View tracker

Hej på er!

Jag tänkte komma igång lite med bloggandet tidigare än förväntat. Ni kanske har märkt att bloggen har blivit lite småaktiv igen. Jag tänkte att det kunde vara lämpligt att uppdatera er lite om vad som har hänt under min bloggpaus på ca 2 månader.


Skola:

Jag har äntligen fått beviljat från kommunen att läsa upp ett par ämnen på deltid under våren för att inte vara helt sysslolös + ev. kunna läsa in resten av gymnasiet på 2 år sedan. Så jag kommer läsa klart engelska 5 med vuxkursen, fast få gymnasiebetyg och matte 2b på distans då de inte har plats för mig på studiecenter. Det känns jättebra!

Jobb:

Jag hade sökt jobb på princip alla tänkbara ställen här ute, Ica, Hemköp osv och ett par hunddagis i Göteborg, men utan resultat. Rätt som det var sprang jag över ett timvikariat som städerska på en förskola. Så jag har varit där ett par gånger efter stängning och städat i min ensamhet med musik i lurarna, riktigt mysigt ändå. Jag är riktigt nöjd med detta jobbet!

Gymlife:

Med pepp från Ella så har jag äntligen bestämt att ta tag i mitt liv igen. Det började spåra ganska rejält med mina matvanor i Forshaga och efter allt som jag gått igenom under året har jag inte haft någon motivation att tag i det igen. Så nu har jag börjat äta bra och ska börja gymma regelbundet. (måste bara skaffa gymkort först) Tanken är att jag även ska dela med mig lite av min resa här på bloggen.

Körkort:

Jag har äntligen tagit ett par steg i riktning mot körkort. Jag har skrivit in mig på körskolan, gått riskettan, köpt böcker och tagit en körlektion. Nu blir det snart att boka provdatum, ta fler körlektioner, övningsköra med pappa, boka risktvåan och bara kötta med plugget, så har jag förhoppningsvis mitt efterlängtade körkort i handen om 4 månader.

Agilityflat - agility, rally, spår:

Jag har provat på lite agility med Barbie på valpnivå och jag hade glömt av hur himla kul det är efter så många månaders uppehåll. Efter det har jag tänkt om lite kring Barbies framtida karriärer. Från början hade jag tänkt mig en lydnads/bruks karriär, men eftersom både mitt, men framförallt Barbies intresse för lydnaden är lågt till och från och spåret har vi ingen möjlighet att utvecklas i nu, medan vi bor på Hönö, så har jag valt att droppa de planerna lite, tyvärr. För spåret är något av det roligaste enligt mig och Barbie. Istället kommer vi att satsa på agilityn. Nu jäklar ska det bli en agilityflat av damen! Hon älskar det och har riktig fart och tryck under tassarna. Utöver det kommer vi även satsa på rallyn istället för lydnaden och även spårandet i den mån det går, då vi båda tycker det är så himla kul! När vi flyttar härifrån, när det nu kan bli kommer vi ta upp spårandet mer seriöst. - Så Barbies tävlingskarriärsplaner är nu agility och rally (och spår/bruks när vi har möjlighet). - Utöver det kör vi ju även drag, trickträning, lite jaktapportering på hobbynivå.


Övrigt:

Jag har även blivit vegetarian efter att ha kollat på filmer om Sveriges djurhållning och den miljöpåverkan köttätande skapar. Jag håller på att bli vegan och har som mål att ha gått över helt på vegankost till årsskiftet. Barbie har även bytt foder. Numera äter hon Priima NK, som är ett spannmålsfritt färskfoder. Hon älskar det och fungerar bra på det. Dessutom har hon blivit superfin i kroppen och i pälsen. Kanske låter lite dubbelmoral att jag själv har blivit vegan för att jag inte vill stödja köttindustrin, men samtidigt börjat ge Barbie färskfoder. Men Barbie är en hund, ett rovdjur, en köttätare. Enligt min mening ska man inte ha hund om man inte kan ge den det den bör äta. (oavsett om man ger torrfoder, färskfoder eller barf).

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

View tracker

Sätt att tagen "20 hundraser" som jag skapade för ett tag sedan cirkulerat nu på ett par bloggar, så tänkte uppdatera min lista lite eftersom man förändras, ens tankar värderinger förändras och livet förändras.

