Häromdagen damp ett paket från Popix ner i brevlådan. Jag hade helt glömt bort att jag beställt halsbandet, så det var en rolig överasskning. Som att få paket från sig själv liksom 😂 Jag är mer än nöjd med hur det ser ut. Har ju sagt att det får vara nog med rosa saker till Barb nu, men ett rosa halsband kan hon väl ändå få ha. Det syns lite dåligt på bilden, men det är en flat-siluett på efter namnet, men som sagt så är jag väldigt nöjd!

Likes

Comments

Har inte tagit en enda bild med kameran sedan november för fotolusten har varit om bortblåst, men den har sakta smygt sig tillbaka de senaste dagarna när det varit sol ute. Så igår bestämde jag mig för att rasta kameran lite på dagens långis. Alla bilderna är fotade manuellt ofcourse. Jag håller fortfarande på att lära mig, men tycker att det går bättre och bättre! Jag experimenterade även lite med att fota i motljus, visar resultat längst ner i inlägget. Vet inte riktigt vad jag tycker om reultatet dock. För övrigt så är jag nöjd med de flesta bilderna, blev en del väldigt fina och det syns så galet tydligt på bilderna att det har hänt mycket med lilla Barbiedockan sedan november. Hon börjar verkligen bli grann nu, om jag får säga det själv ;)

Likes

Comments

Vi har nu tränat på månadens trick/moment, dvs. bakdelskontroll och slalom mellan benen i ca 1,5 vecka och har ca 1,5 vecka kvar på oss innan utvärdering och resultat kommer.

Vi har tränat några repetitioner nästan varje dag och det har verkligen gett resultat, men trots att jag inte hade en hel månad på mig har dessa två moment kännts för lite, så nästa gång blir det nog 3 moment.

Slalom mellan benen:

Hon fattar vad hon ska göra, men det är inte helt smidigt med en stor flatte alltid. Jag hinner/kan inte riktigt flytta benen så det blir ett fint flow innan hon är redo att gå in i nästa "port". Utöver det gör hon det ganska fint så gott som utan hjälper. Blir att komma på ett sätt/nöta mer så vi får bättre flow, men annars är jag nöjd.

Bakdelskontroll:

Vi hade tidigare jobbat lite med bakdelskontroll på pall. Vi har nu kommit så långt att hon flyttar efter mig när jag går runt. Jag har även gått över till en bok som ni ser på bilderna, för att sedan gå över till typ en tidning och sedan ta bort klossen helt. Jag vill fortfarande att momentet ska sitta mer innött utan hjälper. Ibland och framförallt första repetitionerna glömmer hon av sig och behöver lite hjälp. Lite mer träning så kommer det bli riktigt snyggt!

Likes

Comments

Idag blir en lugn dag för vår del då Barbie inte kändes helt ren igår.

Märkte när vi var ute på promenad att hon gick lite orent, plockade bort lite bös från tassen och det kändes bättre, men jag tyckte ändå inte att hon gick helt 100. Så hon fick på sig BoT och vila resten av dagen efter att jag kännt igenom henne. På kvällen sen efter att hon legat så haltade hon tydligt. Idag har jag inte sett något, men väljer att ta det säkra före det osäkra så det blir korta lugna koppelpromenader idag och kanske även i morgon.

Likes

Comments

Efter flera dagar med skitväder, regn och blåst så bjöds det idag äntligen på sol och vindstilla!

Hade sånna vårkänslor när jag var ute med Barbie förut. Rundan som normalt sett brukar ta ca 1h tog 2, då vi gick en extra sväng i bergen och stannade och njöt av vädret. Det var varmt och fåglarna kvittrade. Våren är lätt den bästa årstiden här ute på ön. Älskar egentligen både höst, vinter och vår (sommaren är för varm för min smak), men både vintern och hösten här ute är jättetråkiga. Hösten bara regnar och blåser det in från havet. Bergen blir hala. Vintern kommer knappt någon snö, det blir slask, is i bergen osv, men våren är perfekt innan alla badgäster kommer. Våren är varm, inga turister, dagarna blir längre och allt känns lättare! Dock är den nog inte här riktigt än, även om den kommer tidigt. Det kommer säkert komma lite mer snö, slask och rusk. På vägen hem hittade Barb en död gale som hon bar med sig, haha. Livet med retriever x)

Ångrar så att jag inte hade med mig kameran idag. Kunde ha fått så fina bilder. Bjuder på lite mobilbilder istället:

Likes

Comments

Idag har det varit fortsatt blåsigt värre ute på öarna tråkigt nog, men ett paket från Björkis livade upp dagen lite. Fick pengar i julklapp av mamma till att beställa en dragsele, så beställde en i mellandagarna och idag var den här. Beställde storlek 5 och jag tycker den satt perfekt! Väldigt svårt att se på bilderna, men den är lite trång som de ska vara och den går till svansroten i dragläge. Det blev en svart sele denna gång, då jag tycker att Barbiedockan har på tok för mycket rosa saker, även om det är "hennes färg". Får komplettera med lite svart så att matte blir nöjd ;)

Dagen idag har varit ganska lugn. Jag har pluggat en del och tränat, ska även städa senare och träna lite inne med Barbie. Imorgon ska jag nog ta och träna lite draggrunder med Barb så att vi kan börja dra sen när hon är lite äldre.

