Att skaffa sig nya vänner i min ålder tycker jag faktiskt är ganska svårt, eller ja iallafall nära vänner som man verkligen känner att man kan lita på.
När man bor i en liten ort som jag gör så gäller det att passa sig vad man säger och till vilka. Varför? Jo, för vissa människor njuter av när det går dåligt för andra och vill då gärna dela med de till andra så de själva kan må bättre. Såna människor vill jag inte veta av.

Någon vän som jag då kommit väldigt nära på kort tid o och känner jag kan lita på är då Frida, en tjej som jag hängt med några gånger genom att våra sambos känner varandra. Vi båda har båt så det blivit att vi alla hängt ute på "vattnet" en del förra året men vi har aldrig annars hörts eller umgåtts själva utan bara tillsammans med våra sambos. När både gick ut med sina graviditeter innan sommaren (hon väntade sin son 9 dagar efter jag väntade Melvin) så tog vi kontakt med varandra och där började det, vi började umgås ganska flitigt under graviditeten (och gör fortfarande), och det sjuka är faktiskt att vi födde samma dag, på samma sjukhus, exakt 2h från varandra. Hon fick sin son 00:21 och jag 02:21, alltså vad är oddsen? 😂
Det ska bli så spännande att följa deras uppväxt tillsammans 💙

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Hur gick de på BB med andningen? Natten Molly sov med oss på BB gick bra, Melvins andning lät bra men han behövde lite koksalt ibland men så länge han fick den andades han jätte fint! Vi skulle få träffa läkaren efter lunch och få en status på Melvin.        Väl efter lunch fick vi träffa en ny barnläkare som jag inte alls tyckte om, de tyckte Melvins andning fortfarande var besvärad så vi behövde stanna en natt till på BB, jag visste det var bäst men jag visste nu att vi alla skulle behöva skiljas åt, Molly var väldigt rastlös och skulle inte klara av att va kvar en till natt, tårarna rann. Jag ville inte vara själv med Melvin, ville Jocke skulle va där om det hände något, men ville inte Molly skulle vara utan sin pappa och mamma heller. Jocke skulle istället komma tillbaka imorgon eftermiddag. 


Vad beslutade läkaren att göra då efter ha sett att Melvins andningsstatus är detsamma sen han kom? Det hade ju ändå gått nästan två dygn och han hade inte blivit bättre. Nä tydligen ingenting, man går väl ändå vidare och ser vad orsaken kan vara tycker man.  Så jag bad barnmorskan om att då få träffa en ny barnläkare, vilket jag fick, han kom runt kl 20 och undersökte Melvin och berättade sedan hur han vill gå vidare med detta. Han frågade då om han fick dra ner en liten slang i Melvins näsborrar lite snabbt och se om det var stopp i någon av näsborrarna, jag godkände det. Allt gick galant, inget stopp någonstans.

Han funderade en stund och sa att han tänker boka en tid på öron, näsa, halsavdelningen,
Där kan de gå ner med en liten kamera i näsan och se om något som är "stängt" inne i näsan dvs om något inte är färdigutvecklat. Morgonen därpå fick vi en tid kl 09, de gick ner med kamera i båda näsborrarna och allting såg fullt normalt ut, han var lite snorig och svullen i näsborrarna bara, det var svullnaden och snoret som gjorde att de vart jobbigt för han att andas men mer än så var det inte. 
Vilken lättnad! Så eftersom allting såg normalt ut så fick vi åka hem men fick med oss massa koksalt. Väl hemma så gick allt bra, tog någon dag så var allt borta. Tills i söndags, 3 veckor senare ..