Hur min lista idag skulle se ut:

5 Hundraser jag ska ha någon gång i mitt liv:

 • Australian Kelpie - En drömras för mig som jag med all säkerhet kommer skaffa någongång.
 • Australian Shepherd - En ras jag länge varit intresserad av, men det har funnits raser som passat bättre.
 • Schapendoes - Min hjärtas ras ❤. När det passar i livet kommer det definitivt komma in en liten schappe i flocken igen.
 • Shetland Sheepdog - Liten smidig sporthund som passar ypperligt i agilityn.
 • Border Collie - En extremt lättlärd ras som har allt det jag söker i en hund, men det får vänta tills jag med säkerhet vet att jag kan erbjuda den vallning.

5 hundraser jag vill ha någon gång i mitt liv:

 • Flatcoated Retriever - Har en just nu och det lär inte vara den sista ;)
 • Golden Retriever (jakt varianten) - Är väldigt intresserad av en jaktgolden någon gång i livet.
 • Staffordshire Bullterrier - Älskar staffar!!! Nåndag vill jag ha en, även om terrier generellt inte är min typ av hund.
 • Whippet - Älskar whippar också av någon anledning. Brindle är finast! Någongång hoppas jag att jag kan skaffa whippet, som maskot/myshund eller när jag är gammal, haha.
 • Briard - Otroligt fräcka hundar om man får tag på en bra en. Är ju lite kär i dessa långhåriga saker.

5 hundraser jag gillar, men inte kommer skaffa:

 • Malinois - Otroligt fräcka hundar, men är lite för mycket hund för mig.
 • Cocker Spaniel (jakt varianten) - Älskar jaktcockrar!!! men kommer antagligen aldrig syssla med jakt.
 • Howavart - Otroligt otroligt fräcka hundar! Tror dock de kräver lite för mycket för mig och de är lite för stora för min smak.
 • Siberian Husky - Såååå fina hundar, men kommer inte syssla med drag i den utsträckning en husky kräver.
 • Tjeckoslovakisk Varghund - En av de finaste hundraserna på denna jord, bara för att jag är förälskad i vargar, men den har inte de egenskaperna jag vill ha i en hund och är en alldeles för svår ras för mig.

5 hundraser jag inte vill ha:

 • Alla trubbnosar - Säger väl sig självt med hälsan, vill inte stödja trubbnosaveln.
 • De flesta terriers (bortsett från staffen) - Inte min typ av hund.
 • Alla renodlade jakthundar - Sysslar inte med jakt.
 • De flesta sällskapshundar - Tilltalar mig inte utseendemässigt och jag kräver mer i en hund.
 • De flesta spetsar - Tilltalar mig inte utseendemässigt, finns raser som passar mig bättre och en hel del spetsar är väldigt egensinniga.

Väldigt intressant att jämföra med min tidigare lista, klistrar in den nedan (de fetstilade raserna är kvar och den kursiva har bytt lista).

En hel del som har förändrats, men ändå en hel del som är detsamma. Kan väl sammanfatta det som att jag tänker lite förnuftigare och vet vad jag vill ha för typ av hund nu ;)

5 hundraser jag ska ha:

1. Australian Kelpie
2. Flatcoated Retriever
3. Australian Shepherd
4. Jaktavlad cockerspaniel
5. Berger des pyrénées à face rase/poil long


5 hundraser jag vill ha, men inte kommer skaffa:

1. Malinois
2. Mudi
3. Schäfer
4. Sarloos Wolfhound
5. Berner Sennenhund

5 hundraser jag vill ha:

1. American staffordshire bullterrier
2. Whippet
3. Jaktavlad Golden Retriever
4. Border Collie
5. Briard


5 hundraser jag inte villa ha eller kommer skaffa:

1. Mops
2. Cavalier King Charles Spaniel
3. Beldinton terrier

4. Labrador (show)
5. Groendael

Likes

Comments

View tracker

Vet att jag egentligen har bloggpaus, men kände att jag behövde skriva av mig, så återigen vänder jag mig till min kära blogg. De flesta utav mina "jag-hatar-mitt-liv" inlägg ligger i utkasten och kommer att stanna där, men vem vet, detta kanske jag väljer att dela med mig av?

