Redan första dagen här hemma fick Hype falla offer i en fotosession, den första av många väntande i hennes liv. Försökte få lite bilder där hon hade en blomma på huvudet då hon faktiskt tillhör Väståkras majblommekull ;) Jag blev väldigt nöjd med dessa bilder, men fick kämpa otroligt för att få till dem. Tror jag rullade runt i gräset i ca 1,5h, haha, men vad gör man inte?

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Lite bilder från när vi åkte ut till en holme med båten igår. Inga som helst konstigheter att åka båt sa Hype, inte heller att springa runt i bergen, även om det är lite svårt för en liten valp. Tror det blir en badglad hund av henne med då hon sprang runt i massa små pölar som fanns här och var och dessutom hoppade efter Barbie ut på det djupa vattnet så hon fick sig en simtur. Barbie gör sitt yttersta för att uppfostra henne till en retriever ;) Tvingade min lillasyster att ta några gruppbilder på oss, men om vanligt ser jag ut som en mupp på 95/100 bilder, men nån blev okej ändå. Försökte mig också på att få en bild på båda hundarna, men då Hype inte kan stanna ännu så var det lättare sagt än gjort.

Här är bilderna i alla fall:

Likes

Comments

Ja, nu är det ju faktiskt ett par dagar sedan som jag och Ella åkte ner till Skåne och hämtade hem lilla Hype så det är väl dags att uppdatera bloggen också ;) Det har vart lite fullt upp som ni säkert förstår, men jag vill enda försöka hålla bloggen relativt uppdaterad då det är otroligt kul att kolla tillbaka på valptiden sen, vad och hur man har gjort saker och ting.

Hemresan gick över förväntan. När vi åkte på de slingriga landsvägarna i Skåne blev hon lite åksjuk och spydde, men så fort vi kom ut på motorvägen så somnade hon och sov hela vägen hem. Vi fick även med oss en fotobok från uppfödaren på alla valparna, stamtavla med bilder och deras tid på kenneln, jättekul! Slänger med ett par bilder på den.

Första kvällen var hon väldigt lugn. Mötet med Barbie gick också bra. Första natten gick ok, vi var ute vid 2, sen sov vi till halv 10. Första dagen hemma tog vi det bara lugnt. Vi har varit ute mycket i vår trädgård. Andra natten gick super. Hon sov på kvällen från ca 21:30-23:30 då vi tog kvällskissen, sedan sov hon med mig och Barbie i sängen fram till ca 07, då gick vi ut och kissade, sedan sov vi vidare till ca 09.

Idag har vi faktiskt varit iväg ute med båten på en holme. Att åka båt var inga problem hälsar Hype som sov i mitt knä på vägen dit och på durken på vägen hem. Hon lyckades även hoppa efter Barbie ut i vattnet så hon fick sig en ganska rejäl simtur. Vet inte vem som blev mest förvånad, jag eller valpis? Men det gick bra i alla fall. På vägen hem skulle vi släppa av min lillasyster på en annan ö, så då passade vi på att ta en glass i hamnen, valpis somnade vid bänken. Väl hemma igen har vi vart någon timme i trädgården och nu har hundarna fått varsitt revben.

Hittills tycker jag det går bra, vi har inte direkt börjat tränat något, men jag har ingen brådska. Barbie är väldigt på valpis och vill leka och hon är något stor och hårdhänt än så länge, men snart kommer de nog röja runt som det värsta. Det verkar vara en väldigt orädd och kaxig liten valp jag skaffat mig.

Här kommer massa bilder från de tre senaste dagarna:

Likes

Comments

Imorgon är det dags för mig och Ella att åka ner till Skåne igen och hämta hem lilla Hype. Så idag har jag fixat klart de sista valpförberedelserna. Jag har sett till så att mitt rum och så gott som det går i resten av huset är valpsäkrat, passat på att städat, flätat två bebisfleeceflätor till H och bunkrat upp med lite energidryck, hehe. Jag var för ett tag sedan inne vid Backaplan och köpte en bädd på Biltema och jag har rotat fram gamla valphalsband och fått låna Navys valpsele av Ella.

Så nu tror jag inte att det ska vara någonting mer, i så fall får jag fixa det på tu man hand. Om mindre än ett dygn så är hon här! Galet!