I söndagskväll runt kl 20 så kollade jag o Jocke på tv, båda barnen sov, Melvin sov i vårat rum som ligger precis intill vardagsrummet, han sov i sitt babynest som ligger i hans spjälsäng. Plötsligt hör vi ett skrik vi aldrig hört tidigare, rusar in och ser att han är helt röd och låter jätte förkyld 'jag tar upp han och försöker trösta han, sedan tar Jocke över och sätter han upp, han börjar bli lugn men plötsligt får han panik och tappar andan, Jocke vänder på han fort som tusan och han får tillbaka andan. Vänder tillbaka han och tröstar han i någon minut tills han tappar andan igen och börjar nu bli blå, Jocke vänder på han igen och han får tillbaka andan igen. Här börjar vi få panik, de är hans snor som typ blockerat så han knappt kan andas, man hörde hur ansträngd och förkyld han lät, men hur blev han plötsligt sådär förkyld från ingenstans? Vi tänkte ringa 112 men avvaktade ifall det hände igen, han blev lugn och började plötsligt andas bra igen och nu var förkylningen som borta bara sådär men vi beslutar att åka in till barnakuten och kolla upp han ändå. Resan dit gick bra, han sov, båda jag och Jocke iakttog varje andetag han tog. Väl framme så visar allting att allt är bra, han får 100 % syre till lungorna osv. 

Svaret de har varför de blev så är för att tydligen så har bebisar en lucka som kan stängas när de tror de är i magen fortfarande (i fostervattnet), därför bebisar inte får gå på babysim förrän de är 3månader, för då kan de tro att de är i magen och då stänger de igen luckan och slutar andas. De tror att Melvin förmodligen försökte spy på rygg som han inte fick upp och som då blockerade strupen typ och då slog luckan igen, men de får alltid tillbaka andan men det kan ta någon sekund innan de inser de är inte är i magen och då får tillbaka andan. Svårt att förklara men de växer ifrån de iallafall när de är 3 månader, hade absolut  ingen aning om detta!     Sjukt obehagligt var det iallafall. 

Likes

Comments

Idag blir lilleman 1 månad, att det redan gått en månad sen jag fick upp han på bröstet? Snart springer han runt här och röjer med Molly. Känns fortfarande konstigt att tänka att jag är tvåbarnsmamma. 25 år och tvåbarnsmamma, de trodde jag verkligen inte för 5 år sedan. Man sa ju alltid när man var liten hur man ville ha de när man blir stor, och jag var uppnått mer än så redan och har fortfarande hela livet framför mig.

Vi har fått frågan av vissa nu hur vi tänker kring ett tredje barn, just nu känner både jag och Jocke att det räcker med två barn, vi har ju fått en av varje också som de flesta vill ha, eller ja iallafall vi. Självklart hade vi inte blivit besvikna om det var en till flicka, så länge bebisen är frisk, däremot är det såklart lite extra kul att få en pojke också. Men jag kan dock inte släppa tanken på att barndelen är "färdigt" i mitt liv om ni förstår vad jag menar, när man är liten ser man ju fram emot att skaffa barn och ska de nu va färdigt för min del, redan? Är ju som sagt bara 25år. Nja, vet inte riktigt, tanken på att inte gå få igenom känslan igen, att gå runt och ha en växande bebis i magen och att få upp den på bröstet igen känns lite deprimerande. Men isåfall så vill jag vänta minst 5år till, Jocke säger isåfall 10 men det känns lite väl, men det får tiden visa, inget är bestämt och vad som helst kan hända, vi kanske varken vill eller kan om några år, men som vi känner nu vill vi njuta ett tag med dessa två ❤️

Likes

Comments

Ni vet när man vaknar upp, knappt fått någon sömn och bara är på allmänt dåligt humör och inser att man dessutom måste åka och handla då det ekar tomt i kylen. Att jag sedan åker dit på fortkörning gjorde min dag inte bättre kan jag tala om. 

Lämnar Molly på förskolan kl 09 och beger mig mot Willys med Melvin, åker gamla vägen mot bro som jag alltid gör. Tar väl 45min tills jag är Påväg tillbaka,väl tillbaka samma väg så tittar jag ner snabbt på mobilen och upp igen och ser polisen, de vinkar in mig "nykter och fartkontroll". Vägen jag körde på trodde jag var 50, och gissade på att jag körde runt den hastigheten. De frågade om jag visste vad de rådde för hastighet här, 50 svarar jag. "Nej, 40 och du uppmätte 47."
Vet ni vad jag fick i böter? 2000kr!! "Det är det lägsta man kan få om det gör ni dag bättre" sa hon. Amen på riktigt, för de första, där dom stod i korsningen finns de inte ens gående trafikanter då det bara är en bilväg, så av alla ställen de kan stå på stod de just där, kl 10 på morgonen en torsdag. För det andra 2000kr för 7 ynka km?! Okej om det varit en 30väg.

