Header
View tracker

Aspergers/Anxiety/Ptsd, My jorney/ My old me, Work/Education

Idag var jag på möte med plattfomren som jag ska börja hos snart (nästa v) och jag kommer få jobba (arbetsträna) där jag ville vara nämligen i stallet och jag kommer att jobba med olika saker men man får välja inom vilket område man helst vill vara så jag kommer naturligtvis välja hästarna.

Men som sagt man får ju lära sig allt runtomkring också vilket är jäkligt bra! man kommer säkert behöva veta vart man stänger av strömmen på hagarna etc. så ju mer erfarenhet ju mer chanser. Jag har äntligen flyt! för det första så kommer jag ha mitt arbete typ 3 minuter bort alltså bara över vägen (jag hör hästarna från mig när de gnäggar) sen så ligger Tritons dagis (förskola) bara 5 minuter bort så det kan inte bli bättre haha...om ni visste hur mycket jag har pendlat tidigare och det orkar jag inte längre känner jag då bara pendlandet tar mycket energi av mig.

Men detta blir skitbra tror jag! Så nästa vecka kör jag igång med 1 provgång och sen blir det att fixa schema samma dag och först kommer jag vara på min kordinators hästgård innan jag kommer till stallet eftersom de (deltagarna) brukar börja hos henna för det är lugnare där.

Jag ser verkligen fram emot detta <3Likes

Comments

Extra terrestrial (ET)

Som ni vet tror jag på liv överallt, både efter döden och däruppe bland stjärnorna jag skulle våga säga att jag är nästan säker på att det existerar, jag brukar inte skriva om detta ämne eftersom det kan vara svårt för många att ta in och många är extremt anti när man börjar diskutera detta med extra terrestrialt liv, aliens, ufon, utomjordingar.

Jag håller mycket av mina tankar och teorier privat av en anledning men ibland kan jag bjuda på en inblick i det mest dolda i min hjärna.

Vad tror ni tror ni det finns annat liv än vårt här på jorden?


Likes

Comments

Triton/Outfits/Developments/etc.

Ja nu har ni allt en stolt mamma här haha, idag var Triton helt själv på dagis utan lilla mamma och länge med hela fyra timmar! Det är en konstig känsla när man går ifrån sitt barn på dagis, både bra och dåliga,, bra för att man är stolt över att sin lilla plutt har blivit större och dåligt för man känner sig jätteskyldig och så tänker man varför ska jag lämna ifrån mig honom när han kan vara med mig hemma. Men snart kanske jag också är igång med en sysselsättning så han måste ju skolas in oavsett så lika bra att få det gjort.

Imorgon ska jag på möte med plattformen som jag ska börja hos så jag hoppas jag får reda på vilka dagar jag kommer vara borta och hur länge per dag så jag kan meddela dagiset om det, ja vi får se imorgon vad som sägs. Hur som helst idag när han var på dagis så passade jag på att spela lite tvspel vilket var hundra år sen och det var kul men det bestämde sig för att bli en bugg i spelet så jag kom inte vidare så jag stängde av och försökte sova istället men det gick inget vidare så det blev lite tv- tittande tills jag skulle vidare och hämta plutten.

Imorgon blir det samma procedur igen så jag hoppas det går lika bra för det hade gått jättebra idag!


Likes

Comments

Animal/Nature

Idag var ju min vovve hos veterinären för en munsanering vilket gick bra men FAN VAD MAN BLIR RUINERAD,, veterinären borde beskattas för då skulle folk gå dit mer än i nödfall precis som med tandvård för oss människor.
Har du djur men saknar vettig inkomst så är det skitsvårt att ha råd med enkel vård! Och kom inte med bullshitet om man har djur ska man ha råd förlivet kan förändras när som för ALLA.
Hur som helst jag har mått bajs idag men jag är glad att min kära Milton mår bra igen. Dessvärre har han fått blåsljud på hjärtat...suck att ha jobbiga grejer att handskas med när man är halv dålig mentalt är tufft men de ska gå som allt annat.
Dock var de inte farligt ännu men om de förvärras måste han få vård och de vet jag redan nu att jag aldrig kommer ha råd med.
Aja han mår bra nu det är huvudsaken...sa jag att de drog ut 12 tänder!!

