte det lättaste att ta kort på tre Lappisar tillsammans! Framförallt inte då Maahinen tyckte Lycka luktade fruktansvärt gott och gärna ville mer än bara leka 😂
Söndagen bestod av att bara ta det lugnt och inte göra speciellt mycket, vi tränade dock lite på att gå brevid rullstolen då jag kör den och det gjorde hon över förväntan vackert faktiskt! Hade sten koll på mig hela tiden och lyssnade nå sjukligt bra 😍
Oj detta vart lite rörigt.
Ber om ursäkt för det.
Summan av kardimumman så har det varit Galet härlig helg med en salig blandning av träning.
Ensamhetsträning/Passivitet/bad/skvallerträning och lite följsamhet med rullstol.
Tack för idag alla Fina där ute 😘

Likes

Comments

tänkte börja skriva lite angående detta då det var ett tag sedan jag skrev. Har varit fullt upp här hemma. Vår son fick nyligen Autism diagnos. Vi har dock krigat för hans skull sedan han var runt 3 år. Han har sedan tidigare ett flertal diagnoser som bland annat ADHD. Så vi har rent krast en underbar son med 2 personligheter. Så kort om det.

Lycka har alltid ända sedan hon varit liten avskytt att ha sele på sig. Jag har köpt 6 olika sorters selear för att hitta den rätta för henne. Hon hade till en början problem som bara den att man drog något över hennes huvud. Så vi har klickertränat detta i flera veckor. Under själva träningen har det funkat kanon bra men sedan är vi på ruta ett. Hittade tillslut 2 olika selar man ej behöver trä över huvudet. En Y sele (dom jag hellst sv allt föredrar) som man knäpper runt halsen samt runt vid magen. Den heter (Axaeco) sedan en "kliv i sele som en tröja blir den" (curli) heter den modellen. Dom 2 blev favoriterna och funkade. Men nu när första löpet nästan är över så är det samma sak men nu duger ingen. Så fort selen kommer fram (vilken som) så springer hon! Igår vägrade hon och jag struntade då i att gå, skulle tränat men var för mycket i huvudet så jag lät henne vara. Ja då valde hon att kissa inne! Har inte hänt på flera veckor. Ville inte bråka eller träna eftersom jag inte alls var på humör och då hade det bara blivit panka. Så tillslut vart det halsband iaf för hon behövde ju ut. (Så lättade vi upp allt med bud och lek) Då var vi med om en spännade sak.

Vi går där på cykelbanan, jag ser en liten långhårg hund komma i ilfart mot oss (kopplade men i flexikoppel) ägaren följer efter som en vante! Jag backade från cykelbanan då lycka som sagt har halsband och skäller sv ren glädje och drar imot (hör hur det gurgla för hon knappt får luft) backar då upp på en rätt stor gräsplätt längst upp på den! Damen SER hur jag backar, sätorr mig på huk så jag kan lägga handen över bröstet på Lycka för att hon inte ska "hänga" i halsbandet! Dom kommer då ÄNNU NÄRMARE! Å jag säger nej detta är ingen bra idé. Då ser jag panikeni hennes ögon samt att hon ser livrädd ut och försöker då in det där hemska flexikopplet i panik 😂 Ja svarade då att hon är absolut inte agresiv men blir inge bra om hon får hälsa då hon är så super glad och skäller. Då svarar hon "Ja han ville nog bara fram för att hon skäller, han brukar aldrig göra såhär " Jag- Jaha är det en hane. Ja då ska du nog gå för denna tik löper! Var på damen typ seriöst la benen på ryggen och sprang iväg och den stackars lilla hunden sprang med sina söta små ben efter😂

Summan av detta!

Ser du en hundägare som gör sitt absolut yttersta för att komma ifrån denna situation/mötet snälla!! GÅ INTE FRAM! För mig och de flesta är det nog helt lågiskt. Men tydligen inte för alla.

