CHOKLAD, TÅRTOR, RECEPT, DESSERTER

Denna chokladtårtan är hur god som helst, och den är inte så svår att göra heller. Bottnen är en browniekaka med jordnötter, toppingen består av en vit choklad kräm, jordgubbar, chokladmaränger och kakao.


Bottnen:
100 g smör, smält
2 ½ dl strösocker
½ dl kakao
1 tsk vaniljsocker
1 krm salt
2 ägg
1 ½ dl vetemjöl
1 dl Jordnötter

Topping:
200 g vit choklad
2 dl grädde
Chokladmaränger
Kakao (att sikta över)
Jordgubbar


Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt resten av ingredienserna och blanda ihop allt till en slät smet.
Klä botten och kanten på en springform, 23–24 cm i diameter, med bakplåtspapper. Häll smeten i formen. Grädda bottnen mitt i ugnen i 22–24 min. Låt den kallna helt i formen.
Finhacka chokladen och koka upp grädden. Häll den varma grädden över chokladen och rör till en len kräm. Kyl krämen i minst en timme. Vispa krämen och bred den över browniebottnen. Sikta på kakao och garnera med maränger och jordgubbar.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

CHOKLAD, RECEPT, DESSERTER

Dessa fudge brownies är både enkla att göra och väldigt väldigt goda!

Ca: 16 bitar

150 g smör
2.75 dl strösocker
1.5 dl kakao
0.5 tsk salt
1 tsk vaniljpulver
2 ägg
1 dl vetemjöl

Chokladtryffel:

1.5 dl vispgrädde
150 g choklad (valfri sort)


Sätt ungnen på 160 grader. Smält smöret i en kastrull på låg värme. Tillsätt socker, kakao, salt och vaniljpulver. Rör ner ett ägg i taget och vänd tillsist ner mjölet. Häll smeten i en form 20x20 cm i diameter. Grädda mitt i ugnen i cirka 22 minuter. Finhacka chokladen, värm grädden och häll över chokladen. Låt stå och kallna i 30 minuter. Bred chokladfudgen över kakan och kyl i 1 timme. Skär i bitar!

Likes

Comments

CHOKLAD, RAW FOOD, RECEPT

Att göra rawbars är enkelt och går väldigt snabbt att göra, dessutom är dem väldigt goda också!

Ca: 20 st

225 g urkärnade dadlar
200 g kokosflingor
1 tsk vaniljpulver
0.5 tsk kanel
1.5 dl kokosgrädde
200 g mörk choklad, 70%

Mixa alla ingredienser utom chokladen med en stavmixer. Platta ut på en bricka och låt stå i kyl några minuter. Forma barsen till valfri form, smält chokladen och doppa barsen i det om du vill. Barsen är goda som dem är också! Kyl i några minuter.

Likes

Comments

CHOKLAD, MUFFINS, RECEPT

Baka några snabba och enkla chokladmuffins med en fyllning av jordnötssmör och smält choklad. Dessa muffins ör godast att äta lite ljummen och bör ätas upp inom några dagar.

Ca: 12 st

100 g smör
2 ägg
2.5 dl strösocker
1 vaniljstång eller 1 tsk vaniljpulver
1 krm salt
4 msk kakao
2 dl vetemjöl
0.5 tsk bakpulver
2 dl jordnötssmör
100 g mörk choklad


Sätt ugnen på 225 grader. Smält smöret och låt det svalna. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Blanda alla torra ingredienserna och rör ner i äggvispet. Tillsätt det smälta smöret. Ställ muffinsformar i en muffinsplåt och fyll varje form upp till hälften. Klicka i cirka 1 msk jordnötssmör och en chokladbit i varje muffins och fyll över mer smet.
Grädda i nedre delen av ugnen i cirka 10 minuter.

Likes

Comments

CHOKLAD, RECEPT, TÅRTOR

Här är en enkel kladdkaka med chokladganache och jordgubbar

100 g smör
2.5 dl strösocker
2 ägg
1 dl vetemjöl
4 msk kakao
1 vaniljstång eller 1 tsk vaniljpulver

100 g mörk choklad
1 dl grädde
Jordgubbar


Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret i en kastrull och låt svalna. Vispa socker och ägg. Blande de torra ingredienserna och rör ner det. Tillsätt det smälta smöret. Häll smeten i en form med löstagbar form 24 cm i diameter. Grädda mitt i ugnen i cirka 17 - 20 minuter. Finhacka undertiden chokladen. Koka upp grädde och rör ner i en skål med den hackade chokladen. Låt stå i rumstemperatur i några minuter. Skär jordgubbar i skivor. Låt kladdkakan svalna och häll sedan över de skivade jordgubbarna och spritsa på chokladganachen.

Likes

Comments

CHOKLAD, MUFFINS, RECEPT

Dessa muffins är perfekta för dig som blir akut sötsugen, på mindre en fem minuter har du 3 st fantastiskt goda chokladmuffins.

Ca: 3 st

1 ägg
1 dl socker
2 msk kakao
0.5 krm salt
0.5 dl vetemjöl
50 g smör



Vispa ägg och socker pösigt. Rör ner kakao, salt och vetemjöl. Smält smör och tillsätt det. Häll smeten i muffinsförmar och grädda i microvågsugn på full effekt i cirka 1.5 minuter (kan behövas lite längre.) Låt muffinsen svalna någon minut i kyl, ät och njut!

Likes

Comments