Header

Aspergers/Anxiety/Ptsd

Idag började jag ta min medicin och den ligger på startdosen 5 mg alltså det lägsta, citalopram hjälper emot bl.a.

Depression

panikångest

ocd

social fobi

m.m.

Jag har ätit några olika sorters mediciner när jag var yngre men då i höga doser då jag mådde väldigt väldigt dåligt då och hade grav social fobi och hade självskade beteende osv. men den tiden är sen länge förbi (tack o lov) och nu är det bäbisdos som gäller haha...inte mig emot tvärtom jag vill inte äta höga doser eller starka mediciner då jag får panik om jag tappar kontrollen nu för tiden. (dåliga erfarenheter av det)

Hur som helst idag var dag 1 och jag tog tabletten vid klockan 9-10 i morse och sen efter ungefär en timma så kände jag en trötthetskänsla fast inte vanlig trötthet utan mer en behaglig trötthet som om man fått en käftsmäll av lugn över sig,, tänk er själva att gå från daglig inre stress till lugn på bara 1 timma. Jag det var en väldigt skön känsla, befriande kan man säga!

Jag har mått toppen sedan dess, jag skrattade utan anledning eller rättare sagt jag skrattade när sambon skojade med mig, vanligtvis hade jag blivit sur och tvär...jag log på riktigt på väldigt länge! Jag tyckte inte närkontakt var lika krävande, man kan säga att jag reagerade som en "normal" person eller neuro typisk som "vi" kallar det.

Jag vet att dessa preparat inte ger effekt förens efter ca 14 dagar men jag tror ändå med min stress att man kan känna av att man blir något mer avslappnad än vanligt.

NU är jag såklart nervös över bieffekterna som kan komma eller inte komma...ja man vet ju aldrig hur det blir med sånt men jag försöker bara ta det lugnt och inte tänka på något som har med medicinen att göra utan jag lever på som vanligt bara så att hjärnan inte lurar en.

Just nu är jag positiv till detta så jag hoppas jag får fortsätta vara det 😘

INNAN jag började med detta eller ens visste om jag skulle våga äta medicin igen så var jag så jävla nervös för detta och velade i typ 6 månader innan jag nu bestämde mig för att ge de en chans och nu är jag här i starten.

MEN jag kommer uppdatera om hur det går när jag känner att det är nödvändigt helt enkelt😊


Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Psychology, Starseed/Empath/Awekening/Anonomous

Var glad över alla förmågor du har, var glad över att gå som en fri man eller kvinna, var glad över att leva!

Ibland behöver vi få perspektiv över saker för att inse vad vi har...

 jag tackar för allt jag är tacksam för idag: 1. mötet med min psykolog idag och hennes ideer. 2. jag fick äta en stor påse med godis som jag älskar. 3. jag fick se vår sons leende och höra hans skratt. 4. jag kramades med sambon och fick kärlek. 5. jag hälsade på den vita lilla hästen i den lilla lilla hagen och han (?) fick kli under hakan och njöt av sällskapet. Jag kan fortsätta men stannar där. =)

Ni har säkert massor av saker ni är tacksamma för om ni bara börjar tänka...

Underbar människa med en unik själ...

Likes

Comments

Music/Movies

Gammal musik jag är uppväxt med och som gick varm på radion och MTV,, vilka minnen!

12 bast var jag när den här kom och jag ÄLSKADE den!! helt plötsligt blev de sjukt inne att ha jeansen tvärtom, gylfen på röven alltså haha...

KrisKross-Jump


6 år gammal var jag här,, Salt-N-Pepa-Push It


New kids on the block (nkotb)-Right stuff,, tror jag var 11 år här. Detta boyband var ett av de största då dock inga jag lyssnade på men syrran haha! Missa inte dansen 1:17


Hansons-Mbop och här var jag 17 år och alla var kära i de här pojkarna haha, inte jag dock.


Antiloop-in my mind,, älskade denna sjukt mycket!! Och ALLA hade de asfula flug-ögon-glajjerna


fy fan va denna var populär och I loved it! kolla kläderna och stilen, slutet 90 talet-2000 tal, futuristiskt vilket jag älskar.

Bomfunk Mc's-Freestyler.Darude-sandstorm

Likes

Comments

Food and Bakery

Idag blir de att hitta en bra och billig stavmixer eftersom vi börjat göra egen barnmat och de blir svårt att mosa kött med en gaffel.
Och så kan man göra massor av annat med en mixer med så nu blir det att exprementera lite hemma😊
Den måste tåla värme så jag hoppas jag hittar en sån till ett humant pris😮

Likes

Comments

Aspergers/Anxiety/Ptsd, My jorney/ My old me

Jag har haft det ganska lyxigt de här tre senaste dagarna jag har mått bra eller så som "normala" människor mår dagligen och det är ju ren lyx eller hur! Humöret har varit stabilare och jag har sett livet ljusare och allt har varit lättare att uträtta, jag tror det beror på att jag inte haft så mycket (flashbacks) minnen från förr och att saker börjar ordna upp sig nu äntligen. Jag har pratat med min kurator och löst en del saker och så är det massa möten planerade så jag vet att saker är på gång nu.

