Header

Barbie har varit lite dålig i magen igår och jag var även ute med henne en gång i natt. Trots det så kunde inte morgonen ha börjat bättre. Barbies hd/ed-resultat hade registrerats i morse och Barbie är friröntgad med HD A och ED 0!!!!!!!!!! Jag är så glad och lättad för jag var inställd på det värsta, som vanligt. Nu kan jag andas ut.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Igår hade jag och Linnéa bestämt oss för att träna lite lydnad på klubben och vilket kanonpass vi fick till! Mina förväntningar var inte särskilt stora. Jag såg det mest som en chans att passivitetsträna i en annan miljö, försöka träna lite kontakt och leka! Om det gick bra så hade jag ett par till övningar i bakhuvudet som jag vill köra.

Sån energi och sånt engagemang som Barbie bjöd på igår i träningen har jag inte känt på säkert 6 månader så det var otroligt kul!! Jag har upplevt henne väldigt seg, trög, omotiverad och loj liksom, men inte igår! Hon var med mig från start, lyssnade bra under hela passet så det här kommer jag leva länge på.

Vi värmde upp med mycket ögonkontakt i fotposition, lekte mycket och tränade på släppkommandon, vi tränade även på bakdelskontroll i fotposition, lite stadga i kvarlämnanden, transport till moment och började lite med hopp över hinder mot slutet. Det har vi bara skojtränat en gång förut. Igår gick jag från att hon sprang runt hindret till att få henne att fatta att hon skulle hoppa över. Testade även att länka med ingång en gång vilket hon löste kanon! Kommer träna lite mer separat på själva hoppet, ingången och kvarlämnandet för att få det perfekt. MEN hon har utfört ett helt lydnadsmoment! Första gången, tror jag.

Passiviteten när hon var uppbunden medan Linnéa och Ozzy tränade och jag fotade dem var också bra. Hon gnällde lite och så, men den var så mycket bättre mot var den har varit. Tror inte ens jag behöver säga att jag är sjukt nöjd över min svarta 30 kilos kråka till hund efter dagens pass.

Bjuder på några fina bilder som Linnéa fotade på oss!

Likes

Comments

Den 22 augusti blev min lilla Barbiedocka 18 månader - 1,5 år, var tar tiden vägen?

Har nu äntligen fått tummen ur och tagit stå- och porträttbilder, varit och vägt henne och mätt med en riktigt mätsticka på klubben. Jag kan säga som såhär att hon är en rejäl tjej. Vågen landade på 33kg och mätstickan visade 61,5cm. En liten bit över rasstandard med andra ord. Hittills har jag bara haft "för stora" hundar, vi får se hur länge den trenden fortsätter, haha. Skämt åsido, så tycker jag Barbie är riktigt fin. Hon ska få lite mer muskler bara. Ska bli spännande att se hur hon utvecklas under det kommande året. Nu håller jag alla tummar för att röntgen på måndag visar bra resultat!

Likes

Comments

Såg att GameOnPuppy körde igång med en 30 dagars kontaktutmaning idag och detta var precis vad vi behövde just nu så den kommer vi att haka på! När Barbie var liten tränade vi mycket kontakt, men sen har jag varit dålig på det måste jag erkänna. Om jag ska vara ärlig känns det som jag har varit dålig på det mesta, men det ska det bli ändring på nu! Utmaningen går ut på att man tränar ögonkontakt i fotposition (i mitt fall) och förlänger tiden för varje dag. Ni kan läsa mer om den här. Jag ska försöka vara duktig på att filma så jag kan visa er vår utveckling i slutet av utmaningen. Ska sätta mig ner ikväll och göra en sida till utmaningen i min bujo så jag inte slarvar.

Bjuder på en bild på en 7 månaders Barb när vi faktiskt tränade kontakt!

