Header

Jaha.. var nyss på skolan och är bara lite irriterad. Kom hem förra veckan och fick reda på att min läkare sjukskrivit mig till 31a mars. Det betyder alltså att jag missar praktiken + 2 skolveckor. Visst är jag glad över att få vara hemma och vila upp mig och ta det lugnt, men jag ligger redan efter i skolan och nu missar jag ännu mer. Kan förstås göra en del uppgifter hemifrån, men praktiken blir ett ganska stort problem. Går man stylistprogrammet så måste man göra praktik för att få betyg i hantverkskursen.
Såatteh... ja, jag är arg.
Jag har hittat en beridarutbildning som jag vill gå, men måste ha gått ut gymnasiet eller ha högskolebehörighet. Det är tydligen nödvändigt om man vill gå en yrkesutbildning. :))) Men men, bara att bita ihop och gå klart den här terminen. Vet inte om jag vill gå kvar sista året på stylist. Funderar på att plugga i sommar, finns ganska mycket man kan läsa på distans. Psykologi, engelska, beteendevetenskap osv. Har inga problem med att plugga egentligen, det jobbiga är att anpassa sig efter ett schema och stör mig dessutom på både läroplanen dom har på gymnasiet. Kom igen vafan, det är bara som en upprepning av sånt man läste i grundskolan.
Nu är jag nästan i stallet, ciao.

Likes

Comments

Nu är tonåren över, ska man skratta eller gråta? Tiden går fort. För fyra år sedan slutade 9an och jag började på St Eriks gymnasium i Stockholm. Gick textillinjen där, hade faktiskt funderat på att gå stylist redan då men blev övertalad att det var en dålig väg in i arbetslivet.  Slutade på vårterminen,  och sökte då till bild och form på 2 gymnasium, kom in på båda,  valde att gå kvar på samma skola. Ny klass, men mådde inte bra så gick en vecka och blev sen sjukskriven. Ingen skola på månader. (skönt!) Men sen flyttade jag till pappa, ingen skola då heller, tog det lugnt, slutade ta "lyckopiller" och sökte igen, denna gången till stylistlinjen inne i Göteborg.  Blev antagen två veckor innan skolan började.  Var aldrig på besök innan, det var nytt, ny klass,  ny skola och en ny start. I början var jag ambitiös och glad för att det kändes som att jag hittat rätt. 

Det enda jag inte tycker om alls är att klassen endast består av tjejer. Aldrig tyckt om tjejer. Haft flera tjejkompisar givetvis, men tjejer på det stora hela är något som skrämmer mig.  Jag gillar inte hur de beter sig mot varandra.  Allt ska vara "gulligull" så länge man är "vänner" och kommer man inte överens kan man definitivt vänta sig att de går bakom din rygg och säger det ena och det andra om dig. Skitsnack, backstabbing,  och falskhet - det är sådant jag kopplar till tjejer. 

Haft mina stunder då jag velat göra uppror och gå och ge såna tjejer en smäll på käften eller något liknande. Men ja, nej sånt gör man inte. Prata går bra men jag orkar inte vara någon jobbig moraltant som jagar alla som behöver en genomgång om hur man behandlar andra människor med respekt. Sådant är common sense, alla har väl hört "behandla andra så  som du själv vill bli behandlad. " Detta får mig att vilja dunka deras huvuden i en stenvägg för de beter sig som småbarn, "men hon är dum mot mig och mina vänner!" So what? Varför är det en anledning för dig att bete dig som ett svin? Ja, jag är arg.

Nog om det, nu provocerar jag säkert någon men det är inte mitt problem.  Mitt problem är att människor är att människor beter sig som svin och det gör mig deprimerad. Lägg av bara, snälla.

Likes

Comments

​När jag funderade på att söka till stylist i 9an så fick jag höra att det var en ovärd linje att gå - bättre att gå en högskoleförberedande linje. Stylist är en jätterolig utbildning och vill man så finns det möjlighet att läsa upp ämnena som fattas för högskolebehörighet. Jag har inte planerat att gå på högskola, men vem vet vad som händer när jag är klar med gymnasiet. Det är det jag satsar på nu, att ta studenten, göra mina föräldrar glada, säga fuck you till alla som tvivlat på mig under alla år i skolan. Mitt liv, mina val, jag vet själv vad jag klarar av. Jag är också medveten om att jag har svårt för att göra sådant jag finner ointressant eller onödigt. Individuell studieplan skulle passa mig perfekt. Har också funderat på hemstudier, haha är ganska krävande, gillar att göra saker på mitt sätt. Av någon konstig anledning brukar lärare gilla mig ändå, trots att jag kan vara sjukt besvärlig ibland. Tål inte otrevliga lärare och såna som behandlar en som ett småbarn. Kan inte visa respekt för någon som inte visar respekt för mig, så enkelt är det. 

