Befinner mig för tillfället i Albanien och kommer att göra det resten av veckan därav min frånvaro på bloggen. Tänkte bara kika in här med ett par bilder, så kommer det komma ordentlig uppdatering med bilder och text när jag kommer hem igen!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

  • RESOR
  • 1 readers

Likes

Comments

Hej på er!

Hela helgen nu från fredag-söndag har vi spenderat på Spårkurs. Så så roligt och givande. Fredagen var enbart teori utan hund där vi gick igenom lite hur hunden nos och luktsinne fungerar, även hur man lägger spår och hur bruksspåren ser ut på tävling mm. Lördag och söndag var halvdagar ute i spårskogen. Vi var en grupp på 5 som vi delade upp i två och gick med i varandras spår, vilket var väldigt lärorikt. Vi gick alla två spår var per dag och avslutade med grillning. Med på kursen förutom oss var det en aussie, en schäfer, en dobbis och en staffe. Jag är jättenöjd med kursen och har fått en bra starthjälp i spåret och jag är mer än nöjd med Barbies prestation. Hon kämpade på trots värme och löp. Mattes lilla hjärta, vi älskar att spåra lika mycket båda två ❤

Lördagen:

Under första dagen vi spårade var det extremt varmt. 25-28 grader. Tur att vi mestandels vistades i skugga i skogen, men det var varmt ändå. Värmen påverkade Barbie väldigt mycket då hon är extremt värmekänslig. Första spåret var ca 100 m rakt med tre pinnar. Hon hittade spåret själv och spårade på ganska bra. Nosade på pinnarna, men ville gå över dem. Hon orkade inte engagera sig i att leka med pinnarna. Andra spåret blev kortare, ca 75 med två pinnar. Första pinnen hittade hon och plockade upp. Sen tog värmen ut henne totalt så hon orkade helt enkelt inte. Hon irrade bort sig och lade sig ner, sedan fortsatte hon till slutet och hittade den pinnen. Belönade bara med gotta denna gång eftersom hon var så seg. Totaldäckade resten av eftermiddagen när vi kom hem.


Söndagen:

Mycket behagligare temperatur. Säkert 12-13 grader på morgonen och sen kanske upp emot en 18 på dagen. Perfekt spårväder! Jag märkte så stor skillnad på Barbie jämfört med igår. Hon var inte flåsig innan spåren och hon orkade! Idag lade vi först ett spår på ca 150m med bara en slutpinne eftersom hon inte orkade engagera sig i leken igår. Hon plockade även idag upp spåret jättefint och spårade grymt snyggt nästan hela spåret!! Gick dock över pinnen, men hade ork och energi att leka och visa upp den när hon hittade den! Det och spårningen är jag jättenöjd över!! Andra spåret blev ett kort på ca 50 m för att hon skulle orka engagera sig genom hela spåret. Endast en slutpinne här med. Även på detta spåret plockade hon upp det snyggt och spårade bra med nosen i backen nästan hela spåret som om hon aldrig gjort annat! Pinnen hittade hon och markerade. Så fort jag berömde henne plockade hon upp den och fick massa lek och beröm!


Nu ska vi försöka komma iväg och fortsätta spåra regelbundet på några svala dag när löpet är över och ordningen är återställd i flattehuvudet. Tills dess får jag leva på denna helgen.

Likes

Comments

Igår åkte jag, Ella och hundarna över till Rörö för att träffa Elina och Fabio en stund. Vi gick en sväng på reservatet och käkade kakor. Vi mötte fåren som går runt fritt där och Barbie lyssnade ganska bra på mig under hela tiden hon var lös. Flattarna badade glatt och vi strosade omkring någon timme eller två. En gruppbild fick vi till och en uppdaterad bild på Barbie och Fabio. Barbie som har blivit en stor tik såg ut som en valp bredvid Fabio som är enorm, haha. När vi skulle hem missade vi färjan precis, vilket är standard när jag är på Rörö så vi fick vänta 2h hemma hos Elina på nästa färja. Väl tillbaka på rätt ö så åkte vi hem till mig och lämnade Barbie och sedan hem till Ella för att kolla på Eurovision.

Inte lätt att ställa upp två flattar för foto x)

Likes

Comments

Igår skulle jag och Ella bara ta en promenad på Rävholmen med hundarna, men det var så härligt väder så det slutade med att vi var ute mellan 14:30 och 23:00. På Rävholmen gick vi bort till vår lilla udde där det finns en jättebra strand för hundarna och oss att bada ifrån, den ligger så långt ifrån mänskligheten man kan komma på denna ön. Hundarna rejsade runt både på land och i vattnet. Jag och Ella fick också feeling att bada och gick ut i vattnet en bra bit. Helt sjukt hur det nästan kan vara badväder igår när jag gick runt och frös i vinterjackan dagen innan. Efter ett antal timmar på Rävholmen åkte vi hem och dumpade hundarna, köpte dricka på Ica och beställde pizza. Sedan plockade vi upp hundarna igen och åkte till Bådevi på Hönö där vi spenderade kvällen på berget med pizza i solnedgången. Sånna här dagar då man är ute i solen hela dagen, är spontan och knappt har tid att kolla telefonen är verkligen mina favoritdagar! Är så så glad att våra favoriter har bosatt sig på Öckerö nära oss.