Likes

Comments

Sommarlovet har lidit mot sitt slut och uppdateringen det senaste har väl inte varit på topp. Så tänkte göra en liten sammanfattning vad som har hänt:

Jag har spenderat några dagar hos farmor och farfar där jag bland annat var iväg på en 3h uteritt på islandshäst tillsammans med min pappa och syster. Fyra år sedan jag slutade med ridsporten nu i höst. Saknar det fortfarande. Eftersom farmor och farfar bor mitt ute i ingenstans i skogen så har jag även passat på att spåra en hel del med Barbie och promenerat i skogen såklart. Hon fick gå ett bruksspår på äng med en 90 graders vinkel och sina två första viltpår! Första 60m och andra på nästan 150m. Hon var jätteduktig och blev såå glad när hon hittade klöven. Hade varit jätteroligt att träna inför ett anlagsprov i framtiden!

Igår började jag gymnasiet för tredje gången och jag känner verkligen att detta är tredje gången gillt. Efter två misslyckade försök på internat har jag bestämt mig att läsa klart resten på distans (har betyg i 4 kurser). Jag ska gå på Korrespondensgymnasiet i Torsås och läsa ekonomiprogrammet. Jag och pappa var där på upprop igår och det är sjukt mycket nytt att lära sig, men det kommer nog bli bra när jag väl kommit in i det. Nu ska jag börja med att läsa Svenska 2 och Samhälskunskap 1b fram till mitten av oktober. Sedan ska jag läsa Spanska 3 (rip mitt liv) och Företagsekonomi 1 fram till jul ungefär. Så nu blir det att kötta på för att få klart gymnasiet någon gång så att jag kan flytta härifrån och gå vidare med livet. Om jag sköter skolan bra nu i höst och ligger i fas så finns det en chans sen att jag kan korta ner min studietid till totalt 2 år, vilket jag kommer satsa stenhårt på.

Min första egna hund Vilda har tyvärr fått somna in efter en tids sjukdom. Jättesorgligt verkligen. Hon blev bara 3,5 år gammal. Lider med familjen hon har bott hos och har själv varit väldigt påverkad av detta. Känns extra bra nu att jag har hennes tassavtryck på armen för alltid.

Barbie har hunnit bli 18 månader och jag har bokat tid för hd/ed röntgen i nästa vecka. Håller alla tummar jag kan för bra resultat. Stå- och porträttbilder, samt vikt och höjd kommer inom några dagar!

Likes

Comments

Eftersom många ville se mer ur min bujo så kommer här två sidor jag jag gjorde för ett tag sedan. Väldigt enkel design, men de fyller sitt syfte. Först ut en "tricklista", gjorde tre sidor av denna då jag fyllde den första sidan direkt. Meningen är att jag ska kunna skriva upp olika tricks eller kommandon, kort vad de innebär och vad själva kommandot är. Om det är påbörjat, om hon kan det och om hon kan det med störning. På så sätt får jag lätt en överblick över vad vi behöver träna på och vad olika ord faktiskt betyder. Jag fyllde i första sidan med de tricks/kommandon Barbie kan för att lättare hålla kolla på dem, tanken är att jag även ska fylla på med tricks som jag vill lära in. Den andra sidan är kort och gott mina planer hösten 2017 för Barbies del. Lite blandat med konkreta grejer, vad jag vill lägga extra tid att träna på och en liten målbild för hur ofta vi ska göra saker och ting.


Hoppas att ni fick lite inspiration från detta inlägget. Har fler sidor jag kan lägga upp på om ni vill.

Likes

Comments

....och #3.

Var och tatuerade mig hos duktiga Rasmus på Kryptonite Tattoo här i Göteborg i förra veckan. Denna gång blev det Vildas tassavtryck som förevigades på min arm. Äntligen! Som jag har längtat, sparat pengar och letat efter rätt tatuerare. Den tog ca 1,5h att tatuera in och inte heller denna var särskilt smärtsam, även om det kändes såklart. Jag hade klarat flera timmar till utan problem. Jag är supernöjd med resultatet och blir jätteglad varje gång jag ser hennes avtryck på min arm. Vilda var min första hund och är verkligen speciell för mig. Sen passade jag även på att göra ett litet vädurstecken strax ovanför foten när jag ändå var i farten, för tatueringar kan man ju inte få för många av. 

