Header

Hej!
Idag har varit en riktig slapparlördag. Det behövdes kände jag. Jag har varit trött och inte haft lika mycket energi som vanligt under veckan. När jag vaknade i morse var jag lika trött som när jag och lade mig i går kväll. Gissa vad, jag har varit precis lika trött hela dagen igenom - så idag unnade jag mig en slappar dag.
 
Imorse åt jag en god lördagsfrukost framför veckans avsnitt av PLL och The Vampire Diaries som jag missat. Dom var såå bra! För er som inte vet är jag verkligen ingen frukostmänniska. Jag har hittat världens godaste bröd som jag verkligen kan rekomendera: Lingongrovas frallor. Jag vet inte det riktiga namnen på brödet, men det är som frallor av Lingongrova ialla fall. Ni måste testa det om ni inte har gjort det. Mycket godare än vanlig Lingongrova. 
Min frukost bestående av "Lingongrova-fralla", annanstallrik och vaniljté. Lördagslyx!
 
Annars idag då? Jag har gått en långpromenad med Vilda. Köpt godis för en gångs skull. Vet inte när jag gjorde det senast. November? Jag kan inte komma ihåg. Dels är det onyttigt, dels dyrt och så är jag för lat för att ta mig till affären bara för att köpa godis. Idag myste jag till det med godis framför ett Teen Wolf avsnitt och den tredje Pirates of the Caribbean filmen. Teen Wolf är för övrigt min favoritserie just nu och jag håller på att kolla om alla avsnitt i väntan på säsong 5. Har också plockat undan lite tvätt.
Mitt tappra försök till chokladgodis. Inte lätt när man blivit allergik mot sitt favoritgodis.
 

Nu ska jag snart träna lite med Vilda. Blir nog framförallt bakdelskontroll. Sedan ska jag nog kolla på någon film innan jag går och lägger mig. Är så trött att jag hade kunnat lägga mig för tre timmar sedan. Vad händer med mig?
 
 


 

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Flodhästen (Nicki), Ulltotten (Freja) och träsktrollet (Vilda).
Ni ser att hon kommer direkt från träsket va?
 
 
Saknar detta! 

Likes

Comments

Äntligen fredag igen! Hur härligt? Ännu en skolvecka avklarad och bara en kvar till lov. Har ni några planer för lovet? Jag ska hälsa på i farmor och farfars stuga, förhoppningsvis möta upp en kompis på klubben, ev. plugga och njuta av ledighet!
 
Idag har jag varit igång enda fram tills nu. Jag slutade skolan vid 14:30, drog hem, käkade. Sedan körde pappa ut mig och Vilda till naturreservatet. Där gick vi en långpromenad i solnedgången på ca 1h 30 min som pappa följde med på. Vi mötte inte en annan människa. Det var jättehärligt att gå och bara njuta av den friska luften.
 
En suddig mobilbild på en vacker solnedgång..(och fröken lurv förstås!)

Sedan har jag varit en sväng på gymmet, duschat, storstädat i mitt rum (vilket innebär damma, damsuga, skura) och jag har bytt sängkläder. Ingen hundträning idag, jag orkar helt enkelt inte. Nu tänkte jag mysa lite det sista av kvällen innan jag går och lägger mig i ett rent rum, i ren pyjamas i en nybäddad säng. Så mycket bättre blir det inte.

Likes

Comments

Detta inlägget kanske kan vara tråkigt att läsa, eller så gillar ni det? Jag skriver det i alla fall främst för min egen skull. Jag vill komma ihåg övningarna, hur det gick och vad jag måste träna på. En utvärdering helt enkelt.
 

Jag går rallylydnad steg 1 på Hundens Hus i Göteborg för Lisa Åström. Jag har gått flera kurser både på Hundens hus och för Lisa och är jättenöjd. Hon är jätteduktig verkligen. Jag gillar hennes sätt att träna hund. Hon ser ofta detaljerna man inte ser själv som gör att allt faller på plats och hon försöker verkligen hitta ett sätt som passar just dig och din hund.
 
