Klockan är halv fem och trots sömntablett är jag klarvaken. Fick sova ett par timmar iaf :)

Tänkte berätta lite om höstens planer:

På lördag ska vi kolla stall! :) ett eget att hyra. Finns två stallplatser, bra utrymmen för alla våra saker, fina hagar som går att bygga ut, vi får inreda som vi vill och det blir nog billigare. Istället för 900:- per häst så är det 500:-, sen ingår ju inte strö. Strö och hö kan vi köpa från ett stall några km därifrån. Finns ingen Paddock men ena hagen går att rida i. Det absolut mest postiva är att det ligger 7km hemifrån ist för 2,5mil! JAG KAN CYKLA TILL STALLET! ♡

På lördag vet jag mer och detta ska tänkas på noooga. Väga för och nackdelar, se till flickornas bästa. Men jag tror att det kan bli riktigt riktigt bra!Inte bara det. Idag träffade jag min psykläkare och går allt som det ska kommer mitt liv ändras inom en snar framtid! ♡

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Förlåt för världens sämsta uppdatering men det har stått still. Jag har mått otroligt dåligt psykiskt, mycket ångest och panikkänslor. Flickorna har såklart tagits omhand, pussats på och kollats igenom men min ork har inte räckt till mer.

Det är inte bara pga mig, tiden räcker inte alltid heller. Det har varit mycket nu, med allt. Jag längtar oerhört till installningen, rutinerna. Komma till stallet, börja med att mocka, kolla vatten och slänga ihop foder och packa höpåsar ♡ ååh! Men snart så.. ordning och reda bland grejerna, städat och snyggt i stallet. Kom nu höst och kyla!


Likes

Comments

Idag är det alltså den 18e augusti 2016 vilket innebär att min systerdotter Li fyller 5 år och flockens minsting Elmo fyller 2 år ♡

Det är alltså redan två år sen vi kom hem från Lisans kalas och hörde ett ynkligt pipande. Vi sökte igenom hela huset och tillslut hittade vi källan. Under soffan låg en svart liiiten tuss, iskall och gnällande. Mamma katt låg bredvid och blev till sig av lycka när vi hittade hennes bebis! Kastreringstid för mamma katt var bokad och det syntes inte på henne att hon var dräktig så det var en ordentlig chock. Tre små kattungar blev det och dom var så små att alla fick plats i min hand, hjärtskärande. Trodde aldrig dom skulle överleva men det blev tre friska, starka pojkar ♡

Så grattis Elmo, Ellison och Elvis på er 2års-dag! ♡


Planen med flickorna idag var att longera/rida i hagen men det har regnat oavbrutet så det lär vara svinhalt. Istället åker vi och fixar vår ena bil, slipper stressa till Lisans kalas och åker till tjejerna ikväll! :) de har både vind och regnskydd under stora träd så jag är inte orolig (nästan) för dom!


Gosmulen i vintras ♡♡


Avslutar med en bild på en gosig Torkel och en nyvaken make ♡

Likes

Comments

Världens finaste flock ♡Och Konni, min prins, min lurviga ängel. Jag saknar dig. Varje dag. April -10 ~ Februari -16

💔

Likes

Comments

Har en otroligt dålig dag idag, tårarna trycker bakom ögonlocken och klumpen i halsen vägrar ge med sig hur mycket jag än sväljer.. Jag ser världen med ångest-glasögonen på. Så fort nån kommer nära rinner tårarna över och hela bröstet snörps åt. Vad det är? Jag har aldrig haft svar. Varför just jag? Varför blev jag sjuk? Vad gjorde jag för att förtjäna 15 år (hittills) med återkommande perioder av kompakt mörker och smärta?

Jag var 11 år när jag för första gången inte ville leva längre, första gången jag kände total ensamhet och hopplöshet. Första gången jag skar i mina armar. Det är snart 15 år sen. Idag vill jag inte längre dö men de dagar när mörkret slukar mig känner jag mig så jävla ensam. Det skär i bröstet, jag tappar andan av smärta och det enda jag kan göra är att vänta ut det. Försöka ta djupa andetag och fokusera på familjen, djuren. Inom mig rasar sorgen och paniken men utanpå kan ingen se. Ytterst få släpper jag in i mitt helvete, men ingen får komma nära just nu. Ser du mig noga i ögonen kan du ana smärtan men annars spelar jag bra. 

