Header

Jag har bestämt mig för att hoppa av skolan igen. Så nu är jag öbo igen och kan även titulera mig arbetslös. Mitt beslut känns ändå rätt, även om jag inte är helt nöjd med att behöva bo på Hönö ett tag till. Jag trivdes på skolan, men klarade inte av internatet för fem öre. Jag behöver mitt space. Internat är inte min grej helt enkelt och egen lägenhet hade tagit tid att få tag på, tid som jag inte pallade att bo på internatet. Sen var det även smågrejer jag ogillade, men som enbart dem inte hade gjort att jag slutade. Jag vill även tillägga att själva skolan är underbar. Slår Forshaga med hästlängder. Så tveka inte att börja där om ni är sugna, men tyvärr passade det inte för mig. Jag har verkligen gett det en ärlig chans nu och mer kan jag inte göra. Jag har haft väldigt otur det senaste åren och gymnasiet är inte för alla, men livet går inte under för det. Jag kommer ta ytterligare en paus från studierna ett tag och förhoppningsvis hitta ett jobb och/eller läsa klart några ämnen, men jag har en plan i bakhuvudet hur jag ska få mina studier färdiga så småningom. För om 20 år har det ingen betydelse hur och när jag blev klar med gymnasiet..

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Vet inte om jag nämnde det, men förra veckan när jag var hemma så kom Ella och Navy ut till Hönö en sväng för lite valpdejt och mys. Var jättelänge sedan vi träffades känns det som, så det var välbehövligt. Barbie och Navy har bara träffats en gång innan, när Barb var 12 veckor och han 9. Först satt vi i trädgården i säkert en timma och tjötade som man gör när man inte har träffats på länge och hundarna sprang runt och roade sig. Lite fotande blev det också. Sedan drog vi ner till havet och strosade runt där i säkert nästan 2h och fotade ännu mer. Hundarna lekte och badade. Måste säga att jag är väldigt imponerad både av Navy och Barbie för de var så goa mot varandra hela tiden. Sen blev det dags för Ella och Navy att åka hemåt och vi fick säga adjö. Jag hoppas att vi hinner träffas något mer innan de flyttar utomlands ett tag.

Här är ett par av bilderna:

Likes

Comments

Jag bor i en skokartong just nu.

Jag trodde redan från början att internat inte var något för mig, men gav det en chans då jag verkligen vill gå den här utbildningen. Redan första dagen på internatet kändes det fel, det kändes inte jag, men jag gav det en chans. Trots att det efter en månad kändes lika eländigt bestämde jag mig för att hämta upp Barbie och ge det ytterligare en chans med hund, men nu känns det värre än någonsin. Jag vill bara bort härifrån nu, jag vet inte hur länge till jag klarar av att bo i denna skokartongen...

Likes

Comments

Ni vet när vi tränade på parkeringen i fredags och syrran fotade? Förutom träningsbilder så tog vi även ett par mysbilder, bland annat nya headerbilden. Man får passa på när man har fotograf på plats för en gångs skull. Tänkte visa dem nu, då jag tyckte det blev för mycket annars i förra inlägget.

Likes

Comments

Blev en lång höstpromenad med Barbie idag. Egentligen för lång för henne i mitt tycke, men en gång är ingen gång. Tror vi var ute ca 2,5h och det var välbehövligt. Hade tänkt gå till en gammal räls och fota, men ca 50m in var den avspärrad för en paintball match. Lite surt, men vi tog ett skoterspår i stället. Fotade i stort sätt bara manuellt idag. Jag börjar lära mig! Börjar bli riktigt kyligt här uppe nu och i mitt rum är det svinkallt trots att elementet stå på max. Tur att jag har Barbie som levande värmekudde i alla fall.

Likes

Comments

​Ja, nu är jag och Barbie tillbaka på Grans. Vi kom fram runt 11:30 igår, då vi inte fick åka med första bussen från Luleå som gick 08:45 och var tvungna att vänta på nästa som gick vid 10, men den fick vi åka med i alla fall. Är inte jätteimpad av Norrbottens Länstrafik. Ungefär hälften av deras linjer får man inte ha hund och de man ska få ha hund på så är det alltid en chansning om man blir påsläppt eller inte... 

Nog om bussarna nu, tågresan gick faktiskt över förväntan. Hon låg och stensov på sidan så gott som hela vägen. På första tåget Göteborg-Stockholm på golvet och på nattåget Stockholm-Luleå på soffan mitt emot mig eller bredvid mig. Mysis! Dessvärre ville hon inte kissa varken i Stockholm där jag rastade henne 45 minuter ute!!! Eller i Gävle eller Sundsvall, så hon kissade på sig på tåget på natten. Förståeligt såklart, jag är förvånad att hon höll sig så länge, men lite irriterande att hon inte rastade sig när hon hade chansen. (hade papper och städmedel med mig)

Igår på Grans så har vi hälsat på korna och en sväng i långlina på körvägen och även ut på en liten stig mot älven. Barbie fick doppa tassarna lite, men inte mer än så då det börjar bli kallt. Var 9 grader i går tror jag. Det var välbehövligt att få springa fritt utan några större krav igår efter nästan ett dygn på resande fot. Vi hann även städa och inreda hennes hundgård, ska spendera lite tid där i helgen med henne tänkte jag. En sväng till Ica var jag tvungen att ta då jag inte hade någon mat. Köpte även ett par stora frysta märgben som jag tänkte att hon kan ha i hundgården när hon är ensam på dagen. Barbie fick vara ensam på rummet och låg och sov när jag kom tillbaka. Skönt att även det gick bra.

