Här är inlägget som jag valt att döpa till "liten blir stor", där jag samlar alla stå- & porträttbilder samt vikt under Barbies uppväxt. Detta inlägget kommer uppdateras allt eftersom och finnas tillgängligt i menyn under kategorin "Liten blir stor".

1 ÅR:


2017-02-22

Vikt: 32kg

11 månader:


2017-01-22

Vikt: ca 30kg

10 månader:


2016-12-22

Vikt: 29,7kgblev tyvärr inga bilder....

 9 månader:


2016-11-22

Vikt: 29,1kg

8 månader:


2016-10-22

Vikt: 27,9kg

7 månader:

2016-09-22

Vikt: 25,5kg

6 månader:


2016-08-22

Vikt: 22,7kg

5 månader:


2016-07-22

Vikt: 19,3kg

 4 månader:


2016-06-22

Vikt: 16,1kg

16 veckor:


​2016-06-13

Vikt: 14,45kg

15 veckor:

2016-06-06

Vikt: 13,8kg

14 veckor:


2016-05-31

Vikt: 12,9kg

13 veckor:


​2016-05-23

Vikt: 11,9kg

12 veckor:


2016-05-16

Vikt: 10,4kg

11 veckor:


​2016-05-09

Vikt: 9,2kg

10 veckor:


2016-05-02

Vikt: 8,0kg


9 veckor:


2016-04-25

Vikt: 6,5kg

8 veckor:


2016-04-20

Vikt: 5,7kg

Likes

Comments

Som lovat, här kommer 1-årsbilderna på Barbie. Hon är riktigt grann om jag får säga det själv och väldigt lurivig. Lite trimning hade inte suttit fel. Jag ska införskaffa saxar så fort plånboken tillåter. Tur att vi inte satsar på utställning, haha. Vägde henne i förrgår också och hela 32kg väger hon nu. Höjden är lite svårt att mäta hemma, men jag ska försöka mäta med mätsticka på klubben någon dag. Från och med nu så kommer jag även att glesa ut ståbilderna till varje halvår istället för varje månad. Ni hittar alla tidigare ståbilder under kategorin "liten blir stor".

Likes

Comments

Nej, idag är det ingen vanlig dag för idag fyller Barbie 1år!!! ❤✨🎉

Alltså redan! Var ju nyss jag hämtade hem henne känns det som.. Ingenting kan hon jämfört med många andra hundar i hennes ålder, men vad gör väl det. Vi tar det i vår takt och har jäkligt kul på vägen. Vi har massa spännande saker framför oss i år och jag ser verkligen fram emot att få utvecklas tillsammans med min lilla Barbiedocka. Ståbilder och viktuppdatering kommer under veckan.

8 veckor, tagen samma dag som jag hämtade henne.

ca 1 år, tagen för ca 2 veckor sedan i Sälen.

Likes

Comments

Under ungefär 3 veckors tid nu har jag nästan inte gått några promenader alls med Barbie, mer än runt kvarteret den senaste veckan pga mitt knä. Mamma har hjälpt mig förra veckan och pappa veckorna innan det, men idag kände jag att knät var såpass mycket bättre så idag promenerade jag och Barb bort till djuraffären för vägning och lite inköp av bajspåsar. Herregud vad jobbig hon var! En riktig pain in the ass. Hon drog i kopplet, lyssnade inte på sitt namn, skulle fram å hälsa på alla osv. Extremt jobbigt, eftersom vi kämpat så med allt detta i flera månader och äntligen fått det att fungera, men förståeligt med tanke på att andra människor har varit ute och gått med henne under såpass lång tid och för att hon förmodligen är ganska understimulerad för tillfället.

Därimot fick jag mig en liten tankeställare ang. kraven som jag omedvetet ställer på Barbie bara för att hon blivit lite äldre. När något inte fungerar måste det ju bero på någonting. Antagligen många gånger för att jag sätter ribban för högt och då tappar både jag och B lusten och skiter i det i stället. Eller som nu i vardagen, att hon drog som en idiot i kopplet ute till exempel. Det är en sådan grej som måste underhållas hela tiden och då är det inte rimligt att jag har de höga kraven på henne bara för att hon kunde förut, för tre veckor sedan, hur jobbig hon än var på promenaden idag.

