View tracker

Idag blev jag klar med min första mer helare homestyling uppdrag. Jag fick låna mina föräldrars hem medan dom har varit på semester för att göra en styling för en hypotetiskt försäljning! Det har varit en utmaning i att inte ännu ha ett textilförråd och alla kontakter man kommer behöva skapa sig sen men som ni vet.. desto större utmaning desto roligare blir det ju också ;)

Mamma och pappa har ett nytt fint hem och min tanke är ju att minimera deras personliga ting och lyfta fram själva huset och få en stil som tar fram det bästa med huset så det hamnar i fokus och inte stilen i sig.

Här är ett par förebilder

Och så här blev det när jag var klar :)

Tack för att jag fick låna ert hus mamma och pappa❣️❤️

Nu ska bara allt sammanställas och skickas in så sätter vi tänderna i nästa kurs som gäller textilier 😍🙌🏻

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

View tracker

Idag är det första advent och jag önskar så att jag var mer i fas så hela hemmet stod i fint julpyssel men i vanlig ordning är tiden snål mot mig, eller så är jag slösaktig med den, beror kanske på vem man frågar ;)

denna veckan får gå åt till ett stort projekt i skolan där vi sk utföra ett samarbetat med kund och göra en styling såväl teoretiskt som praktiskt så det är väldigt omfattande och tar enormt mycket tid! Men kul, givetvis! Så till nästa helg ska här mysas till ordentligt vill jag lova!

Min man är inget stort fan av varken julen som högtid eller julpynt och i år är inte jag heller sugen på så mycket pynt, men däremot mycket vackra ljus i omaka stakar och gärna svarta eller grå ljus, det tycker jag ger så fin dramatik och mystik. Och sen vill jag ta in hela skogen i mitt hem och bara förgylla med vackra växter, gran, en, amaryllis, hyacinter, julroser, kottar och bark, kanelstänger you name it jag är så sugen på det!

Alla som känner mig vet dock att lika roligt som jag tycker det är med blommor av alla dess slag, lika usel är jag på att sköta dom och få ihop fina grupper så det här kommer verkligen bli en spännande utmaning, och de som känns för övermäktiga ska jag se om blomsterhandlaren kan hjälpa till med istället, man får ju inse sina begränsningar ibland (läs aldrig haha, kan börja någonting ju!)

Färgsättning kommer iallfall vara enligt moodboardet nedan (samlade inspirationsbilder från Pinterest)


Likes

Comments

View tracker

Ikväll när jag slutade jobbet stod mannen nedanför dörren och överraskade mig med att bjuda på värsta finmiddag och var uppklädd och extra tjusig, fast hemma! Ultimata kombon för vad jag var sugen på idag!

Det blev hummersoppa med kräftstjärtar och med parmesanchips och ett litet glas bubbel och vin 🍾❣️
Supergott hjärtat!

Nu ska vi mysa och sen ska jag upp och jobba imorgon innan jag ska storstäda hela huset innan jag gör årets julfint hemma!

Likes

Comments

Idag hade Ikea press release på vårens nya PS kollektion och det verkar va så roliga former och färger att jag kan inte annat än längta trots att vi inte ens hunnit gå in för jul och vinter riktigt än.
Har plockat ut mina första favoriter redan här nedan 😇

Bilderna är från Ikeas pressbilder

LÄNK HÄR

#ikea #ikeaps2017

Likes

Comments

Hurra till mig själv på stora dagen! I ljuvlig miljö ut på Djuurgårdsbrunn i fina vintervita Stockholm har vi nu ätit en underbar brunch! Otippad favorit blev en ugnsbakad krämig äggblandning. Wow 👌🏻
Nu ska vi snart bege oss hemåt igen och tacka för denna gången❤️

Likes

Comments

Klockan är över midnatt och det är offeciellt min dag idag. Min födelsedag. Inga tårar som rinner längre och inget tryck i bröstet och inga knivar i halsen nu.

Jag har funderat en bra stund på om jag skulle skriva mer eller inte. Om jag skulle ta ett exempel med idag och förklara vad det egentligen var som hände, men jag inser nu i skrivande stund att det är ännu inte viktigt. Det viktiga är inte bara vad som hänt utan att det händer!

Jag är en stark ung kvinna. Stark för att jag tror på mig själv och min egen förmåga. Stark för att jag tar mig upp efter alla fall. Stark för att jag kan om jag vill. Stark.
Men ibland mår jag dåligt. Ibland drabbar ångest mig. Ibland drabbar tårarna mig. Ibland drabbar ilskan mig. Men på samma sätt kan också lyckan drabba mig lika starkt om inte starkare! På samma sätt kan kärleken drabba mig. Passionen kan drabba mig. Inspirationen kan drabba mig. Kreativiteten kan drabba mig så hårt att det bara måste få utlopp nu direkt. Bums!
Nej det är inte bra att ha för tuffa dalar och ja, jag jobbar för att minimera dom, men inget av ovanstående gör mig mer svag eller mindre stark. Man kan vara stark och ändå ibland må dåligt, så kan livet se ut!

Livet är starkt därför är jag stark!

