Header

Resor

Karlskrona

På väg ner till Österlen så stannade vi i soliga Karlskrona och åt mat. Jag har aldrig tidigare varit där, jag blev överraskad hur vackert det var. Vi stannade också och kollade på Marinmuseumet.

Österlen

Vi stannade i Österlen två dagar och bodde i mina kusiners sommarställe tillsammans med Anna. Vi hade inte det bästa vädret men det spelade ingen roll för det är så är mysigt här nere.

Höganäs
(Helsingborg)

Vi bodde en natt hos farmor i Höganäs. I vanliga fall brukar vi spendera en vecka hos henne här
på somrarna. Det har vi gjort varje sommar sen jag var liten.

(Bild jag hittade hos farmor på mig som liten)

Det dåliga vädret följde med oss till Helsingborg så vi for på Väla under dagen, Väla är ett gigantiskt köpcentrum.

Sen på kvällen åkte vi till Möllefyr. Utsikten hade kunnat varit bättre men det är vackert ändå. Sommar för mig är verkligen Skåne. Jag älskar att vara här, om några år när en ekonomin finns så ska jag tvinga Viktor att vi ska köpa sommarhus här.

Idag bjöd det på varmare väder hos farmor såhär såg det ut när vi for. Nu är farmor avsläppt och vi andra är påväg till Göteborg för att möta upp Sofia.


Hejiiiiii

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Resor

Igår var vår andra dag på Öland och vår enda heldag. Jag tog med mig kameran så här kommer ett inlägg fullt med kort.


Igår åkte vi först till Solliden slott (kungens sommarställe) och kollade på den galet stora trägård som finns runt hans hus. Roligt för tanterna men mindre exalterande för mig och Viktor. Istället för blommor gick vi till Crepérie och åt.BorgholmsslottSenare tjatade jag med mig Viktor på Ölandsdjurpark, jag och de andra 5 åringarna där tyckte att det var en riktig upplevelse. Viktor fick hålla fast mig för att jag inte skulle springa iväg av rädsla. Jag fick associationer att tigrarna och björnarna skulle hoppa ur sina burar. Haha


På kvällen gick vi till hamnen och åt middag på Ölands Choklad jag tog en bruschetta.Jag har haft jätte mysiga dagar här på Öland. Idag ska vi lämna av Viktor i Kalmar som sedan ska vidare till sin familj på Öland. Vi andra är på väg till Österlen där mina kusiner har sitt landställe.


Heji

Likes

Comments

Resor

Vi kom fram till Kalmar vid 3. Sedan gick jag och V en vända på stan medan vi inväntade Lills (farmors) tåg.

Min 90 åriga farmor badar i poolen. Jag tyckte att det var för kallt. Haha

Vid hotellet (Öland)

Här hämnade jag, spontant blev det.
"Things you do for love"

Efter fotbollsmatchen åt vi middag på Robertos

Sveriges största whiskey samling finns på vårat hotell. Det passar gubben på bilden perfekt och mig lite mindre.

Jag mår så bra just nu och livet känns lite extra allt, jag är lite piggare, lite gladare och lite kärare i killen på bilden. Så som en semester ska vara.

Jag kom på mig själv att börja planera en till resa i sommar men jag fick stoppa mig själv. Insåg att jag inte alltid kan leva i framtiden utan att jag måste försöka njuta av nuet. Vilket jag verkligen gör. Är så tacksam över att få resa tillsammans med min 81 åriga mormor och med min 90 åriga farmor. Vilken lyx att få ha så gamla och friska super womens i mitt liv!


Likes

Comments

Resor

Första stoppet på vår Sverige turné är Uppsala. Det är en resa med många stopp och med mycket logistik där människor kommer till och släpps av längs vägen. Just nu är jag, mamma, pappa, mormor och Viktor som sitter i bilen på väg ifrån Uppsala till Kalmar. I Kalmar ska vi hämta upp min farmor som reser med tåg ifrån Helsingborg. Sedan beger vi oss mot Öland.