Likes

Comments

De senaste 3 dagarna har jag spenderat i Vilnius, Litauen tillsammans med Ella. Vi kom hem igår kväll så jag tänkte att jag skulle dela med mig lite grann av resan. Anledningen till att vi åkte just dit är för att Ella bodde där förra året och hennes pappa bor där. Vi bodde i gamla stan som var en jättemysig stadsdel med mycket kullerstensgator och äldre byggnader.

Första kvällen kom vi dit vid ca halv ett på natten, så då gjorde vi inte mer än att åka till hotellet och hängde på rummet några timmar innan vi gick och lade oss. Dagen efter sov vi förbi frukosten så vi köpte med oss lite och åt i en park. Sen gick vi runt en hel del i staden, över en mil närmre bestämt. Till slut hamnade vi vid Akropolis köpcentrum där vi gick runt och shoppade lite, samt köpte drinkar på Cili Pica. Framåt kvällen åt vi middag uppe i tv tornet där man har en panoramautsikt över hela staden. Jättefint verkligen!


Dag 2 orkade vi faktiskt masa oss upp till hotellfrukosten, men sedan när vi kom upp på rummet somnade vi igen, haha. När vi väl vaknat i alla fall bar det iväg till en restaurang utanför stan med Ellas pappa. Det speciella med denna restaurangen var att man fick fiska sin egen fisk, vilket vi gjorde. Efter en stunds fiskande fick jag en regnbåge och Ella en stör. Eftersom det regnade större delen av denna dagen så blev det även lite bowling och på kvällen blev vi bjudna på sushi och champagne middag hemma hos Ellas pappa och hans fru.


Tredje och sista dagen började vi med frukost i parken, då vi sov förbi hotellfrukosten än en gång. Sedan gick vi runt i gamla stan och kollade in souvenirbutiker och fikade lite nere vid älven som går genom staden. Vi klättrade även upp till ett torn på en kulle som är en känd symbol för staden. Sen åkte vi iväg igen till en annan stad som heter Trakai, som var jättemysig. Vi käkade på vägen dit och väl där gick vi ut till en orange slott och trampade runt med trampbåt innan det var dags att bege sig tillbaka mot flygplatsen.

Dagarna i Litauen har varit jättebra och jag gillade verkligen staden, inget vanligt resemål, så kul att ha vart där!

Likes

Comments

Igår blev Hype och alla syskonen 8 veckor och det är snart dags för hämtning! Bjuder på lite bilder från tiden hos uppfödaren så länge. Jättekul att hon varit så engagerad och tagit veckobilder, så galet kul för mig att ha och se hur hon har utvecklats. (alla bilder är snodda av uppfödaren Linda).

1 dag | 1 vecka | 2 veckor | 3 veckor

4 veckor | 5 veckor | 6 veckor | 7 veckor

8 veckor | hela kullen

Likes

Comments

Nu är det äntligen snart dags att hämta hem det lilla monstret, en vecka närmre bestämt. Självklart har jag under en tid planerat in den valpträning jag vill lägga störst vikt vid. Detta blir min tredje valp och jag börjar få lite kött på benen om vad jag tycker är viktigast att lägga tid på och hur jag ska bära mig åt. Självklart är alla hundar individer och det ska bli galet kul med en ny individ i flocken att få lära känna och utvecklas ihop med.

Vad vi ska träna på och lägga störst vikt vid är följande:

  • Namnträning.
  • Inkallning!!
  • HANTERING.
  • PASSIVITET (i olika miljöer, sitta uppbunden, medan andra tränar, av/på-knapp) .
  • ENSAMTRÄNING (naturligt i vardagen).
  • Miljöträna & socialisera.
  • Sitta i/åka bil.
  • Burträning.
  • Belöningsutveckling.
  • Träningsgrunder.

Jag tänker som så här att det allra viktigaste att lägga tid på är att få en bra vardagslydnad och en fungerande vardag. Så därför är det sånt som kommer att prioriteras, men eftersom jag vill satsa högt i lydnaden och brukset så vill jag även lägga bra träningsgrunder. Jag tycker det är viktigt att låta valpen få vara valp och upptäcka världen i sin takt, men att börja grunda redan från början inför en tävlingskarriär i framtiden ser jag som ett måste om man vill nå högt. Därför kommer vi jobba både med diverse träningsgrunder och belöningsutveckling. Stabila träningsgrunder kommer underlätta enormt i lydnaden senare och en bra belöning är ett måste för att komma någon vart.