Här har vi kommit hem precis och han var fortf. drogad lille plutten...
Fick lite smärtstillande utskrivet med och så köpte jag lite sår pads så jag kan borsta hans tänder framöver .

Likes

Comments

Triton/Outfits/Developments/etc.

Igår och idag har vi vart inne i Norrköping och shoppat nya kläder till triton och allt för att han börjat på dagis haha...suck det går åt en hel del när de börjar på dagis.

Vi har köpt nya ytterkläder som tål väta men som värmer, nya vantar som fungerar likadant, en balaclava, nya skor från Kavat och där hade vi en jäkla tur då vi inte köpte dem från en butik utan vi kollade runt mer i en annan där jag aldrig går in annars och där fanns de på rean!! Vilken tur för de var dyra! så 524 kr fick vi ge och då var det 30% rabatt.

Barnskor är alltså dyrare än mina egna skor...sjukt.


Likes

Comments

My jorney/ My old me, Triton/Outfits/Developments/etc.

Idag gick Triton sin första dagisdag men jag kommer vara med hela veckan och veckan efter så kommer jag få gå ifrån honom en stund,, det blir nog mer jobbigt för mig än för honom.

Så idag var vi inne och köpte lite nya ytterkläder till Triton, det blev varma regnkläder med fleece i innerfodret och galon på utsidan så nu kan han både krypa, ramla och leka ute och det är ett ute-dagis han börjat på så de är ute väldigt mycket.

Imorgon blir det 3 timmar på dagiset och idag gick vi bara 1 timma så jag kommer nog va trött imorn då jag inte är van att vara borta så länge men förhoppningsvis hinner jag sova efter.

JUST JA....idag har jag slutat röka IGEN haha!! jag rökte ju innan jag opererade min rygg för 3 år sen och slutade röka då och så började jag och nu ska jag sluta igen..,.det är så jäkla äckligt att röka och DYRT!! jag bryr mig inte om att andra röker men jag själv vill sluta och har velat länge men det har vart ett stöd nu under stressen i mitt liv. Men nu är det slut med det och det som funkar bäst på mig är att sluta tvärt!

Jag tänker att de är bra timing nu när triton börjat på dagis, jag kommer snart komma igång själv med sysselsättning och så har jag ju börjat träna lite med så de passar bra!

Likes

Comments

Home decor/Garden/etc.

Igår satt jag och sambon och kollade på hyacinten vi fick av mamma i julas och den hade ju slagit ut jättefint och var hade stora blommor men så hade Triton ner den på golvet så den gick av, men jag tänkte att den får stå kvar i fönstret så kanske den hämtar sig. Härom dagen så såg jag att det kommit en ny knopp så jag gjorde rätt i att inte slänga den.

Igår målade jag ett streck för att se hur snabbt de växer och bara över natten så har den dragit iväg ganska mycket,, jag fotade detta idag och strecket målade jag dit igår.


Likes

Comments

Animal/Nature, Generally

Idag har dagen vart sådär jättehärlig och ibland har man bra dagar med och jag värdesätter verkligen de dagar jag mår superbra!! Ni fattar inte känslan av ren glädje utan oro. Önskar alla kunde få känna så oftare men verkligheten är tyvärr en annan.

Idag har jag städat på vår tomt eftersom det var fullt med skräp vi behövt slänga ett tag nu men inte kommit iväg bara men idag tog jag tag i det så nu är det rent och fint igen, dock var återvinningen stängt ojämna lördagar haha!! våran tur alltså. Ja ja bara att gå vidare inget att tjura över en sån skitsak!

Efter det så var det kalas för sambons brorson och det var trevligt att få träffa alla igen, jag är en riktigt familjemänniska och älskar stora släktträffar och sånt,, men man bra trött efteråt men det är det värt! Så nu sitter jag och chillar och sen blir det sängen lite senare.

Vi var och åkte pulka igår jag, sambon och Triton och han tyckte det var roligt men han är ju cool som pappa så han bjöd på ett smile i ena mungipan ungefär hahaha!!

obs:mössan är fejk-"päls"! men de förstod ni nog.

Likes

Comments

My jorney/ My old me, Pregnancy, Work out

För 3 år sedan så stod jag på gymmet och tränade och tränade och tränade och slet och grät och blödde,, ja det var verkligen blod, svett och tårar.

