Header

​Plus:

+ Jag fyllde 17 (antar att det är ett plus).

+ Jag blev klar med även SV1 kursen och fick SOMMARLOV!!!!!

+ Jag hämtade hem Barbie!!!!!!!

+ Jag har fått övningskört en del och det går bra! Mer pepp än någonsin på körkort 2017!

Minus:

- ​Att ha valp tar på krafterna och tär på sömnen.

- Barbie är en pain in the ass :))))))))

Övrigt:

* Jag skrev på Vildas ägarbyte och hon är officiellt inte min längre.

​Vad har varit era + och - under månaden? Berätta! Jag är nyfiken.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Det är tur att man glömmer av hur fruktansvärt jobbigt det är med valp efter ett par år, annars hade nog inte många valt att skaffa valp igen.

Jag förstår på riktigt inte att det finns människor som helt ärligt älskar valptiden, trots att de vet hur hemsk den är. Vad är det som är bra med den egentligen? Visst valpar är odödligt söta och det är då man lägger grunden till sin hunds liv, men annars? Kiss och bajs inomhus, vakna nätter, trasiga kläder och saker och allt detta bitandet i armar och hår...

Det är ju bara så mycket roligare med en vuxen hund som man kan göra grejer med. Ta långpromenader, träna vad man vill, cykla, tävla, som kan alla de här vardagsgrejerna som att vara ensam, åka bil och är rumsren. Vad ska man med en valp till egentligen?

Det är ju tur att de är fruktansvärt söta i alla fall.


och ja, Barbie är en riktig pain in the ass just nu, därav inlägget. Jag hade gärna bytt bort henne mot ett paket kakor för en valpfri helg.

Likes

Comments

Hej!

Natten till idag har varit lite halvjobbig. Barbie var riktigt dålig i magen och det bokstavligen talat rann ur henne. Jag tror det kan bero på benet hon fick igår, annars har jag ingen aning vad hon fått i sig. Även om hon behövde ut ett par gånger i natt så var hon duktig med att säga till! Guld värt nu i efterhand, men inte så kul i natt. Hade varit lagom kul att torka upp inomhus sen.... Efter den hemska natten gav hon mig sovmorgon mellan 7-10 och då var jag ganska seg. Tur att det finns energi på burk, dagar som denna!🙏 (Kan även meddela att valpis är bra i magen nu, som tur är)

När solen kikade fram i början av eftermiddagen bestämde jag mig för att ta bussen några hållplatser bort till öns motionsslinga, får att slå 5 flugor i en smäll. Träna på bussåkning, miljöträning, passivitetsträning, träning med störning och njuta av solen! Lite koppelträning fick vi till också. Vi gick bort och satte oss i korsningen av slingans början och bara kollade på människor, löpare och hundar som gick förbi. Sedan tränade vi även lite inkallning, ögonkontakt, stoppsignal och handtarget med den störningen som var, i en ny miljö. Det gick helt ok, ibland var pinnar på marken roligare än matte.. Sedan tog vi bussen ett varv runt ön (eftersom den bara går åt ett håll 😂) Riktigt härligt att komma ut i solen lite även om det blåste något fruktansvärt, med tanke på att SMHI säger regn hela morgondagen...jippi​

Väl hemma så däckade valpis, thank god!🙌 Matte passade på att ensamträna lite och gå och duscha medan hon sov på mitt rum. När hon är trött och jag lämnar henne är det aldrig några problem, det är när hon är pigg som hon sätter igång och pipa. Snart väntar middag hemma hos mamma!<3

Likes

Comments

Hej,
jag fick en förfrågan häromdagen om jag kunde skriva ett inlägg om hur jag lär in stoppsignal i jaktapporteringen, då jag nämnt att jag har börjat träna det med Barbie. Visst kan jag göra det! Men först vill jag bara poängtera, att detta är hur jag gör och att denna metoden kanske inte passar alla hundar eller ekipage och att jag absolut inte är någon expert, utan faktiskt är väldigt grön inom jaktapporteringen.

Det jag började med var att jag höll hennes matskål högt när det var dags för mat, så att hon satt sig ner. Ganska direkt lade jag även till handtecken. Allt eftersom hon har förstått vad som lönar sig har jag krävt mer av henne, att hon ska sitta kvar en sekund längre till exempel eller medan jag sänker skålen 10cm mer innan hon får maten.

När jag har tränat "utanför matningen" eller vad man ska säga, har jag hållit en godis ovanför henne och hållt upp handtecken när hon har satt sig och varit snabb med att belöna. Hon har fattat väldigt snabbt eftesom hon kände igen det från matningen. När hon har fattat grejen och förstår vad hon ska göra har jag även lagt till ett "sssssssssssss" (ssssstanna) för att när jag sedan lägger på pipan ska jag ha en lång signal. När jag håller upp handtecknet och säger "ssssssssss" sätter hon sig nu, då berömmer jag med rösten och belönar när hon sitter kvar. Tränar stadga helt enkelt. Man kan istället för att använda sig av godis även använda leksak såklart. Lek med leksaken och sedan snor du den och håller den högt upp. När hunden sätter sig, fortsätt lek som belöning. Öka sedan tiden som hunden måste sitta innan den får leka igen. Lägg sedan till handtecken och signal.