Men............................................................

nu när jag satt här i soffan och kollade på YT i vanlig ordning så snubblade jag över en video som fick mig att börja tänka på mitt gamla liv och nu känner jag bara sorg och en tyngdkänsla över allt som varit, inget vet vad jag känner just nu, ingen och det kommer gå över men jag vet ju vad jag har djupt där inne, jag känner mina ärr dagligen på ett eller annat sätt men jag visar mig stark utåt och jag är på ett sätt väldigt stark men på ett annat väldigt skör.

Jag vet att jag blir mer sorgsen av att sitta och skriva om detta och samtidigt lyssna på musik som får mig att känna men jag behöver det jättemycket jag behöver sörja, sörja och sörja...sen när musiken stängs av och jag vaknar imorgon så vet jag att denna känsla är borta igen,, men jag har alltid sorg, skam och en enorm vrede inom mig som ligger där och väntar till nästa tillfälle.

Det värsta av allt är att leva med det dåliga samvetet och jag vet att det inte är mitt fel för det har jag fått berättat för mig men jag kan inte sluta att skuldlägga mig själv,, jag kommer nog inte kunna sluta göra det på väldigt länge och det är mitt straff! Varför jag ska ha ett straff vet jag inte när det inte var mitt val att födas med asperger och det var inte mitt val att bli lämnad i tonåren och det var inte mitt val att inte vara förberedd inför livet men ändå så får jag leva med ett extremt dåligt samvete och en sådan tortyrisk smärta ingen mamma ska behöva uppleva!

Ja i mitt hjärta bor mycket sorg och mycket vrede...men också massor av kärlek till livet, till människor, till djur och natur till universum till allt!!

Jag älskar att leva idag, jag älskar att leva med en sådan fin man jag lever med, han är mitt största stöd i allt och ingen kan ta hans plats! Utan honom skulle jag säkert varit en hemskt tragisk individ eller väldigt väldigt osann emot mig själv. han är den starkaste människan jag någonsin har träffat i hela mitt liv!! Skulle han försvinna skulle ingen kunna fylla tomrummet efter honom, ingen! Han är en väldigt speciell människa och sådana är unika idag.

Tips till er tjejer och killar, träffar ni någonsin en som skiljer sig från mängden och som är snäll oavsett, håll hårt i den personen och träffar ni den häftiga killen/tjejen så är inget man lutar sig emot i storm så ni vet. Nej de människor som står kvar oavsett är de som är riktigt häftiga!!Likes

Comments

Triton/Outfits/Developments/etc.

Ja de är väl på tiden att jag visar hans nya utekläder som jag lovade för hundra år sen asg! Jag är ibland världens främsta på att skjuta upp saker 😆hihi..

Allt är köpt på hm
Jackan är parkas-ish så den går ned över rumpan vilket jag tycker är bra så han håller sig varm.
Vantar var dock ingen höjdare att ha på sig men vilket unge tycker de 😇

Likes

Comments

Aspergers/Anxiety/Ptsd

Att förklara för folk hur det känns att leva med autism och ångest är ibland väldigt knepigt och även om folk nickandes instämmer att de förstår så kommer de aldrig riktigt förstå på riktigt.
Känner igen allt hon säger i videon.
👇👇

Här 

Likes

Comments

Generally, Music/Movies


Idag har det varit en bra dag, gud vad det svänger i min hjärna men så är det ju för mig och förhoppningsvis så ändras det när jag får medicin OM vi nu hittar en som passar mig och mina önskemål, ja jag tänker inte börja med en medicin bara för att utan denna gång vill jag att den ska passa mitt liv och mina framtidsmål.

Jag vill absolut inte att den ska förstöra något i min kropp eller påverka min förmåga att kunna ha fler barn i framtiden,, jag vill också kunna avnjuta några glas vin utan att vara nervös att man dör till på köpet,, jag vill heller inte bli trött då jag redan är så himla trött och absolut inte avstängd som människa! Ja det var nog allt...sen förstår jag att man blir påverkad åt något/några håll men det finns gränser, man ska ju kunna leva också.

Hur som helst dagen har varit bra och flutit på ganska enkelt vilket är skönt för igår var det som sagt skit!

Sambon överraskade med förslaget att köpa skräpmat och godis och flytta ner leksakerna från tritons rum till vardagsrummet och plocka bort pillsaker så vi kunde titta på film samtidigt som Triton kunde leka fritt och det gick ju jättebra vi kunde se klart hela filmen.

