Idag jobbade jag min sista dag och på måndag börjar officiellt föräldrarledigheten! Det känns så märkligt, att gå hem och inte på förväg veta exakt när man är tillbaka igen och hur livet kommer se ut då.
Samtidigt så känns det lite som en vinst att vi fixade detta, jag och bebis, att jobba på under tiden och få njuta av underbara kollegor och kunder så länge som möjligt! We did it💪🏻🙌🏻

Nu ska vi mysa in oss här hemma, laga lite storkok och frysa in och boa det sista tills han bestämmer sig för att komma. Gissar att det blir en och annan vända in till kollegorna också så inte saknaden blir för stor❤️

Så nu börjar det. Häftigaste äventyret av dom alla🤗👶🏼

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Bara för man var kaxig att lilleman verkade trivas följde klart en hel natt och morgon med tuffa förvärkar! Blir spännande att följa utvecklingen på detta😳

Häromdagen var vi på den beryktade profylaxkursen! Den är i två delar och detta var första gången. Helt klart värt tid och energi och så tacksam att den till och med är gratis för oss i Kristianstad regionen, för det känns verkligen som man kommer kunna ha mycket nytta av allt man går igenom där både vid förlossning men även annars i livet också. Övningar för mental träning och förberedelser, olika andningstekniker och hur och varför vi kanske behöver olika i olika skeden, att förstå anatomiska förloppet och hur partnerns stöd är oerhört viktigt.
MEN!
Under den här träffen skedde en sak som verkligen fick mig att reflektera. En av kvinnorna delade ett starkt bagage från sin tidigare förlossning och blev ganska känslosam när en av barnmorskorna berättade om vikten av att ha en större målbild kring oss som familj och inte bara själva födandet, hon fäller tårar och som ett brev på posten är vi andra kvinnor i rummet lika berörda och visar och uttrycker medkänsla för henne, som en självklarhet.
Och då slog det mig hur oerhört fint det är med graviditeter. Här är vi alla så lika. Lika utlämnade, lika sårbara men också lika starka. Här visar vi varandra respekt, hänsyn och omtanke omedelbart, utan fördomar och utan att bry oss det minsta om vilka vi är, vilket språk vi talar eller vart i samhället vi kommer i från. Inför graviditeten är vi alla lika! (Ur ett biologiskt perspektiv, såklart ser våra förutsättningar olika ut i världen). Men jag har sällan känt att kunder och människor sett på en med så mycket medmänsklighet som just nu när man är gravid. I det möts vi alla på något sätt. Jag önskar så att alla människor kunde möta varandra med samma ödmjukhet och medmänsklighet alltid. Gravid eller ej! Det hade gjort världen ännu bättre och livet med!

Allt är kärlek och vi behöver det alla!

Likes

Comments

Aldrig har ”i väntans tider” känts mer korrekt som nu. Vi inväntar fortfarande rätt köpare till vårt älskade hus, inväntar alla beslut och avrop på vårt nybygge och inväntar vår son, som trots mycket spökerier för några veckor sedan nu verkar mer än nöjd över att bo kvar i magen.
Det är svårt detta med att vänta på saker man själv inte kan påverka och styra över! Men som jag fick i så fint meddelande häromdagen ”det måste man träna på och det är inte hela världen om saker får ta son tid ibland”!
Klokt och extra viktigt för en hialös kvinna som en annan ;)

Helgen bjöd på middag med familjen och i måndags fyllde jag år🎈 hela 27 år ung nu, inte en dålig start på veckan med andra ord!
Idag har varit en ledig dag och imorgon ska jag få jobba igen, jobbar bara fredag lördag med sen kastar jag in för ett tag. Vilken konstig känsla det är.. att ge sig hem lite på obestämd tid utifrån hur allting kommer bli med lilleman sen. Men det ska faktiskt bli skönt att (förhoppningsvis) hinna få några dagar hemma och boa in sig ordentligt innan han dyker upp!

Ta hand om er❤️

Likes

Comments

Ett tips till dig som skulle vilja få in mer färg i ditt hem men som kanske inte riktigt är redo att gå på väggarna är att måla snickerier (lister, karmar, dörrar etc.)i en annan färg än et traditionellt vita. De krispigt vitmålade snickerierna kan ge en jättefin inramning det också men kan lätt försvinna om övriga väggar och färger också är vita. Med en lätt mörkare brytning på snickerierna, antingen neutralt gråare eller med ton i så får man genast ett helt annat intryck och framförallt så syns dina vackra snickerier mycket bättre.

Desto mörkare nyans eller färg du väljer på snickerierna desto skarpare inramning och håller man som i sista bilden det monokroma tänket med svart mot vitt fångar man både det stilrena klassiska och minimalistiska i fin harmoni.

Men för den modige är det bara att löpa linan ut tycker jag! Det har aldrig kännts mer rätt att gå all in på en favoritfärg som nu, och intrycket blir som en enda tavla fylld av olika texturer och mönster som vävs samman av samma kulör. Det skapar harmoni och lugn utan att bli tråkigt!