Just nu vill jag bara att mitt knä ska bli bättre så jag kan gå all in med Barbie och få tillbaka den ordningen på henne som jag hade. När det var kul och enkelt att ta promenader. Till råga på allt idag hoppade hon in i mitt knä, så det har blivit värre igen, men men what to do. Någongång måste det ju bli bättre kan man tycka. Gällande träningen ska jag gå tillbaka lite till valpnivå, lägga ribban på marken så att hon inte kan riva den. Bara skapa positiv känsla, bygga självförtroende, återgå till grunderna och stadga dem ännu mer. Vi har inte bråttom att uppnå någonting, vi behöver inte vara bäst på tävlingsplan, vi behöver inte komma ut på tävlingsplan över huvud taget egentligen. Bara vardagen fungerar och vi har jäkligt kul ihop är jag nöjd. - Nu går vi back to basics. Träna gå fint i koppel, passivitet, hälsa fint, inkallning, leka, komma in med leksaker, ögonkontakt osv.

Likes

Comments

Längesedan jag lade upp ett inlägg nu. Det beror framförallt på att jag inte har haft något att skriva om, då mitt knä fortfarande begränsar mig en hel del. Senaste veckan har varit väldigt lugn. Lite träning inomhus bara och mamma har tagit Barbie på några promenader. Jag har även varit hos sjukgymnasten och fått lite övningar. Förhoppningsvis är mitt knä hyfsat återställt inom ett par veckor. Jag har verkligen saknat mina långpromenader när solen skinit utanför fönstret.

I det här inlägget tänkte jag lista 3 raser som jag kan tänka mig som nästa hund.

1. Australian Kelpie - Säkert väldigt självklart för många. Min drömras som jag viljat ha sedan jag fick upp ögonen för hundsporten. En ras som jag tror passar mig på alla sätt och vis. Jag skulle tacksamt ta emot en kelpies, en brukshunds egenskaper i träningen, men jag är osäker på om jag klarar av att ge den vad den behöver just nu. Det sista jag vill är att ta mig vatten över huvudet. För övrigt är det en liten smidig brukshund, perfekt med pälsvård för min del. Energi som heter duga och mycket will-to-please.

2. Flatcoated Retriever - Jag är väldigt nöjd med mitt rasval och skulle inte tacka nej till en flatte till, men, ja, det finns ett men. Även om storleken inte är något problem så skulle jag föredra en något mindre hund. Sen har vi även det här med cancern som drabbar ca 1/3 av rasen, som dessutom gör den väldigt dyr att försäkra. Barbies försäkring kostar mer än dubbelt så mycket som vad en kelpies skulle göra med exakt samma försäkring. Förutom det så är de lagom aktiva för mig just nu, glada, spralliga, stort föremålsintresse, bra av och på, en kanon hund med andra ord.

3. Korthårig Collie - Kanske väldigt otippat för många, men jag har verkligen fastnat för rasen det senaste. Anledningarna är många. Ju mer jag läser om kh collien desto mer saker passar in. Först och främst har vi storleken. Det är fortfarande en relativt stor hund, men något mindre än flatten. perfekt. (ca 51-56cm i mankhöjd och 18-25kg för tik). Sen har vi pälsen=minimal pälsvård. Sen har vi då rasens egenskaper såklart. Collien tillhör bruksraserna, men är något av en "brukshund light". Den är inte lika mycket som en typisk brukshund och kräver heller inte riktigt lika mycket. Den har låg jaktlust och inga problem att umgås med andra hundar. Som många säkert är medvetna om är dock rädslor ett problem inom rasen, särskilt inom långhår. Så det gäller att vara noga med linjer. Den korthåriga collien ska även ha lite mer driv och vara lite livligare än den långhåriga om jag förstått rätt (beror väl självklart på linjer också såklart). Så en mentalt stabil korthårig collie från brukslinjer tror jag verkligen hade varit något för mig.

Australian Mates Epic Dolly Parton | Flatterhaft Now And Forever | Eyesdelights Hunting Hawk

Likes

Comments

(Hittade det här inlägget bland mina utkast som jag börjat skriva på i början av januari, så tyckte det var dags att skriva klart det nu och publicera. Ser att en grej på listan har jag redan gjort sedan jag började skriva den, men jag låter den stå kvar ändå).