Vilken film? ÅHH Ponyo heter den och den är från den japanska regissören/producenten/författaren etc.: Hayao Miyazaki och han ses som Asiens Walt Disney typ,, han har ett sånt himla otroligt speciellt sätt att göra film på och gillar man mycket fantasi, känslan av att vara barn igen och feel good filmer ja då är detta något för er!! Alltså se hans filmer han är outstanding och allt i filmerna är så vackert.

lite info om honom: Hayao

dock är denna trailer från Disney men vi ser nästan alla filmer på japanska med svensk text eller engelsa röster. De kan vara lite knepiga att hitta på nätet.

Likes

Comments

Aspergers/Anxiety/Ptsd


Jag orkar inte....igår började jag känna av mitt depptillstånd igen och idag slog det till, idag har dagen vart ganska så jobbig och jag har haft ångest,, ångest över att inte kunna känna mig fri,, fri till att förflytta mig på egen hand och ha ett körtkort eller ens råd till ett...

Ångest över att inte ha en fast inkomst och att veta att ingen vill anställa en sån som mig en aspergare som är normal men ändå behöver vissa förutsättningar för att klara av ett arbete...

Ångest över att aldrig kunna vara den människan jag så innerligt vill vara, jag känner en liten liten glad tjej som bor i mig men som inte vet hur hon ska komma ut igen...

Ja jag försöker verkligen att vara gladare, mer positiv, mer hoppfull, ja att "rycka" upp sig som många normala så fint kallar det! Jag gör fan allt för att försöka leva normalt och vara en sån där positiv och glad tjeja som skrattar åt allt och som ler när hon pratar med människor.....men jag är inte så, jag är ledsen, ledsen och ledsen...trött, ledsen och ganska så less på det mesta i livet ja förutom att sjunga då! Sången just nu är min räddare i allt elände som pågår i mitt huvud.

jag har aldrig varit såhär deprimerad tidigare eller där ljög jag det har jag MEN då tryckte jag undan det med fest,fest,fest hela tiden i stort sett,, inget liv med andra ord men ett "bra" sätt att slippa känna, känna denna fruktansvärda ångest!!

Nu har allt mitt förflutna hunnit ikapp mig och det har tagit ungefär 4 år, det har vart tungt nu ett tag och ofta känner man bara för att blunda och försvinna långt långt långt bort till någonstans där det är frid och tystnad, där det är lätt att andas, där man känner ren glädje och lycka, där ångest inte existerar!

Jag saknar hur det var förr när man var yngre innan internet tog över människor, innan då man sågs och träffades och skrattade tillsammans för att man var glad inte för att man fejkade ett leende. Då man ringde med hemtelefonen i hopp om att någon skulle svara på andra sidan luren och bestämma om man skulle leka eller inte. När man fortfarande sa leka, när man fortfarande fick vara barn, utan smink, utan mobil, utan ångest....ja när människan levde!

Har ni tänkt på hur många människor det är som inte mår bra idag, hur mycket ångest det är där ute, hur mycket skam det är, hur mycket människor spelar och fejkar och målar upp ytor för att ens våga leva i samhället och kunna stå för det. Jag gjorde det själv ett tag för jag ville prova på hur det kändes att fejka och leva det sk. normala livet... många aspergare har svårt för att ljuga om ni inte visste det så det tog emot.

Det gick men det var absolut inte jag, nej fy! varje gång jag skrev ett blogginlägg så ljög jag kan man säga för jag målade upp det lite finare än vad det var, jag tog bort vissa delar som kändes för privata eller konstiga, jag "snackade" på ett annat sätt via skrift som inte var jag, allt för att ingen skulle se att jag var en som mådde dåligt ibland och som fick utbrott ibland och som hade känslor som jag faktiskt visade öppet!

Löftet till mig själv i och med att jag startade upp min blogg igen var att alltid vara ärlig hela tiden och visa alla känslor jag har dag ut och dag in för detta är verkligheten för MIG och jag skäms inte, det är såhär mitt liv präglat mig pga av mycket olika saker, saker jag önskar aldrig hade hänt mig och saker som skadat mig mycket men som jag ändå överlevde även när oddsen var väldigt små! Jag har varit ganska nära döden ett par gånger då jag mådde som sämst under ett par år,, men min skyddsängel är skicklig!

Det är bara en sak jag aldrig sagt.... på bloggen då men det lär väl komma en dag det med...det är ett ganska känsligt och laddat ämne speciellt om man är mamman i sammanhanget!

16 år gammal och snäll emot alla, fortfarande omedveten om hemskheter där ute, hur dumma människor kan vara mot de som är naiva och alldeles för snälla och speciellt om du är tjej!


Ser glad ut men mådde asdåligt! här var jag ungefär 28-29.

Livet på klubbarna...mådde skitmådde skitbra när jag var här! och skitdåligt när jag var tvungen att åka ifrån denna goding <3

En häst jag hade som medryttar häst på Eksund och han var så sjukt jävla underbar och snäll!!

Likes

Comments