Jag ber inte om tröst, jag ber om acceptans. Det är okej.. att jag inte är okej just idag. Detta är min verklighet, min börda jag måste bära resten av mitt liv. #borderline

Likes

Comments

Penny Streamline "Penny". Sto född 2005.

e: Kashner Hanover u: Feminine Mistique ue: Overcomer

Penny kom in i mitt liv, ganska oplanerat i april 2014. En liten mager, tufsig fuxa med stoora vilsna ögon. Min första alldeles egna häst. Vad jag visste om henne då var att hon haft det svårt i sitt liv, många ägare och en del inte alls snälla. Hon hade blivit slagen och piskad. Tillslut kom hon till snälla människor igen men när hon kom till mig var självförtroendet och tilliten åter igen på botten.

Första tiden gick till att få upp henne i hull och lära känna henne. Hon var ganska opersonlig i början, tom. Men det tog inte så lång tid förrän hon visade oss att hon både hade humör och vilja ;)

Från det att vi skaffade Penny tills nu har vi kommit lååångt. Hon är svår, både i ridningen och att komma riktigt nära men hon valde oss, mig och Joakim. Hon har haft ett skitliv, aldrig varit någons nummer 1. Men för mig är hon hela världen. Vi kommer aldrig vinna några priser, aldrig i någon annans ögon vara bäst men det gör mig ingenting. Från första sekund har jag älskat henne och även om vår väg har varit JÄVLIGT krokig ger jag aldrig upp om henne, ALDRIG. Hon är inte den där stressade, vilsna lilla tuffsen längre. Hon är en trygg, nöjd och lycklig häst.


Massa bilder från 2014 och nu ♡ :

Sommar 2014, innan kardborrarna sabbade hennes man.

Höst/vinter 2014 ⬆

Vinter/vår 2015 ⬆

Röda Faran. Vi har kört henne men det krävs en kunnig person för att vi ska vilja prova igen ;)

Min fina vän N rider Penny hösten 2015. Fantastiska ihop! ♡

Jag löslongerar Penny hösten 2015. Finns inte jättemycket bilder på oss ihop innan jag gick ner i vikt men jag bjuder på denna.

"Mys mig, matte!"-blicken ♡ vinter 2015

Vår 2016 ⬆

Blandat ⬇

Hjälper husse att ta fram bommar

Lek med yogaboll

Penny och Hanzo ♡

Löshoppning

Efter vår första galopp i skogen ♡♡♡

Den lyckan ♡

Likes

Comments

Jag föll för Ella efter två minuter i hennes sällskap. Hon var mager som en speta med lång, flottig päls och helt ärligt.. inte fin nånstans. Men jag drunknade i hennes ögon! Hon var så rar, trots allt hon varit med om, så vänlig. Jag bestämde mig med en gång att hon skulle med hem och så blev det. Jag och hennes dåvarande ägare (underbara A som räddat henne) kom överens om att vi skulle ta hem Ella på prov.


Första dagen ♡

Väl hos oss började Ellas resa utan fölis vid sidan och allt vi koncentrerade oss på var att få upp henne I vikt. Först rakade vi av all äcklig päls. Hon hade haft löss och trots att A badat henne blev pälsen förstörd. Hennes hud var även full med små sår som såklart kliade men inte synts under all päls.

Ett utav alla bad ♡ Använde oss av PROB-shampoo och balsam som lindrar klåda. Suuper! 👌

Vi tog korta promenader och öste på med mat.. Fri tillgång till hösilage ute i hagen, så mycket hon åt upp inne på natten med BRA ensilage. Sen fick hon lucern, fölpellets, krafft muskel som senare byttes mot müsli för avelsston, olja och vitaminer.

Vi började sedan tömköra och tillslut satt Jocke upp :) sen dess har hon ridits från och till, men nu ska hon igång på riktigt! :D


Bland de första gångerna hon tömkördes ♡

Första ridturen ♡ maj - 15

Jag väljer att inte gå in så nära på vad som hänt Ella. Hon svalt med ett föl vid sidan, hon lyftes med lastare under fölningen då ägaren inte visste att hon var dräktig osv. Det hör till historien. Jag är glad att hon tillhör de som fick leva och inte de som åkte med slaktbilen.

