Har ni sett filmen som snurrar på Facebook om grisarna som skållas levande? Belgiska grisar. Jag såg en snutt, mådde illa och var tvungen att stänga av. Jag klarade inte av att se. När vi gick med i EU så var det bilder på belgiska nötdjur, Belgian blue som såg ut som anabola-kossor och vars ben inte klarade av att bära dem. Sånt har fallit i glömska. Nu blir det bojkott av belgiska produkter från min sida. Vilket innebär att min favoritchoklad ryker. Men då får det vara så. Ju fler konsumenter som gör aktiva val kan ändra livsmedelsindustrin. Ät svenskt, välj mer vegetariskt och odla själv om du kan! 🌱🌱🌱

Och på tal om att odla själv. Igår skolades alla mina småplantor om för första gången. Allt jag sådde har tagit sig. Och allt slokar så jag får ont i hjärtat när det är omplanterat. Nu på morgonen har jag tittat till allt och nu har de börjat se fina ut. Alla småplantor verkar må bra utom koriandern. Vi får se hur det går med den. Jag hoppas verkligen på att kunna skörda egen koriander i sommar för det är ju så sjukt gott 🌱

Här uppe har var lördagen härligt varm. Och blåsig. Jag passade på att tvätta lakan och hänga ut på tork. Det luktade helt magiskt när jag vek in dom i skåpet. Tänk att det härligaste i livet är gratis! Varm sol, kärlek, utomhustorkad tvätt ❤️

Idag ska vi ha middagsgäster så vi kommer att stå i köket stora delar av dagen. Inte bara inför kvällens middag utan kommande veckas matlådor ska lagas och bröd ska bakas. Och visst tar det tid från en ledig söndag. Men jag älskar att hänga i köket med familjen å laga mat och baka tillsammans 😊

Ha det gott alla 🌺

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Nä, det blev inte en resa till rivieran för den här småbarnsmamman/sjuksköterskan den här helgen heller. Men om man har en ledig helg så ska man ju unna sig den lyx man kan även om man inte är lyxhustru. För mig är det rena lakan. Och allra härligast är det att lägga i linnelakan ☺️

Självklart får jag hjälp. 🐾

Jättemycket hjälp.

Man vill nästan ge upp. Men icke. Lakanen ska i. Och låt er inte luras av att de är skrynkliga. De blir underbart mjuka och släta av en natts kroppsvärme. Och de transporterar bort fuktså man är lagom varm när man vaknar. Och jag vet, linnelakan är dyrt. De här har jag köpt från Ellos. Ett set i taget när jag har haft  nåt bra erbjudande, typ 40% på en vara etc.

Mina andra lyxtips är sköna bodycreams och doftljus. Och till köket brukar jag duka med fina servetter, ljus och köpa långa tändstickor i fina askar. Så det är mitt recept på en lördag i guldkanten tecken. Men först tvättstugan.....
Ha en fin lördag ☀️

Likes

Comments

Så är det fredag igen. Dagarna bara rinner fram som en vild vårflod. Jag har en ledig helg framför mig, men först ska jag jobba fredag kväll.

Jag jobbade kväll igår också. Hemsjukvården låg på min lott. Det blev några turer runt i vår fina kommun. Vårhimlen var rosa och solnedgången helt underbar. Nu i helgen är det dags att ställa om klockan till sommartid. Det blir lite mörkare morgnar men helt underbara, ljusa kvällar. Jag vet att jag kommer vara helt upp och ner efter att vi ställt om tiden. Det blir jag alltid, oavsett vilket håll klockan ska vridas.

Det ska bli så innerligt skönt med helg. Jag ska plantera om lite blommor, omskola alla mina frön som nu blivit små plantor. Jag ska börja fixa på balkongen och så väntar en middag med goda vänner. Vilka är era planer för helgen? Glöm inte att ta lite egentid också, även om det bara är en liten stund 🌸

Likes

Comments

Det börjar bli ljusare ute nu. Jag vaknar innan väckarklockan varenda morgon. Upp i ottan. Väcka trötta barn. Tända ljus. Fixa frukost.

Tonåringen tycker att jag är en riktig töntmamma. Det är okej att tycka så. Jag kommer aldrig sluta göra hans mackor utan hjärtan ❤️

Idag firar vi dessutom att vår lilla bengalkorsning fyller ett år! Tiden har verkligen gått jättefort 🐾

Självklart ska vi fira det. Vid det här laget vet ni att vi gillar att fira saker. Det har serverats extra god kattmat. Lilla sonen vill att vi bakar tårta i helgen. Till oss alltså. Och why not.

Solen skiner idag och ännu är det nån minusgrad ute. Det ser ut att kunna bli en fin dag. Lite hemmapyssel innan det är dags för jobb.

