Header

Nu har jag varit utan min lilla Barb i ungefär 1,5 vecka och ni anar inte hur tomt det är. Hur fan ska jag överleva 2,5 vecka till?! Ingen som väcker en tidigt på morgonen och ingen att skeda med när man ska sova. Ingen att klia magen på och absolut inget att sysselsätta sig med när det inte är skola eller mat. NEJ FYFAN FÖR ATT VARA HUNDLÖS ALLTSÅ.

Vill bara ha min myspropp här nu.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Denna helgen har varit seg som sirap. Det har inte funnits ett skit att göra och det är bara 4 elever på hela skolan som har stannar på helgen. Det jag har gjort har väl varit att sitta framför datorn, gått till Ica och utforskat hela skogen vid skolan, som för övrigt är en stor besvikelse. Tar kanske 20-30 min att gå igenom hela och då på en grusväg, själva skogen går knappt att ta sig fram i pga buskar och våtmark. Något ytterligare har inte funnits att göra, vafan gör man när man är hundlös? Vad gör "vanliga" människor på sin fritid? Vad är meningen med livet?

Imorgon är det måndag igen och ny skolvecka. Tyvärr känns det fortfarande inget bra här och att det inte finns någon större skog i närheten att ta sig till utan bil gör inte saken bättre. Jag har bestämt mig för att ge skolan en ärlig chans denna veckan ut också, medan jag kollar upp vad jag har för alternativ.


Bjuder på en bild på en saknad trollunge<3

Likes

Comments

Igår blev det en tur till Sävast för att hälsa på Esther och Harry (@TEAMHARRY ) som bor en bit härifrån. Vi tänkte att vi får passa på nu när jag befinner mig i Norrland. Så efter skolan som slutade strax efter 11 tog jag cykeln in till Piteå för att sedan ta bussen till Luleå och möta upp Esther. Där lunchade vi på ett salladsställe och sedan åkte vi hem till henne. Det vi hann med att göra var väl att tjöta lite och ta en sväng i skogen med Harry. Alldeles där Esther bor fanns en äng som ledde in till skogen och den hade såå mysiga stigar. Längdskidspår i närheten, oändliga skoterspår och massvis med mysiga småstigar. Inte alls avundsjuk.....nejnej. Vi gick inte så långt utan vi strosade mer runt. Jag och Harry plockade blåbär. Kameran var även med ofc, så jag knäppte lite bilder. Sedan var det dags att bege sig hemåt igen, buss från Sävast till Luleå, sen buss till Piteå och sen cykel tillbaka till Grans. Det är ungefär 7km härifrån till Piteå för er som undrar. Så blev ju en bit att cykla, men det var inga större problem. Jag var väl tillbaka ca 21:30.

Det var kul att äntligen få träffa Esther efter kontakt på sociala medier ett bra tag. Det var även kul att få träffa Harry såklart. Han var väldigt annorlunda mot Barb fakitskt. Man märker att det är lite golden i honom för han har lite goldens huvudform till exempel även om han till största del är och ser ut som en flat. Han var även såå mycket lugnare än Barbie, hehe 😁 Än så länge kan jag skylla på att Barbie är valp i alla fall som tur är 😉


Harry👆

Harry på ängen alldeles innan skogen som låg jättenära Esthers hus.

​Harry, snart 7 månader.

Esther och Harry.

Esther och Harry.

Harry som spanar på hästar.

Harry.

Fullt ös, medvetslös.

Varför nöja sig med en liten pinne?

Som sagt....

Likes

Comments

​Som ni märkt har bloggen varit lite tyst här sedan resan upp till Piteå och Grans.

Anledningarna är flera, dels har det varit ganska mycket med skolstarten, fullt upp liksom, det har även tagit mycket på krafterna och orken har inte funnits, sen har jag inte fått inkopplat wi-fi:t till datorn på internatet förrän nu + att jag måste erkänna att jag inte alls trivs här uppe. 

Jag orkar inte gå in på exakt vad som inte känns bra, men det är flera grejer som inte alls är som jag tänkt mig och magkänslan bara skriker NEJ. Det är jättetråkigt för jag ville verkligen att detta skulle bli bra och jag har redan velat nog och nu har jag tagit mig hit och "slösat" bort mina föräldrars pengar på resor och annat och så kanske det inte ens blir bra? Det fanns ju inte på min karta. Varför ska jag alltid göra fel val?