Själva väljer vi svarta i det nya huset, och kanske någon helförlamat variant i sovrummet med inmålade garderober om det går att lösa ☺️

Vad väljer ni?

Ha en fin dag 🎨

Likes

Comments

igår på jobbet började vi prata om braskaminer och eftersom vi också själva hemma går i dom tankarna kring vårt nya hus, angående just kamin så tänkte jag bjussa på några fina jag sprungit över när jag letat efter lite olika inspirationskällor.

Vi har valt att förbereda för att kunna göra en riktig kamin-installation någonting i framtiden om vi skulle önska men tills dess kommer vi ha en skorstensfri kamin, helt utan rök och som eldas med bioetanol istället för ved. Jag älskar myset som en kamin ger, men i det nya huset kommer vi behöva kunna flytta kaminen efter hur vi kommer ha inredningen så därför känns det bättre att inte göra en fast installation ännu, därav den perfekta kompromissen i en skorstensfri :)

Än så länge är favoriten den första svarta här nedan, den känns rätt för oss och kul med vedfacket för att liksom ändå behålla den rustika känslan, men vi får se vad det landar i till slut!

Ha en fin dag✨Men när jag höll på och spana runt så kunde jag inte låta bli att ta med några "vanliga" (vedeldade) kaminer också. Med en sån här i rummet hade man verkligen fått en rejäl wow-faktor!


Likes

Comments


Kan vi bara snacka lite om den här otroliga känslostorm man går igenom som gravid? Jag slängs liksom mellan total euforisk lycka av att äntligen ska vi snart få bli föräldrar till ett helt nytt litet liv❤️ och tillbaka mot en sån frustration över att jag inte längre gillar det här med graviditet. Att jag är trött på att inte vara själv i min kropp. Det börjar bli sjukt påfrestande och ibland bara tappar jag det!
Som igår. Då kommer liksom gråten från avgrunden över att jag 1, inte kan komma på vad jag vill äta för inget känns gott. 2, paniken över att jag är jättehungrig och verkligen måste äta NU. 3, frustrationen över när Danne försöker komma med tips. 4, ont i magen för att man tydligen har världens akrobat inom sig. 5, superont i huvudet (gissningsvis pga hunger). 6, paniken över att jag å ena sidan känner sån harmoni i kroppen av ökade hormonpåslaget men samtidigt så mycket som händer i kroppen som både gör ont och är obehagligt också pga hormonerna! 7, skammen över att stå där i hallen gråtandes ”nu vill jag inte mer, nu är jag färdig med graviditet nu får han fasen ta och komma”, och inse hur jäkla dumt och oförskämt det är att ens tänka den tanken.
Ni fattar.. känslostormen.

Understryker ändå att jag tycker jag fått ha en väldigt lindrig graviditet och har fått ha otroligt många veckor som känts jättebra och är supertacksam för det. Men många pratar om graviditet som en av dom lyckligaste tiderna i livet och på många sätt tycker jag med det för man ser fram emot början till ett annat liv. Men för mig är det och har varit en tuff kamp mentalt mellan olika känslolägen och rent fysiskt att det är inte bara härligt för mig i alla fall. Och framförallt en omställning att inte längre vara den enda faktorn som kan påverka sitt get mående. Men såklart värt det ändå, självklart ❤️

Nu är det inte många veckor kvar förhoppningsvis går vi mot 5 veckor kvar nu, vilket innebär att som allra längst är det 7 veckor kvar om han skulle välja att komma senare men det håller vi tummarna för att han inte har planerat!

❤️

Likes

Comments

Efter en i övrigt tuff helg där jag inte mått så bra så kändes det skönt att vakna upp idag och känna sig betydligt piggare igen🙏🏻 nu hoppas vi det kan få hålla sig så!
Idag hade vi planerat in sedan någon vecka tillbaka att träffa mina barndomsvänner för att ha lite inflyttningsfika i deras hus som dom flyttade in i här tidigt i höstas, så kändes som en lagom aktivitet med tanke på hur föregående dagar varit.
Men när vi kliver innanför står familj och vänner samlade för att överraska oss med en babyshower! Lagom snopna och rörda slog vi oss ner och njöt av en fin eftermiddag med dom allra bästa❤️❣️

Världens tack till alla inblandade och för alla fina presenter ni hade ordnat med. Nu väntar vi alla med spänning på vem som får rätt om när vår lilla kille bestämmer sig för att anlända👶🏼💛

Likes

Comments

Min tanke var att delge lite mina funderingar på den tid som gått i graviditeten och hur jag känner inför stundande förlossning, men det enda som cirkulerar i huvudet efter allt som postats sista dagarna kring #metoo är att det gett mig en helt ny dimension av det ansvar som det verkligen är att bli förälder. Ansvaret och skyldigheten att se till att våra barn inte ska behöva leva i en verklighet som är färgad av förtryck, förlegade roller och normer om vad som är acceptabelt och inte. Ansvaret och skyldigheten att våra barn växer upp till fina medmänniskor som förstår sitt och andras lika värde och som ser det som en självklarhet att aldrig aldrig få sin integritet eller kropp kränkt eller kränka någon annans. Ansvaret och skyldigheten att dom, likväl som barn, och sedan som vuxna inne i hjärtat vet att oavsett vilket kön man föds med så kan ingen äga dig eller din kropp. Vi föds alla fria och så ska det få förbli. Tjej som kille. Kvinna som man. Gumma som gubbe.