Kunde de inte ha passat på och stå vid skolorna istället kl 10 en torsdagsmorgon... Ja, jag är bitter, blev väldigt dyr mat på Willys.. 

Likes

Comments

30/9-17 var en av de bästa dagarna i mitt liv, Melvin kom till världen, kl 02.21, han var så perfekt och fin och han verkade fullt frisk. Så att det några timmar efter skulle vändas till panik trodde vi inte.

När Melvin kom ut märkte vi efter en stund att han andades lite ansträngt, som om han var täppt i näsan, de trodde han fått en kallsup av fostervattnet precis innan han kom ut vilket vissa kunde få men de var inge farligt.
Vid 11:00 kom barnläkaren och skulle undersöka Melvin, vilket de alltid gör av nyfödda för att se att allting är bra med dom, allting såg fint ut så vi räknade med att få åka hem till storasyster inom några timmar så vi ringde svärmor som passade Molly och meddelade att vi kommer komma hem efter lunch.
Men läkaren kom in strax efter och sa han ändrat sig, att vi skulle stanna kvar några timmar för observation då han ändå tyckte andningen lät lite besvärad, så vi fick åka ner till BB. Viktigast var ju att Melvin mådde bra och om barnläkaren anser vi borde stanna kvar så klart vi stannar. Bara skönt att ha läkare nära sig ifall något händer, vilket de sen gjorde... Runt 17:30 skulle Jocke byta blöja på han medans jag stod bredvid, han hade bajsat väldigt mycket men plötsligt får han värsta krafterna på skötbordet och vänder sig nästan helt till mage och börjar sprattla ilsket, Jocke liksom puttar tillbaka honom på rygg för att torka bort allt bajs och då ser vi att han är helt blå. Jocke skriker "Han får inge luft!!!!!!" och lyfter upp han. Han blir blåare och blåare. Jag får panik och hamnar typ i chocktillstånd i någon sekund innan jag slår på larmklockan och öppnar dörren från vårat rum och bara skriker efter hjälp. In kommer två barnmorskor inspringandes men precis då fick Melvin tillbaka andan och bara skriker hysteriskt, barnmorskorna frågar vad som hänt och vi förklarar.

De tar in han i ett annat rum och strax efter kommer en barnläkare och undersöker honom, mina tårar bara rann längs mina kinder, men där händer de igen och de vänder på han och ut kommer massa tjockt slem ur munnen. Han skriker och skriker och kipar efter andan. De ger han koksalt i näsan men det lättar knappt så hon säger att hon faktiskt funderar på att skicka ner honom till neonatalen så han får hjälp att andas men bestämmer sig först för att prova ge honom lite nezeril vilket gjorde stor förbättring, allt försvann och han andades plötsligt perfekt så hon väljer att avvakta med att skicka ner honom till neontalen. (Bebisar andas ju bara genom näsan fram till de är 6 månader)

Eftersom han hade lugnat ner sig och andningen blev bättre så fick vi gå tillbaka till vårat rum. Vi antar redan nu att vi får bli kvar minst en natt, vilket de även nämnde.
Eftersom vi skulle bli kvar visste vi inte hur vi skulle göra med Molly, vi hade ingen barnvakt till Molly samtidigt som vi redan lovat henne att komma hem med hennes efterlängtade lillebror hon tjatat om i flertal veckor. Och jag varken vågade eller ville vara själv med Melvin ifall att det skulle hända igen. Jocke fick ångest han med, han ville ju inte heller lämna mig och Melvin. Så Jocke berättade situationen för BB personalen och frågade om inte Molly kunde få sova på BB med oss då hon ändå inte varit på förskolan på 2 veckor. De godkände det så Jocke åkte hem och hämtade Molly, så fort hon klev innanför rummet så såg jag lyckan i hennes ögon när hon såg Melvin "bebiiiiis" tjöt hon och sprang fram till han och pussade på han, "min lillebror", mina tårar rann längs mina kinder av lycka. Min fina fina familj vad jag älskar er.