Jag ska i alla fall ge Grans en ärlig chans, så jag inte gör fel val igen genom att hoppa av/byta och så ingen kan döma mig för att jag inte försökte. 


Den här fina bilden lyckades jag ta igår från appellplan i alla fall:

Likes

Comments

Vikt: 22,7kg

Hon blir mer och mer flatte för varje månad som går nu min lilla valp. Både till utseendet och egenskaperna. Om vi jämför med förra månadens bild, så ser man att hon dels blivit lite större, men framförallt fått mycket mer päls! Överallt, på öronen, bröst, ben. mage, svans.

Likes

Comments

Igår spenderades 12h på vägen och vi åkte hemifrån till Örnsköldsvik. Jag körde ca 20 av 100 mil och det gick bra. Idag fortsätter resan till Piteå, Öjebyn och Grans för skolstartsamtal innan skolan börjar i morgon. Jag hoppas så innerligt att jag får en bra klass med härliga människor och med stort hundintresse! Jag ska försöka uppdatera er så gott det går såklart.

 • Vardag
 • 1095 Readers

Likes

Comments

Mitt namn är Vendela Sandell, född 1999, uppväxt och bosatt på Hönö i Göteborgs Skärgård. Vid min sida har jag min flatte Barbie, född 2016 (mer om henne kan ni läsa under hennes flik). Har tidigare studerat på ForshagaAkademin hundsport och på Grans Naturbruksgymnasium inriktning arbete med tjänstehund, men aldrig hittat rätt. Har för tillfället en studiepaus, men kommer ta tag i studierna igen hösten 2017.

Som ni säkert förstår utav mitt val av skola, så är hundar och hundsport är mitt största intresse här i livet. 2014 skaffade jag min första egna hund, en schapendoes vid namn Vilda. Sedan dess har jag varit fast i hundvärlden. Dessvärre finns hon inte längre i min ägo, men hon är för alltid min största kärlek, min once-in-a-lifetime hund, min soulmate<3

Jag tycker att de flesta hundsporterna är roliga och har svårt att hålla mig till ett par grenar, men för tillfället har jag bestämt mig för att fokusera på viltspåret, brukset, lydnaden och rallyn, men jag sysslar även med jaktapportering, freestyle, agility och drag när tiden finns. Utöver hundintresse har jag även ett stort intresse för fotografering och friluftsliv, vilket jag gärna kombinerar med hund. I dagsläget använder jag mig av en Nikon D5100 och objektiven Nikkor 50mm 1,8, Nikkor 18-140mm 4-5,6 & Sigma 70-300mm 4-5,6.

Mina utbildningar:

 • 1 termins gymnasieutbildning i naturbruk inriktning: hundsport vid ForshagaAkadmin, HT 2015

Övrigt:

 • Tilldelades stipendium för ett gott föredöme av ForshagaAkademin med motiveringen "Vi har under höstterminen sett en elev som är ansvarsfull och ambitiös både när det gäller sina studier och sin hund. Hon jobbar alltid bra och är klar med sina uppgifter i tid. Detta plus hennes positiva inställning gör henne till ett gott föredöme!" HT-15

Kurser och föreläsningar jag har gått:

 • Föreläsning om friskvård och prestationsutveckling för lydnads- och rallylydnadshunden för Suzan Lilja Tiras, 2016
 • Valpkurs för Catrhine Löfmark, Hundens Hus Göteborg, 2016
 • Jaktapporteringskurs för Elsa Blomster & Lena Gunnarsson, 2016
 • Föreläsning i mondioring (10h) för Jonas Wallèn, 2015
 • Föreläsning i djurskydd för Karin Gullbring, Värmlands Länsstyrelse, 2015
 • Rallylydnad steg 1 för Lisa Åström, Hundens Hus Göteborg, 2015
 • Unghundskurs för Lisa Åström, Hundens Hus Göteborg, 2014
 • Ringträning m. klicker för Tina Gavling, Kungliga Hundar, 2014
 • Valpkurs för Lisa Åström, Hundens Hus Göteborg, 2014
 • Agility steg 2 för Lisa Åström, Hundens Hus Göteborg, 2013
 • Agility steg 1 för Elin Fahlgren, Hundens Hus Göteborg, 2013
 • Valpkurs för Ninna Sandman, Sandens Hundskola, 2011

Likes

Comments

​Min valp börjar allt bli stor!  Är glad att jag fotat Barbie såpass mycket ändå. Är så roligt att sitta och kolla tillbaka på bilder, särskilt under uppväxten. Ångrar att jag inte tog fler bilder på Vilda.. Extra kul är det att jag haft möjlighet att fota med Fabio då och då, skillnaden blir så stor på bilderna då:

Barbie 2 månader.