Gråt för att jag tränade med en trasig rygg som gjorde ont varje dag hela tiden, en rygg jag inte visste var skadad men misstänkte då jag fick skitont efter en alldeles för tung squat på gymmet och så en medfödd ofärdigväxt kota...efter en magnetröntgen så stod det klart att jag hade kotglidning och diskbråck. Jag fick tid för samtal med en läkare i Linköping på UNI. efter det ett datum för operationen,, jag var tvungen att sluta röka så jag slängde ciggen i soptunnan utanför, enkelt val! Det var som en dröm hade gott i uppfyllelse!! Äntligen skulle jag kunna röra mig obehindrat och utan smärta.

Operationen gick skitbra och kirurgen var skicklig med ärret så det ser fint ut nu, han lyckades lägga det precis emellan min tatuering.

Jag läkte på 6 månader så naturligtvis fick man inte träna då så det vara bara att sluta och sen läkte jag bra, jag tog promenader bl.a. efter 6 månader blev vi gravida för det var gränsen innan jag fick bli gravid och bära tungt.

Grav gick bra jag mådde relativt bra dock lite psykiska besvär men det är jag så van vid sen kom plutten efter 9 månader och tre dagar och jag började må dåligt på riktigt, jag fick väl nån mildare form av förlossningsdepp plus att jag var konstant orolig dygnet runt, blev nojjig vilket är ganska vanligt! Men ju äldre han blev ju lättare blev allt,, jag gillar inte bäbis tiden alls utan uppskattar mer när de kan prata och gå, som tur var så började han knata när han var bara 8 månader.

Han utvecklas väldigt snabbt!! han gör allt idag, klättrar, går, springer, pratar, dansar, undersöker heeeeeeela tiden!! Det är intensivt i stort sett varje vaken minut men det är samtidigt så underbart kul och fashinerande!

Jag tränade inget under graviditeten, inget efter ryggoperationen som jag skulle, jag orkade inte, tappade motivationen, lusten, glädjen...allt var ju borta allt jag arbetat för och jag jobbade hårt med konstant smärta, och bara valet att träna överkropp för ben och rumpa var kört i stort sätt.

Nu står jag här 2017 tre år senare, med en väldigt väldigt svag och smal kropp utan muskler, utan energi, utan matlust, utan den där glädjen...Jag står framför spegeln och känner inte igen min kropp, så smal, så svag, så.....ja. Jag tycker dock jag är vacker, smart, snäll, glad, humoristisk, knasig, ödmjuk, omtänksam, kämpar för andra.

Fram tills idag så mådde jag dåligt fysiskt något jag ALDRIG gjort på detta sättet innan, utan jag har vart relativt nöjd med mitt uteende, jag har komplex för min bakdel en längre tid nu då jag inte kunnat träna den pga. smärtan..men nu så =) nu ska det bli av äntligen! Jag vill INTE träna den för att man "SKA" eller för att den ska stå UT eller för att andra ska tycka den är SNYGG utan för att få bättre hållning, få mindre muskelsmärtor i ländryggen, bli stark, tona till mig lite mer, bli av med överflödig hud, få en proportion.

Denna gången blir fokus på hemmaträning och det jag tränar är:

Korsetten (viktigt efter graviditet)

ben/rumpa (också viktigt då den vilar nästan hela graviditeten då man tar i med ryggen mer)

ländrygg (viktigt för att undvika smärta)

lite bröst

samt pulshöjande på cykel och jag tränar i HIIT (high intensity interval training) (högintensiv intervall träning)

and that's it!

Idag körde jag mitt första pass och det var sjukligt skönt efter, man känner att man lever igen!

Man får en tonad kropp men inte muskulös för då krävs det ett gym, man ökar kontition samtidigt som man bränner fett, man får långa slanka muskler.

Så kära vänner nu kör vi igen...mina mål just nu är att få en inre styrka, tonas lite mer, kondition.

OCH ATT FÅ TILLBAKA MATLUSTEN!!! idag var första gången på flera månader som jag var riktigt hungrig =)


träning 2014 innan operationen.

Efter OP. morfin javisst haha!! 2014

2015 graviditeten.

2016 bakar lussebullar, gör degen på golvet haha...ignorera troschocken ;)

2017 kommer snart.....bild

Likes

Comments