Snappade lite bilder innan fotografen kom i måndags så tänkte dela med mig av dom. Alla riktiga bilder hoppas vi kommer ut nästa vecka🙌🏻 tills dess får ni hålla tillgodo med dessa ;)

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Igår var det dags för ultraljud och vi var så taggade för att få se vårt lilla bus i magen!
Det verkade se bra ut allting som dom kunde se. Men bebben låg lite dumt så hjärtats alla delar gick inte att kolla och det gick heller inte att kolla profilen överhuvudtaget. Så efter 1 h försök att få bebben att vända sig gav vi upp och fick boka en ny tid om två veckor. Så det vi fick se såg bra ut men vi har ännu inte fått se hur du ser ut över ansikte och profil, men lite spänning ska du klart ge oss😂

Idag sker en hel del plugg om visningshem. Hem som är nyproducerade också stylas för att ge en bättre helhetskänsla för köparen. Superkul och lite annat tänk från vanlig homestyling!
Och om någon timme ska jag ta itu med lite förberedelser hör hemma inför helgens styling. Närmar sig verkligen nu med stormsteg. Fotograferingen ska ske på måndag och därefter bör det läggas ut som "på gång" inom kort, så håll utkik 😇

Ut och njut av solen idag, det är helt ljuvligt här hemma så jag försöker sitta ute på min färgglada allsång och plugga så man inte hår miste om de fina dagarna❤️

Likes

Comments

Här ligger jag sömnlös efter en ljuvlig söndag!
Dagen har gått i solens tecken, där vi hängt utomhus nästan hela dagen. Så skönt, äntligen!
Jag fick lite plugg gjort medan Danne klippte gräset. Och sen pysslade vi om vår lilla hörna på trädecket och förberedde för stylingen som kommer i helgen. Blir intensiva vecka detta vill jag lova (som om dom fram tills nu varit lugna 😅)!
Absolut mini smakprov kommer nedan på vårt rum i trädgården :)

När vi väl fått klart projekt styling ska ni få ta del av alla härliga bilder såklart men sen tänkte vi låta er följa med på resan mot det nya, och bit för bit får ni haka på när det växer fram och ta del av dom beslut som ska tas. Hoppas det kan vara lite inspirerande iaf 😇

Nej nu måste jag ge sovandet ett försök till. Natti natt❣️

Likes

Comments

Måste få dela med mig av dom här ljuvliga tapeterna jag snubblade över! Detaljerna och färgerna, LOOOVE! Och båda hade gjort sig så fina i små barnrum dessutom eller för den som vill lyfta fram en lekfullhet med fina färger! Lite saftigt pris, men så blir det ju gärna med unika ting 😉

Dom är ritade av Nathalite Lété! Se och njut🌸


Likes

Comments

Hej hej,

tänkte eftersom jag fått mycket frågor om PCOS sedan jag skrev inlägget om det i höstas ( TRYCK HÄR! om du inte läst och är nyfiken på vad det gäller) så tänkte jag ge en liten uppdatering om hur vi blev gravida med den här diagnosen. OBS! jag försöker inte leka hobbyläkare, utan delar bara vår erfarenhet kring detta, vilken är ganska kort men det har lärt oss massor och kanske kan det hjälpa fler i liknande situationer?

Som jag skrev i inlägget i höstas så tog det ca 1,5-2 år innan vi på riktigt började misstänka att något inte stod rätt till eftersom vi fortfarande inte blivit gravida (även om vi inte intensivt försökt så kändes det ändå lite för orimligt), och därtill kände jag i min kropp att det var mycket som inte stämde. Efter att ha fått bra vägledning hos min vanliga barnmorskemottagning så kom jag till en privatläkare på Mariakliniken här i Hässleholm som kunde bekräfta det jag hade läst på om själv nämligen att jag hade PCOS. Och då tyckte hon att vi skulle prova en hormonstimulerande tablett omgående som skulle ge mig en regelbunden ägglossning och cykel och på så sätt kunna bli gravid. Skulle det inte fungera så förklarade hon även hur processen vidare skulle se ut om vi längs vägen skulle inse att vi tex behövde IVF eller andra typer av undersökningar. Men hon var ganska säker på att detta skulle fungera eftersom allt såg bra ut på min undersökning i övrigt, men det kunde ju ta allt från 3 månader till 5 år om det ville sig "illa" innan alla olika processer var utredda.

