Tänkte först inte att bloggen skulle dra upp allt för mycket om värvningar m.m men Neymars fall kan vi inte undvika. Tror ingen har missat hela dramat runt honom heller dem senaste veckorna. Nu är det dock klart, Neymar går till PSG för en enorm summa som slår alla transfersrekord och kommer nog hålla rekordet länge med sina 2,2 miljarder.

Alla har olika uppfattningar om detta men om man ser detta från utsidan så ser det inte bra ut för Neymar, hur han agerat och "mjölkat" pengar från Fc Barcelona. Han skulle få en lojalitet bonas av Barca om han var kvar i slutet av Juli, vilket han var. Summan han skulle få ligger på 300 000kr, dock har det rapporterats att Barca inte betalt honom detta än. Det kan man tycka vad man vill om för kontrakt finns ju för att följa.

"Ville ha en större utmaning" sa Neymar i ett uttalande om varför han gick till PSG, sen kan man undra om det verkligen är hela sanningen eftersom franska ligan är inte på samma nivå som den spanska, medan Paris har lyft som klubb senaste tiden så har Barcas storhetstiden börjat ta slut. Neymar är en ledare och en stjärna, vilket han var i Barca såklart men han visste att nummer ett kommer alltid vara Messi, även när Messi lägger skorna på hyllan skulle Neymar börjat genomföras med honom som Barca spelare. Så detta var kanske rätt steg för Neymar att ta för att utvecklas ytterligare och bli nummer ett i världen. Vem ska vinna Ballon d´or efter Messi och Ronaldo eran? Är det Neymar, som kommer ha utmanare som Pogba, Dybala och kanske Hazard. 

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Bournemouth 0-1 Valencia

Valencia som sluta 12a i La Liga visar kvalité när dem vann mot Bournemouth som sluta 9a i PL med 0-1. Bournemouth börja dock matchen bäst och hade flest möjligheter att öppna målskyttet, särskilt med nyförvärvet från Sunderland, Defoe. Dock tog dem inte vara på sina chanser. Andra halvleken kom Valencia ut som ett nytt lag som spela som dem kan göra med mycket bollinnehav, skapa själva många chanser men fick inte riktigt till det. Det stod länge 0-0 men i den 72e minuten får Orellana bollen och skruvar upp den snyggt med kraft i det högra hörnet bakom Begovic, ett nytt nyförvärv av Bournemouth. Matchen håller sig 0-1 till slutet och Valencia har nu en till träningsmatch innan säsongen börjar. Deras nästa match är emot Werder Bremen, ett tyskt lag. En match att se fram emot.

Man of the match blev Orellana som avgjorde matchen för Valencia.


Likes

Comments

Real Madrid 2-3 Fc Barcelona

Första El Clásico är avgjort, en final i Miami, USA. The International Champions Cup. En vänskapsturnering innan säsongen drar igång och final ställdes Real Madrid mot Fc Barcelona. Ett Real utan sina största stjärna Cristiano Ronaldo och ett Barca utan sin första målvakt, Ter Stegen. Annars hade båda lag full styrka och starta med bästa tänkbara laget.

Efter bara 10 minuter stod det 0-2 till Barca, som dominera i början av matchen. Men Real är Real, ett starkt lag som snabbt gör 1-2 i 14 minuten av Kovacic och 20 minuter efter så trycker Asensio (som tog Ronaldos startplats) in 2-2. Barca är snabbt framme i början av andra halvleken och gör 2-3 av Pique som styr in Neymars frispark. Resten av matchen så har Barca många bra lägen, Neymar lägger 3 avslut precis bredvid stolpen. Det är Fc Barcelona som kontrollerar sin ledning resten av match och gör inte det särskilt intressant. Real får några enstaka frilägen men lyckas inte få in dem, kanske ska tränas avslut innan säsongen drar igång, för båda lagen.

Man of the match blev Pique som styrde försvaret väl, som en ledare och gjorde dessutom det avgörande målet.

Fc Barcelona får även "Veckans Lag" av oss, eftersom dem vann en Cup och ett El Clásico.

Likes

Comments

Välkomna till en helt ny blogg som kommer handla om fotbollen nere i Spanien. Här kommer skrivas resultat efter varje omgång och en liten analys till varje match. Varje vecka kommer vi ta upp ett lag som har presterat utöver det vanliga och granska det lite extra och deras match. Även ett lag som presterat under förväntan kommer vi analysera.

Information om våran skribenter kommer inom kort, det som kan berättas nu är att alla som skriver här har ett spanskt lag vid hjärtat men skriver helt naturellt.

Har ni frågar så kommentera gärna, vi svarar på alla frågor.Likes

Comments