Till er kvinnor som valt att dela era berättelser eller visat med taggen att ni också varit drabbade, vilket mod, vilken styrka! Jag tror generellt att dom flesta tjejer eller kvinnor någongång fått erfara dessa trista nedärvda beteende från killar och män, och det är verkligen på tiden att man börjar säga ifrån. Ingen tid är bättre än just nu! Men det jag vill slå ett slag för som känns viktigt är att vi just påbörjar en förändring. Se taggen som en indikation på hur vanligt förekommande det faktiskt är och börja agera. Så vi inte bara hamnar i tråkiga hetsiga forum där kvinnor är arga på männen och männen är antingen tysta, vilket blir provocerande, eller gör uttalande där dom erkänner sina dumheter man gjort och får beröm för det. (?!) Det är orimligt att förvänta sig en "korrekt respons". "Vi" alla medmänniskor runt omkring har alla en skyldighet i detta och vad som behöver göras nu. JA det är förjävligt att det fått vara såhär så pass länge, JA männen måste ta sitt ansvar, JA det blir både fel och patetiskt när man berömmer en man för de ibland brott som begåtts som dom öppet erkänner till, och NEJ det är inte ditt fel för att du har blivit ett offer, ALDRIG. MEN kraftansträngningen som ska till för att vi ska bli av med denna konstiga acceptans och tolerans som funnits i så många år måste komma från oss alla, oavsett kön! Och allra bäst vore om det började idag! Alla kan vi bli bättre versioner av oss själva. Det är vårt ansvar och vår skyldighet som människor!


Likes

Comments

Goddagens!
Här hemma är det fullt ös i vanlig ordning med stundande visning runt hörnet och livet i allmänhet, men i natt gav det sig verkligen till känna. Efter två dagars tuffa sammandragningar eskalerade det verkligen när vi skulle försöka sova igår och kom mycket tätare och starkare och väckte mig konstant en gång var femte minut. Efter någon timma började jag klocka och hade en sammandragning/värk var tredje minut som höll i sig ca 30 sekunder, och så höll det på tills jag kände det här håller inte. Varken jag eller bebbe fick sova och det gjorde mer ont än annars. Så efter att ha provat vara upp en stund med diverse medekament så pratade jag med 1177 som ville jag skulle ringa till förlossningen och där ville dom att jag skulle komma in så dom kunde kolla till både mig och bebbe. Så gick upp och väckte Danne och åkte in. Nu jade det hållt igång med samma intensitet i tre timmar jag det gav inte med sig. Väl inne fick vi jättefint bemötande av superduktig personal som kunde konstatera att det stämde att jag hade värkar/sammandragningar med dom intervaller jag berättat men att bebben inte verkade påverkad mer än att vi inte kunnat sova någon av oss, och min livmodertapp visade inte tecken till att vara när förlossning (vilket lättade oss ganska mycket med tanke på att det är tio veckor kvar). Så blev en spruta för att lugna ner sammandragningarna och få livmodern att slappna av och ordination vila. Inte det roligaste i min bok, men som barnmorskan sa:"man är faktiskt inte gravid så många gånger i sitt liv, glöm inte det" 😇
Så idag är vi hemma och tar det lugnt och när vi kom hem igen fick vi äntligen sova lite. Så nu håller vi tummarna för att det kan hålla sig lugnt ett tag🙏🏻

Älskar att precis innan vi ska åka in så tänker jag att jag får ta en bild om i fall, å mitt när jag ska ta kommer en värk så därav minen 😂 men bjuder på det ;)!

Ta hand om er ❤️

Likes

Comments

Idag bar bilen till Helsingborg med mannen. Vi shoppade på oss lite babysaker av en tjej på blocket, älskar att saker får nya liv och inte bara slängs! Så blev en bärsele och ett jättefint Babynest!
Därefter tig vi en snabbtur på Väla så vi kunde lämna in lite jeans på renovering, (så himla bra service!) så kan favoriterna leva längre!
Sen ville Danne visa mig ett nytt favorit lunchhak en kollega visat för honom förra veckan för han var säker på att det skulle va i min smak, och om han hade rätt? Givetvis!
Linnea i Mariastaden i Helsingborg🙌🏻 man har gjort om gamla drivhus till restaurang och lite trädgårdshandel. Gemytligt och vackert och dagen till ära var det till ich med dukat för bröllop i ena delen, snacka om magisk miljö för fest❣️

Nu ska vi hem och ha myslördag! Var rädda om varandra och ha en ljuvlig helg🌸

Likes

Comments