En utav anledningarna att jag har en bloggpaus just nu är för att jag faktiskt inte mår så bra psykiskt. Inte alls bra helt ärligt och har inte gjort på ett bra tag till och från av olika anledningar. Och varför bloggpausen kom just nu beror att jag just nu känner jag att jag misslyckas med allt. Jag får ångest bara av att gå in och läsa bloggar, instagram, facebookinlägg och ser hur andra kammar hem rosett efter rosett på tävling, hittar på skojiga saker, tar fina bilder, har en träningsmotiverad hund, åker på roadtrips, älskar sina hundar till månen och tillbaka, umgås med sina vänner var och varannan dag, julpyntar och förbereder inför julen, allt det som jag har misslyckats med.

Det är många dagar då det enda jag vill när jag vaknar är att det ska bli kväll igen så jag kan gå och lägga mig igen. Varje dag försöker jag intala mig att det är en dag närmre en flytt härifrån, men det känns så långt borta. Varje dag försöker jag göra hund av min unghund. Varje dag försöker jag att inte jämföra mig med andra. Varje dag försöker jag att inte bryta ihop för att min hund inte lyssnar ett skit utomhus. Inte på sitt namn, inte under träning, ingenting. Det spelar ingen roll att jag har korv, frolic, leksak, engagerar mig, tjoar och har mig eller inte. Hon vill inte. Hon springer hellre runt med en pinne, käkar musslor eller stirrar ut i tomma intet. Hon vill inte träna helt enkelt. Jag tror och hoppas att det mest är en unghundsfas och att träning, blod, svett och tårar ska ge resultat, men just nu är det bara tårar, möjligen blod. När hon sedan kryper upp i mitt knä på kvällen eller lägger dig nära på morgonen så mår jag dåligt över hur arg och besviken jag varit på dagen under träningen för att sedan tro att det nästa gång ska bättre, varpå det slutar i tårar och avbruten träning gång på gång. Jag försöker hitta betydelsefulla saker i mitt liv när allt på hundsidan skiter sig, men hund är basically allt jag har just nu och när det enda som får mig att må bra, istället får mig att må dåligt hela tiden så tappar jag lusten, orken och självförtroendet. Som om det inte redan var dåligt nog, varje dag bryts det ner ytterligare. Det är flera dagar då jag knappt gått utanför dörren för att jag inte vill riskera att bråka med Barbie, sen mår jag dåligt för att hon inte fått någon aktivering. Denna jäkla balansgång med ständig ångest på båda sidor.

Jag önskar så ofta att många saker varit annorlunda. Jag försöker för att istället sitta hemma och tycka synd om mig själv att göra något åt saken, men det är inte det lättaste kan jag lova. Tycker att jag kämpar arslet av mig och ändå får skit tryckt upp i ansiktet gång på gång när jag inte tror att det kan bli värre. 2016 har varit ett riktigt skitår för mig rent ut sagt. Få saker har varit bra, så jag hoppas av hela mitt hjärta att 2017 blir någon slags vändpunkt för jag vet inte hur mycket mer än såhär jag kan ta...

tb - till när allt var helt ok under en liten period. Vårens första strålar hade nått oss, Vilda hade nyligen fyllt 1. Vi kunde börja med all träning på allvar, gå långa långa promenader och bara fly från allt kaos, från hemmet, från skolan, från människorna som då kallade sig för mina vänner. Det vara bara ett par ynka månader kvar av sista terminen i grundskolan. Ensamträningen gick åt rätt håll och efter sommaren skulle jag börja på min drömskola. Jag skulle äntligen komma ifrån ön jag hatar, skaffa nya vänner, lära mig massa hund och ha så kul tillsammans med min bästa vän. Men riktigt så blev det ju inte. (Detta var februari 2015 för övrigt, snart 2 år sedan).Ni behöver inte tycka synd om mig, det klarar jag bra själv. Jag behövde mest skriva av mig lite. 

Likes

Comments

Nu har jag bestämt mig för att göra något som jag inte gjort en enda gång under de snart två åren som jag har bloggat. Jag ska ta en paus.

