Header

​Godmorgon bloggen! 

Sedan sist har mina dagar varit intensiva. Jag har umgåtts mycket med min hund och även min farmor. Det är jättemysigt att umgås och att slippa vara själv hela tiden, tycker jag!

Idag är det den 9 oktober och dessutom är det fredag! Skönt. Imorse var jag och Nelson ute på morgonrunda 8:30 och socialiserade oss lite grann. Nelson har blivit så duktig på att gå med andra människor deras hundar nu och Nelson är alltid lika trött efter varje runda. Inte konstigt tycker jag, han springer runt och busar med de andra hundarna som en duracellkanin! Skönt för mig med dålig ork på morgonen! :)

I helgen händer ingenting speciellt. Ska mest plugga inför ett prov jag ska ha i svenska den 20:de oktober. 


Nu väntar pannkaksmiddag med farmor!

Ha en bra dag!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

​Godmorgon! 

Jag började egentligen med ett blogginlägg igår, men efter närmre efter att ha suttit i ett flertal minuter och försökt komma på hur jag ska formulera mig, gav jag upp och åkte med mamma till stranden istället! Hur som helst...

I onsdags var första dagen i skolan för tvåor och treor. Då skulle vi äntligen få träffa de nya ettorna! Åh, ni anar inte hur nervösa de var men de lugnade ned sig sen när vi hade träffats allihopa och presenterat oss för varandra. Jag kommer själv ihåg hur nervös jag var att stiga in i ett rum med ett trettiotal äldre elever. Men jag var inte lika nervös sen när jag fått träffa de äldre och presentera mig. 

Några dagar tidigare träffade jag Nastasia och Charlie och med sig hade hon sin systemkamera! Hon tog superfina bilder på våra killar, bl.a den här under. De kommer i eftermiddag igen!!!! Detta för att jag och Nastasia ska på ett möte imorgon. 

Idag är det min farmors födelsedag och igår firade vi bland annat henne, min pappa och min faster som ska och har fyllt år! 


Nu känner jag att detta inlägg har blivit lite smårörigt, så jag ska avrunda. Vi hörs!

Likes

Comments

Godmorgon bloggen!

Vaknade ganska tidigt idag, usch.
Nu är klockan snart tio och vi har ätit frukost. Antagligen ska vi strax ut med Charlie!

Hör kanske av mig när jag kommer hem!

Puss

Likes

Comments

God kväll! Det var ett tag sen jag uppdaterade. Varför? - Jo, jag har nämligen spenderat ganska mycket tid med Nastasia och hennes hund Charlie. Charlie är en dvärgpudel på snart 6 månader. Han är ganska busig och har faktiskt förekommit tidigare i min blogg. När vi umgåtts nu i sommar har vi dels varit ute på äventyr och myst, sedan har vi också spenderat tid hemma hos mig med våra små hundar. Pojkarna går jättebra ihop, däremot tycker Nelson ibland att det kan bli lite mycket, då har vi helt enkelt fått sära på de två. När vi inte busar eller myser med våra pojkar ligger vi och tittar på filmer på mitt rum.

Det är helt underbart att umgås med de två filurerna. Man mår så mycket bättre av att vara glad och lycklig istället för att bara sitta ensam och sura hela dagarna. Så med henne kan jag verkligen njuta!!!

Idag är det måndag den 20 juli och idag har jag inte gjort nånting värt att nämna här egentligen. Laddar mina batterier på somrarna när jag är ledig så det är väl det jag har gjort idag, skulle man kunna säga.

Imorgon ska jag åka hem till Nastasia och Charlie och faktiskt spendera natten där. Det ska bli jättekul, vi har ju endast varit hos mig på grund av pojkarna. Nu tyckte jag att det var dags att jag tog mig till henne. Det är ju lite lättare för mig eftersom Nelson inte bara är min hund utan hela min familjs lille krabat.

Hon är bäst helt enkelt, utan tvekan!​

Likes

Comments

Igår, 13 maj 2015, efter ett möte på skolan kom Nastasia och hennes lilla bebis (den bruna fluffbollen som busar med Nelson på bilden ovan) hem till oss (exakt klockslag oklart). Vi hade båda förstått då att det var ikväll det skulle hända. Vi skulle gå på konsert med Anna Hertzman på scen! Nastasia, som känt till Anna sedan 2009, blev som i trans. Jag, å andra sidan, har bott granne med Anna innan jag (med min familj) flyttade till Ystad 2011. Jag var (och är fortfarande) otroligt tacksam för att Nastasia fått mig att börja lyssna på henne igen. Fröken Hertzmans texter är otroligt lätta att relatera till som tjej med en "trasslig" hjärna (för min del). 

