Header

Precis till påsk kläcktes årets kycklingar hemma. Fem små fluffiga grå och vita.

Fler bilder kan ni se ni HÄR på min Behance!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Som en av de sista uppgifterna i Illustration vid skolan, fick vi till uppgift att skapa ett sätt att marknadsföra oss själva. Jag kom fram till att jag behövde börja med att göra om min "logo", så att jag kan använda den på fler ställen. Jag har nu 2 versioner. En med hela namnet som jag använder t..ex här och på min hemsida. I den andra loggan ämnad för ikoner på sociala medier och dylikt, har jag lekt med mina initialer JL.

Hur jag ska göra själva uppgiften har jag inte bestämt. Jag hade så roligt med detta att jag totalt fastnade i lek med mockups och planer på hemsida m.m.. Vad tycker ni?

Likes

Comments

När jag ändå är på ämnet sen senaste inlägget, här är en bild jag målade på beställning under hösten. Målningen av de två dressyrhästarna skulle bli en födelsedagspresent och tryckas som en stor tavla i akryl. Hon blev jättenöjd! Superkul!

Jag gör porträtt på beställning med jämna mellanrum. Jag är inte superförtjust i att måla direkt efter foto eftersom jag i vanliga fall målar på frihand, men med porträtt brukar jag be om ett flertal bilder på hästen (helkropp, huvud, olika vinklar så man ser eventuella speciella tecken) och skapa med inspiration från dem. Jag målar givetvis andra djur än hästar på beställning, vilka som helst egentligen.

Bara att höra av sig på hemsidan www.julialundgren.se vid intresse!

Likes

Comments

Ni vet när man inte kan sova för att man har ångest över att inte hinna sova? Så var min natt, tänkte göra något kreativt idag men så blir det nog inte. Här är istället "Grey", en bild jag målade i höstas.

Med eller utan träns tycker ni?

Likes

Comments

Jag och min väninna Emma fick för oss att hitta på något spontant, nu när vi slarvat lite med att umgås de senaste två åren. Så vi planerade in en smidig spontantripp till Tromsø i norra Norge. En hel helg som vi spenderade främst med att fotografera, leta mysiga fik och lusekoftor. Här har ni lite av bilderna från äventyret!

Likes

Comments

En av de bilder jag skapat under min mindre aktiva bloggperiod, döpt så bokstavligt som "Snake". En illustration av blandade medier, skissat i blyerts, färglagt digitalt, och målet var att det i slutänden skulle se ut som paper cut outs!

Upplevde lite beslutsångest vad gällde färgen, så den fick flera versioner! Några kanske vore fina som kort?

Likes

Comments

Jag har totalt glömt bloggen. Sånt händer. Oproffsigt jag vet. Jag framstår säkert som nonchalant som lovar en massa om uppdateringar och sen försvinner i månader. Men livet kom emellan.

Vad som hänt och händer?

Jag pluggar kvällsskolan i Visuell Kommunikation på Beckmans Designhögskola, och sysslar ofta med skolarbeten.

Jag kämpar och stressar sedan i November med arbetsprover till högskolor/universitet inom design och illustration.

Jag förlorade min mormor, något som tog mig ganska hårt och också bidrog till att glömde bloggen, eller inte fann den viktig just då.

Jag firade jul, nyår och min 23e födelsedag, tillsammans med främst familj.

Jag rider två av hästarna, mycket långturer i skogen och b.la åkt iväg på kurs.

Jag och min kompis Emma tog en spontantripp till Tromsø, Norge (bilden ovan ^). Det får en egen bloggpost tror jag!

Har också färgat håret förresten. Kunde inte välja mellan blond eller röd denna gång, så det blev en ombre av bägge!

Så det var den sammanfattningen. Eller ursäkten, kanske. Jag ska bättra mig och försöka blogga lite mer kontinuerligt framöver, lovar!

Likes

Comments

Nämnde att jag och pojkvännen gick och såg "Fantastic Beasts and Where to find them" på bio. När jag kom hem efter bestämde jag mig givetvis för att teckna en liten bild av min favoritvarelse från filmen, en Niffler!

Likes

Comments

Året är snart slut och det känns nästan som smått absurt att 2016 kunde gå så himlans fort. Jag väldigt dålig på att hantera stora förändringar eller när saker omkring mig händer lite för snabbt, så en del händelser speciellt nu under hösten gav mig ungefär den där känslan (minihjärtattacken) man upplever när man vippar på stolen och för en sekund håller på att ramla.

