Header

Allvarligt talat

Och snälla ni, ta rubriken med en nypa salt. Är inte "rädd" för mina manliga släktingar eller nära manliga vänner.

Jag har aldrig varit rädd för att någon ska göra mig illa när jag rör mig utanför hemmet. Jag har aldrig varit rädd när jag går hem sent på kvällen. Jag har aldrig varit rädd för män.

Nästintill varje dag läser jag på sociala medier att, framförallt kvinnor, blir utsatta för alla möjliga hemska saker när de har varit ute, gått på stan, eller varit på väg hem sent en kväll. Min första tanke har alltid varit "Gud va skönt att jag bor i en liten stad, sånt händer inte här." Så tänker jag inte numera. Det kan hända vem som helst, när som helst och var som helst.

För ca 2 veckor sen blev jag extremt sexuellt ofredad av 2 män, efter en fest och påväg till krogen. Tänker inte nämna några detaljer, platser eller namn, för det hör inte till allmänheten. Men i vilket fall som helst, detta hände, och man kan väl säga att jag hade tur. En jävla massa tur, då det kunde ha slutat så mycket värre en vad det faktiskt gjorde. Men till saken - det hände i en liten stad - alltså, det kan hända överallt, stort som litet.
Man går inte säkert någonstans.

Så min lilla fantasi att man är säker, för att man bor i en liten stad var en lögn.
Och det fridfulla, "orädda" livet jag levde tog en otrevlig turn efter detta.

I ungefär 2år har jag kämpat med min fobi för folksamlingar. Att vara ute, att vara på stan, att åka kollektivtrafik etc. har varit extremt svårt för mig, och det har kontrollerat mitt liv rent ut sagt. Jag har jobbat så sjukt mycket, och så sjukt hårt för att inte känna obehag i situationer runt folk. Och de senaste halvåret ungefär så har jag faktiskt klarat av många saker som varit "omöjliga" förut, och jag hade kommit långt. Jag var väldigt nära det optimala, det vanliga livet helt enkelt. Nu är på ruta 0 igen. Jag är livrädd för att gå till stan och handla ensam, jag är livrädd när jag måste åka tåg/buss till skolan, och min fobi är numera värre än någonsin.

Även om det inte var en folksamling som gjorde mig illa så är det ändå den delen av mig som straffas hårdast. Jag måste alltså börja om. Och att jobba med det här är det jobbigaste och läskigaste jag vet. Jag var så jävla lycklig att jag nästan blivit "frisk". Jag var så glad för att jag kunde gå och handla själv, och ännu gladare över att jag klarade av att åka till och gå i skolan helt utan några värre problem. Nu är det förstört, och jag vet ärligt inte hur lång tid det kommer att ta att fixa den här gången.

Uppe på den här högen jag redan försöker att reda ut, så har flera rädslor krupit sig närmre. Vilket gör det ännu svårare att gå vidare och "lära sig på nytt". Nu är det inte bara folksamlingarna som skrämmer mig. Alla för mig okända män är numera värre än alla folksamlingar. Någonting som aldrig skrämt mig förut är nu min största rädsla.

För nu vet jag hur lätt det är att göra mig illa om jag är ensam med en/flera okända män. Nu vet jag hur lätt en man kan göra min illa om jag går ensam hem på kvällen. Även mitt på ljusa dagen så stannar hjärtat och flyr upp i halsgropen så fort jag ser en okänd man. Här i min lilla stad, här är jag livrädd för alla män.
Endast för att 2 riktiga as inte har varken vett eller samvete.

Jag skriver inte detta för att klanka ner på män, för jag vet att inte ALLA män inte gör så här. Men i vilket fall som helst - jag är rädd för ALLA män, för jag har ingen aning om vilka som har i tanken göra mig eller någon annan illa.

Jag vill egentligen inte skrämma upp någon. Se det här mer som en upplysning till alla tjejer - gå inte hem själv helt orädd. Ha någon form av skydd (överfallslarm, pepparspray etc.) med er om ni ska röra utomhus där något sånt här kan hända.
Ha alltid telefonen på och med där du snabbt ringa efter hjälp. Följ varandra till och ifrån platser. Håll koll och hjälp varandra.

Det låter jätte hemskt, och man ska inte behöva vara rädd - men det måste man, för sånt här händer, även i småstäder, och där du alltid känt dig som tryggast. 💔

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Smink - hauls, Smink - looks

- klicka på produkten för att komma till den ♥

Fick hem dessa idag, och herregud va fina dem är - mycket finare än vad jag hade väntat mig!
Färgerna jag köpte va Teddy och Honeymoon - vet inte om jag kommer kunna vänta med att köpa in fler. Så värt, så lätta att använda/applicera och så jävla fina.

​- så ser "Teddy" ut på, det lär bli min nya favorit ♥ 

Likes

Comments

Fixade i ordning finaste Klara innan hennes studentbal idag. Så sjukt vacker, man blir ju avundsjuk. 
Älskade vän. ♥

Likes

Comments

Övrigt

Taggar så att jobba utan att ha ont i fötterna - sjukt sköna å ha på sig. ♠

Likes

Comments