Just ja! Vi tränade även följsamhet ute på gården och grabben och hans kompis agerade störning. Dom lekte och hade jätte kul och jag tog tillfället och tränade.

Vi körde lite skvaller träning på grannens hund med.

Idag har vi mest vilat.

Eller ja lekt massor tillsammans och försökt stärka våra band ännu mer ♡

Sen vart det lite ensamträning då jag och grabben hade tvättstugan 😊

Nej nu blir det svammel. Lite trött nu.

Kommer spännande bilder på min dam! Hon var nästan helsvart när hon kom till mig! Nu i solen ser man hur mycket hon skiftar under!

Slängde även in en bild på axaeco selen. Den andra "tröjselen" är den röda hon har på bilderna 😊

God natt alla fina där ute 😘


Likes

Comments

Idag började Våran hundmötes kurs. Det var intressant och lärorikt kring massa saker som vi människor missar. Dom små små signaler som kan gå på en ögonblick sekund. Kommer gå in mer på detta då jag har en dator att skriva vid. Det gick rätt okej för Lycka. Var lite stressad ibörjan men så fort vi började vår träning funkade det. Jag fick se massa saker hon gör innan hon börjar skäll som jag aldrig tidigare hunnit se. Hon tog ut en JÄTTE BÅGE långt innan vi mötte den andra hunden. Hon duttade nosen i backen ett ex antal ggr. Även detta får jag försöka förtydliga någon gång framöver. Fick för ett tag sedan frågan kring varför man belönar med godis. Detta fick vi idag vilket jag tänkte skriva av då jag tyckte det var hyfsat kort och bra förklarat kring varför.

Godia- Varför? (Ombetigning)

Mat är oftast positiv för en hund och det är lugnande att tugga.

Hunden tittar på en annan hund på avstånd = får en gosis = hunden kommer börja förknippa andra hundar med att den får godis = hundens association blir :

GODIS = Positivt

ANNAN HUND + GODIS = Positivt

AANNAN HUND = Positivt

Detta riktar sig såklart till just hundmöten då det är den kursen jag går. Men om jag tex skulle använda leka istältet sim belöning som min hund älskar så skulle jag bara stressa upp henne mera. Vilket inte är så bra i just detta sammanhang så vi vill få ett lugnt och harmoniskt möte kring våra 4 benta vänner.

Våran dam är otroligt känslig mot beröring samt negativitiet. Höjer man rösten eller ens lägger en hand på henne utan att trycka ner henne så blir hon helt förstörd. Hela hunden kryper ihop. Så detta är extremt viktigt samtidigt svårt för oss i träning. Man måste verkligentänkq ett steg före hela tiden. Men jösses då underbart det är. Har precis fått hem två aktiveringsbrädor böcker så ska läsa lite sen träna i lagom doser.

Lycka har även fått ensamhetsträna i husvagnen med hjälp av min faster vilket gick sisådär. Att vara ensam är inte hennes specialitet men vi ger inte upp.

Kursen är på Hundglädje Hallstahammar fall någon undrar.

Enbart mjuka metodet, helst sele och gärna utan flexibel koppel vilket passar oss kanon.

God natt alla fina ♡

Likes

Comments

idag anlände vi hos min faster ♡ Vi skulle komma imorgon men vart redan idag så Rasmus har feber och Anders vart dålig i magen så han lär vila. Vi alla är här både katter gund och barn. Underbart. Lycka träffade fåren för första gången och dom var läskiga som satan! Elaka var dom som inte ville låta henne bajsa ifred 😂 Hon kunde inte riktigt göra sina behov i fred när en hel drös med lamm samt deras mammor stod och kollade på 😂 Det var lite läskigt ibörjan men sedan gick det bra. Imorgon blir det träning mrd två vackra pinshers. Vi är ju familj och måse försöka göra det bästa utav det. Men det tror jag går bra. Jag litar blint på min dam vad gäller andra hundar för hon är så tydlig i sitt språk. Sedan har jag bästa tränaren vid min sidan. ( Hund glädje hastahammar ) för dom som gillar mjuka metoder dom vi 😍 Nu vart det sådär sent igen så vidare info imorgon. Kort då. Lycka är inte helt bekväm med fåren men det ska vi träna på. Inte heller helt ok med att det bot 2 hundar här som hon ännu ej fått träffa. Vara ensam i vår husvagn med katterna räcker tydligen inte 😂 Träning där med. Tack och god natt för ikväll mina fina 😘

