Header
View tracker

För två veckor sedan började jag min dag på bästa sätt - med en härlig frukost omringad av ett 10-tal drivna kvinnor. Detta skedde i samband med Women's Career Network:s (WCN) frukostseminarium på advokatbyrån Lindahl.

Att vara en del i ett nätverk där kvinnor stärker varandra är ett otroligt bra och inspirerande sätt att knyta nya kontakter med tjejer som är inne på samma spår som jag själv. Att omringa sig med sådana fantastiska personligheter som delar med sig av sina erfarenheter och ger tips inför framtiden, det är chanser som varenda kvinna i denna värld ska ha möjlighet till. Efter denna frukosten gick jag ut med ny energi och mindre oro inför framtiden. Föreläsarna poängterade att när de ser tillbaka på sin studietid, önskar de att de inte oroat och stressat upp sig så mycket. Att få vetskapen om att många i min situation känner likadant som jag själv var viktigt för mig. Jag läser trots allt bara termin två och bör lägga fokus på många andra saker istället. T.ex. Ideellt engagemang! Därför har jag bestämt mig för att söka olika ämbeten i olika sammanhang som kommer forma mig till något ännu bättre förhoppningsvis. Återkommer med vilka poster, och varför jag sökt dessa i ett senare inlägg.

Nu ska jag iväg på en födelsedagsfest med gatsby-tema, mitt i veckan! Ja så kan det se ut när man är student. Svårt att skilja på veckodagar och veckoslut haha, man lever konstant i en liten bubbla.

Bilderna är tagna från WCN:s facebooksida

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

View tracker

I helgen var det Uppsala Beer Pong Open. Funderade på om jag skulle ställa upp ännu en gång men kände att vädret och att med förra terminens erfarenhet inte det var värt det. Det är en dag fylld med beer pong, många matcher och en resa till Las Vegas till de som kom på första plats! Verpprinsessan med många vinster i bagaget var självklart där och tävlade om första priset... Gick inte ens till slutspel haha men en erfarenhet rikare och något härligt att se tillbaka på.

Tycker att det är så härligt att det erbjuds så många olika typer av tillställningar i Uppsala. Jag minns tillbaka på tiden när man gick i sexan-sjuan i grundskolan och veckosluten såg alltid identiska ut. Hänga på fritidsgården eller utomhus i stora gäng. Det har sin charm på sitt sätt men jag föredrar alla dagar i veckan att kunna gå på olika evenemang och skapa nya minnen som skiljer sig från varandra. För om jag ska vara helt ärlig minns jag inte mycket från tiden då vi hängde utanför ICA haha... Det är lätt att dagarna flyter ihop i Uppsala med men då är det viktigt att hitta på grejer utanför skolan. Idag var näst sista danslektionen för denna termin. Och det är lite ledsamt faktiskt, för det har varit så skoj och skönt att ha en aktivitet inplanerad och komma ifrån allt som snurrar i huvudet på mig. Men nästa termin hoppar jag upp i fortsättningskursen istället för att hänga kvar i nybörjargruppen. Skönt med framsteg.

Likes

Comments

View tracker

Hej finisar!

Idag var det första advent, vilket innebar en mysig kväll hos Bianca och Louise! De hade bakat allt möjligt gott julgodis du kan tänka dig och det serverades med en hel del glögg! Vi samlades ett stort gäng och bara myste. Något som verkligen uppskattas när man bor själv. Att ha gått från att bo med en av sina närmsta vänner under förra terminen till att flytta in i ett studentrum nu denna termin. Det är en ganska stor omställning och det är lätt att man känner sig lite ensam ibland. Därför är det viktigt att ha ett härligt gäng att umgås med och hitta på grejer ihop. Det blir ens lilla familj här i Uppsala. Och min familj har massor med skoj inplanerat den närmsta tiden. Det jag ser mest fram emot just nu är Civilrättsgasquen med studenttema nästa helg, en tour de chambre(tdc) med högtidstema och luccehelgen på stockholms nation. Jag tror det är viktigt att ha saker och tillställningar att se fram emot. Att ha något som motiverar en. Det kommer man längst på i livet. Och just nu känns livet jäkligt bra!