Dock känner jag redan efter 1 dag att jag inte kommer orka ha hund här på internatet. Just nu på helgen är det ganska lugnt, men jag tror det kommer bli kaos till veckan.... 

Likes

Comments

Hej på er!

När ni läser det här sitter jag och Barbie på tåget på väg till Norrland och Grans igen och det med blandade känslor faktiskt. Förhoppningsvis är vill tillbaka på skolan innan lunch. Jag är egentligen inte alls tagg på att komma tillbaka till skolan, eller framförallt till det boendet. Jag är ingen internatmänniska helt enkelt. Efter att ha varit hemma nu en vecka för att fundera och reflektera över min skolsituation har jag ändå bestämt mig för att ge det en chans med Barbie. För vad ska jag annars göra? Men jag måste erkänna att det tar emot att åka ifrån ett eget badrum, ett rum där jag kan stänga in mig och få vara i fred, ett kök där jag kan röra mig och där alla köksredskap finns och en egen trädgård. Till och med bergen och havet tar emot att lämna. Min mardröm är att Barbie ska bli stressad, inte må bra eller utveckla problembeteenden av miljön där. Hundgård på dagarna och internat där det aldrig riktigt blir lugn och ro. En sak är säker i alla fall, hennes välmående kommer gå i första hand alla dar i veckan. 

Men som sagt jag ska ge skolan en ärlig chans med Barbie nu och trivs jag verkligen inte eller om jag tycker att Barbie inte mår bra, vad ska man göra? Då är det väl inget för mig då, hur gärna jag än vill. Då har jag verkligen gett den en chans, det är ju inte meningen att jag ska vantrivas heller.

Likes

Comments

Det märks definitivt att Barbie har börjat bli en unghund nu. Kottar i öronen och är både i spök- och trotsåldern. Glömt vad hon heter har hon också. Saknar min lilla valp!

När hon är såhär är det ingen idé att träna något eller framför allt inte syssla med inlärning. Bara korta korta pass då och då när hon är med mig. Lönar dig inte att tjata, det slutar alltid med att jag blir förbannad då för att hon inte lyssnar, något jag försöker undvika.

Idag fick det bli ytterligare ett spår. Andra bruksspåret för denna vecka och fjärde spåret totalt. Passar bra att använda nosen i stället för öronen just nu. Spåret blev ca 100m, relativt rakt med en mjuk vinkel, näring ca var 10:e m, en liggtid på 20min, 2 apporter i form av burkar,ingen vind och molnigt väder.
Jag är nöjd över spåret. Hon tog starten klockrent. Satte henne en meter ifrån och selade på sen bad jag henne spåra. Tempot var såå mycket bättre idag än sist. Fick hålla igen henne lite, men hon gick till och med bitar med slak lina. Spårade ungefär halva spåret med nosen i kärnan. Hittade och markerade första apportern, slutrapporten nosade hon på och markerade när jag visat hur rolig den var!

Jag hoppas att vi kan få till ett par spår till och se lite mer utveckling innan snön kommer för i år!

Likes

Comments

Vikt: 25,5kg

Blir bara mer och mer flatte för varje månad som går, dessutom nytrimmad nu. Lär bli en stor flicka av denna tös. Spöken har hon också börjat tro på, sitt namn verkar hon ha glömt och kottar i öronen är vardag. Välkommen älskade unghundstid.... Men nog ska det bli en fin hund om kommer ut på andra sidan i slutändan, det ska vi allt se till!!!

Likes

Comments

Idag har jag varit inne i Göteborg en snabbis och för en gång skull handlat lite smink. En del av det jag har börjar bli ruggigt gammalt och en del grejer är slut, så det var dags. Två anteckningsböcker och ett par springbyxor hängde med hem också. Barbie fick vara ensam hemma och det gick hur bra som helt, hon låg och sov när jag kom tillbaka.

En stund senare kom jag spontant på att jag skulle lägga två hårda spår på en parkering nära mitt hus. Sagt och gjort. Jag tinade två köttbullar och gick ut och lade spåren. Det första var rakt och ca 15m och det andra också rakt men kanske 25m. Både spåren hade näring (en köttbullebit) i vartannat steg och en godishög i slutet. Liggtiden blev ca 5-10min kanske, den tiden som det tog att gå hem och hämta Barbie. Jag visste inte riktigt vad jag skulle förvänta mig för resultat då det var hennes första hårda spår och dessutom ganska mycket störning runt om + pappa hyfsat nära som fotograf.

Dagens första guldstjärna går till henne för att hon var helt obrydd om både miljön runt omkring och pappa! Hon är väldigt duktig på att gå in i en träningsbubbla och har alltid varit, en riktigt uppskattad egenskap. Andra guldstjärnan går till spårarbetet. När jag visade henne spårstarten tog hon upp spåret direkt. Spåret gick i mycket bättre tempo än i går. Jag vet inte om det beror på att näringen låg så tätt eller för att spåret låg på asfalt. Hon missade ett par köttbullar, men hade ett sug fram och bakspårade en enda gång. Hon spårade med nosen i spårkärnan till största del av spåren, men kutade på rejält när hon hittade godishögen i slutet.

Hårda spår är absolut någonting vi kommer fortsätta med regelbundet för att jobba upp spårsäkerheten och farten i spåret. Riktigt nöjd är jag med dagens spår. Efter spåren körde jag även lite fotpositions- och kontaktövningar innan vi gick hem.

Hur underbart är det inte att jag kan träna ute i t-shirt i slutet av september? Denna temperaturen passar mig perfekt!

(och ja, foppa är livet)

Bjuder på två extra bilder från trädgården.

Likes

Comments