Hej bloggen... jag veeet jag veeet, jag suger på det här med uppdatering. Men låt oss lämna det gamla bakom oss och se framåt, okej? Bra.Sen mitt sista blogginlägg har vi haft en himla massa kul här i Frankrike. Vi har varit i Paris ett flertal gånger, både för shopping, sightseeing och allmänt myspys, o så har vi varit i Versailles med allt vad det innebär. Även ett o annat slott o kyrka har besökts. Vi här ätit massa gott (och massa inte så gott). Haft långa, svåra franskalektioner och tro det eller ej, men faktiskt långa, tråkiga, och extremt sega kökslektioner. Skulle jag jämföra kökslektionerna här med nånting så skulle det vara typ hemkunskapslektion för 9-åringar. Och ja, jag vet, jag borde uppskatta allt mycket mer, minnas alla ställen, utforska varje kvadratmeter av det här landet, lära känna massa nya människor osv, men det här är svårare än jag trodde. Jag har extrem hemlängtan, saknar precis allt och alla, och (allt för) många gånger gör det mig ledsen och tjurig, vilket är det sista jag vill slösa min tid på. Så jag försöker! Försöker se det positiva i allting o bara påminna mig själv om hur lyckligt lottad jag är. Och ja, det går väl sådär hittills... Anywayyy, slut på deep-talk. Här kommer istället en stor fet bildbomb! (Delar upp bilderna på två inlägg)Bisoux så länge <3
Likes

Comments

Hallå bloggen!
Igår var vi i Paris för första gången, kom hem och skrev ett jättelångt inlägg om mitt intryck av staden, men självklart försvann hela inlägget så nu måste jag skriva om allting, men jag är irriterad så det kommer inte alls visa hur glad jag var igår :'( men jag ska försöka...

Att besöka Paris har alltid varit en dröm hos mig, och det levde upp till alla förväntningar! Allting var som i en sagovärld. Människorna, affärerna, språket, stämningen. Magiskt!
Det enda negativa var väl att lönen kom först idag...och att jag gick runt med bara killar, som inte hade ett uns av tålamod med mina shopping-behov. Jaja, ska spendera 5 månader här så hinner nog besöka Paris ett antal gånger till. Och då med rätt sällskap :))) Fick iallafall med mig några smågrejer från de billigare affärerna, och så självklart massa massa foton.
Just nu sitter jag på franskalektion och om några timmar ska vi ha vår första kökslektion! wiiii
Bisoux <3
Likes

Comments

Shit vilken resa haha... 

från landvetter till Köpenhamn, 30 min flygresa typ. Sen vänta 1,5 h på flygplatsen, äta lite gott o spela kort.

Sen vidare på flyget till Paris. Tanken va att kolla på film, men jag somnar såklart och missar nästan hela flygresan haha...

Sen när vi äntligen landar på Paris enorma flygplats så hittar vi inte vår koordinator. Vi letar verkligen ÖVERALLT, men nej. 2 h senare visar det sig att han väntat på oss vid fel terminal. Awesome. Så till slut möts vi upp med hjälp av en receptionist på informationen och hoppar in i bilen. En stund senare hoppar även 2 tyska tjejer in och vi börjar vår resa mot Guyancourt. Lite awkward stämning i bilen, men skitsamma, tror det löser sig med tiden. 

Väl framme vid skolan (ojar dom sig först över allt mitt bagage haha) blir vi tilldelade våra rum. Jag får dela rum och våningsäng med leo-studenten från Finland. Sedan får vi en mini-tour i staden av 2 killar från skolan, köper oss lite dricka i mataffären och sätter oss ute i parken o tjötar (även avtalat med en av de tyska studenterna att springa i denna park på morgnarna). 

När vi kommit tillbaks till skolan har klockan hunnit bli över 22, vilket innebär att det ska va knäpptyst i skolan. Kul, tänker jag och börjar skramla o hålla på med packningen i en timme...stackars min roomie...

Imorse vaknade vi kring 6, klädde på oss och gick iväg till matsalen för frukost. ALLA har skoluniform. Och jag o johan kommer dit med myskläder. Bra början. 

Så nu sitter jag på mitt rum och har bytt till kostym (eller ja, kavaj o jeans) (den kom till användning 

första dagen, mammut!) Nu väntar rundtur! bisoux <3

Likes

Comments

Allt är incheckat och vi sitter nu o väntar på att gå på planet till Köpenhamn. Där ska jag pussa på lite danskar o sen tar vi flyget till Paris 12:45. Det är nu det händer! WoopwoopLikes

Comments

Nuuu 3 h innan jag ska upp så har jag äntligen packat klart! 13 kg övervikt....precis som jag, 13 kg överviktig :)) ska bli såå himla roligt att bära allt det här snygga bagaget imorgon!
Skriver nog ett till inlägg från flygplatsen imorgon.
Bisoux så länge <3

Likes

Comments

Hallåå bloggen! Som ni läsare nog vet vid det här laget, så åker jag på 5 månaders praktik i FRANKRIKEEEE på måndag. Jag är sjukt taggad och nervös...these are gonna be the best days of my life!
Spenderar sista dagarna hemma med familj och vänner och sitter just nu på le pain francais med mammis och syster. Så.sjukt.gott. Blir det sån här mat i 5 månader framöver så ser jag ingen anledning att komma tillbaka :)))....(skämta bara mamma, jag kommer tillbaka)
Så kring 2-tiden på måndag är Jonis och jag framme i Guyancourt wiiiiiiiii
Bisoux så länge <3
Likes

Comments