Dessvärre fick jag inte naturliga blödningar när jag skulle haft det vilket blev ett tecken på att tabletterna inte fungerat, och jag var tvungen att ta ett gravtest varje månad, vetandes att det inte skulle vara positivt, för att sedan framkalla en blödning med tabletter (ett rent helvete rent ut sagt både fysiskt och psykiskt) och så fortsatte det under hela hösten och fram förbi årsskiftet. Ny karta påbörjades, hoppades, kanske denna gången att cykeln skulle komma till sin rätt, för i detta skedet trodde vi inte ens en graviditet var möjlig förrän vi först sett tecken på en fungerande cykel hos mig. Men varje månad samma sak, in med "helvetes-tabletterna" och om på ny kula igen. I Januari blev det riktigt illa och efter ett akutbesök på CSK med alldeles för dåliga värden så bestämde jag och Danne att vi ger det max några månader till med den nya medicinen jag då skulle få eftersom den gamla hade utgått, sen får vi liksom ge upp på detta under något år, eftersom det tog så hårt på oss båda och vi kände inte att det var värt att må så dåligt och ha sånna fruktansvärda dippar mentalt som detta gav.

Men efter att ha dragit ut lite på det med att köra igång med den nya medicinen så verkade det ändå inte som att den heller fungerade och jag var riktigt ledsen när jag berättade för Danne att det verkade som jag skulle behöva ta tabletterna för att framkalla blödning ännu en gång. Så i vanlig ordning åkte vi och köpte gravtest (ett rutin-måste innan man får äta sånna tabletter) och jag vet att jag kände hur arg det gjorde mig att ens se dom där jäkla testerna och ovanpå allt behöva få bekräftat hela tiden och påminnas om varenda gång att det inte var en bebis, utan bara en sabbad cykel. När testet väl var gjort så visade det väldigt väldigt svagt positivt, så jag trodde typ det var fel på testet och blev bara ännu mer sur, och sa att jag skulle ta ett till några timmar senare. Men då, visade det tydligt positivt. Lagom chockade blev vi kan jag säga😊 Vi bara kollade på varandra och på stickan om och om och bara gapade och fattade typ ingenting. Jag trodde inte riktigt på det fortfarande och googlade klart hur mycket som helst för att se om dom där testen skulle kunna visa "fel", men alla var eniga, det är nästan 100% säkert eftersom man bara har det hormonet i kroppen under graviditeten som kan ge utslag på stickan. Men skeptisk som jag var och med mina tabletter i bakgrunden gav jag mig inte och ville inte ta in det på riktigt förrän jag säkert visste att det var sant, så min läkare bokade in mig på ett tidigt ultraljud vilket blev i v 10 så under de veckorna där ca 4-5 veckor, kunde jag inte riktigt smälta det och hade svårt att förstå att det var på riktigt. Men all illamående hjälpte ju till i alla fall, tillsammans med ungefär hela listan på gravidsymptom haha, måste se ljuset även i dom tunga dagarna ;). Väl efter det ultraljudet blev det liksom verkligt och jag kunde så smått börja njuta av tanken, gråta en skvätt av lättnad glädje och förvåning.

Självklart är det lång väg kvar och allt kan hända under vägens gång och bara för att allt gått bra än är det inga garantier men vi har bestämt oss för att förutsätta att allt blir bra och stöter vi på något längs vägen så får vi ta det då. Det finns ingen mening med att oroa sig för något man inte vet om, vad eller när det skulle ske. PCOS har bara kopplingar till att kunna bli gravid och när man väl är gravid ska det löpa på som för vilken annan gravid kvinna som helst tack å lov, så det håller vi tummarna för!