Barbie 3,5 månader.

Barbie nästan 6 månader.

Vill ni ser resten av Elinas grymma bilder från dejten i måndags kan ni göra det här: http://elinasfotoblogg.blogspot.se/2016/08/solig-flattedejt.html & här: http://elinasfotoblogg.blogspot.se/2016/08/flattedejt-bad-edition-2.html

Likes

Comments

Hej på er!

Eftersom det har blåst något fruktansvärt hela förra veckan och en del även denna veckan så har jag inte kunnat gå något spår på mer än 2 veckor! Så idag när det var spårvänligt väder passade jag på.

Dagens spår:
Längd: ca 80m
Liggtid: ca 20min
Näring: Köttbulle var 5:e meter
Slut: Köttbulle i burk
Apporter: 2st (leksak & köttbulle i burk)
Underlag: Ängsmark/skogsmark, torkad vattenpöl, lite berg.
Väder: Strålande sol.
Spåret: När vi kom fram till skogsdungen där spåret var lagt visste Barbie direkt vad som var på gång. Jag satte henne ca 3 meter ifrån spårstarten och gick själv fram och tog snitseln, sedan jag gick tillbaka och släppte på henne. Hon tog spåret och starten själv fint. Hon var väldigt ivrig i början och ångade på som det värsta, vilket resulterade i att hon missade nån köttbulle och bakspårade vid ett eller två tillfällen. Sedan höll jag igen henne mer och det gick bättre. Första apporten som var hennes favoritleksak från Tug-e-nuf efter 30 meter totalsket hon i. Trots att jag tog upp den och försökte göra den så rolig jag bara kunde så visade hon 0 intresse för den. Jag bestämde mig för att lägga undan leksaken och låta henne spåra vidare istället. Andra sträckan mellan den första och andra apporten spårade hon sååå klockrent! 👌 I mycket lugnare tempo, med nosen i spårkärnan och spårade rätt direkt när spåret avvek från en stig. När vi kom fram till andra apporten (burken) markerade hon den genom att stanna och nosa på den. När jag tog i den för att öppna locket lade hon sig ner! Gissa om jag blev överlycklig! Sista sträckan spårade hon helt ok. Den sträckan bestod av en mjuk vinkel och övergång till en liten bit berg. Spårade lite högt vid ett tillfälle, men jag väntade ut henne helt enkelt. Hon markerade även slutapporten (burken) på samma sätt.

Guldkorn från dagens spår: Spårarbetet på andra sträckan och att hon markerade burkarna, samt bjöd på liggmarkering när jag tog i den.

Att jobba mer på: Lugnare starter, spåra på lite olika underlag, fortsätta med att inte släppa igenom slarv eller spårande med nosen för högt.

Att tänka på till nästa spår: Inte använda leksak i spåret, finns ingen mening med det när hon inte bryr sig för 5 öre. Se till så att starten blir lugnare. Hur? Bromsa upp om hon ångar på, för att undvika bakspår. Glesa ut näringen ännu mer? 


Jag är jättenöjd med dagens spår! Känns som vi tagit ett stort kliv framåt! Vet inte om det beror på att jag hade glesare med näring, lite kortare liggtid eller att vi inte spårat på nästan 3 veckor? En kombination kanske. Dessvärre utnyttjade hela skogsdungen till dagens spår och det går inte att försvåra spåren spå mycket mer på Hönö. Det går inte att lägga längre spår eller lägga in vinkeln på något annat sätt. Ska bli så jävla gött att flytta snart och kunna spåra i en riktig skog och kunna lägga spåren som jag vill!

Likes

Comments

Idag går årets U-SM av stapeln, ville bara passa på att önska alla tävlanden lycka till! Hoppas det går bra för er och att ni får en trevlig helg. Förväntar mig rapporter med resultat sen ;) Önskar verkligen att jag kunde vara där, men avståndet och att jag inte hade någon skjuts satte stopp för mig, nu även skolstarten då.. Hoppas innerligt att det blir av nästa år så jag kan ta mig dit, då jag har körkort! Själv ska jag packa hela dagen och försöka ta mig ut för ett litet spår, då det inte blåser för första gången på flera veckor! 

Bjuder på ett par bilder från förra årets Ungdoms SM i Göteborg:

Likes

Comments