I min grupp var vi sju stycken. Jag och Vilda, en engelsk springer spaniel på 2 år som hette Floyd, en finsk lapphund på 11 månader som hette Freja, en staffe på 9 månader som hette Sam, en havanais på 4? år som ja tyvärr inte kommer ihåg vad den hette, en pomme/chihuahua på 6år som hette King och en papillon-mix på 2 år som hette Cleo. Jag lägger alltid sån här onödig info på hjärnan. Det är lite roligt för jag har med den här kursen gått 5 stycken på Hundens hus och på varenda kurs har det varit med en hund som heter Freja!
 
 
 
Övningarna:
På kursen i går började vi med en kort genomgång av vad rally är. Jag kunde det mesta av det hon sa eftersom jag läst på en hel del. Fast lite nytt var det såklart också! 
 
1. Pendlingen
Uppvärmning och kontaktövning. Du ställer dig med armarna rakt ut och med godis i båda händerna. När hunder ger ögonkontakt ger du en godis. Variera vilken hand du ger godis ur, så hunden inte vet. Försvåra sedan övningen genom att vrida dig bort från hunden mer och mer, spring i från den, kräv längre och längre ögonkontakt.
 
2. Nostarget
Grund till att hunden ska följa din hand. Hunden ska dutta på din hand. (Alternativt följa eller frysa den) När du lär in denna övningen är det bra att använda dig utav klicker. Sätt dig på golvet med båda händerna bakom ryggen. Ta snabbt en hand framför hunden. Antagligen kommer den undra vad du gör och ta ett steg mot den - så klickar du. (Gör den inte det. Börja lättare. Klicka när hunden tittar på handen) Hunden kommer snabbt fatta vad det går ut på och snart har du en hund som duttar på handen när du tar fram den. Variera vilken hand du använder, hur högt och lågt du håller den. När hunden förstår vad nostarget är vill vi att den ska följa handen. När hunden är påväg att göra dutten, flyttar du din hand lite längre bort från hunden. - klickar när den följer efter. Det är bra att låta hunden följa handen från vänster sidan in framför dig - nos mot näsa, in i en u-sväng på din vänster sida och runt bakom dig in på din vänster sida.

3.  Gå fint
Grundsten inom rally. Vi gick igenom hur man lär hunden gå fint vid sidan, men jag tänkte inte gå igenom. Gå fint i rallyn är väldigt långt från det fria följet eller linförigheten i lydnaden. Den är mer strikt och militärisk medan i rallyn är det glatt, du får prata hur mycket du vill med hunden, ha hur många dubbelkomandon du vill och du får kolla på hunden osv. Kan hunden gå fint bredvid dig gör det svårare genom svängar, stanna och sitt. 
 
4. Bakdelskontroll
Grunden till tajta och snygga svängar och 360. Denna övningen är ganska svår att förklara, men jag ska försöka. Den går ut på att hunden och du ska gå ett varv - en 360. Du och hundens bakben ska gå runt medan hunden trampar på samma ställe med frambenen. Området ni går runt på ska inte vara mycket större än en pizza. Du lär hunden att bara flytta på bakbenen genom att locka med en godis i yttre mungipan och samtidigt tränga med benet närmast hunden. Här är det lättast att markera det exakta beteendet med klicker. (Fast det är förstås en smaksak)
 
5."Bana" med svängar
På slutat gick vi en liten bana med ca 5 skyltar med bara svängar. Banan var så här: start, 360 höger, sväng höger, helt om höger, 270 höger, mål.
 
 
 
Utvädering:
1. Pendlingen
Denna övningen lärde jag och Vilda oss redan på valpkursen för Lisa så den har vi tränat en hel del på. Det var inga problem alls hur mycket jag än försvårade verkade det som. Fullt fokus på mig hela tiden! Jag ökade tiden hon skulle hålla ögonkontakt och svängde och hade mig.
 