Träningsgrunder som jag tycker är viktiga är bland annat: kontakt/fokus, stadga, omvänt lockande, bakdelskontroll/pall, hög aktivitet till koncentration, target, följsamhet, enklare övningar som sitt, ligg & stanna.

Min belöningsutvecklingsplan för att få till riktigt bra belöningar att använda är att lägga krut på följande:

- Få fram en leklust, bygga upp ett stort värde i leken.

- Jobba fram gripande, hålla fast, dra emot.

- Leka byteslek för att jobba fram släppkommandon.

- Komma in med vunnen leksak för att bl a. kunna avståndsbelöna.

- Klicka in.

- Belöningsord "bra" = fortsätt med det du gör.

- Befästa frikommandon "ja" och "okej".

Är det något uppenbart jag glömt?

Likes

Comments

Idag har vi haft besök av Linnéa och Ozzy här ute på ön. Ozzy kommer från samma kennel som Barbie och är ca 8 mån. Hundarna gick jättebra ihop och hade jättekul så det var roligt att se. Strax innan lunchtid plockade jag upp Linnéa och Ozzy vid färjan och så åkte vi bort till Rävholmen på Öckerö, enda bergen man faktiskt kan gå runt i här ute. Där gick vi ner till en vik där hundarna fick bada och springa runt. Jag och Linnéa gick också i en bit faktiskt. Efter några timmar ute åkte vi och köpte pizza och sedan satt vi någon timme eller så i min trädgård medan vi åt och hundarna lekte lite till. En riktigt lyckad dag och en rejäl solbränna har jag fått. Är övertygad om att vi kommer träffa dessa filurerna snart igen då de inte bor alls långt ifrån. Fotade även lite grann under dagen, inget att jubla över, men bjur på de bilderna som blev:

Likes

Comments

Tog bilen en sväng in till Backaplan förut på dagen och köpte en bädd till Hype på Biltema. Det är en liknande Bia-bädd fast billigare, smidig och enkel att torka av. Den var inte farligt dyr heller. Efter Biltema åkte jag till Huveröds och köpte några kilo frysta ben, lite annat smått och gott som hundgodis och bajspåsar. På vägen hem stannade jag vid Maxi och handlade och till sist hämtade jag ut ett paket innan jag åkte hem igen, gick in med alla grejer och hämtade Barbie för en sväng på Rävholmen. Min plan var att fota några porträttbilder innan Barbie hann doppa sig och bli blöt för en gångs skull. Jag fick alltså gå med henne i koppel till stället där jag tänkte fota, annars hade det inte funnits en chans i världen att få med Barbie förbi äckelpölarna, haha. Livet med flatte. Några fina bilder blev det iaf. Efter fotosessionen strosade vi runt ute i blåsten. Jag brukar inte alls uppskatta när det blåser, men det var nästan lite mysigt idag. Vi gick ut på en udde, jag fotade vågorna och Barbie jagade skum. Sedan fick vi fly därifrån för det stänkte för mycket.

Likes

Comments

Var ju nere i Skåne och vallade med Ella och Navy hos hennes uppfödare häromdagen. Som sagt var det jättekul att kolla på vallningen och roadtripa med Ella, men den största anledningen till att jag åkte ner var (som ni kan lista ut av rubriken) att jag ska skaffa valp! Ja, ni läste rätt. En liten bcvalp kommer att flytta in hos mig i juli. Det blev även bestämt vilken valp som är min och allt känns jätterätt.

Jag har varit lite nervös för att gå ut offentligt med att jag ska skaffa valp året efter Barbie och dessutom en bc då folk har en tendens att vara väldigt dömande, men jag har bestämt mig för att skita i det och gå på min magkänsla. Jag har mina anledningar och när jag blev erbjuden valp ur den här kullen kändes det bara helt rätt. Jag hoppas att ni kommer tycka att det ska bli roligt att följa vår resa.

Planerna med valpis är en tävlingskarriär i lydnad och bruks (spår). Träna vallning och drag, antagligen kommer det även bli en agilitykarriär ihop med Ella.

Nu börjar nedräkningen på allvar.

Det här är Hype:

Likes

Comments