Igår kom vi till Uppsala vid 6 tiden, vi gick på stan och åt middag. Efter de checkade jag och Viktor in på hotell medan de andra åkte till syrrans lägenhet. Jag och Viktor hade tänkt att gå och se Dunkrik på bio men det slutade med att vi la oss på hotellrummet och såg en film där istället.

Heji


Likes

Comments

Inspirerande

Jag vill aldrig sluta utmana mig själv, jag vill bara bli en bättre och modigare person. Jag försöker tvinga mig utanför min comfort zone. Varför? Jo för jag vill inte ha några begränsningar i livet. Jag tror stenhårt på teorin om att utsätter man sig för sina rädslor så försvinner dem. Men det är inte alltid lätt att ta tag i att utmana sig själv, motivationen är ibland svår att locka fram då huvudet hittar på 111 ursäkter till att inte ta tag i sakerna. De gånger jag kör fast brukar jag se på Johannes Hansen YT klipp för att sedan bli påmind om varför jag vill utvecklas.

Vill man så kan man så gör man. Är ett klyschigt citat men så sant.

Likes

Comments

Inredning, Kollage, Tips

...Inredning

Jag har alltid tyckt om att kolla på inredning och att inreda. Mitt rum har haft ett tufft liv med många omflyttningar och stilar. Det har dock varit ett kontrollerat intresse och inte maniskt som det nu är. De enda jag kan tänka på är möbler och väggfärger.

Jag har köpt på mig olika möbler och prylar lite i förväg (har ingen lägenhet) vilket inte är att rekommendera. Då det finns en stor risk för att sakerna inte kommer passa in i den framtida lägenheten. Jag och Viktor är på jakt efter en lägenhet men det blir nog inte av förrän slutet av sommaren but hey, det är nära tills dess..

I detta inlägg drar jag snabbt igenom lite saker som jag tycker är snyggt i inreningsväg.

Sammetssoffa

En sammetssoffa är jag nog inte ensam om att tråna efter, tror det är många som dreglar efter en sammetssoffa. Det är dock en inne grej just nu som jag är rädd för att den kommer att dö ut. Men om det inte blir en samesoffa så kommer det bli en liknande modell som på bilderna. En större två sitts soffa med puffar. Grymt snyggt.

Ommålad garderob

Sjukt snyggt att köpa en äldre garderob som man sedan målar om i en passande färg. Det finns många träfärgade garderober som ingen vill ha längre då dem är ur sin tid men ifall man målar om och byter ut handtagen så kan det bli riktigt bra.

Pinnstolar med träbord

Jag är helt inne på denna trend, jag har köpt mig gamla pinnstolar som jag håller på att renovera upp sen har jag tänkt att bygga mig ett träbord med metallben. Kommer bli så snyggt, det finns många tutorials på hur man enkelt bygger ett eget matbord som liknar dessa på bilderna ovan. Det krångliga är att hitta metallben som inte kostar en förmögenhet.Likes

Comments

Helg

Jag och Johanna for till stranden och tog vara på soltimmarna. Jag brände mig i ansiktet, trodde inte det var möjligt att bränna sig i Sverige men tydligen. Jag längtar så tills en ledig sommardag då jag kan ta båten ut på havet. Det finns inget bättre än att vara på havet en solig sommardag. According to me.

Här kommer bilder från fredagens utgång, vi var hemma hos Wilma innan vi drog ut på sommarfesten. Jag jobbade dagen efter vilket inte var ett vinnande koncept men roligt var det.

Och här en bild från Klockarbacken (stugan), mitt tredje hem på sommaren. Jag och Viktor är som små nomader flyttar runt och sover på olika ställen varje natt.

Nu ligger jag utslagen på loftet efter dagens arbetspass. Ska försöka lägga mig då jag ska upp tidigt imorgon och spela tennis.


Heji

Likes

Comments