Nu ska jag äntligen försöka sova någon timme innan jag ska njuta på riktigt och låta glädjen drabba mig istället av att då fylla år och vara omgiven av människor som djupt älskar mig❤️ och jag dom❣️
Lova att finnas där för era nära, hjälp dom, försök förstå dom hjälp till att skänka styrka!
Godnatt 🙏🏻

Likes

Comments

Vissa saker vill man inte dela med sig av och detta är egentligen ett sånt men jag har min ventil här och har lovat mig själv att kunna känns friheten att göra det här, så utan att gå in i detalj kommer här en summering av min dag. Utan sympatisök, bara ren sanning. Kanske någon kan känna igen sig och inse att man inte är själv och hur viktigt det är att prata om..

Ibland drabbar saker en när man minst tänker sig att det ska kunna hända. När man är minst förberedd, när man minst vill det, när man tror allt är bra.

Jag har i alla fall turen att ha en underbar familj som alla försöker på sitt sätt att backa och peppa mig även om dom kanske inte är så bekväma med när ångesten slår till, men dom försöker och jag begär ingenting heller men det värmer att dom finns runt mig❤️
Samtidigt är det som att man bara vill försvinna från jordens yta för att bara sitta själv och gråta i all oändlighet. Och nä det är inget allvarligt som hänt. Nej det är ingen som sagt något dumt. Det är BARA ett bevis på att jag har lång väg kvar innan jag kan hitta en inre balans för mig själv och ett bevis på hur jävla komplicerat det är med psykiskt hälsa oavsett om det är en sund eller osund sådan. Det är svårt när det drabbar en att hantera allt man känner, det är svårt att kontrollera sig själv och det är svårt för alla runt omkring en att förstå och bemöta. Det är fan svårt.
Samtidigt får det kanske vara svårt inland tills man hittar någon lösning eller något hanterbart sätt. Och även om det i stunden är helt omöjligt att vara tacksam för allt annat ljuvligt och orättvist lyckligt man annars känner för allt man har i livet, så just där och då i dom inre rummen finns bara svart..

Ibland syns ens smärta inte alls och ibland är den omöjlig att dölja. Bilderna tagna med bara timmars mellanrum. Samma tjej men olika psykiska mående. Men det sköna är att snart är det bättre igen. Snart kan jag andas normalt igen och titta tillbaka och undra vad i helvete var det som hände?!Nu ska jag ut å ta fem sekunder luft och fasiken piska bort den sista skiten ur mig. Det här får inte ta så stor plats i mig och det får aldrig bli en definition av min person, för livet är fasiken för värdefullt för det❤️

Likes

Comments

På söndag är det inte bara min födelsedag utan också fars dag!

Det är ändå lite extra mysigt att någon dag på året få ge sin mamma eller pappa lite extra omtanke, det kan vara en mysig frukost, fika, blommor, choklad eller som något av de förslag jag tipsat om nedan. Saker som ger dom en liten extra härlig vardag!


Bilderna är lånade från Pinterest

(/Adlinks)

Likes

Comments

Förra lektionen jobbade vi med att tyda och tolka olika inredningsstilar, och lära oss att leta efter kännetecken för de vanligaste och hur man kan kombinera de olika.

En av inlämningsuppgifterna var att göra ett moodborad för en "New England" inspirerad stil, där vi helst inte skulle använda några möbler för att få fram känslan utan andra synonyma bilder som representerade den stilen. Det var lite en utmaning för mig eftersom det inte är min egna personliga favorit, men som alltid när man jobbar med stil måste man ju kunna ta sig an alla stilar och trender åt en kund 😊 och så här i efterhand är jag mycket nöjd med resultatet i alla fall, och hade ändå i rätt miljö själv också kunnat inreda lite i detta tema, ex på något härligt lantställe med vacker sjö eller havsutsikt, där kommer det verkligen till sin rätt tycker jag! Extra roligt nu var att vi fick lov att prova och göra våra moodborads i datorn (Tjoho!) för lets face it även om det är trevligt och mysigt att klipp och klistra så är det så mycket smidigare att kunna få till rätt bilder och format i datorn!

Nu ska jag fortsätta med Feng Shui arbetet och ge mig på de fem djuren och hur de samspelar eller saknas i vårt hem. Har skjutit på det under dagen för har haft huvudvärk som fullständigt nickat skiten ur mig, men men allt går över med lite vila och omtanke från nära och kära ❤

Likes

Comments

Vi har så smått börjat kika på ny soffa här hemma. Vi älskar vår soffa men den är lite för stor som den är idag och vi har en tanke framåt om att låta den och hela biosystemet få flytta in i källaren istället och ha en liten bio stuga där istället och därmed också få ett vardagsrum som går att möbler lite roligare och där skulle en annan soffa fungera bättre än den vi har idag!

Vi är i en tidig fas av letandet men åh vad fina soffor det finns!
Vi vill gärna ha en tre-fyra sits men utan divaner och ha någon härlig fåtölj till istället. Och tanken är att soffan ska kännas tidlöst fin men gärna med ett annorlunda uttryck, kanske i formen eller material eller färg.. vi får se! Här under är några fina godingar iaf, och på nedersta bilden lite andra härliga möbler som inspirerar mig just nu. Mixa olika material färger och former känns både roligt och mer personligt tycker jag :)


(/Adlinks)

Likes

Comments