Vi hörs snart igen! Puss

Mamma skickade en bild från deras promenad tidigare idag. Jag tycker att det så sjukt att det fortfarande är höst i Skanör medan det i Uppsala är snöstorm ❄️ Sverige är större än vad man tror. Men ett härligt adventsväder, vilket som egentligen!

Likes

Comments

En fredag utöver det vanliga. En av de många fördelarna med att plugga i Uppsala är det korta avståndet till Stockholm. Det blir inte ett särskilt stort projekt att ta sig dit och det är smidigt att ta sig hem med. Särskilt när det kommer till olika evenemang som anordnas kontinuerligt där. Till exempel fick jag tidigare idag, en plats att hänga med till Female start up day, i början på december. Dessutom ordnar olika föreningar i Uppsala tillfällen att besöka olika advokatbyråer, besök på advokatsamfundet osv! Bra sätt att knyta kontakter och kanske till och med få in en fot på ens kommande arbetsplats!

Totalt tar det 1 timme dörr till dörr från mig i Uppsala till Stockholm C, vilket kan jämföras med en resa från Skanör till ProCivitas - en resa jag ganska van vid, vid det här laget ;-)

Går och lägger mig med ett leende på läpparna. Att ha sina vänner utspridda runt om i världen är jobbigt, men det finns fördelar med. Att få se världen med en guide som kan visa en staden från dess rätta perspektiv är något man MÅSTE ta vara på. Jag tänker på er alla varje dag och lovar att komma och besöka er i framtiden! Och ni är ALLTID välkomna till uppis! Glöm inte det <3

Kvällen i ära blev det en pankopanerad torskfilé som Amalia och jag fyndade på Melanders i saluhallen. Till det drack vi ett pinot noir från Chile som inte var allt för mastigt till fisken. Amalia slängde ihop en härlig gucca och mango- & tomatsalsa att ha i tacon. En bra fredagsmiddag, helt enkelt!

Likes

Comments

Behöver jag säga mer?! Är så lycklig att jag växer i upp ett samhälle där detta ämne belyses vart jag än vänder mig. Har de senaste året insett att det är något jag vill jobba med i framtiden. Jag vill vara en del i kvinnokampen, jag vill hjälpa utsatta kvinnor. Både ideellt och yrkesmässigt.

Silvana IMAM var i stan igår och jag var på plats för att se denna mäktiga kvinna. Lyssnade på hennes sommarprat och fattade verkligen ett tycke för henne och hennes åsikter. Konserten var grym! Grät en skvätt med. Efteråt mötte vi upp några kompisar och stängde stocken till stad i ljus, i vanlig ordning :)

Likes

Comments

Att ta hand om sig själv och sin kropp har på sistone blivit jätteviktigt för mig. Förut var det inte alls prioriterat och jag tog mig själv ganska mycket för givet. Tänkte alldeles för ofta: "Äh du kan både gå ut och festa i Malmö ikväll, jobba som assistent kl. 07.30-14.00 imorgon och skriva klart uppsatsen innan söndag". Eller "Äh klart du klarar av att jobba 09-12 i glasskiosken, passa barn mellan 12.15-18.00 och laga mat, servera och diska på en viltmiddag mellan 18.15-02.30. Och därefter upp och ha ungefär en likadan dag dagen efter. Du tjänar feta stålar Lidia". Detta fungerade för mig för jag är en arbetsnarkoman, men bara på kort sikt. Sommaren efter studenten valde jag att inte jobba alls för att jag behövde en paus. En paus som fick mig att inse, att när jag väl stannade upp och kände efter, så mådde jag nog inte särskilt bra. Trots alla härliga slantar som jag tjänat ihop och hunnit slösa. Och där stod lilla jag kvar, tomhänt  med en ständig utmattad känsla i kroppen.

På sistone har jag förstått att hälsan ska prioriteras HÖGST.