Konserten började vid 19-tiden med en nästintill fullsatt Ystad teater. Jag och Nastasia hade valt platser längst fram i mitten, vilket var bra då vi båda är heeeeeelt hänförda av Anna. Jag hade pluggat in texten på nästan varenda låt så jag och Nellie kunde sjunga med hela konserten igenom. Det är en mäktig känsla egentligen, genuin också. Det är en konsert, men det kändes mer som en fest för Anna. Det blev inte samma hysteri som det lätt blir med andra artister. 

Efter konserten var publiken välkomna ut vid entrén, där Anna stod (med de andra som hjälpte henne sälja tröjor och annat medan Anna själv stod på scen) stod och gav ut autografer till höger och vänster samt pratade med några av oss i publiken (däribland mig och Nastasia, men vi valde att vänta till sist för att få extra tid med Anna att prata lite med och ta bild med). Och jag måste faktiskt säga att jag är stolt över Nastasia att hon vågade. Nu kan hon vara stolt och tänka "jag har pratat med min stora idol ANNA HERTZMAN!!!!!" 

Ja, det här var en upplevelse vi sent kommer att glömma. Jag är mållös! 

Likes

Comments

Det finns mycket i mitt huvud just nu. Saker som håller mig vaken på kvällarna och som väcker mig tidigt på mornarna. Vad orkar jag? - ​Det är svårt att säga, jag har inget direkt svar på frågan. ​Jag har vänner som blir lidande för detta, vänner som tror att jag inte vill umgås med dom, fast jag egentligen inte orkar. Det är inte riktigt så det här gången dock. 

Den här helgen (och även halva nästa vecka) innehåller MYCKET roligheter. Idag, lördag, ska jag spendera med Leo. Han ska sova här hela helgen och på måndag ska han serva sin moped här i stan, så jag tyckte att det nog var bäst att han stannade en extra dag. Men åter till helgen.. Idag var det först tänkt att jag skulle ta bussen till Leo och umgås lite innan vi åker hit igen. Well, saker blir inte alltid som man tänkt sig. Igår gick jag och la mig sent, närmare bestämt, 23-tiden. I morse vaknade jag, som beskrivet ovan, med 1018274744 tankar i huvudet. Efter noga konsultation med min kära mor fick hon påminna mig vad en läkare sa till mig för ca ett år sen "Hushåll med din energi". Så, sagt och gjort, skickade ett sms till Leo direkt och sa som det var. Jag hoppas att han förstår. Han är ju min bästa vän!

Detta påverkar också mitt mående och humör - hade jag åkt till Love idag, hade jag kanske fått ställa in ännu mer, vilket inte är det jag vill. Det är inte det mest ultimata för mig just nu. Jag BEHÖVER det här, mitt i allt kaos med skolan och så. 

Imorgon bitti kommer vår vän Emma hit och hämtar mig och Leo. Imorgon ska vi åka till vår älskade ridklubb och umgås med härliga människor. Jag, Love och Emma är medlemmar i ridklubbens ungdomsstyrelse, så imorgon har vi anordnat en kompisträff med alla klubbens medlemmar. 


Ikväll ska vi i min familj och Leo (såklart!!!) titta på cruisingen tillsammans. De ska köra med sina fantastiska bilar i hela Ystad!!! ;)


Ha en trevlig helg!

Likes

Comments

Godmorgon bloggen!

Det var ett tag sedan jag uppdaterade. Jag har haft fullt upp med både det ena och det andra och har därför inte kunnat blogga normalt.

I måndags kväll var jag, farmor och pappa ute med mamma och Nelson samt alla de andra hundarna från hundkursen och kursledaren. Vi gick runt om i stan där vi bor och vi tränade både inkallning och att gå fint med slakt koppel. Nelson skötte sig exemplariskt och hela familjen var jättenöjda. Igår var det sista gången på kursen och den kvällen spenderades på BHK i Ystad med hela gänget. Däremot var jag den enda i vår familj som var med idag. Eftersom jag ändå var ledig idag såg jag ingen anledning att missa det. 

