Den senaste tiden så har jag sett många som lägger upp såna här facebook statusar att man ska kommentera ett hjärta om man är någons äkta vän osv.

Shit så om jag inte kommenterar ett hjärta på min bästa väns status så är jag ingen äkta vän? eller är det jag som tolkar såna fel? Eller skriver man såna för att få likes eller kommentarer?

Jag vet faktiskt inte...


Whatever så jag kommenterar inte såna statusar för mina "äkta" vänner borde veta att vilka som är ens riktiga vänner utan någon status.

Jag vet vilka mina "äkta" vänner är å vilka som inte är det. 


Kommentera ett "" om du vill va kvar på min vän-lista på fb, kommer ta bort några dom som ja inte skriver med

⬆ 

​Ta bara denna statusen tillexempel.  Aja jag tänker inte skriva nå mer om detta för då blir det väl ett jävla liv.


Så nu om det är någon av mina vänner på fb som läser detta så vet ni varför jag inte kommenterar era statusar.XoXo

Likes

Comments

Bilden till vänster är jag idag, Svart med grön lugg 👆​ Och på höger sida så är jag blåhårig med guld typ. 👆

Tränat, ätit nyttigare osv så minus 6 kilo so far. 

Börjat må bättre med i min bipolära sjukdom​.

Ha underbara vänner som finns för mig å stöttar å verkligen hjälper till 😍

Fått bättre självförtroende och styrka. 

Börjar på diet imorgon 🏃 Minska på sockret, äta mer proteiner, å så.

Kött, fisk, grönsaker, gröt å ibland ris :D

Fick däremot fuska med lite onyttigheter bara jag tränar bort de sen. Och jag vet att jag kommer klara det då jag har världens bästa fästman som oxå är motiverad att träna mer osv.


Har ju införskaffat mig en träningscykel oxå 🚲 så det här blir nog kanon. och jag ha varit rökfri snart 2 månader å snusfri i 2 år.

Sen nu i helgen fick jag träffa min kusin Johnny som jag inte träffat på 11 år ungefär, det va underbart.

Sen om en månad så drar jag, Dennis och Frecka till Elmia på bilmässa 🚗🚙💜💜💜💜💜💜

Nä nu ska jag gå och krypa ner i sängen med Dennis å försöka sova. 

XoXo 👄

Likes

Comments

Ja jag känner mig oerhört sårad å förbannat jävla besviken på folk som säger sig vara mina vänner.

Jag menar att man ska vara ärlig mot sina vänner, jag är ärlig kanske lite för ärlig å det uppskattas inte alltid på denna ö. Tycker jag en sak så säger jag de, tex om jag tycker du ser dum ut i den där tröjan så säger jag det oxå.

Jag är ärlig och hjälper mina vänner så gott jag bara kan, men jag ger snart upp hoppet då jag verkar bara få skit tillbaka.

Å ni som känner mig och vet att jag är bipolär m.m vet också att jag tar saker mer allvarligt än alla andra. Så de som andra kanske uppfattar som skämt, de tar jag på allvar.

Ena av mina vänner ljuger för att göra andra saker istället för att vara ärlig mot mig, sånt som jag skulle uppskatta jävligt hårt. Jag blir inte sårad om du säger sanningen utan jag blir mer ledsen och sårad av att du ljuger.💔

En annan sprider saker jag säger till den i högsta förtroende men de är ju sjukaste också, då våran vänskap började precis så att allt jag sa de spreds vidare och så snäll som jag är så ger jag människan en ny chans. Och det har funkat nästan ett år tills jag fick veta sanningen ganska nyligen. Så hädanefter så kommer jag inte säga någonting till er. 😷

Å glöm inte att min "bästa" vän ljuger om tamefan allt och varför du nu gör de har jag inte heller koll på.

Jag tror att du är så osäker på dig själv att du måste skämta å ljuga osv...

Det handlar om personer som jag sagt upp kontakten med för ett tag sedan.

Sen så är detta bara tankar och ingen ska ta åt sig.

Jag försöker vara ärlig mot alla mina nära å kära men ibland måste man ta en nödlögn.

Med detta inlägg säger jag nu mitt nya ordspråk


Likes

Comments

Förra året så önskade jag inte att folk skulle ha ett gott nytt år å varför gjorde jag inte de? Jo för att jag har ingen bra början på detta jävla skräp år. Känner mig misslyckad som person, misslyckad som barn till mina föräldrar å ännu mer misslyckad som syster åt mina systrar.

De ända jag vill göra är att alla ska vara glada å må bra, även fast jag mår pissigt så försöker jag vara alla till lags men de går inte längre.

Idag kände jag mig på strålande humör men de gick över ganska fort igen, självmordstankarna bombarderar mig å jag ger närsomhelst upp. Slut som artist, slut som människa.

Ingen förstår hur jobbigt det är för mig att leva med min psykiska sjukdom. Får höra titt som tätt att jag är psykiskt störd å borde ta livet av mig å att jag är värdelös.

Ja, jag kanske är de. Eller är jag bara en allmänt störd person?

Likes

Comments

Så va denna eländiga julhelg över, haft en bra jul osv.
Fick presentkort, terapimålarbok, glitterpennor, cd-skivor å lite annat.

Och igår kom första snön å de va sjukt kul, åkte runt i stan å kollade på när alla va ute å sladdade å lekte med sina bilar. Det är kärlek i mina ögon :) gemenskapen när alla är ute samtidigt å träffas å har kul.

Dock så fick ju polisen för sig att jag skulle få en tidig nyårspresent i form av böter på 1600kr för att jag saknade ett lyse på clion. Så de ska åtgärdas imorgon.