A l l a d a g a r i v e c k a n !!!

Mitt immunförsvar är verkligen riktigt jäääkla kasst. Blir sjuk över minsta lilla och har ätit penicillin ca 4-5 gånger detta året. Därför har jag bestämt mig för att unna mig grejer. Främst avslappning i alla dess former. T.ex. går jag en gång i veckan på ett "stretch-pass" där jag i en timme får koppla av och töja kroppens bindväv. Ibland sätter jag mig i ett ljusrum på studenthälsan här i Uppsala (finns nog i Lund också) och läser mina seminarieuppgifter, för att bli piggare eftersom utbudet av d-vitamin i Sverige inte är det bästa så här års.

Dessutom bokade Emma och jag en spa-vistelse helgen mellan termin två och termin tre. (Förlåt med hur sjukt är det att vi endast får tre dagars ledighet mellan andra och tredje terminen - även kallad "väggen".) Vi ska till Yasuragi som ligger på Hasseludden i Stockholm. Där har vi 24 timmars avslappning att se fram emot. Egentligen har vi bestämt att koppla av hela den helgen. Vi ska göra ett schema med roliga och avkopplande aktiviteter. Förslag mottages mer än gärna haha!

Ser tillbaka på min och Alexs upplevelse på Ystad Saltsjöbad för cirka ett år sedan. Det var verkligen en av mina bästa dagar förra året. Vi stojade runt och hittade på bus samtidigt som vi fick en rejäl energipåfyllning. Saknar henne och er andra fina vänner som jag har utspridda runt om i världen. Har ni en stund över vill jag mer än gärna att ni ringer mig. Saknar att dagligen snacka med er och det är faktiskt inte svårare än att lyfta på luren hehe. Hade verkligen blivit jätteglad! Det är också en slags avkoppling, att bara ligga i sängen och snacka skit med en kompis. Det är nog den bästa sortens avkoppling tror jag.

Likes

Comments

Hallå!

Härom veckan lade sig ett tjockt snötäcke över hela Uppsala. Jag fick Verbier-vibbar och kände mig tio gånger piggare då att allt var så ljust. Sedan mitt förra inlägg har jag hunnit med att gå på mexikansk fiesta på Stocken och lämnat in PM. All denna ångest för en liten inlämning. Jag har insett att det inte är värt att oroa sig så mycket för i allt brukar lösa sig i slutändan ändå. Läste en fin text om att gå in i väggen, i Michaela Fornis senaste bok "Jag är inte perfekt, tyvärr" och kände igen mig i det hon skriver.

Men har bestämt mig för att nej, det ska inte få hända mig. Jag har på senaste tiden försökt läsa kroppens signaler och är jag trött - ja då stannar jag i sängen och sover. Vill jag äta det där som jag längtar efter - ja då gör jag det. Trots att jag lever som student så vill jag inte känna mig begränsad. Och i fredags var en sådan kväll. En kväll jag unnade mig. Trots att jag hade PM-inlämningen hängandes över mig och trodde att jag skulle bli mer tillfredsställd med mig själv om jag inte gick på sittningen visste jag innerst inne att jag skulle må mer dåligt i efterhand om jag prioriterade att plugga en fredagskväll istället. Sagt och gjort, traskade Emma och jag iväg till stocken med våra alldeles för stora mexikanska hattar. Med facit i hand kan jag definitivt säga att jag hade en av mina roligare kvällar här i Uppsala. w o w säger jag jag bara.


Lajdia​

Likes

Comments

Hej!

Jag har insett att tiden jag lever i nu är värd att minnas. Att vara student, uppleva studenttiden, skapa minnen och få vänner för livet. Men det kanske viktigaste av allt - anledningen till att jag befinner mig här i Uppsala och inte något exotiskt land på andra sidan av jorden - att erhålla en otrolig examen. Tänk att lilla jag har fått möjligheten till allt detta. Denna tid vill jag få ner i bokstäver och ha med resten av livet. Häng med?

Likes

Comments