2. Nostarget
Även nostarget har vi tränat tidigare. Dutta på nosen när handen åkte fram fattade hon ju. När jag började flytta handen hakade hon på och jag klickade. Jag testade även u-svängen, in framför och runt bakom. Hon följde efter helt okej. En bra början men vi ska finslipa och öva mer på detta!

3. Gå fint
Vilda kan gå jättefint vid min sida när jag har godis och vi tränar. Vi försvårade genom att träna utan godis - ta fram godiset ur fickan först efter "bra" när jag skulle belöna. Vi tränade på att hon skulle sitta vid min vänstra sida med ögonkontakt och sedan gå fint direkt. Det gick bra! Jättefint fokus och ögonkontakt. Träna mera utan godis och jobba bort händerna helt.
 
4. Bakdelskontroll
Enda övningen vi inte alls hade testat på förut. Resultatet blev därefter. Först satte hon sig bara istället för att flytta bakbenen. Lisa tipsade mig om hur jag höll godishanden. Jag höll den ovanifrån av ren vana. När jag höll den mer underifrån satte hon dig inte. När hon inte satte sig ner så fick jag henne ändå inte att flytta bakbenen. Istället backade hon. Lisa hjälpte mig och jag fick till det några gånger. Hon testade även med Vilda och sa att hon fattar grejen och att det kommer gå super när jag fattar det också. Detta ska vi träna på varje kväll tills nästa gång. Glöm inte av denna övningen efter denna veckan är slut!
 
5. "Sväng-banan"
Sväng-banan gick helt ok. Det var sista övningen och vi var trötta. Hon gick fint men var väldigt nosig. Hon skulle även fram och nosa på varenda skylt. När hon nosade och inte lyssnade på sitt namn väntade jag bara ut henne. Vi fick ha hur mycket godis vi ville. Försök få hennes fokus genom att belöna mer nästa gång.
 
 
 
Sammanfattning:
Detta kurstillfället gick väldigt bra. Dom flesta övningarna hade vi kört sedan tidigare. Bakdelskontrollen ska vi öva mer på. Det understrukna är vad jag ska tänka på. Det var verkligen jättekul och jag ser fram emot nästa gång!

Likes

Comments

Hej!
Jag har haft fullt upp dom senaste dagarna och har tyvärr inte kunnat skriva några blogginlägg till er.
 

I tisdags var jag på rallylydnadskurs under eftermiddagen. Jag kommer skriva ett inlägg om det senare idag.
 
I onsdags hade jag väldigt fullt upp. Jag kom hem sent ifrån rallyn i tisdags - ca 22 och skulle åka med 7:30 färjan på morgonen därpå. Gissa om jag var trött? Klassen skulle nämligen besöka Onsala rymdobservatorium eftersom vi håller på med astronomi i NO:n. Det var en del bussresor dit och sedan fick vi gå ca 5km från busshållplatsen. Dessutom var det toppenfint väder, blåste och ösregnade på tvären... Dom på observatoriet tyckte vi var galna som hade gått så långt! Jag kom väl hem runt 4. Efter skolan drog jag iväg till gymmet med Salome. Så mycket mer hann jag inte med i onsdags. (Förutom hunden såklart)
 
Idag var jag ännu tröttare när jag gick upp än igår. Var så trött att jag missade alarmet och inte hann ta morgonpromenaden på 2km. Som tur var, så var mamma ledig och hjälpte mig! Tack! När jag väl kommit till skolan, var det mycket folk i korridorerna. Vi fick inte gå in i klassrummen pga. ventilationen var trasig. Så efter ca en halvtimma meddelade rektorn att vi fick gå hem. Det är sånt som bara händer i amerikanska skolor. Jag var hemma ca 9 och hade hela torsdagen ledig.  Lite surt att jag kunde sovit längre, men jag är glad att jag fick en dag hemma ialla fall. Nästan direkt när jag kom hem, gick jag en långpromenad med fröken lurv. Det var jättehögt vatten så jag fick bära henne förbi på ett ställe där hon inte ville gå.
 
Här hade Vilda haft vatten upp till magen.

Gick precis att gå med stövlar.
 