Dags att spara och planera inför nästa!

Likes

Comments

Nu blomstrar ljungen i bergen så det är lila överallt vart man än tittar, istället för bara massa trist och grått. Jag tog med mig kameran ut både på promenaden igår och imorse för att knäppa lite bilder på Barbie i de lila blomsterhaven. Har passat på att redigerat bilderna nu idag när det ändå är tråkigt väder ute.

Tagna med Nikon D5100 & Nikkor 50mm/1.8.

Likes

Comments

Nu har jag äntligen hunnit klart med att redigera bilderna från i tisdags när vi var och spårade i skogen. Bilderna på Elina och Fabio har självklart jag tagit och bilderna på mig och B tog Elina med min kamera.

När man blir trött i spåret, hahah.

Lite oskarp, men gillade själva bilden ändå.

Likes

Comments

I tisdags åkte jag, Elina och våra två flattar ut till skogen för några timmars bruksträning. Spår, upplet och fika stod på schemat. Alla bruksfolk vet ju att fikat är minst lika viktigt som själva träningen ;) Trots en tryckande värme och långt spåruppehåll för Fabios del så jobbade båda hundarna på bra, men det märktes att de var påverkade av värmen.

Barbie fick gå två spår och sedan ca 5 skick i uppletsrutan.

Första spåret: Blev ca 150m långt, en mjuk vinkel, 2 föremål (1 godisburk + 1 slutapport), gick förutom i skogsterräng även i ett parti högt gräs/sumpmark. - Flåsig och märkbart påverkad av värmen genom hela spåret. Eftersom hon flåsade kom hon inte ner alls i spårkärnan som hon brukar. Däremot gjorde hon ett fint upptag av spåret och löste partiet som gick genom det höga gräset/sumpmark strålande! Hittade och liggmarkerade burken med gotta. Nosade på slutpinnen och tog upp och visade upp den när jag blev skitglad.

Andra spåret: Blev ca 100m, en skarpare vinkel, 1 föremål (slutapport), detta spåret gick framförallt i skogsterräng, mossa och ett litet gräsparti. - Även andra spåret påverkad av värmen såklart. Flåsig och kom därmed inte riktigt ner i spårkärnan som jag vill. Men hon tog vinkeln klockrent! Inga som helst tveksamheter om vart hon skulle ta vägen och det var hennes första 90-vinkel (100-110 ish). Apporterade slutpinnen till mig och skulle stolt visa upp den.

Uppletandet: Första gången vi körde ett ordentligt uppletspass. Hon var väldigt seg och slö efter spåren och av värmen så hon hade väl inte direkt de allra bästa förutsättningarna egentligen. Som tur var hade jag Elina som hjälp för synretning som vi körde med i alla skicken. På första skicket efter en vante brydde hon sig inte så mycket, sen bytte vi föremål till Elinas pipkongdjur och den var mer intressant. För varje skick så fattade hon mer och mer och hon sökte av rutan mer, apporterade leksaken till mig och fick bättre fart för varje skick trots att hon var trött och seg. Tror hon tyckte det var riktigt kul!

Vi hade en riktigt bra halvdag i skogen och jag är nöjd med Barbies prestation i värmen. Nästa gång blir det att säkerställa att det inte ska bli 25 grader varmt innan vi åker och sen håller jag kvar vid min plan som jag lade upp för spårandet förra gången! Ser fram emot hösten med svalare väder och mer skogsarbete! ✨🍂🎆

Vi fotade massa bilder som jag håller på att redigera just nu. Bjuder på dem vid ett senare tillfälle, så länge får ni denna vackra bilden på två trötta flattar efter bruksträning.

Likes

Comments