Fortsättning följer... det hände nämligen igen, 3 veckor senare hemma, dvs i söndagskväll.
Likes

Comments

Visste ni att jag har hatade Jocke i många år innan vi blev tillsammans? Nu ska ni nämligen få höra hur Jocke och jag blev tillsammans, så vill ni inte läsa denna "tråkiga" historia föreslår jag ni inte läser.

Jocke är ju uppväxt i Bålsta som mig, vi har alltid vetat vilka varandra är men bara aldrig tyckt om varandra. Vi hade ju en ungdomsgård som både Jocke och jag hängde på, under den tiden var jag en "pojkflicka" dvs hade hängbyxor, bandana och keps. Vilket Jocke alltid skulle påpeka, Jocke åkte under här tiden alltid moppe, bar alltid mjukisbyxor, var kriminell och var allmänt uppkäftig, men jag var lika uppkäftig som yngre men bara om någon drygade sig mot mig vilket han ALLTID skulle göra. Vi hade ett pingisbord på ungdomsgården, för er som inte vet så är jag faktiskt ganska duktig på pingis, och Jocke klarade aldrig att förlora så han tog alltid mitt pingisrack eller sköt en hård pingisboll mot mig när jag vann.

Åren gick och jag var nu 15 och en dag fick jag och en kompis veta att Jocke skulle ha fest i sin brorsas lägenhet, vet inte hur vi blev bjudna eller varför vi ens valde att gå dit men de gjorde vi iallafall. Jag hade då även en pojkvän som följde med. På festen började Jocke flörta med mig, vilket min dåvarande pojkvän då märkte och vart lite tjurig, men när han sedan gick på toa så kom Jocke fram till mig och frågade efter mitt nummer som jag sedan gav, fråga mig inte varför, gillade nog uppmärksamheten kanske? Sedan gick jag och min pojkvän hem och då fick jag ett sms av Jocke som tjatade om att jag skulle komma dit, sa nej flera gånger men när min pojkvän somnade så smög jag faktiskt dit med en kompis , ville inte gå dit själv haha, vet inte riktigt vad jag ville heller. Vi var där under en timme och medans och min kompis gick på toa så... kysstes faktiskt vi. Typ ingen som vet om detta idag heller. Men mer än så hände de inte och vi hördes aldrig mer efter det.

1 år gick och jag var ju singel, det var dags för fest, ute på Lidingö, vi var rätt många från Bålsta, bland annat var min kompis med, ja sen Jocke också. Hade då förträngt att vi hade kyssts 1 år tidigare. Festen slutade iallafall med kaos, tappade bort min kompis, så jag blev själv med typ 10 grabbar, ingen av dom kände jag jätte bra heller. Slutade iallafall att vi åkte nattbuss från stan till bro som tog cirka 2,5h, Jocke satt bakom mig hela bussresan och drog i mitt hår o sa "ding dong", förstår ni hur dryg han var? Hatade fortfarande honom vid det hör laget.

4 år gick, försommaren 2012, jag var ju 20 år och där stod han, inne i min hall, vad tusan gör han hos mig tänkte jag. Han umgicks med min brorsa tydligen, alltså de var ju helt olika som personer? På uppfarten stod dessutom en snygg bil. Vems bil är det där?" Frågade jag. "Min" svarade han. "Eller hur, du har ju typ snott den eller något" tänkte jag, men visade sig att grabben faktiskt tagit tag i sitt liv från att varit ganska kriminell i sina tonår, han hade tagit körkort,ett fast jobb och köpt en bil.