Annars idag har jag pluggat en del spanska och SO. Tre utav dom lektionerna jag missade idag. Kände att det behövdes. Jag har lagat lunch, ätit, plockat undan i mitt rum, fixat lite med bloggen, säkerhetskopierat min telefon (eftersom jag äntligen har beställt en ny!), Vilda har lekt med sin kompis Saga, nu bloggar jag och sedan tänkte jag ta en välförtjänt lugn kväll.
 
Just det, jag gjorde om min gamla header. Kom till fram till att jag gillade den bätte. Det var mycket snyggare när den var lite lägre. Vad tycker ni? Jag har även skrivit in mina hunderfarenheter på fliken "om mig" ovanför headern.
 
 

Likes

Comments

Hej!
Jag fick lite frågor ang. mitt gymnasieval, där jag skrev att jag tänker läsa hund. I detta inlägget tänkte jag föröska räta ut lite frågetecken genom att berätta lite vad det innebär att gå på ett hundgymnasium och hur jag tänker kring framtiden.
 
Den här kommentaren fick jag på mitt inlägg om mitt gymnasieval:
Från: Nyfiken
"vad vill du göra efter gymnasiet? tänker du läsa upp högskolebehörighet? vilka ämnen läser man som är hundrelaterade? :)"
 
 
Jag tar det från början.
Jag ska gå naturbrukslinjen som är en yrkesförberedande linje. Alltså kommer jag kunna jobba direkt efter gymnaiset. Inom naturbrukslinjen finns det fyra inriktningar: lantbruk, skog, trädgård och djur. Jag ska gå djur. Inom djurinriktningen så har olika skolor valt att specifisera sig på olika saker. Till exempel: häst, hund, djurvård, djursjukvård och djurpark. Jag har alltså valt Naturbruk: djur: hund. 
 
Normalt sett ingår inte högskolebehörighet på en yrkesförberedane linje. Nu är det dock krav på att det ska finnas möjlighet att läsa till högskolebehörighet på alla linjer. Oftast görs det genom att man läser svenska 2 och engelska 6 som indivduellt val. Sedan måste man även läsa svenska 3, det får man göra extra då. Alltså får man läsa 100p utöver den normala kursplanen. Svenska 2 och 3 samt engelska 6 ingår normalt sett inte på ett yrkesförberedane program då de 300p läggs på yrkesförberedande kurser istället. 
 
På ForshagaAkademin får man i 2:an välja om man vill gå hundspåret eller studiespåret. Man väljer helt enkelt om man vill läsa fler hundrelaterade kurser eller svenska/engelska på sitt individuella val. Jag kommer välja studiespåret, men för att få högskolebehörigheten behöver jag även läsa 100p (svenska 3) utöver detta. Det kommer jag såklart göra, annars ser jag ingen mening med att gå studiespåret.
Jag kommer ev. även att läsa till matematik 2 - 100p. Matten gör mig behörig att söka till SLU (Sveriges Lantbruks Universitet) kortare utbildningar som t.ex. djursjukskötare.
Jag kommer alltså läsa 200p utöver den normala kursplanen på 2500p fördelat på sex terminer. 1p motsvarar ungefär 1 timmes lektion.
 
Jag är inte 100% säker på om jag ska läsa matematik 2 än, men jag har bestämt mig för att ha högskolebehörighet.
 
Genom att läsa till högskolebehörigheten och matten gör det mig behörig att söka fler utbildningar än någon som gått samhällslinjen. Väldigt, väldigt många söker samhällslinjen. Enligt min uppfattning eftersom dom tror att det är den bredaste utbilningen dom kan välja om dom inte vill läsa naturvetenskap. Jag tycker det är helt fel uppfattning. Dels får dom bara grundläggande behörighet till enklare utbildningar på universitetet och dels verkar det så fruktansvärt tråkigt. Det är i princip bara en fortsättning på grundskolan, fast svårare. Är man skoltrött som jag är nu i nian, ser jag inte hur det kommer bli bättre på samhällslinjen.
(På samhällsprogrammet läser man matte 2, men för att få söka SLU:s kortare utbildningar krävs även Naturkunskap 2 som normalt sett inte ingår i samhäll. Naturkunskap 2 ersätts dock av vissa kurser i naturbruksprogrammet som jag kommer läsa.) Det här med gymnasievalet är en djungel!
 