Hur som helst, låt inte era föräldrar, syskon och diverse personer avråda dig från att gå stylist. Det finns jobb, det finns möjlighet att utbilda sig högre efteråt ifall man kommer på att man vill göra det också. Att direkt gå från gymnasiet till högskola verkar rätt segt. Det är sjukt mycket press på dagens ungdomar att de ska utbilda sig, få bra betyg och vara motiverade till att jobba direkt efter de är klara med sin utbildning, eller göra både och. Känns som att det går alldeles för fort, helt plötsligt är man vuxen och måste ta ansvar för sitt liv. Förstår varför det är så, men det gör också att många mår dåligt, går in i väggen, får skitjobb som de inte alls trivs med. Varför? Jo för det är sånt normala personer gör. 

Vill inte vara vuxen, det har sina fördelar, men ändå. Kan vi hoppa tillbaka några år bara för en liten stund?

Likes

Comments

Ja idag har jag alltså blivit 20 år gammal. Går fortfarande på gymnasiet men det är chill ändå. Förresten så ska jag berätta att vårt uf företag erbjuder både smink, hårfix och även hårförlängning. Kan erbjuda helhetsstyling för event, baler, bröllop, fotograferingar eller fester. Vi är också diplomerade i manikyr och ansiktsbehandling. :) Vi går en stylistutbildning där vi får lära oss allt möjligt inom skönhet och styling. Kontakta oss genom en kommentar eller ett meddelande om ni är intresserade. Vi vill satsa på detta och göra våra kunder nöjda. Pris kan diskuteras, beroende på vad ni vill göra för något. :)

Jag själv gillar mest att sminka och är duktig på det. Har samarbetat med modeller och fotografer. Har portfolio att visa upp vid intresse. Elin och Nesrine är duktiga på hårförlängning och kan också göra helhetsstyling med smink och hår, Alice är duktig och tycker att det är roligast med håruppsättning och styling av hår. Vi tänker också ha bloppis. Hoppas vi hörs!:) Vi har två till i gruppen, Sara och Sali som också jobbar i företaget.

Har ni frågor så är det bara att fråga på.
Mitt nummer är 0702677320 ifall ni hellre vill smsa eller prata direkt med mig.
Likes

Comments

​Ja, dom som som säger att det är svårt att få jobb som stylist vet ju inte alls vad dom pratar om. Jag är inte ens klar med min utbildning och har ändå lätt för att få jobb som mua.  Feels good! Imorgon blir det ett jobb, och det bästa är att det brukar ta ca en timme att göra en hel sminkning.  Brukar dock räkna med att det kan ta längre tid, så slipper , man bli stressad. Brukar alltid bli bättre om man tar god tid på sig. Även fast det är en lördaf så är jag ändå pepp, får trots allt betalt för jobbet. Ibland är det tfp vilket betyder att man får bilder som betalning istället för pengar. Det kan ändå vara bra då man bygger upp en portfolio som man använder när man söker betaljobb. Det är logiskt, den som betalar vill väl ändå veta att man kan sin sak och passar till jobbet de erbjuder.  :)

Likes

Comments

Driver ett uf företag genom skolan och min del i företaget är sminkuppdrag. Kan göra det mesta, smink inför fester, evenemang, bröllop, skolbal eller om någon bara känner för att bli lite extra fin en dag. :) Går andra året på stylist-hantverksprogrammet. Har tidigare erfarenhet av sminkuppdrag som jag gjort privat utanför skoltid och har en portfolio för intresserade. Det är bara att höra av sig för mer information!:)
Detta erbjudande gäller i Göteborg.Likes

Comments

När jag började på stylist hösten 2013 så fick jag väldigt mycket motivation till att faktiskt bry mig mer om mitt utseende. Har märkt detta året att jag inte har lika mycket motivation till att se "fin ut". Förut när jag var yngre var jag ganska utseendefixerad, inte ytlig, men det var väldigt viktigt för mig att se bra ut precis hela tiden. Har ändrat mig mycket. Tycket inte att det är skämmigt att gå osminkad i mysbyxor och stora tröjor. Det är skönt att vara bekväm och inte bry sig om hur man ser ut. Tror det är något många tjejer behöver jobba med, att vara bekväma med sig själva och hur de faktiskt ser ut. Jag jobbar fortfarande på det. Smink är nice, du kan verkligen förändra ditt utseende om du kan sminka ordentligt. Men att ändra på sitt utseende för mycket, precis varje dag är nästan som att bli en annan person. Personligheten ändras inte av hur man ser ut, dock är det många tjejer som verkligen inte vågar gå utanför dörren ifall de inte är sminkade. Vilket är tråkigt. Jag gillar inte att visa upp mig på bild osminkad, är nog mer nöjd med min kropp än mitt ansikte. Men jag har inga problem med att gå ut även fast jag känner mig obekväm osminkad. Ofta kan lite smink vara finare än för mycket. Många killar som tycker det också. ;)

Likes

Comments

Nu har jag förnyat designen. Tyckte det blev finare såhär. Monami Frost är en av mina favoritmodeller. Haha, tro det eller ej, men jag älskar fan tjejer med större töjningar och bläck överallt. Finns inget snyggare.

Kan ju vara roligt att kolla igenom lite gamla bilder. Det här var typ för 3 år sen när jag bodde i Stockholm, min hemstad trots allt.<3

Har funderat på att skaffa septum så "testade en dag". Haha, rätt så sugen alltså!

Monami<3​

Likes

Comments