Likes

Comments

kort idag igen. Hemkomna från husvagnen. Trist men sant. Som vi njuter där. Har varit hos svärföräldrarna samt svåger och svägerska så har mannen min hjälpt till att bygga trall. Själv har jag fått äran att pyssla om 3 tikar! Känslan när man har tre vackra damer sitter brevid varann med 100 % fokus på en själv går ej att beskriva. Så mäktig känsla! Kände mig störst i världen 😂 Min dam har sådan tur som har dessa 2 äldre damer som hjälper henne. Sen var det så fantastiskt roligt. Dom som äger campingen har också en finsk lapphund. Fick veta att deras vackra kille kommer ifrån samma kennel som Lyckas pappa. Lapinlumon ♡ Visade sig med hjälp att Lycka och han (dock långt bak) är pyssligar 😀 Å den stackaren hade pipigt som bara den första natten då Våran dam löper 😂😂 Kan inte vara lätt att vara kille ibland 😂♡ Nej imorgon får jag lägga ut en funderare. Har många. Får se vilket ämen jag väljer. Skickar med lite bilder På dessa 4 benta 😍

Likes

Comments

Idag blir det lite tänk kring alla dessa metoder som finns.

Jag personligen har valt den mjuka metoden. Jag tror många lever i då tid istället för nutiden vilket är fruktansvärt trist.

Det finns så mycket ny forskning kring våra 4 benta vänner.

Jag vill uppfosta min hund till en stark och självsäker individ precis som jag vill med min son.

Jag vill att vi ska respektera varanndra samt ha kul ihop.

Jag vill inte ha en hund som gör det jag ber om bara för att hon är rädd att jag ska skrika/slå eller trycka ner henne..

Jag vill att min hund ska följa mig för hon tycker om mig och tycker att det är kul att jobba ihop med mig.

Om jag skulle skrika eller vara fysisk med min hund så skulle jag ju absolut inte stärka henne eller ge henne det självförtoendet jag strävar efter att hon ska ha!

Jag skulle ju inte tex trycka ner min son för jag tycker han gör något fel eller trycka ner han psykiskt.

Varför skulle jag då det med min hund?

Det är MIN UPPGIFT som hundägare att fostra och hjälpa henne genom livet!

Så lite kort om detta..

Jag kommer ALLTID vara mjuk med min hund, det vinner vi alla på, denna relation jag nu börjat få till min kära lilla dam är fatastisk.

När hon flyttade hit var hon osäker och inte så trygg i sig själv, detta har vi jobbat med dagligen.

Hon kunde inte vara stilla i 5 min, klart hon var valp men detta har följt henne ända fram tills några veckor sedan, hon blev och kan fortfarande bli fruktansvärt lätt stressad i nya situationer. Om jag då skulle bli arg på henne så skulle jag ju bara bygga på detta obehag istället för att hjälpa henne. Min dam vet! Blir det jobbigt så kommer hon till mig istället och söker kontakt med mig vilket jag är fruktansvärt glad över att hon gör! Vi tränar dagligen på självförtroeende och kontakten och det älskar vi båda två! :)

Nu måste jag avrunda för denna gång och strax gå och hämta grabben i skolan.

Ha en underbar Fredag!

Det ska vi ha, njuta av solen och träna massor ute :)

Likes

Comments