Kan inte nog understryka hur tacksam jag är för den hjälp jag ändå fick värdemässigt och att jag blev tagen på allvar direkt. Och vill framför allt skicka en styrketanke till dig som kanske går igenom något liknande, att inte ge upp på att få fastställt vad som inte känns rätt i din kropp först och främst. Läs på, var frågvis och hitta en läkare eller barnmorska ni får förtroende för och som tror på er! Och hjälps åt att belysa kvinnosjukdommar och kvinnodiagnoser så fler slipper leva med den ovissheten. Så många som var femte kvinna har PCOS (alltså 20% av alla fertila kvinnor) och ändå hade jag aldrig hört talas om det förrän jag började söka på diverse symptom jag uppfattat på mig själv. Kunskap är ändå nyckeln till så mycket, så hjälps åt med det vi kan nu. 💛Likes

Comments

Att vi är ute i god tid är mest för att vi inte kommer ha så mycket tid efter sommaren om allt går som det ska med husen, men vi var för några dagar sedan och spanade på vagn till bebben. Första vrålåket😂!
Herregud kunde inte me rån att skratta ikapp med pappa när jag skulle försöka bolla om olika köregenskaper och komfort och alla finesser, värre än ett riktigt bilköp ju 😂 men men! Fantastiskt att det utvecklas så mycket och det är ju verkligen en produkt man använder mycket så det är värt det!

Vi kollade på Nisses här i Hässleholm eftersom våra goda vänner är barnvagnaproffs och jobbar mycket med just barnvagnar så det kändes givet att dom skulle få hjälpa till att navigera runt bland vagndjungeln!

Vi hade försökt läsa på lite hemma och kolla runt på nätet vad vi gillade och hade fastnat för Britax Go Big, och provade den först och den kändes jättebra om än något större än vi trott. Men sen fick vi syn på den, Emmaljungas nya å båda blev lite för kära i den för att vi skulle kunna släppa den 😂 så typiskt oss! Men nu är frågan navy blue eller black?! Hmm inte lätt alltså, lutar nog mest åt den blå men vi får se vad det blir. Vi kommer i alla fall få vänta med att beställa till augusti september för det är först då 2018 vagnarna släpps och ville gärna få med dom nya godbitarna också så så får det blir!

Nedan ser ni lite bilder på vagnen. Först på den blå och under den svarta. Så fin, nätt och enkel i linjerna men med rejäla däck som tål alla terräng och slitstarkt läder om handtagen 🙌🏻Får uppdatera med alla finesser när vi väl fått hem den sen och vi har provkört den lite mer ;) lör säkert ta sin lilla tid innan man lärt sig alla finesser 🤓

Ha en fin dag!!

Likes

Comments

Contains affiliate links

Gokväll!

Det är mycket i görningen här hemma, det pluggas, planeras, fixas och donas inför kommande fotografering som ligger någon vecka bort bara. Ska verkligen bli jätteroligt att se hur vi kan få till allting. Men midsommarhelgen fick gå i lugnets tecken för det behövde vi verkligen båda två! Vi firade midsommarafton hos svågern med familj, supertrevligt efter lite jobb å glida in med härliga människor och bara njuta! Långpromenad på 1,5 mil under lördagen (ja varför göra något med måtta liksom ;) och sen vilade vi järnet och planerade resten av helgen. Kan inte nog understryka hur viktig planeringen är!! Låt det ta tid säger jag bara, oavsett om det är logistiklösningar för var man ska bo och hur man smidigast löser alla praktiska saker som kommer med en flytt, men framförallt att man låter planeringen för det nya ta sin tid. Varje gång man pratar igenom det och granskar ritningarna så kommer man på fler och fler smarta lösningar och ändrar en hel del längs vägen. Men, som med så mycket annat.. Garanterat värt i slutändan!

Men närmast i fixet här hemma står i alla fall barnrummet. Vi känner att även om vårt barn kanske inte hinner bo i det vill vi helst inreda det som ett barnrum inför försäljningen och givetvis med saker vi tänker kunna ta med till det nya ändå, inte köpa i onödan, utan planera noga istället. Klara favoriter ser ni nedanför! Den hängande korgvaggan fyndade vi för någon vecka sedan en liknande men får se vart vi kommer kunna hänga den, så fin, och känns ju hur mysigt som helst att kunna gunga runt stilla på en sovstund i en sån!!

Bebisen växer på i magen och magen med den, börjar så sakteliga forma sig till en kula och bli mer "hård" eller vad man ska säga. Det känns otroligt skönt! Slippa bara känna sig plufsig haha. I övrigt tycker jag nästan att jag mår oförskämt bra, lite småsaker här å där, spänner och drar lite i magen men för det allra mesta får jag må hur bra som helst och förutom helgens trötthet (vilken nog ärligt talat mest är lite överjobb som ligger till grund för) så känner jag mig mycket piggare i kroppen nu och hoppas att det kan få hålla sig så ett tag!