Hoppas solen lyser på er alla idag ☀️

Likes

Comments

Har man en gång varit utmattad så är man alltid lite skör i stresståligheten. Det räcker egentligen med att antingen ha lite för mycket i huvudet under en tid, eller ha alldeles för många saker att hinna med, eller ha alldeles för roligt och bara köra på för att det ska bli ganska snurrigt och vimsigt, Så har det tydligen varit ett tag. Lite för mycket i huvudet. Hjärnan svarar snabbt med att gå på semester,

Idag har jag glömt att släppa ut svärfars katt. Eller om det var att jag skulle släppa in honom. Minns inte. Jag har ställt grytor på spisen utan att dra på värmen. Jag har glömt tvätten i tvättstugan. Osv.

Att bli vimsig och glömsk är ett utav de symptom som hos mig innebär att jag gjort för mycket och återhämtat mig för lite.

I vanliga fall, eller innan utbrändheten hade jag nog kört på i det här läget. Lyckligtvis är jag ju klokare nu ön då. Lycklig att jag lärt känna mig själv och min kropp så pass att jag kan fatta vettiga beslut. För om jag i det här läget kör på, bokar in mer jobb, ffikaträffar, fritidsaktiviteter så vet jag att jag kommer bli ljudkänslig , börja sova dåligt och en negativ spiral kommer att startas.

Jag känner att kroppen och psyket längtar efter sol, ljus, värme och ledigt. Snart är det ett år sen jag hade semester. Barnen har varit mycket sjuka i år. Mörkret och kylan har gnagt. Och det är ju så för oss alla. Vi kommer inte undan vabbandet om man har barn, vintern om man bor här i sverige. Jobbet lär man ju gå till även om man är halvtrött för cashen ska ju in. Det är ju allt det där andra som får stryka på foten. Allt det där som man faktiskt kan avstå.

Och så lägga till återhämtning. Varje dag en stund. Varje vecka. För mig är det tystnad och ensamhet. Yoga. Musik. Naturen. Att sitta på balkongen med thekoppen och känna solen mot ansiktet. Bada i havet på sommaren. Vara i skogen och tända en brasa å hösten. Plantera frön på våren och längta efter julen på vintern. Och såna här dagar när hjärnan ber om ledigt så är det att sova. Sova sova sova.

Att drabbas av utmattning är ingen lek. Det tar tid att hamna där och det tar ännu längre tid att komma på fötter, Jag var på en forskningskonferens här i veckan där forskare pratade om långtidseffekten av utmattning. Den grupp som de följer visar fortfarande, efter 7 år svårigheter med minne, koncentration, ökad stresskänslighet osv. Jag har accepterat det Även om omgivníngen aldrig kommer acceptera så har jag gjort det. jag gör hårdhänta val. Jag sätter mig själv och familjen först. Allways. Sen måste det vara balans mellan återhämtning och jobb. Allt annat får komma i sista hand. Åtminstone så länge jag har barn som bor hemma. Jag önskar ingen en utmattning. Jag önskar dock att alla kunde få den insikten som det gett mig om vad som är viktigt.

Nu är det kväll och soffan väntar. En mordgåta på TV.n ska lösas. Kanske en kopp the. I morgon är en ny dag och kvällsjobb väntar. Det ser jag fram emot. För jag har ett väldigt bra jobb och fina kollegor. Men det är i morgon det.

Ha det fint alla :)

Likes

Comments

Idag är det 21.a mars och det är en dag när vi uppmärksammar Downs syndrom genom att bära olika strumpor. I den här familjen rocka vi sockor året runt. Jag tycker det är viktigt med upplysning och utbildning. Det är dessutom jätteviktigt med pengar. Många av oss fick barnbidrag igår så varför inte ta å swisha 21 kronor var till föreningen för Downs syndrom? Swischnummer kommer här nedan 🌸

Jag tycker att det är skitviktigt med välgörenhet. De flesta av oss har det så himla bra i det här landet och då kan vi faktiskt kosta på oss att hjälpa de som har det sämre ställt ex vis Giving Pepole, Frälsningsarmén, Majblomman eller till alla intresseföreningar eller till forskning. Det behöver inte handla om hundralappar, skänker man en tjuga så kommer den till användning, tro mig.

Just att visa omsorg blir viktigare och viktigare. Särskilt bär det blåser kalla, hårda, bruna vindar. Personligen tycker jag att det är ett hårt klimat, på skolor, på nätet, i samhället över lag. Det är lätt att dras med i skvaller, skitsnack och ta till sig ståndpunkter och åsikter som inte är ens egna. När du tar och vårstädar garderoben så kan det vara dags att vårstäda åsikterna i samma veva och tänka efter vilken sorts person du vill vara och vad du egentligen står för och vad du utstrålar.

Här uppe i norr tar vi på olika sorters strumpor och tjocksockar för att rocka loss ordentligt. Ena sonen ligger sjuk och för min del väntar ett kvällspass som sjuksköterska på hemsjukvården. Matlådor ska packas, tvätt ska vikas, sängar ska bäddas, damm ska dammsugas. Barn ska kramas och viktiga samtal till någon orolig och ledsen ska ringas. Pengar ska absolut swishas. Gör något bra av sen här dagen. Kram på er! 🌸💙

Likes

Comments

På bilden ser ni vår kattjej Lakrits. Snart är hon 1.5 år. Hon kom till  oss som liten kattunge. Då, när hon kom, då var hon en pigg och social liten flicka som var otroligt gosig och mysig.