Allt eftersom hon blir duktigare kommer jag göra det svårare med stadga, störningar, avstånd och när hon är helt 100 på vad hon gör även lägga på pipan. Jag hoppas ni förstår vad jag menar! 😉

Sen får vi se om det kan bli en jakthund av den där 👆 ​(och av matten..) Grunderna har jag lärt mig av kompisar, ur boken "apportering till vardags och fest" och på jaktapporteringskursen jag var på i början av 2016. Dock känner jag att jag skulle vilja veta ännu mer, så en till kurs tillsammans med Barbie hade inte suttit fel, när hon är lite äldre och vi kan de grunderna jag känner mig säker på.

Likes

Comments

Hej!

Natten till idag var sjukt konstig och vädret idag ännu konstigare. Igår var vi ute på kvällskiss strax efter 22. Vid 04 vaknade fröken långnos, men somnade sedan om till 06 då vi gick ut och kissade. Vid 8 vaknade hon igen och vile bita lite i matte och dra i hennes hår, men när jag höll fast henne somnade hon om och vid 10 vaknade jag. Men när valpis låg på rygg med huvudet på min hals och jag var trött och hade ingen tid att passa så hade jag inte hjärta att väcka henne så vi låg kvar och gosade till 11. Perfekt morgon om hon bara hade sovit hela natten, men det kommer....hoppas jag.

När vi väl hade gått upp vid 11, så fixade jag mig och gav valpis frukost och vid halv 12 gav vid oss ut. Min tanke var att gå till en ankdamm som ligger ganska nära mitt hus och miljöträna. Så det gjorde vi, men inga ankor såg vi, tyvärr. Men vi såg lite annat, som småfåglar, barn, barnvagnar, människor, hundar och en rullator. Sedan fick fröken även prova på att vara uppbunden vid ett träd för första gången. Bara en pyttekort stund, men det skötte hon bra. Sedan strosade vi runt i "skogen" bland alla vitsippor och hade det bra, innan vi gick hem igen. Väl hemma kom regnet, hagel och åska. Usch och fy! Skönt att vi kom ut en stund innan....​

På eftermiddagen har vi tagit det ganska lugnt, för vädret var hemskt. Det åskade och haglade på samma gång. Som ni säkert såg så fick Barbie ett köttben att gnaga på så hon har fått lite aktivering av det. Sen har jag passat på att träna mycket ensamhetsträning idag. Hon har varit en hel del själv på mitt rum och det går framåt! Antingen så går det mycket snabbare innan hon blir tyst eller så är hon tyst från början. Jag går även ut och "hämtar post" ett antal gånger om dagen. Vi fortsätter traggla! Vi har även klickertränat lite handtarget, ögonkontakt och annat. Vad har ni hittat på idag?

Likes

Comments

I natt var bebis duktig! Vi var ute och kvällskissade vid 22:30, för jag var trött och ville lägga mig. I morse vaknade hon 05:30, då gick vi ut, sedan gick vi in och lade oss igen. Vid 10 vaknade jag och valpis låg på rygg bredvid mitt ansikte och sov. Då gick vi upp.

Innan lunch bestämde jag mig för att vi skulle åka buss för första gången. Sagt och gjort vi hoppade på en buss och åkte ett varv runt ön. Barbie låg i mitt knä/i min jacka lugn hela vägen. Något enstaka pip, men inte mer än så. Efteråt gick vi till skogen (läs: skogsdungen där jag brukar lägga spår på max 200m) och strosade runt och tränade lite på inkallning bland annat. Det märks verkligen att hon börjar bli mer självständig. Hon vågar gå längre ifrån mig och utforska saker på egen hand.

På eftermiddagen har Barbie även fått hälsa på Alice (mammas schappe) för andra gången. Denna gången vågade hon sig på lite lek. Om ett par veckor kommer de nog rejsa runt som det värsta. Vi har även tränat lite på inkallning, namn, stoppsignal, lekt, ögonkontakt, "varsågod", ensamtränat, passivitetstränat, koppeltränat och börjat shejpa in sitt. Nu ska vi mysa resten av kvällen!

Likes

Comments

Vettefan vad jag gör för min, men nu ignorerar vi den och fokuserar på den söta hunden.

Fotad av: Elina Ryberg

Likes

Comments

​Alltså hur söta i hop? Ska bli så kul att de får möjlighet att växa upp ihop och att båda har rosa tillbehör är ju bara klockrent. #teamfabie

Alltså hur fina? Fotade av Elina Ryberg.

Likes

Comments