Hoppas kunna visa lite smygtitt på lillrummet till helgen, så håll utkik för den nyfikne ;)


Ha en ljuvlig kväll allesammans😘


Likes

Comments

Efter väldigt lång fundering och process för att få fram alla siffror och kunna ta ett beslut som känns rätt hela vägen genom så har vi nu beslutat oss för att sälja vårt älskade hus som verkligen varit ett underbart hem för oss sista 4 åren. Och anledningen till att vi kommer sälja är för att vi bestämt oss för att bygga ett helt nytt hus ute vid havet istället (!)DRÖM!!

Vi har länge båda känt att havet har en enormt lugnande kraft på oss båda och att någonting i livet måste vi bo så. Nära naturen och nära havets frid. Och nu fick vi chansen lite tidigare än beräknat, men så kan det ju bli ibland.. Livet är lite oberäkneligt minst sagt!

Så klart känns det lite vemodigt att ge upp detta huset efter all tid och energi man lagt ner här, men det känns samtidigt jättehärligt att få lämna över huset till nya ägare som kan få fortsätta få detta huset att blomstra och leverera flera bra år åt dom! Och dessutom känns det ju lite härligt att äntligen med mäklarens hjälp kunna få visa huset från sin bästa sida nu när det mesta invändigt är nytt och bättre lyfter fram de fina gamla detaljerna i husets karaktär.
Och för att inte tala om vilken utmaning att homestylad sitt eget hus (!)😳 jisses, det blir minst sagt spännande att se hur det går. Innan vi beger oss till fotografering och styling ska vi ha lite hantverkarhjälp med yttersta småsakerna som är kvar att fixa som inte vi själva kommer ha tid till nu men sen ska vi förhoppningsvis vara redo. Så håll utkik, snart blir det ett kanonbra hus till salu för den som går i flytt tankar😉


Än sålänge är vi lite tidigt i processen med det nya för att jag ska kunna visa er så mycket, men jag tänkte bjuda på ett litet inspo-board i alla fall, lite färgskalor och känslor vi är ute efter så länge, så får vi uppdatera hur vi gör längre fram och hur vi tänkt kring våra val av hus och tomt osv..

Ta hand om er!


Likes

Comments

Gokväll!

Tyckte det var på tiden att officiellt dela med oss av en av anledningarna till mindre närvaro här sista tiden. Det har tagit lång tid att smälta och krävt mycket tårar, stöd och kärlek för att komma hit men vi väntar just nu vårt allra första barn!😊 En alldeles egen liten knodd. Helt otroligt spännande, och vi är båda överlyckliga!


Dom första veckorna var inte en lek men sedan någon vecka tillbaka är allt mycket bättre och energin börjar komma tillbaka igen, så man mer känner igen sig själv lite!

Vi går in i v 16 imorgon (hur gick det till liksom bara swoosh?!), och närmar oss det "första" ultraljudet, bara 4 veckor kvar, där vi för första gången får se om allt står rätt till och eventuellt ta reda på vem det är som ligger och bubblar där inne. Jag fick göra ett tidigt ultraljud i v 10 också men då kunde man ju mer bara konstatera att jag var gravid och att det så långt såg okej ut men inga detaljer kring barnet.

Än så länge är BF 5 December men det kan ju komma att ändras vid ultraljudet och kan ju bli andra datum ändå såklart men om allt går vägen har vi en liten bebis till julafton i alla fall, vilket känns helt magiskt spännande och lite märkligt samtidigt. Får dela mer bebis tänk i ett annat inlägg och tänkte vara lite flitigare med uppdateringen framåt nu när energin är lite bättre igen ;)


Ha en ljuvlig kväll för det ska jag ha!

Ta hand om er💛

Likes

Comments

Goodmorning!

För uppdraget till webb byårn var det en två rummare till lägenhet som skulle göras om till kontor och inredningen i den befintliga lägenheten höll hög standard redan och vackra gedigna material i badrum och kök så därför höll jag en mörk bas och rena linjer och klassiska material, men med en modern enkelhet som utgångspunkt för att slippa en för murrig eller gubbig känsla ;)


Ha en fin dag!Likes

Comments