Header
View tracker

Två nya målningar jag skapade igår!

Mina egna versioner av ett skogsrå/en huldra och näcken, två väsen från nordisk mytologi.

För lite mer än två år sedan höll jag en utställning med skulpturer och illustrationer på just temat väsen, men efter det har de inte fått vara med i särskilt många av mina verk så jag tyckte det var dags igen. Nu hade jag inte så mycket tid till dem som jag hade önskat, men det gick helt ok för att vara gjort under tidspress.

Känner nog att illustrationerna får tala för sig själva utan vidare beskrivning.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

View tracker

Idag stod långritt med trevlig sällskap på schemat. Men det gick lite sisådär, av det enkla faktum att jag idag vaknade med en otrevlig migrän istället..

Igårkväll var jag och hämtade en ny fårfäll (som egentligen var en julklapp från förra julen) som en liten belöning efter två produktiva dagar där jag fått både jobb, skolarbete och flertal egna projekt klara. Så nu är iställeg planen för idag att ha en hemmadag där jag nedgosad i fällen ska ge mig på mer skolarbete och förhoppningsvis färdigställa lite fint jag kan visa er sen!

Likes

Comments

View tracker

För er som inte känner mig eller följer mig sedan tidigare någonstans (hej förresten!) kommer här en liten kortfattad första hälsning följt med en liten förklaring av vad jag är för en människa.

Så, hej, välkommen till min blogg. Jag heter Julia Lundgren, men hittas som Lambidy på de flesta sociala medier (Instagram, Facebook, DeviantArt, Patreon m.m, återkommer till det). Jag är 22 år gammal och kommer från Södermanland. Mina favoritfärger är limegrön, lilarött och mörkblått, min musiksmak är svårdefinerad men jag lyssnar oftast på metal, och jag är nog snäppet med kattmänniska än hundmänniska. Utöver såna mindre väsentliga detaljer så ska jag väl dra lite om det ni kommer se mest av här i bloggen.

Julia 5 år fick av någon anledning för sig att skulle bli konstnär eller hästuppfödare som vuxen (sjöjungfru hade också fungerat). Kom på med åren att det senare var lite svårare att genomföra så satsade helhjärtat på den där lilla konstnärsdrömmen. Jag har tecknat, kluddrat, skissat och målat hela livet, och 2007 upptäckte jag att det gick att göra digitalt. I slutänden har det resulterat i att jag numera målar sådant här;

Det innebär att ni här i bloggen kommer se en hel kreativa projekt jag gör både för skolan/jobb och för skojs skull! Vill ni ta del av ännu mer skisser, få wallpapers, tutorials, få föreslå vad jag ska måla m.m finns min Patreon. Under fliken "länkar" uppe i menyn kan ni hitta mina bilder på andra sociala medier, min hemsida osv.

Just nu pluggar jag Visuell kommunikation på kvällskolan vid Beckmans Designhögskola i Stockholm.

För den som är lite mer nyfiken än så, har jag tidigare pluggat följande;
Informativ illustration, Informationsdesign vid Mälardalens Högskola (sep 2014 - dec 2014)
Form och design vid Konstskolan i Stockholm, Folkuniversitetet (sep 2013 - maj 2014)
IT-media vid John Bauer gymnasiet Eskilstuna (aug 2010 - jun 2013)

Sen var det ju det där med hästarna. Tanken att bli hästuppfödare släppte jag ganska fort, men ridningen har jag hållit kvar hårt i. Jag har ridit hela livet, på ridskola, som medryttare, som hästskötare på alla möjliga ställen med olika typer av hästar. Jag har även varit skötare & medhjälpare i lektionerna vid Finntorps ridskola och medlem i ridskolestyrelsen (anordnat tävlingar, shower & event med hästarna/för ridskoleeleverna) samt tävlat lägre klasser i både hoppning och dressyr. De senaste åren är det islandshästar som gäller! 18åriga fyr-gångaren* Eldur till vänster i bilden nedan, pigga 9åriga fem-gångaren* Eldgrimur (Eldis) till höger.

*För icke insatta hästmänniskor; med fyr/fem-gångare syftar man på hur många gångarter islandshästen har, då andra hästar har tre (skritt, trav, galopp) och islandshästar kan ha ytterligare två (tölt, pass).

Samt, skall absolut inte glömma 33åriga Smári. Han är min pojkväns favorit. Min fina pojkvän förresten, honom har jag hängt ihop med sedan 2011, så 5 år nu! Han är smed och lite av hans grejer kan ni se här på instagram.

Utöver det har jag inte sådär supermycket att tillägga, än. Det växer väl liksom fram såsmåningom desto mer jag faktiskt bloggar (det är tanken iallafall)!

Likes

Comments

Ja det här med att blogga då. Mina första försök att blogga (ca 2007 när ALLA skulle blogga) känns något halvdana sådär i efterhand, då 14åriga jag varken hade någon uppfattning om vad jag skulle blogga om och för vem, vilket resulterade i några röriga hopkok av ALLT, verkligen. Jag kan inte heller påstå att mina skills i bildredigering, layout och såna saker var särskilt välutvecklade då heller, vilket innebär att mina ändå tillräcklig röriga bloggsidor var ett totalt kaos av färg, form och klotter vilket varken var iögonfallande eller särskilt begripligt.


Vid senare försök såsom tidigare vid http://lambidy.blogspot.se/ saknades nog både tid och egentligen motivation till att blogga, så där har tiden stått relativt stilla. Så nu, är alltså tanken att jag ska göra det här på riktigt. Motivationen (och kunskapen att skapa något mer iögonfallande) finns, men det där med målgrupp har jag inte riktigt prickat än. Så du, vem du än är (du får gärna upplysa mig i kommentarer nedan om du så har lust!), jag hoppas du tycker de här kortfattade och än så länge ganska odefinerade texterna låter som tillräckligt intressant läsning nog att fortsätta, (om inte så välkommen åter när jag förhoppningsvis skakat fram lite kvalitetsmaterial här)
tack på förhand!

Jag tror förresten att det blir en någolunda superb start på den nya bloggen, för som belöning för att jag skrivit ett första inlägg och satt ihop en rätt okej layout so far, så tänker jag...

Precis. Jag tänker bege mig till närmsta större star och se "Fantastic Beasts and where to find them" tillsammans med pojkvännen! Det ni!

Likes

Comments