Header

Godmorgon!
Länge sedan sist, det har varit fullt upp med annat. Men nu börjar det äntligen lugna ner sig en aning så att man hinner ta några djupa andetag.
Vad har vi gjort sen sist? Skaffat kaniner och byggt kaningård, fällt träd, tömt ladan på allt skräp, byggt arbetsbänkar och satt upp hyllor i den framtida sadelkammaren samt i en annan del av ladan. Insett att stallet är för dåligt för att ha som stall och istället beslutat oss för lösdrift med ligghall, köpt virke till att riva golvet i blivande sovrummet och bygga upp på nytt, lite andra småsaker och dessutom har jag bytt jobb. Mycket, helt enkelt.

Men idag väntar en lugn dag. Jag ska snart åka iväg med Thilo till dagis innan jag jobbar ett kvällspass, 10-19:30. När jag kommer hem blir det tacos och tidig kväll känns det som, jag är riktigt trött redan. Sen i helgen börjar vi riva golvet i sovrummet. Så himla roligt!!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Igår jobbade jag både dag och kväll, korta pass dock så det var rätt skönt. Dessutom väldigt lugna pass! Men idag är jag ledig så nu på dagen vet jag inte riktigt vad jag ska hitta på, gråa moln täcker himlen och det verkligen syns hur regnet hänger i luften. När Pontus slutar ska vi åka och storhandla däremot, vi handlar för hela månaden. Så himla roligt är det!

Jag funderar på om jag ska plugga lite, men det finns ju så mycket annat som är mycket roligare haha. Skriva matlista behöver jag göra också. Så vi får se vad jag gör med den här dagen!

Likes

Comments

Godkväll på er!
Längesen sist, jag vet. Jag har jobbat på, myst med Nissekisse, fått kycklingar, gått många promenader med Thilo, haft magsjuka och haft möte med banken. Fullt upp!
Idag passade jag på att storstäda huset, det behövs ju göras ibland liksom och det passar ju ypperligt nu när våren börjar visa sig allt mer. Som pricken över i:et fick vi en ny toalett idag och jag är nog gladare än man kanske borde vara över en toalett haha. Äntligen har vi en toalett som funkar som den ska!!

Likes

Comments

Äntligen har jag blommor i vardagsrumsfönstret! Som jag har längtat! Jag tycker det ser så kallt och tråkigt ut utan växter i fönstren, jag behöver växter för att trivas liksom. Äntligen känns det som att ett av våra tio fönster snart är färdigt. Det enda jag vill göra i fönstret på bilden är att byta ut fönsterlampan, men jag vet inte riktigt vad jag vill ha istället. Jag får titta lite! Sen ska jag ta mig an dom andra två fönstren i vardagsrummet och så småningom köket.

Likes

Comments

Igår väckte jag Pontus klockan 10 med "nu ska vi på äventyr". Jag är alltid vaken tidigt, många gånger innan 7 - så jag hade suttit och letat efter något roligt att göra. Det är inte så ofta vi är lediga hela dagar tillsammans så jag ville passa på att göra något annat än att hålla på med saker på gården som vi alltid brukar göra annars.

Så vi packade in oss i bilen, med oömma kläder på och matsäck i ryggsäcken. Vi åkte nämligen och gick till Skuruhatt för att sedan gå igenom Skurugata - en lång gång mellan ett berg som delat på sig. Det är en krävande väg att gå - upp och ner hela tiden, över stockar och klippblock. mellan stenar och över fallna träd. Men det är så roligt! Jag var där med mamma i somras, men jag ville verkligen visa Pontus stället samt låta Thilo ha lite extra skoj. Han tycker så mycket om att gå i skogsmarker och det här verkade vara det roligaste han gjort, han viftade på svansen konstant och oj vilken fart han hade! En och en halv timme tog det för oss att komma tillbaka, dock stannade vi då och då och lät Thilo söka efter godis samt en kortare picknickpaus.

Jag vill verkligen åka och vandra i år, det behöver inte vara långa sträckor - jag var nöjd med den här lilla vandringen på under två timmar. Men det får gärna ta längre tid också, det spelar ingen roll egentligen. Jag vill bara gå igenom fin miljö, prata om allt och inget och njuta av omgivningen.

Likes

Comments

TB till en mysig lunch i Dubai för två år sedan.

Dubai var verkligen en resa jag aldrig kommer glömma, den var fantastisk på alla sätt och vis. Det är en speciell känsla som finns i kroppen när man är ute på resande fot, en frihet på något sätt. I början hade vi tänkt att vi skulle ha rest någonstans närmare hösten, men sedan kom gården och det har vi därför bestämt oss för att inte göra. Vi kommer ha fullt upp ändå! Däremot har vi tänkt ta en helg eller någon dag och resa runt i Sverige nu i sommar, jag vill väldigt gärna se Skåne så en tripp dit vore roligt men sen ska jag ta och leta upp några fler ställen jag vill se. Varberg vill jag åka till igen, vi var bara där i någon timme i somras och jag tyckte att det såg så himla fint ut. Jag vill se mer!

Vad har ni för bra resmål att dela med er av? Var i Sverige spelar ingen roll!

Likes

Comments

Åh vad glada vi blev igår, jag och Pontus!
Våra stallkatter har varit på äventyr i över en månad, igår kom en äntligen fram till oss och ville bli kliad. Han har varit på gården ett tag, men inte kommit fram till oss. Men igår var han fram tre gånger och följde efter mig överallt, så mysig! Så vi satt en stund på en varsin stol, han och jag. Fina Nisse! Nu hoppas jag att vår andra katt, Ella, kommer tillbaka snart hon med!