Likes

Comments

Plugg, är vad mitt liv kommer bestå av de närmsta veckorna. Var på möte på skolan tidigare idag och har även skrivit in mig. Träffade lärarna som jag ska ha i engelska och matten, gick igenom lite planering och så. Ska alltså läsa klart Engelska 5 kursen (har läst lite mer än halva), så det är ganska lite kvar och sen är det bara att göra nationella proven med komvuxkursen i vår. Matten börjar jag en ny kurs, Matematik 2b, så där blir det en högre växel, men det ska nog inte vara några större problem då jag bara läser 2 kurser och så körkortet då. Planen är att jag ska ta körkort strax efter att jag fyller 18, dvs. 1 april. Så det är ca 12 veckor kvar och jag har inte ens öppnat böckerna än, så det är hög tid att börja. Jag har nu gjort upp en plan för plugget, bokat min andra körlektion i nästa vecka och ska strax boka prov, uppkörning och halkan.

Det blir ett par intensiva veckor, men sen har jag förhoppningsvis mitt körkort i handen!

Likes

Comments

Idag är det riktigt skitväder här på öarna, regnar och blåser 30 m/s. Jag måste ta mig bort till Öckerö senare för att gå på möte om kurserna jag ska läsa nu i vår, men egentligen vill jag helst inte gå utanför dörren. Blir en mysdag inne idag för både mig och Barb utöver mötet. Egentligen älskar jag både hösten och vintern, men inte här ute, för det är bara konstant regn, kyla och blåst. Inga fina höstlöv och kanppt någon snö får vi... Längtar efter lite sol och värme, så tänkte bjuda på ett par bilder från augusti då jag var på Rörö och träffade Elina. Titta vad liten Barb är!

(5 översta bilderna har Elina tagit)

Likes

Comments

Hej på er!

Tänkte faktiskt börja på något som jag kallar för "månadens trick" och det kommer gå ut på att jag väljer ett par moment/tricks som jag ska fokusera att träna på inomhus under en månad. Jag kommer presentera tricket/momentet i början av månaden, ha en eller ett par uppdateringar under månadens gång och sedan visa resultat med film i slutet av månaden. Tanken är att jag ska träna detta inne minst en gång varje dag för att komma igång med lite träning för skoj skull. Träning utan krav, tränings som stärker vår relation.

Jag börjar med ett för januari nu, även om månaden nästan redan har gått till hälften .

Månadens trick för januari blir:

Slalom mellan benen

Alltså att hon ska gå zick-zack genom mina ben. Vi har aldrig tränat på detta innan och mitt mål är att ha ett färdigt trick i slutet av månaden utan allt för stora hjälper.

Jag väljer även ett moment som finns i antingen rallyn/lydnanen eller som lägger en bra grund för ett visst moment. Denna månaden blir det:

Bakdelskontroll

Bakdelskontroll har vi jobbat lite med tidigare med hjälp av pall. Jag kommer fortsätta med pallen och börja/jobba bort den. Jag vill att hon ska vara medveten om sin bakdel och flytta efter mig. Bakdelskontrollen kommer dels ge henne ökad kroppskontroll och även vara en bra grund i både rallyn och lydnaden.

Det kommer minst en uppdatering under månades gång och sedan film med resultatet i slutet av månaden!

Likes

Comments

Nu är My Dog över för min del för detta året.

Jag har varit inne både torsdagen & lördagen. Första dagen mötte jag upp Axel på morgonen och vi åkte in tillsammans, sedan mötte vi upp hans kompis Sanna och min kompis Amanda. Dagen började med att Amanda tävlade i Agria Freestyle Cup, jag försökte fota lite, men det blev inget bra. Hon och Crazy kom 2:a i sin klass!!! Hur kul!? Sedan smet jag bort till schapperingen en sväng och hälsade på Vildis som skulle ställas. Vi blev lika överlyckliga båda två. Det var superroligt att träffa henne igen och prata lite med hennes nya ägare Jennifer och att allt gick bra. Vilda fick excellent och placerade sig 3:a i öppenklassen. Sedan gick vi runt lite i montrarna, plockade på oss gratisgrejer, shoppade lite och pratade lite med Frasse (en utav mentorerna jag hade i Forshaga), vid ForshagaAkademins monter då vi alla har varit eller är elever där.

Jag lyckades även lura ner Sandra som spontanbokade en resa ner till Götebog under fredagen, vilket är ganska amazing för henne, då hon aldrig gör saker spontant. Så på fredag kom hon hem till mig och på lördagen åkte vi in till My Dog. Vi började med att kika lite på flattarna, hälsade på min uppfödare, sedan kikade vi runt lite i rasmontrarna, kollade freestyle, kikade på Newfoundland/Landseer utställningen, shoppade ytterligare och slutligen kollade vi på hundteatern innan vi åkte hem och den var lika bra som alltid.

Jag uppskattade som vanligt My Dog-dagarna, träffade massa härligt hundfolk, plockade på mig massa gratissaker och shoppade alldeles för mycket. Precis som det ska vara med andra ord.

Det jag köpte ser ni i bild: ett nättäcke från Back-on-track, två antiglidkoppel från Alac (1,5m+1,9m), ett retrieverkoppel, mängder av klickrar, levertärningar i lösvikt, oxstrupar, grisknorrar och fötter, godis från starsnacks och en mugg med flattemotiv. Sen är en del av gratisgrejerna med i bild, men inte alla.

Likes

Comments