Det blev mycket fotande as usual så bjuder på ett par (massa) bilder från dagen, de flesta har jag tagit, allt manuellt ofc. De utan stämpel har Ella tagit.

Likes

Comments

Hej på er!

Känns som det var ett tag sedan jag satt och skrev ett ordentligt inlägg, dvs. inte ett som enbart har bestått av en träningsutvärdering eller bara bilder. Jag har inte haft något direkt att skriva om, jag har inte heller särskilt stor blogglust och läsarstatistiken är rejält mycket lägre än vad den har varit. Så jag har kommit fram till att framöver kommer jag försöka göra veckouppdateringar istället. Dvs. uppdatera ungefär en gång i veckan med vad som har hänt, om det har hänt något, haha. Skulle jag känna för att blogga mer så gör jag naturligtvis det. Det kan även hända att jag laddar upp inlägg med bara bilder för att dela med mig av mitt fotograferande.

Så länge så får ni ha det bra där ute i vintersverige!

Likes

Comments

Som ni ser ligger hon ungefär på rasmedel var gäller nyfiken/orädsla, en bit under på aggressivitet, på rasmedel för socialitet, en rejäl bit över på jaktintresse och en bit under på leklust (kom inte med på bild). Sånt här är såå intressant!

Likes

Comments

Igår var det riktigt sommarvärme här, 20 grader. Nästan hela dagen slappade jag och Barbie inne och i trädgården eftersom vi båda är värmekänsliga och tyckte det var för varmt för att göra något annat. På kvällen drog vi till Öckerö för träning med Ella och pojkarna. Vi tränade lydnad i kvällsvärmen, fotade lite och spelade musik, riktig sommarfeeling.. Barbie skötte sig faktiskt över förväntan!

Den här veckan (fre-fre) ska vi fokusera på blickpunkten och positionen på fritt följ-kursen. Utöver det kommer vi även lägga lite krut på apporten, där jag har fått backa många steg och tänka om för att få det att fungera som jag vill. Jag har fortfarande några nötter kvar att knäcka, men jag ska börja baklängeskedja hela momentet och försöka få till alla delar separat och ändå hålla intresset uppe. Stadga i att hålla apporten tränar vi mycket på och det har verkligen börjat bli bra.

Igår var Barbie väldigt påverkad av värmen och blev väldigt slö fort, men vi fick ändå till fina delar och hon fick aldrig chansen att springa ifrån mig. Hon var även sjukt duktig på passiviteten uppbunden medan Ella tränade. Så jag är väldigt nöjd med gårdagens pass.

Likes

Comments

Förra fredagen var första kurstillfället i onlinekursen i fritt följ som vi går nu för Alba. Första lektionen var i stort sett teoretisk. Vi fick en genomgång av momentet Fritt Följ och fick sedan i uppgift att skriva ner vår målbild i det fria följet i punktform samt vart vi är idag i vår träning. Vi skulle även filma hur vårt fria följ ser ut idag och hitta ett youtubeklipp som matchar vår målbild.

Jag tänkte dela allt detta med er eftersom ni ska få följa med på vår utveckling i momentet, samt att jag själv vill kunna kolla tillbaka på vår utveckling.

Min målbild:

- Bogen i jämnhöjd med mitt ben.

- Huvudet något framför med blick mot mitt ansikte.

- Hög aktivitetsnivå och lite flashiga steg med frambenen.

- Rak position och att hon går så nära mig som möjligt utan att tränga.

Vår målbild:

https://www.instagram.com/p/BSJ0p-BAObn_T6MH8rFZJoXDDNKSnwSeA97wiM0/?taken-by=emeliepq

https://www.instagram.com/p/BTGMzOrA0cV_E9Ab867wHgBkVvw-Its-sVAdMc0/?taken-by=emeliepq

Jag valde Emelie och Astros fotgående som min målbild för jag bara älskar attityden och det är ungefär sådär jag vill att vårt ska se ut.


Vårt utgångsläge:

- Oftast tycker jag att hon går med bogen i jämnhöjd med mitt ben. Dock blir hon fort ganska lätt seg i ett träningspass och hamnar då för långt bak.

- Hon har förstått att hon ska kolla upp på mig, men släpper blicken då och då. Vill även ha huvudet aningen mer upp då hon lätt sänker det.

- Jag brukar dra upp henne i lek innan för att få en hög aktivitetsnivå (hon är väldigt pigg, livlig och studsig naturligt) och hon bjuder själv på lite flashiga steg, därav att jag vill bevara det i vårt fotgående för jag tycker det är snyggt. Men som sagt så blir hon lätt seg efter en kort pass och tappar då aktivitet och aktivitetsnivå. Jag försöker därför hålla mig till fler korta pass, men uthålligheten behöver vi träna upp!

- Hon har börjat få en rak position, men flyter fortfarande ut med bakdelen då och då.

(innan detta passet hade hon lekt med Navy och passivitetstränat ca 1h + att det var varmt så hon var väl inte riktigt lika hype som hon brukar, men ungefär såhär brukar det se ut)

Likes

Comments

Tänkte bju på lite bilder från den 1 maj då jag och Ella spontant drog iväg på en grilltur på kvällen. Hade bästa kvällen på länge: vädret var på topp, hundarna skötte sig fantastiskt och snapchat bombades.

Likes

Comments