Utöver mina mål och nyårslöften för 2017 så har jag ett par saker som hade varit kul att genomföra.. Detta är bara planer och önskningar och absolut inget som är bestämt eller kanske ens planerat. Vi får se vad som är möjligt att få till helt enkelt:

  • Gå en kurs med Barbie. Skulle vilja gå kurs i både bruks och jaktapportering, eventuellt även någon lek/belöningsutveckling eller liknande. En lydnadskurs hade inte heller suttit fel. Vi får se vad pengarna räcker till och vad jag hittar. Huvudsaken är att vi går en kurs tillsammans, lär oss tillsammans och får träna i kursmiljö.
  • Göra ett par tatueringar, bland annat Vildas tass. Jag har ett par fler idéer, men de håller jag för mig själv så länge.
  • Åka utomlands. Hade varit kul att komma ut å resa igen. Har faktiskt en resa planerad med familjen. Dock skulle det även vara kul att fara utomlands med nångon kompis. Jag och Sandra har lite planer som jag verkligen hoppas blir av! Annars hoppas jag att jag kan resa med någon 2018.
  • Flytta ifrån Hönö. Jag vet inte alls om det kommer vara möjligt över huvud taget, men får jag en möjlighet så drar jag.
  • Hitta en träningsgrupp att träna med. (eventuellt lydnad eller spår).
  • Prova på drag med Barbie. Har tyvärr inte möjligheten att dra på Hönö, men hoppas att jag får möjlighet att dra med skidor, spark eller cykel någon gång under året, då det är något jag skulle vilja hålla på med regelbundet. (därför suger det extra mycket att jag inte kan köra på Hönö).
  • Ta körkort och utnyttja det. Jag håller på att övningsköra för fullt och köttar teori nästan varje dag. Så ett körkort är absolut på g! Åka och fjällvandra har jag och Amanda planerat att göra. Eventuellt även roadtripa till U-SM i sommar. Lär säkerligen bli fler roadtrips under året, till Forshaga bland annat, kanske även till Ullared och Stora Stockholm?
  • Läsa mycket. Mitt mål är 20 böcker under året.

Likes

Comments

Jag har aldrig gjort ett sånt här "x antal sanningar om mig"-inlägg förut, men tycker det är ganska roligt att läsa om på andras bloggar, så jag tänkte försöka mig på det här och se hur många sanningar jag får ihop. Jag tänkte försöka hålla mig ifrån hundämnet så mycket jag kan för det är nästan det enda jag skriver om, haha.

1. Innan jag började med hundar och hundsporten så sysslade jag med hästar i nästan 10 år innan jag tyvärr tvingades sluta pga ekonomin och den bristande möjligheten av att hitta medryttarhästar här i trakten. Hösten 2014 sadlade jag om till hundsporten på heltid.

2. Varg är mitt favoritdjur, tätt därefter kommer hund, ko och val (i den ordningen).

3. Jag älskar att resa och just nu är drömresorna till Island, roadtrip genom USA och till olika ställen i Afrika.

4. Jag har besökt 4 världsdelar: Europa, Nordamerka, Asien och Oceanien.

5. Jag har bott i samma hus i hela mitt liv, bortsett från en termin i Forshaga och ett par månader på Grans.

6. Jag tycker om att läsa och läser nästan bara på engelska. Just nu läser jag "The Midnight Star" av Marie Lu.

7. Jag vill ta MC-kort.

8. Jag har aldrig ätit Nutella.

9. Jag avgudar Johnny Depp. Han är lätt en av de bästa skådespelarna som existerar och snygg är han också.

10. När jag hittar en bra serie blir jag som besatt och kollar på den om och om igen, tar reda på allt om skådespelarna, vart serien är inspelad osv. Kollar på alla intervjuer som finns att få tag på, ja, helt besatt med andra ord.

11. Jag går till 90% runt i mysbyxor. Det händer att jag har springbyxor eller Lundhags också.

12. Jag samlar på solfjädrar från olika länder. Det har blivit en tradition att alltid köpa en när jag är utomlands.

13. Jag klarar inte av att sova med strumpor. Jag får panik då.

14. Jag har haft hårfärgerna brunt, rött, olika nyanser av blondt och häften blondt/hälften brunt.

15. Min favoritmat är tacos och jag kan lätt äta det 5 dagar på en vecka.

Likes

Comments

kommer jag att spendera resten av veckan här i fjällen, tyvärr..