#bipolärmengladändå

Likes

Comments

Idag har inte varit någon bra dag. Känt mig allmänt jävla förbannad, ledsen och sårad. Vadan detta? Jo jag har vänner som går bakom ryggen på mig. Oavsätt vad som sker så skyddar jag mina vänner, verbalt och fysiskt. De är så vänner gör inte sviker och går bakom ryggen på en. Sen till råga på allt så höll två personer på att krocka med mig för att de är ouppmärksam å pratar i telefon trots att det är olagligt numera. Så jag känner att nästa jävla nolla som snackar i telefon medans den kör så hoppas jag att den jäveln krockat med mig för då smäller det.

Likes

Comments

Vänskap är ju nått som alla vill ha och behöver ha. Jag som då är bipolär är extra beroende av mina närmaste vänner. Så fort jag känner att jag kommer in i en sån där period som gör att jag mår dåligt, då ringer jag mina vänner å umgås med dom.
Och samtidigt så känner jag att ibland så får jag damp på mina vänner å inte orkar prata med någon alls.Och något som är det absolut bästa med mina vänner e att jag behöver inte lägga ut någon löjlig och patetisk status på Facebook om att mina äkta vänner ska gilla, falsa vänner dissar och liknande statusar. Jag vet vilka som är mina äkta vänner och jag vet även vilka som inte är det, och med de så vill jag säga att ni som är mina äkta vänner jag älskar er som fan.

Vill även passa på att skriva om en sak som fick mig att bli riktigt jävla less och arg, om jag har något emot någon så får de veta de. Kom för f** inte och säg något helt annat. Jag är en ganska simpel person som säger va jag tycker å tänker rakt ut. Ibland så uppskattar inte folk det men det är inte mitt problem, jag är född och uppvuxen med att vara rak och ärlig.

Men idag är jag på bra humör förhoppningsvis hela dagen
😊

Ni som läser detta får ha en trevlig helg
😘

XoXo/ Kimberly

Likes

Comments

Jag vet inte vart jag ska börja när det gäller min bipolära del av livet så jag kommer bara skriva en lagom långt inlägg idag.

För mig å säkert många andra så innebär det att vara bipolär att vi är deprimerad ganska ofta och har maniska perioder.

Här tänker jag beskriva med hjälp av en text som min läkare gav mig om maniska & deprimerade personer för er som kanske inte vet så mycket om sjukdomen.

Vid mani är den förhöjda aktivitetsnivån ett centralt symtom, ofta mer framträdande än den euforiska (lyckliga) komponenten. Omgivningen känner sig besvärad, eftersom manikern gärna pratar mer än han lyssnar och ibland blir besvärande med sin distanslöshet. Ofta ses en påfallande idérikedom. Tankarna flyger på i ett enormt tempo. Manikern är ofta oerhört intensiv, engagerad eller upptagen med de aktuella tankarna, men låter sig lätt avledas till något annat.

Manin kan komma smygande men uppträder ibland akut, inom en eller några dagar. Minskat sömnbehov är vanligt, liksom successivt minskad sjukdomsinsikt, samtidigt som upplevelsen av de egna förmågorna snabbt överskattas. Det är inte ovanligt med psykotiska (verklighetsfrånvända) symtom, såsom vanföreställningar, vilka ofta kännetecknas av orimliga uppfattningar av den egna förmågan, s.k. megalomani eller grandiosa vanföreställningar. Den maniske personen känner sig ofta särskilt utsedd, ibland med religiösa förtecken.

***************************************************************************************************

Situationen vid depression är i många avseenden den helt motsatta. Då är sinnesstämningen sänkt och tillvaron upplevs mörk och hopplös. Många beskriver en smärtsam känslolöshet, en närmast total frånvaro av engagemang. Likaså upplevs ofta en besvärande energilöshet, det är precis som om allt tar emot. Upplevelser från sinnena, framför allt lukt och smak, är avtrubbade. Maten smakar inte, ibland lyser aptiten helt med sin frånvaro, med påföljande viktnedgång. Ångest och oro kan prägla bilden. Oron kan ta sig uttryck av ett ändlöst grubblande, som ofta är uttalat tidigt om morgnar och förmiddagar.

Sömnen är ofta dålig vid depression, med tendens till tidigt uppvaknande och svårigheter att somna om. Koncentrationssvårigheter är vanligt vid depression, vilket kan yttra sig i svårigheter att läsa. Det kan till och med vara svårt att uppfatta handlingen i TV-program eller i vanliga samtal. Många upplever svårigheter att fatta beslut, allt från alldagliga till mer komplicerade sådana. Känslan av lust och tillfredsställelse, även sexuell, minskar.

Precis som vid mani kan graden av verklighetsfrånvändhet bli så stor att den blir av psykotisk karaktär. Den drabbade kan uppleva sig totalt värdelös; att han eller hon rent av inte förtjänar att leva. Ibland ses även kroppsliga vanföreställningar.

Tankar kring döden är vanligt vid depression. Många kan uppleva att det inte spelar någon roll om de lever eller dör. Vid tilltagande depressiva symtom kan dessa tankar stegras till en mer uttalad dödsönskan. Tyvärr är det allt för vanligt att deprimerade människor, i sin negativa föreställningsvärld, gör självmordsförsök. En del dör till följd av dessa, vilket är oerhört tragiskt.

Och jag själv brukar variera mellan att vara manisk till att vara deprimerad.

Ah de va väl allt för denna gång 😥


XoXo/ Kimberly

Likes

Comments