När det gäller vilka kurser jag läser när jag har valt hund, läser jag oavsett vilket program jag går alla gymnasiegemensamma kurser. 
Engelska 5 100p
Historia 1 50p
Idrott & Hälsa 1 100p
Matematik 1 100p
Religion 1 50p
Samhällskunskap 1 50p
Svenska 1 100p
Naturkunskap 1 50p

Jag läser alla kurser som ingår i naturbruksprogramet:
Biologi 1 100p
Entreprenörskap 100p
Naturbruk 200p

Jag läser alla kurser som ingår i inriktningen: djur.
Djurens biologi 100p
Djuren i naturbruket 100p
Djurhållning 100p
 
Sedan har skolan 900p att välja vilka kurser som erbjuds. Dom som jag komer läsa på ForshagaAkademin är:
Hundkunskap 1 100p
Hundkunskap 2 100p
Hundkunskap 3 100p
Träning av hund 100p
Aktivitetsledarskap 100p
Sällskapsdjur 1 100p
Personlig försäljning 1 100p
Biologi – naturbruk – specialisering 100p
Djurvård (inom djurens hälso- och sjukvård) 100p

Sedan har alla också 100p gymnasiearbete.

 
Vad vill jag göra efter gymnasiet?
Jag går bara i nian, så det är absolut inget jag vet just nu. Jag har såklart många tankar och idèer. Drömmen är att leva på hund. Tyvärr är alla hundrelaterade yrkerna dåligt betalda. Det lite därför jag vill läsa matten så jag kan utbilda mig till djursjukskötare som ändå tjänar ganska OK. Annars brinner jag även för hälsa och friskvård, så jag skulle gärna vilja jobba som hundfysioterapeut. Vi får se vart det bär hän helt enkelt.
 
 HUND är det jag brinner för - alla dagar i veckan.
 
Det är många som frågar mig, varför ska du gå naturbruksprogrammet och dessutom hund när du har 310 poäng? Varför slösar du bort dina betyg, du kan inte bli något på det. 
Jag har alltid haft lätt i skolan. Enda sedan jag fick betyg i sjuan har jag gått in med inställningen "jag gör mitt bästa, så att betygen förhoppningsvis räcker till det gymnasiet jag vill gå". Mitt mål var alltså att inte behöva utesluta ett gymnasium jag vill gå bara för att poängen inte räcker till. Nu har jag bestämt mig för vad jag vill gå.
Jag vill gå hund och poängen räcker till. 
 
Jag ser inga nackdelar med det.
Jag får alltså läsa tre år om det jag tycker är absolut roligast i hela världen. Jag kan jobba som djurskötare, hundskötare, driva eller arbeta på hunddagis, diplomerad hundmassör eller SBK allmänlydnads instruktör direkt efter gymnasiet. Jag blir dessutom behörig att söka fler utbildningar på Universitetet än dom som bara läser samhällslinjen, samtidigt som dom inte är utbildade till något speciellt. Jag ser det bara som bonus att min linje är yrkesförberedande.
 
 
 

Detta inlägget blev väldigt långt. Jag hoppas någon som vill söka hund nu eller i framtiden hittar detta inlägget och får hjälp. Det var precis ett sånt här inlägg jag hade behövt, med all info samlad.

Likes

Comments

Som jag skrev häromdagen har jag bakat pizzabullar och lovade er recptet. Receptet är hämtat här ifrån, men jag har gjort mina egna ändringar beroende på vad som fanns hemma osv.
 