Han var sjukskriven under denna tid då han skadat armen och min brorsa var då arbetslös, så de hängde mycket på våran baksida och solade osv, jag med då jag oftast jobbade kvällar. Så det blev att vi hängde en del. Några veckor gick och då berättade min brorsa att Jocke frågat honom om lov om han får dejta mig, väldigt otippat men aa, min brorsade svarade ja iallafall. Jag var dock inte intresserad, Jocke var väldigt påstridig och skulle kramas osv hela tiden, "I know what you want...." tänkte jag. Men ikke, här blir det inga barn gjorda. Vad händer sen? Jo Jocke flyttar hem till oss i två veckor då jockes föräldrar flyttade och stod utan boende i två veckor, så hans föräldrar bodde på Gotland så länge och Jocke hos min brorsa, dvs hemma hos oss. Nu blev han bara ännu jobbigare, men en dag så umgicks Jocke med sin kompis och hans tjej och frågade om jag ville hänga med ut, var extremt uttråkad den kvällen så valde jag att hänga på. Klickade direkt med hans kompis flickvän, så vi alla började hänga mer, vi kollade film, åt ute blabla. Nu började jag faktiskt fatta tycke för Jocke, han hade äntligen "lugnat" ner sig och visade sin personlighet istället för att bara va på mig hela tiden. Vi började sedan umgås själva, ja sen vet ni hur det slutar. Här står vi idag, snart 5 år tillsammans, med två underbara barn som är hela min värld, hus, hund, volvo, vattenskoter och båt.


Likes

Comments

Nyvaken och lagom trött, Jocke ligger och snarkar för fullt, hade varit skönt men måste lämna Molly på förskolan strax, jocke har mycket problem med sin mage så därför lämnar jag henne även fast jag fått minst sömn (allt ammande och alla blöjbyten på nätterna).

Vi kom nämligen hem vid 03 inatt efter några timmar på akademiska barnsjukhus, Melvin drabbades av andningsstopp igen, så himla läskigt, tänkte berätta om det i ett annat inlägg men först ska jag lämna molly på förskolan sedan hem och ta igen lite sömn, om Melvin tillåter det förstås annars för Jocke ta han, han tog ut en pappadag i och med att vi kom hem så sent.

Likes

Comments

Som rubriken lyder, alltid lika tråkigt när helgen tar slut men jag har ju typ helg hela tiden ändå då jag är föräldraledig.

Middagen är iallafall intagen, fläskfilé med potatisgratäng och beasås gjort av Jocke, super gott! Han kan om han vill min man. Min ena bror var här tidigare med sin tjej och umgicks några timmar också, Melvin fick massor av fina kläder, jätte snällt! Nu ska strax barnen läggas och sen tänkte jag dra en långdusch.

Likes

Comments

Godmorgon! Molly vaknade strax innan 07 men vi låg kvar en stund och pratade i sängen innan vi gick upp och åt frukost själva i lugn och ro medans grabbarna sov. Nu håller jag på och sorterar tvätten medans Molly leker med sin leklera, ska strax väcka Jocke också. Tänkte väl ge oss ut på en promenad innan min ena bror och hans tjej kommer förbi vid lunch, hon har inte hunnit träffa Melvin än.

Måste ta och bada Melvin också, han luktar sur gammal mjölk stackarn, sedan måste jag ta och sortera ut barnens garderober, de växer ju så det knakar, Melvin kan snart inte ha storlek 56 och han är ju bara 3 veckor och Molly har gått över till storlek 92.


Likes

Comments

Har precis nattat båda barnen, jocke är iväg och monterar in extraljus till bilen, försökte natta Molly i sitt rum medans Melvin sov i vagnen i hallen men idag var hon omöjlig, hon vägrade sova i sin säng så hon ligger i våran säng och sover men tänkte lyfta över henne till sin säng när hon kommit i djup sömn.

Dagen idag har varit lugn, var ju iväg och fick håret tvättat och fönat hos Robbin, när jag kom hem hade Jocke precis fått Melvin att somna så jag la mig och skulle lägga molly men somnade jag med och vaknade upp strax innan kl 15, lagom trött familj. Sedan åkte vi hem till svärföräldrarna och umgicks lite, fick sjukt mycket älgfärs med oss hem också, min svärfar är ju jägare så vi brukar alltid få massa färs då, älgfärs är mycket godare än nötfärs. Men nu tänkte jag lägga mig på soffan och kolla tv en stund med ett stort glas cola!

Likes

Comments

Instagram@lampaan