Anledningen är för att jag inte direkt har någon lust att blogga som jag har haft i snart två år, jag gillar det egentligen, men jag känner att jag inte har något vettigt att skriva om och att mina inlägg bara blir sämre och sämre. Sen har jag ganska mycket som pågår i mitt liv just nu, framförallt i mitt huvud. Jag mår inte på topp och har ingen lust att träna hund eller egentligen göra någonting över huvud taget.

Jag känner att jag behöver ett break från allt för att kunna komma tillbaka till livet igen. Planen är att göra en nystart på bloggen och börja blogga igen efter nyår. Så fram tills dess får ni ha det bra!

Likes

Comments

Efter träningen i Alingsås så stannade vi till på ett ställe med jättefina höstlöv och fotade hundarna lite innan tåget gick. Eller ja, Amanda fotade för att jag bråkade med min kamera den dagen och agerade istället arrangör av hundarna och bladkastare, haha. Fotade även ett par bilder på Amanda och hennes hundar med hennes kamera. Tänkte bjuda på ett par av de bilderna som Amanda skickade till mig, då jag tyckte de blev väldigt fina!

Favoritbilden☝

Likes

Comments

Såhär blev resultatet från Halloweenbilderna som jag försökte mig på att fota igår, blev väl helt okej, men det är något som gör att jag inte är helt nöjd med bilderna. Jag vet inte riktigt vad dock.

Likes

Comments

I fredags åkte jag och Barbie till Vårgårda för att spendera lite tid med Amanda innan hon åker tillbaka till Forshaga igen. När vi åkte in till Göteborg så blev bussen fast i köer så den blev en kvart försenad och trots att vi sprang till tåget så missade vi det. Det var precis så att vi såg det lämna perrongen. Som tur var kunde Amanda plocka upp oss i Alingsås så vi tog pendeln dit istället. Knökfull var den, med flera andra hundar och ungar som skrek konstant en fredag eftermiddag när alla skulle hem. Barbie hade lite svårt att slappna av först, men blev bättre sen.

I hallen byggde vi upp en agilitybana med hopphinder, tunnlar, slalom och ett A-hinder. Först körde Amanda med Crazy och Isa och Barbie fick träna passivitet, gick inte direkt jättebra. Något vi skriver upp träningslistan direkt - passivitet när andra hundar tränar. Sedan när det var vår tur var hon inte helt med, men körde lite byteslek, runda föremål och nöjd mig när hon hade fokus och intresse. Det blev mycket för Barbie att träna i en sådan miljö. Mot slutet fick Barbie även testa att springa genom en rak tunnel ett par gånger med hjälp av Amanda (som för övrigt är övertygad om att göra Barb till agilityflat).

Nej, jag kan inte vara seriös på bilder...😂

Likes

Comments

Vikt: 27,9kg

Här kommer månadens ståbild och viktuppdatering, något sent, men men. Jag tycker bilderna blev bra, fint ljus och hon står ganska bra. Hade kanske önskat bakbenen aningen längre bak, men i övrigt är jag nöjd. Til och med lilla svansen åkte upp idag. Annars då? 8 månader. Alla ni hundägare vet att det är den roligaste åldern, not. Hon har bomull i öronen, glömt av sitt namn och säger "fuck you matte jag kan själv". Det är bara att försöka ta sig igenom. Jag tror även att löp kan vara på g.

Likes

Comments

Tänk att det redan är ett år sedan denna bilden togs på mina favoritflickor. Tänk att jag idag skulle stå utan någon av dem vid min sida. Lika älskade och saknade ännu...

Likes

Comments

Igår var jag på föreläsning 18:30-21 på Göteborgs Hundarena för Suzan Lilja Tiras med bästa Ella och Navy. Föreläsningen handlade om friskvård och prestationsutveckling för lydnads- och rallylydnadshunden och det var riktigt intressant faktiskt. Vi gick igenom en hel del om hundens fysik, styrketräning, upp- och nedvarvning, allmän hälsa osv, även vanliga slitskador som är vanligt att hunden kan få just vid rally och lydnad, vad man kan göra för att förebygga och undvika dem och även en del massageövningar och vilka delar som är bra att fokusera på.

Det är alltid lika roligt att utöka kunskapsförrådet när det gäller hund och friskvård är något som verkligen intresserar mig. Vill så gärna lära mig ännu mer om det i framtiden!

Likes

Comments