 
Recept:
Ca 30 st
 

Ingredienser:

Degen:
* 1 pkt jäst (50g)
* 5dl mjölk
* 3 msk olivolja
* 1 tsk salt
* 1 msk socker
* 1 ägg
* 14 dl vetemjöl (du kan byta ut ca 4 till grahamsmjöl)
 
Fyllning:
* 200g rökt/kokt skinka
* tomatpuré
* riven ost
* pizzakrydda
 
Pensling:
*1 ägg
 
Gör så här:
1. Sätt på ugnen på 225 grader. Smula jästen i en bunke. Rör ut jästen i lite av mjölken, (obs! fingervarm/37 grader) tillsätt sedan resten av mjölken. Rör ner olja, salt, socker och ägg. Tillsätt nästan allt mjöl. (Spara lite till utbakningen) Degen ska inte vara klibbig och den ska släppa från bunken. Arbeta degen i bunken i ca 5 min. Låt degen jäsa under bakduk i ca 30 min.
2. Klipp skinkan och sätt ut muffinsformar på plåtar.
3. Ta upp degen på en mjölad bakbänk och arbeta ihop den. Kavla ut degen till en rektangel. Bre på tomatpurén, strö på skinkan, osten och pizzakryddan. (Jag tycker det är enklaste att dela degen i två och göra tvåomgångar.) Rulla ihop degen till en "rulltårta" och skär upp i bitar. Lägg bullarna i muffinsformarna och låt jästa under bakduk i ca 20 min.
4. Pensla bullarna med ett uppvispat ägg. Krydda med pizzakrydda. 
5. Grädda bullarna mitt i ugnen 12 - 15 minuter.
6. Klart! Låt bullarna svalna på galler.
 
 Resultatet. Perfekt mellanmål eller fika.
 
 
 
 
 

Likes

Comments

Hej!
 
Som jag skrev redan igår kände jag mig förkyld. Det var inte bättre idag så jag valde att stanna hemma från skolan. Jag hoppas kunna gå imorgon. Eftersom jag inte gick till skolan har jag haft ungefär 6 timmar mer hemma idag. Dom timmarna har använts till att skriva på SO-uppsatsen, ta det lugnt, dricka mängder med té, äta glass och fixa lite med bloggen. Bland annat har jag lekt lite med photoshop och knåpat ihop en ny header. 
  
 
Här är den gamla.
 
Här är den nya.
 
 
Vad tycks? Vilken gillar ni bäst? Varför?
 

Själv är jag rätt nöjd. Egentligen tycker jag det är snyggare när headern inte är så hög som min är nu, men jag får göra nästa header lägre istället. 
 

Vill även tillägga att jag svarar på nästan alla kommentarer!!! Innan din kommentar publiceras måste jag granska den. Vill du se ditt svar? Gå till det inlägget du kommenterade --> tryck på kommentarer (under rubriken) så ska du se din kommentar och mitt svar där under.

Likes

Comments

Jag avslutar denna veckan med en långpromenad i strålande sol och med krispig snö. Promenaden tog 2 timmar och var 5,5 kilometer. (Ca 30 minuter längre än vanligt pga. snön) Jag hade med mig kameran ut såklart, kunde inte motstå det när det var snö. 
 
Sol
 

Idag var det underbart väder ute, så jag kunde inte motstå att ta en morgonpromenad vid halv 10 trots nackvärk och att jag kände mig förkyld. Nacken tror jag beror på att jag har sovit konstigt. Vilda sover alltid på min kuddar och ibland knör hon ner mig, så jag har nog legat konstigt. Att jag kände mig förkyld sket jag i. Dock märkte jag av det under promenaden, särskilt under den sista halvan. Det var tungt att gå, jobbigare än vanligt och jag fick hemskt ont i huvudet. När jag kom hem blev det en ipren och film: the pirates of the caribbean. En utav av mina favoritfilmer. 
 
 Vilda älskar snö.
 

Idag på promenaden hade vi 2 perfekta hundmöten (så som jag vill ha dom) och 2 bra. Vi mötte även många människor utan problem. Hon skvallarade på varenda en! 
Anteckning till mig själv: Kom ihåg det här en dålig dag!
 