Hela våren kämpade jag med arbetsprover till skolor, kom på reservplats 17 vid Konstfack och blev antagen till Kvällsskolan vid Beckmans Designhögskola. Nu har halva min tid där redan gått och jag sitter på nytt med och jobbar med arbetsprover i skräckblandad förtjusning. Det känns ju helknäppt, lämnade jag inte in årets typ förra veckan? Eftersom det i mitt huvud var juni ca förra månaden så har jag inte riktigt förstått det där att det är vinter redan nu. Hösten gick förbi mig totalt, då hände så mycket andra saker, som att jag fick mobilen stulen och förlorade en närstående, att jag inte hann tänka på något annat. Men nu är det december, på riktigt, det kan jag iallafall bekräfta genom en blick i kalendern eller närmsta julpyntade skyltfönster. Någon julstämning har inte hunnit infinna sig än hos mig, då det varken är julpyntat hemma eller vitt av snö ute. Men jag misströstar icke, för åh vad jag ändå kan glädjas av hur mycket jag hunnit göra det här produktiva (om något hektiska och omtumlande) året, och jag ser ändå så mycket fram emot julafton! Ett ytterligare litet plus är att jag i veckan också äntligen kunde gå och se Rogue One - a Star Wars story!

Likes

Comments

Vid det här laget har ni säkert redan sett Åhléns uppmärksammade bild av en mörkhyad liten pojke som lucia. Normalt undviker jag debatter och att porträttera politiska/religiösa ämnen i mina bilder men att den här traditionen skall bli ilskna debatter om rasism och "vem som har rätt att vara lucia" varje år är jag skitless på. Jag har själv varit lucia tre gånger i mitt liv, både vald och slumpmässigt utlottad, jag vet mycket väl hur speciellt det känns att vara huvudpersonen i luciatåget... och hur fruktansvärt det måste kännas att få höra att man ser för "fel" ut, född med fel hudfärg eller fel kön för att få tillåtelse att vara det. Att se vuxna människor skriva ut rent hat, utan att inse att det de gör bakom sina skärmar är mobbing, mot ett barn eller en ungdom.

Att Lucia ska handla om den kristna martyren, italienska helgonet St. Lucy och skall porträtteras som en kvinna i vit klänning är ju relativt sen (det antas ha uppkommit runt 1750talet när vår kalender slogs ihop med den Gregorianska, och traditionen har förändrats mycket bara sen dess). "Lusse" är en betydligt äldre nordisk tradition, där lussandet enligt många berättelser gick ut på att skrämma bort lusse/Lucifer, mörkrets furste, med ljus och sång. Det var för att bringa ljus i vår mörkaste årstid, att bakandet av "lussebullar" även var för att Lucifer skydde saffran, m.m. Jag vågar nog säga att alla traditioner och högtider vi firar i Sverige idag, är senare versioner eller varianter på andra äldre seder. Här nedan har ni en bild av en lucia jag målat i veckan. En version av Lucia bland många.

Traditioner utvecklas, det har de alltid gjort och kommer de fortsätta göra. Folk tar gärna till argumentet "men, men, när jag växte upp var lucia en blond tjej!" och dylikt, men jfr att alla idag tycker tomten skall vara klädd i rött med stort vitt skägg efter en Coca Cola kampanj som gick runt 1940. Tidigare fanns många versioner av tomten, våra svenska hustomtar avbildas än på julkort och ni har väl inte glömt julbocken? Förra året började även barn klädda som "snögubbar" vara med i luciatågen efter filmen Frost's succé, ingen verkade klaga på det, men att lucian i luciatåget hade mörkt hår var direkt ett problem. Att tomtar och pepparkaksgubbar är med är också nytt.

Jag ser verkligen inte vad för skada det gör om pojkar får vara lucia idag? Eller jo förresten. Bara en sak. Den som skadats av det i det här fallet, var en liten pojke som fick hat från svenska folket för att han var på bild i Åhléns julkampanj, såpass illa att hans familj bad dem ta ned bilden av rädsla för att nätmobbingen skulle eskalera. Men jag begriper verkligen inte vad problemet i sig är, för alla de som tar Lucia som ett tillfälle att spy galla över andra. Om det finns några intelligenta argument till varför "allt var bättre förr och inget ska förändras" eller varför lucia just måste vara ljushyad eller tjej (och dra nu inte att det handlar om helgonet St. Lucy när luciafirandet i Sverige inte kretsar bara runt henne) snälla upplys mig. Helst med tillförlitliga källor som grund, med tanke på att det var "Källkritikens dag" igår.
Glad Lucia på er!

Likes

Comments