Idag är det valborgsmässoafton och även Kungens födelsedag. Vi firar valborg men inte för att Kungen fyller år. Kvällen ska spenderas med några vänner till familjen och detta ska även Nelson få följa med på. Dagen idag ägnar många åt att ha någon form av picnic i Lunds stadspark. Såg ett inlägg på Facebook skriven av min fasters syster som är bosatt i Lund. Hon skrev att redan vid 8-tiden började parken fyllas på. Jag undrar hur mycket folk det kommer bli idag! Jag, däremot, ska inte åka till Lund, nej, jag ska spendera eftermiddagen hos min mormor tillsammans med Nelson. Vi ska äta lunch ihop och sedan går jag och Nelson hem igen för att fixa oss inför kvällens festligheter. 

Jag hoppas att du kommer ha en trevlig valborg med god mat och dryck!

Det här är bilder från Nelson sista dag på hundkursen vi har gått på vid några tillfällen.

Likes

Comments

Godmorgon bloggen!
Eller nej förresten! Det är faktiskt ingen god morgon. Började morgonen i panik redan klockan 05 i morse. Jag ska utföra mitt skriftliga nationella prov i svenska 3 på tisdag. Detta medför att vi elever ska ha läst ett häfte som innefattar texter inom temat, vilket jag helt glömt bort! Så igår fick jag ett USB med texterna inlästa så att min lilla hjärna inte arbetar ihjäl sig (ansträngnigshuvudvärk - huvudvärk av att den ansträngs för hårt). Och som om problemen slutar där, åh nej. Jag får också hjälp av min specialpedagog Britt-Marie och när jag kom dit idag så berättar hon att hon inte får lov att jobba egentligen av hälsoskäl. Detta fick mig att, efter mitt besök hos henne, gå till rektorn med en fråga om hur det blir nu! Hm...Likes

Comments

Hejsan bloggen! 

Nu börjar både påsken och påsklovet lida mot sitt slut och ska jag vara ärlig så tycker jag faktiskt att det ska bli riktigt skönt att komma in i mina vanliga rutiner igen. 

Mitt påsklov har till största del bestått av samtal på Skype med Nastasia och Leo. Dom är världens bästa och mysigaste vänner och jag känner verkligen att jag kan snacka med dem om allt. Förutom Skype spelar vi faktiskt ett datorspel ihop, vi tre. Det var Love som fick både mig och Nellie att spela spelet. Så tack, Love, för att du tipsade oss om det!! Det är verkligen ett roligt spel!! :)

Imorgon är det tisdag och det innebär också skola. På tisdagar har jag Naturkunskap och där ska vi antagligen fortsätta med det vi höll på med sist. Nu har läraren varit sjuk ganska mycket innan lovet, därför vet vi inte vad hon har tänkt sig att vi ska göra egentligen. Efter skolan ska jag antagligen fika med en lärare och därefter möta upp Love och gå hem till mig. Sedan kommer Nellie och så ska vi tre äta innan Love och Nellie ska iväg på en föreläsning i stan. 

Så här ser min fina Nelson ut efter sin klipp​ning i måndags (30/3).


Vi hörs imorgon 

Likes

Comments

Hej bloggen! 

På grund av hälsoskäl har bloggen tyvärr blivit lidande. Brist på ork har också varit en stor faktor i det hela. 

Nåväl, idag är det måndag och en ny vecka har dragit igång. Det är svenska och engelska på måndagar på mitt schema, men idag har jag bara haft svenska då jag efter lunch befann mig på ett helt annat ställe. På svenskan har vi precis haft ett prov som innefattade språkhistoria och låneord. Jag anser att det gick bra, på grund av att det var den uppfattningen jag fick när jag lämnade in provet för rättning av läraren. Hmm, fick ingen skum känsla denna gången, vilket är skönt. Ska bli intressant att se hur läraren bedömt mitt prov.

Denna lektionen började vi på något nytt. Enligt planeringen i svenska 3 ska man ha skrivit två vetenskapliga arbeten innan nationella proven och kursens slut. Vi fick instruktionen på det sista arbetet i fredags och vi skulle få två lektioner att skriva det på, blev vi inte färdiga på två lektioner har vi till på söndag på oss att skriva klart och lämna in arbetet. Och vet ni? Idag har jag skrivit som en (ursäkta ordvalet nu) idiot (!!!!!) för att ens komma igång med det där förbaskade arbetet och JAG TROR TA MIG TUSAN ATT JAG NÄSTAN ÄR FÄRDIG!!! Så himla stolt över mig själv är jag just nu. 

Nu i skrivande stund sitter jag och pratar med Nastasia på Skype. Åh, vilken underbar vän hon är. Är så himla glad att jag äntligen hittat henne. För hon är min nål i en höstack! ❤


Hejdå och godnatt på er! :)

Likes

Comments