Det finns inte så mycket mer att berätta om denna dagen, då jag mest har tittat på film och kollat på kläder. Jag har ändå orkat med att redigera bilderna och damsugit, det var nog iprenen. Gymmet skippade jag såklart. Får ta det under nästa vecka istället. Så därför tänkte jag bara bjuda er på bilderna från dagen:
 
Vår lilla strand.
 Vilda full i fan.
 Idag var det klart enda in till Göteborg.
VildaVildaVilda.
 Badplatsen vintertid.
 I'm on the top of the world..
 Roligt att man ser vad det är hunden alltid känner på doften.
 
Denna bilden får avsluta detta inlägget. Funderar på att framkalla och rama in denna bilden!

Likes

Comments

Det sägs att det är på helgen man ska ta det lugnt och umgås med familjen. Det stämmer väl till en viss del hos mig. Det är nämligen på helgen jag har längst to do-listor. Det är på helgen jag hinner göra saker.
 
 
Många tycker att på helgen ska man ta det lugnt, sova ut på morgonen, gå ut på kvällen, inte städa, inte göra läxor, inte anstränga sig. För mig är det tvärt om. Det är på helgen som jag faktiskt har tid att göra läxor och städa. Det är på helgen jag hinner gå riktiga långpromenader, det är på helgen jag hinner åka till klubben, träffa mina kompisar, skriva på inlämningar, baka, redigera bilder, skriva långa inlägg till bloggen, ta sovmorgon, titta på en film eller senaste avsnittet på en serie. Det är inte alltid jag hinner det på en vardag. 
 
På vardagarna går jag upp vid 06.30, går ut med min hund innan sju och är inte tillbaka förrän halv 8. Då är det dags att slänga i sig frukost och gå till skolan till halv 4. Direkt efter skolan blir det att slänga i sig mellanmål och sedan gå ut med hunden. Sedan ska det pluggas, det ska städas, det ska gymmas, hunden ska tränas. Därimellan ska man gärna hinna äta middag också. Innan jag är klar har klockan blivit 21 och jag stupar i säng för att jag är så trött. Innan jag lägger mig vill jag gärna hinna blogga, kolla facebook, instagram mm.
 
Min vardag består inte av tv med familjen klockan 20:00. Jag följer inte Bonde söker fru, familjen annorlunda, svenska hollywoodfruar eller vad folk nu brukar titta på. Det är inte ofta jag hinner kolla på tv alls. Möjligen på helgen. Det är inte ofta jag hinner vara med vänner efter skolan, för att hunden ska ha sitt. Det är inte ofta jag hinner skriva klart inlämningen hemma för jag vill ta en sväng på gymmet på torsdagkväll. Jag hinner inte kolla på senaste avsnittet av en serie på onsdagkväll när det kommer ut, eftersom jag prioriterar annat.
 
Vilda på en utav våra älskade helgpromenader.
 
Allt sånt får jag ta på helgen. Det är därför jag älskar helgen.
En vanlig lördag ser ut så här för mig: 
Jag tar sovmorgon till nio. (Mamma tar morgonpromenaden med Vilda)
Jag sätter mig och pluggar ikapp till lunch.
Lunch.
Går ut en långrunda med Vilda, ofta får kamran hänga med.
Veckans bilder läggs in i datorn. Redigeras.
Bloggar.
Städar.
Gymmar.
Duschar.
Middag.
Tittar på nån serie.
Drar i väg till nån kompis.
 
 
Även om både mina helger och vardagar oftast är proppfulla, trivs jag med dom. Jag har utvecklats så som person att jag blir rastlös om jag inte har något att göra. Visst, på en vardag är jag igång utan uppehåll från klockan 06:30 till 21. Det är 14,5 timmar. Jag stupar i säng tidigt för att jag är så trött. Jag längtar efter helgen som alla andra människor, men jag trivs med vardagen. Jag prioriterar det jag tycker är viktigast. Hund och skola.
 
"Du kan aldrig säga att du inte har tid för någonting. Alla männsikor har lika mycket tid, 24 timmar om dygnet. Det beror bara på vad du prioriterar" - Vendela Sandell

Likes

Comments