Jag hade mycket hellre spenderat den i längdspåret med Barbie, i backen och på snöskoter som var planerat. I förrgår efter längdåkningen och icekartingen skulle vi ta ett par åk i backen på eftermiddagen, men under första åket lyckades jag skada mig ganska rejält. Det var en röd backe och de andra åkte före mig och på ett isigt ställe när jag skulle svänga lyckades jag halka och ramla och samtidigt knäcka mitt knä åt fel håll innåt och antagligen åt sidan eftersom jag svängde. Jag kanade med huvudet först ner för backen ett par meter och landade med benen ihop trasslade och det gjorde fruktansvärt ont när jag skulle lägga rätt på benen och sedan kunde jag inte stödja på benet utan att knäskålen sköt undan. Jag blev sittandes ett bra tag i backen och tillslut fick jag åka skoter ner till läkaren som konstaterade att det antagligen var ligamentet som blivit uttänjt eller skadat skadat. Nu blir det sängvila tills vidare och att boka tid hos sjukgymnast.

Inte vad jag hade räknat med, men vad ska man göra åt saken. Idag är lite bättre dock. Knäskålen skjuts inte ur knät jag försöker stödja på benet, men det gör fortfarande för ont för att jag ska kunna gå. Jag hoppas det går över fort, för jag hatar att vara så här handikappad.

Likes

Comments

Hej på er!

Gårdagen började med att vi åkte och hyrde längdskidor för att ta ett varv i spåret. Jag hade väl inga större förväntningar på att det skulle gå bra, eftersom Barbie aldrig tränat drag och jag aldrig stått på ett par längdskidor förut. Mitt mål var att ta oss runt spåret på 2,5km levande. Vilket vi gjorde, obviusly och fyfan vad kul det var säger jag bara! Drag på skidor är något som jag länge viljat pröva på och nu vill jag bara köra hela vintern, men dessvärre brukar vi inte ha snö särskilt länge i Göteborgsområdet och närmsta hundspåret ligger i Borås, men vi får väl se vad framtiden har att erbjuda för detta var riktigt kul! Visst det var lite trassligt i början, men jag hade inga större problem med skidorna och efter en bit sprang Barbie på bra framför och drog ibland i trav och ibland i galopp. Hon lyssnade bra på "stanna", "häråt" och "kom hit" när vi fick möte. Ramlade gjorde jag också ett par gånger, men jag hade inte räknat med annat. Vi körde varken länge eller hårt med tanke på att Barbie bara är drygt ett år gammal. Ska vi köra på allvar blir det efter HD/ED röntgen. Efteråt blev det självklart nedvarvning och BoT (även uppvärmning innan ofc).

Senare samma dag åkte vi även iväg och åkte Icekart, dvs gokart på is och det var också vrinkul även om jag frös händerna av mig. Jag tror aldrig jag har haft så ont i mina fingrar, men det var det värt för att få sladda runt på isen ett par minuter.

Likes

Comments

Hej på er!

Vi är på dag 3 här i fjällen och både jag och Barbie älskar dessa snöiga landskap. Igår hyrde vi skidor och både idag och igår har vi åkt i backarna. Barbie har varit hemma i stugan under tiden och sedan har vi tagit skogspromenader i djupsnön eller längs skoterspåret i närheten. Idag hängde Freya och kameran med. Vi gick först ut på skoterspåret sedan rakt ut i skogen, pölsandes i snön. Vi kanade ner för ett "stup", kastade snö och fotade massa. Jag har aldrig fått till snygga snöbilder tidigare, men har heller aldrig fotat helt manuellt i snö som jag gjorde nu. Jag är ändå nöjd med dagens bilder!

Imorgon blir det antagligen att prova på lite längdskidor, får se hur det går med tanke på att jag aldrig har stått på ett par och Barbie aldrig har dragit, lär garanterat sluta i diket. Eventuellt blir det även en skotertur någon dag, en del plugg måste också betas av under kvällarna här och sen bär det snart av hemåt. Dessvärre har jag som det klantarsle jag är kanske lyckats förstöra min mobil... Jag tappade den ute i snön förut så högtalaren har lagt av. Den ligger på tork nu, så har jag tur så funkar det sen, annars kommer jag tvingas leva under en sten och kommunicera med brevduva eller flaskpost framöver, för jag har då inte råd med en ny.

Likes

Comments