Ett gäng blandade bilder från 2015 och 2016 ♡ :


mars 2015

april 2015

vår 2016

vår 2016

bland de första gångerna jag red ♡

​2015 - 2016 ♡

Likes

Comments

Jag har väldiga problem med att få plats med alla grejer men jag har gjort mitt bästa :)


Mina garderober. Där förvaras ca25 schabrak, ca 20par/4st lindor, paddar, nåt täcke och lite tränsdelar + 2 hela träns. På dörrarna hänger sadelgjordar, förbyglar, tyglar och träns och tömkörningsgjorden.

Mina träns. Ett Remont, 2 Micklemliknande, 1 Sidepull, 1 Hackamore, och 3 träns med acheennosgrimma och anatomiska nackstycken. Har tre till hela träns, två med pullarnosgrimma, plus några ihopaplock.

Betten: 1 tvådelat baucher applemouth. 1 tredelat bridong. 1 tredelat med kopparrulle och d-ringar. Ett tvådelat goldmedal. 1 rakt körbett. Har ett gäng andra i gömmorna också.

Skydd: Mååånga olika. Favoriterna är dressyrskydden med ludd. Massa boots.

Sadlarna: Wintec allround cair New. (till salu) Master allround. Märkeslös allround, köpte för 300:- och den ligger som en smäck på Penny. Hubertus dressyr, passar båda tjejerna. Är på jakt efter en nyare modell!

Nosludd, skydden, sadelpaddar, barbackapad.

Utanför pennys box. 4 korgar mina med godis, smörjgrejer, handskar, ridtäcken osv.

En korg på golvet med reflexer.

Medlådan som innehåller det mesta.

Boxhängare med olika krämer, saxar, massageborstar osv osv.

Penny och Ellas ryktväskor, deras flygskydd och pennys ena regntäcke.

Likes

Comments

Idag blir det lite tajt, as always när J jobbat natt. Han ska sova till två och det är kalas en timme hemifrån vid fem. Flickorna får aktiveras ikväll när vi inte behöver stressa för inatt är J leeediiiig! :D Tanken är att J ska skritta runt på Penny och Ellan ska tömköras på volt. Men jag är tvekig. Är sååå sugen på att skritta ut i skogen :/ Frågan är om jag hinner innan det blir mörkt? Hm. Vi får se helt enkelt!

Annars då? Har suttit i solen en stund men kunde inte slappna av. Satte igång Beck och ligger nu och försöker få kroppen att tagga ner lite. Både knopp och kropp går på högvarv dygnet runt!

Hoppas jag är som vanligt snart igen.. är så vimsig av sömnbrist, och humöret går upp och ner som en jojo. Vinterdeppen kommer snart och jag måste hinna bygga upp ett försvar.


kaffe i solen ♡

däckad tonkis ♡

prinsessan på ärten ♡

Torkel och Elmo ♡

Likes

Comments

Ella - Tömkörning i skogen. Hon var jääätteduktig! Öronen framåt, power i stegen och rakt igenom positiv :) Tacksam för att hon visar mig hur man gör, hon är en bra tömkörningslärare! Halterna funkade idag också vilket gjorde mig glad. Innan har hon nästan studsat på stället när man ber om halt men idag gick det finfint. J travade henne en bit också och hon pinnade på kontrollerat och jämnt. Imorgon ska hon tömköras på volt och jag hoppas på samma positivitet då. Imorgon blir det även stretch och massage! :) Guldstjärnor till min fina underbara tanta idag ♡♡♡


En liten belöning när vi kom tillbaka ♡

Nahla och Hanzo var också med :)

Penny - Tömkördes i hagen. Jättestressad och laddad till max såfort J kom bakom men när han istället gick vid sidan om var hon som en trött ridskoleponny ;) Jätteduktig och avslappnad mot slutet men dessvärre började det spöregna och vi hade inga bra kläder på oss :/ Hon var jättefin så det gjorde ju inget! Hon kämpar på och det gör mig varm i hjärtat ♡

​Dagsformen. Inte katastrofal iaf! 

Likes

Comments