När hon var 6 månader var det dags för kastrering, vaccinering och chipmärkning. Bilden här ovan är tagen bara nån dag innan ingreppet. Även om hon är innekatt med tillgång till balkong så är det skitviktigt att vaccinera och chippa.

Efter kastreringen var hon inte sig lik. Hon hade så ont att vi en natt fick åka in med henne till djursjukhuset. Och det där med tratten var en plåga. Hon var livrädd för den. Och den där rädda katten fortsatte att vara rädd. Även när tratten var borta.
Vi tog och pratade med en veterinär som är specialiserad på just katter och hon berättade att det finns katter som utvecklar depression av att ha tratt....

Efter ingreppet så har vi fått kämpa med henne. Lyfta henne korta stunder, borsta korta stunder.. Klippa två klor i taget. Aldrig göra något mot hennes vilja. Fjäska fjäska fjäska. Aldrig ge upp. Vi köpte Felliway för att underlätta,

Och till sist har det släppt. Efter ett år! Med ett ändlöst tålamod så har hon börjat komma tillbaka och bli sig själv igen. Och i natt har hon sovit i vår säg. Tänk vilken glädje!

Under den här tiden har vi verkligen gjort allt för att lära känna henne som individ och ge henne både den tid och det utrymme hon behöver. Många hade kanske gett upp. Men katter är inget slit och släng-djur. Tar man på sig en katt ska man vara beredd på ansvaret och att de lever 15-20 år. Att ha katt är fantastiskt roligt och det är ett underbart sällskap.
Ta hand om er och era djur och ha en fin dag 🌸

Likes

Comments

För några år sen gick jag in i den berömda väggen. För mycket övertid och ansvar på jobbet, för mycket att göra hemma. Jobbet som sjuksköterska är påfrestande både psykiskt och fysiskt i perioder. För att klara det så måste man ha återhämtning i någon form.

När jag började komma på fötter igen fick jag omvärdera hela min vardag. Främst de hårda regler som jag själv satt upp. Perfektionismen. Att finnas till hands för alla. Ställa upp i alla väder.

Jag har gått från att ha haft orimliga krav på mitt hem och min fritid till att ha en mer chill inställning. Jag säger jätteofta nej till sociala sammanhang. Jag har en Good Enough städning. Jag värderar min fritid otroligt högt. Jag tillbringar min tid med min lilla familj och mina djur. Naturen, sömnen, musik, näringsriktig mat och många timmar med att göra absolut ingenting.


Idag är det min egentid som får det stora fokuset. Yoga och återhämtning. Ladda batterierna inför nästa vecka.
Ha det gott alla 🌸🙏

Likes

Comments

Vi åkte ut till våra kompisar idag. Det var ett tag sen vi sågs och vi passade på att åka ut nu när de är i sin stuga vid havet. När vi skulle åka hem igen så var solen på väg ner över havet.

Det är helt magiskt. Jag älskar verkligen havet. Jag älskar den kustnära naturen. På vintern kan jag bli trött på snö och blåst men våren, sommaren och hösten här längs ostkusten tror jag inte jag kan leva utan.
Med ens fylldes jag med energi och längtan. Längtan efter att sjösätta båten. Ljumma sommarkvällar till havs. Nu är våren på gång. Äntligen 💙🙏💚

Jag måste bara få dena med mig av den här bilden. Njut

❤️

Likes

Comments

Äntligen fick jag lite sovmorgon! Jag har jobbat ganska intensivt ett tag och det har satt sina spår på sömnen. Sömnen och den friska luften är de viktigaste elementen för mitt välbefinnande. Igår var jag sååååp trött och insåg att det är ingen idé att pressa sig. Det blev tidig sänggång.

Det behövdes en påfyllning av hårgrejer. In på Kicks för att grabba tag i sulfat-fritt schampo och balsam. Jag skulle bara in en snabbis... men jag fastnade vid den här hyllan. Nya, ekologiska dofter!!! Jättefina förpackningar och vilka dofter!! Jag har redan hittat en favvo som ska införskaffas när jag använt slut på de dofter jag redan har.

Lunchen idag måste jag bara visa. Thailändsk streetfood. Egentligen inte alls svår att göra. En hel kyckling kokas tillsammans med korianderrot, galangal och citrongräs.. Buljongen spar man till soppan.  iI soppan har man bortsett från kycklingen och buljongen även  böngroddar, pak choi, risnudlar, risvinäger, chili, färsk koriander .... Så gott och så enkelt. Hoppas ni blir lite inspirerade 🍵
Njut av dagen 🌸

Likes

Comments