För tillfället sitter jag i bilen utanför tandläkaren och väntar in tiden lite, usch. Jag gillar verkligen inte att gå till tandläkaren, speciellt inte nu när jag själv ringde och bokade tid för att en gammal lagning har gått sönder. Nä fy, gillar det verkligen inte.

Likes

Comments

Han är så fin min prick, här var tre bilder från en dag när vi tog en morgonpromenad till sjön. Thilo blev aningen besviken när han inte fick bada, men det var minusgrader så jag ville inte att han skulle hoppa i och bli kall. På sommaren badar vi däremot nästan dagligen med honom, det är det roligaste han vet och så fort vi går runt sjön vill han springa ner i vattnet. Åh vad jag längtar till sommaren, det ska bli så roligt. Vi har tänkte åka och upptäcka nya badplatser, ha picknickar och ta många skogspromenader som även det är en favorit hos Thilo.

I sommar vill jag dessutom åka någonstans och bara gå en hel dag, ta pauser för att bada och äta för att sedan fortsätta gå. En liten vandring helt enkelt! Det finns inget så uppfriskande som en dag full av friskluft, skratt och motion!

Likes

Comments

Ibland är det så roligt att titta tillbaka på året som gått och se skillnaderna, men aldrig någonsin har det varit så stor skillnad på början av ett år och slutet av ett år som under 2016 för mig.

Så hur så mitt liv ut i början av 2016?

I början av 2016 jobbade jag på donken och var väl egentligen ganska nöjd med det, jag tyckte om mitt jobb och det gav en liten summa extra pengar varje månad. Jag bodde i Norrland i en stad jag inte tyckte om speciellt mycket och drömde om att flytta söderut. Jag gick sista året på gymnasiet, teaterinriktningen, och var fullt uppe i vår slutproduktion en vampyrberättelse samt fick ont i magen när jag tänkte på gymnasiearbetet där jag skrev ett manus som i slutändan faktiskt blev riktigt bra. Jag blev väldigt nöjd med det när jag väl lämnade in det. Jag ville bli brandman eller kriminolog och sökte in till en distansutbildning inom kriminologi, som jag kom in på och började studera - men snart hoppade av för att det inte kändes helt rätt och var för tungt för stunden. I det stora hela var det en period där mycket pågick samtidigt, mycket roliga saker dessutom. Men efter att jag tog studenten i juni blev mitt liv så mycket bättre.

I slutet av 2016 flyttade jag nämligen, jag flyttade dit jag verkligen ville. Vi tog vårt pick och pack och flyttade 50 mil söderut, till Småland. I samband med det slutade jag på donken och började istället arbeta inom hemtjänsten. I början tänkte jag "hur ska jag kunna ta hand om äldre människor, hur ska jag kunna göra det här?" men det gick faktiskt oväntat bra. Jag kom snabbt in i yrket och lärde mig i raketfart. Inom loppet av knappt två-tre månader la jag om djupa sår, kunde hantera en sele och en lift, hade fått medicin delegering och hade påbörjat en utbildning för att få ge insulin. Jag hade lärt mig linda ben, lärt mig hur man enklast tar på stödstrumpor och visste hur man tog blodtrycket. Jag var så stolt över mig själv, eftersom att jag inte hade någon utbildning som helst inom yrket men ändå lärde mig utan större problem. Att jag lyckades med det jag aldrig trodde att jag skulle klara av. Innan jag började arbeta inom hemtjänsten svartnade det framför ögonen när jag såg blod, två-tre månader efter att jag hade börjat la jag på egen hand om riktigt djupa sår och hade inga problem med att tvätta bort blod och liknande.

Jag släppte drömmen om att bli brandman och att bli kriminolog, jag visste inte längre vad jag ville. Mina kollegor och mina brukare tyckte att jag skulle utbilda mig vidare och fortsätta inom vården, de tyckte att jag passade inom yrket. Idag utbildar jag mig till undersköterska, men vet fortfarande inte vad jag vill arbeta som i framtiden. Den absolut största förändringen som skedde under 2016 är dock utan tvekan att jag flyttade hemifrån, men jag flyttade inte till en lägenhet som många andra utan jag flyttade tillsammans med min sambo till en blivande hästgård. Jag är på god väg att uppfylla en av mina allra största drömmar, att äga en hästgård och att skaffa häst. Den 18 april ska vi till banken för att diskutera lån och går det bra blir vi ägare på riktigt av gården i oktober. För tillfället hyr vi den nämligen, då vi gör ett så kallat hyrköp för att ha möjlighet att se att det verkligen är här vi vill bo (vilket vi nu vet att vi vill!) och för att hinna spara ihop mer handpenning så att vi kanske slipper ta lån på det också.

Det är som sagt väldigt mycket som har hänt under 2016 och det är nog det bästa året jag varit med om, så mycket roliga saker hände och jag har aldrig växt så mycket som person som under det året.


En bild tagen i Eksjö.

Likes

Comments

Jag tycker om dom här två bilderna så mycket. Först och främst för att det är en väldigt fin vovve med på den, vår fina Thilo. Men extra mycket gillar jag dom för att det kändes väldigt speciellt att gå med honom på den där platsen, för det var på den där platsen jag tog kontakt med uppfödaren och frågade om vi kunde få komma och titta på valparna och sa att vi var väldigt intresserade. Några månader senare gick jag på samma plats, med en av valparna.

Thilo är världens mysigaste och att välkomna honom in i vår familj är utan tvekan ett av de bästa besluten jag har tagit i livet.

Likes

Comments