Alltså, hur underbart väder har det inte varit idag?! Jag och sambon har varit ute hela dagen och grejat i trädgården. Vi har krattat bort alla löv och imorgon åker vi in till torget för att köpa blommor. Kul! Hönorna fock vara ute i några timmar idag också, samtidigt som katterna var ute. Gick över förväntan!

Sitter just nu och skriver på en hemtenta vi har i Ledarskap i personcentrerad omvårdnad, sambon är iväg på jägarkurs. Är faktiskt nästan klar med tentan, sisådär 3 veckor i förväg! Det gillar jag.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Idag fick hönorna vara ute och springa fritt en stund på förmiddagen. Det var mycket uppskattat vill jag lova! Nu ska jag skriva på inlämningen en bra stund, då sambon jobbar helg. Det gäller att passa på! Nästa vecka är han ledig och då blir det renovering igen för hela slanten!

Likes

Comments

Idag är det söndag, vilket betyder vilodag. Vi försöker att inte göra något som har med renoveringen att göra idag. Har mest blivit att vi legat i soffan och halvsovit. Jobbigt att renovera hela dagarna! Imorgon kör vi igång igen kl. 9.00. Igår bestämde vi oss även för att vi ska försöka ta bort den bärande bjälken i golvet och istället fästa den på något annat sätt. Fråga mig inte hur, men min sambo o våra pappor har stenkoll på hur det där funkar(hoppas jag, haha). På så sätt slipper vi upphöjningen som vi tänkt att sängen först skulle stå på och kan istället möblera helt fritt i rummet. Med upphäjningen blir vi ju väldigt låsta i möbleringen.

Likes

Comments

Nu har vi kört igång på övervåningen. Äntligen! Det är verkligen såå roligt! Ännu roligare är att vi hittade 70.000kr gömt i väggarna. Bakom just den väggen vi bestämt oss för att ta ned! Helt sjukt. Vi har varit i chock ungefär hela dagen och kan fortfarande inte riktigt förstå det... Nu har vi tagit kväll och imorgon kl 9.00 kör vi igång igen!

Likes

Comments

Igår var det begravning för bästa "Eplopp". En människa med större hjärta än hans går inte att hitta hos någon annan människa. Aldrig. Han hade alltid glimten i ögat och man visste aldrig när han skulle hitta på ett bus härnäst. Världens finaste. Så många fina minnen ihop som aldrig kommer blekna. Vi ses igen ❤️

Likes

Comments

Här har vi vårt vardagsrum. Det börjar bli riktigt mysigt nu och ger ett lugnt intryck. Här hänger vi ofta med våra vänner, kollar på bonde söker fru tillsammans och dricker en kopp kaffe. Inte kan man tro att vi bara är 21 år, snarare 70 år skulle jag nog säga. Vi har väl inte gjort så värst mycket här inne egentligen förutom att köpa nya möbler och inredningsdetaljer, annars är det som det var innan. Vi använder oss mycket av naturinspirerat och naturfärger och har det som genomgående tema i hela huset. Det gammelrosa ni ser på kudden återkommer även i köket på gardinerna. Fönsterlamporna vill jag dock byta ut, det känns inte riktigt som att de passar in. Jag har sett ett par riktigt snygga från Jotex. Får väl fira att det är helg och klicka hem dem!


​soffbord Mio / fårskinnspläd Ellos / matta Björnol / soffa Mio / fåtölj ÖoB / kuddar Hemtex

Likes

Comments

Vi har faktiskt sökt till Bygglov. I och med att vi har ett hus där övervåningen är oinredd, inte isolerad och inga väggar finns, så kände vi att vi behövde hjälp. Inte hjälp med övervåningen, men med vår entré till huset och en altan på gaveln. Vi insåg väl att det skulle krävas alldeles för mycket av oss för att vi skulle klara av allt det själva. Dessutom har vi inte ens kunskap om hur man gör. Så vi får väl se om Bygglov är här i vår lilla håla i sommar!

Här är då vårt gula hus. En ganska ful gul färg, om ni frågar mig. Skulle vilja ha en lite mildare gul färg. Nya fönster måste också sättas in. Här ser ni i alla fall entrén. Balkongen vill vi ha bort och själva ingången vill vi ha i trä. På gaveln ni ser har vi tänkt oss en altan, där ett litet utekök ska få plats, matsalsmöbler och gärna loungemöbler. Finns en hel del att pyssla med för att få det som vi vill ha det!

Här ser ni en del av övervåningen. Finns verkligen ingenting och allt, verkligen allt, måste göras. Delen ni ser här ska bli mitt och min sambos sovrum. En walk in closet ska byggas vid snedväggen som finns och vår säng ska stå på en litet upphöjd scen, ungefär. Man får liksom ta något steg i en trappa för att lägga sig i sängen. På så sätt slipper vi ta bort och krångla med de reglarna som bär upp själva husets övervåning. Vi ska även få till en toalett här uppe. Mycket att bita i, men kul!

Likes

Comments

Hon som vid 20-års ålder flyttade ut till ett gult hus på landet med mannen i sitt liv. De har även 2 katter och 19 höns. Typiskt liv för en 21-åring? Nja, inte direkt. Men trivs som fisken i vattnet, det gör hon! Hon läser sin femte termin på sjuksköterskeprogrammet i Jönköping och är alltså klar i januari 2017. Det lär väl bli inlägg lite titt som tätt här inne om livet på landet, renovering, inredning och tentaångest. Hoppas Du vill vara med!

Likes

Comments